Αμιάντος σε λέβητα ξύλου;

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #137302 από Savvas
Απαντήθηκε από Savvas στο θέμα Αμιάντος σε λέβητα ξύλου;
Καλό είναι να μην κινδυνολογούμε αν γενικά δεν ξέρουμε κάτι, μόνο και μόνο για να πούμε τη μπαλαφάρα μας. (και αναφέρομαι στον "ειδικό" θείο που ξέρει τα περί οικοδομής και άρχισε να βάζει ψύλλους στα αυτιά του φίλου μας).

Και εξηγούμαι τι εννοώ, σαν μονωτικά στους λέβητες εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιούνται τα υαλοκόρδονα. Δεν μπορώ να βρω κάποιο ουσιαστικό κίνητρο για κάποιον να κάνει την παγαποντιά και να βάλει κορδόνι αμιάντου. Ένα υαλοκόρδονο των 2€ σε λέβητα των 2.000€ δε δίνει προφανές κέρδος για να κάνεις τέτοια απάτη, αφού υπάρχει εθνική και ευρωπαϊκή οδηγία περί απαγόευση χρήσης του. Και επιπλέον, νομίζω ότι τα κορδόνια αμιάντου (υπάρχουν ακόμα στο εξωτερικό για πολύ ειδικές χρήσεις σε ορισμένες χώρες) είναι πιο ακριβά απο τα υαλοκόρδονα.
Τα υαλοκόρδονα, είναι εντελώς ακίνδυνα όσο αφορά το θέμα του μεσοθυλιώματος (για το οποίο ενοχοποιείται ο αμίαντος).
Για να αναγνωρίζεις πάντως αν έχει κάποιο υλικό αμίαντο, δυστυχώς δε μπορεί να γίνει με το μάτι, θέλει ειδική εξέταση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": χρηστος8

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #137304 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Αμιάντος σε λέβητα ξύλου;
Σάββα,

Συμφωνώ απόλυτα ότι τα 2 ευρώ στις 2 χιλιάδες, είναι αστείο. Οπότε, ένας σοβαρός κατασκευαστής, δε θα ρισκάρει για 2 ευρώ ανά λέβητα.

Όμως, τα 2 ευρώ σε 100,000 λέβητες, μαζεύουν 200,000. Τα 200 χιλιάρικα, δε με χαλάνε καθόλου.....
Ούτε μια μεγάλη εταιρεία, να εξοικονομήσει 200 χιλιάρικα, από ένα μόνο κορδόνι από ένα μόνο λέβητα, από ένα μοντέλο δηλαδή. Τι θέλω να πω..... ότι το πολύ λίγο, δίνει κάτι μεγάλο σε σύνολο όταν αθροιστούν πολλά τεμάχια.

Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι αυτά που εμείς ή στο εμπόριο καλούνται υαλοκόρδονα, είναι με αμίαντο. Δεν είμαι ειδικός, και δεν ξέρω. Και χαίρομαι που εσύ φαίνεσαι να έχεις μια πιο ξεκάθαρη και τεκμηριωμένη άποψη για το θέμα. Καθησυχάζομαι και γω με τα λόγια σου, γιατί πολλές φορές έχω πιάσει υαλοκόρδονα, τα έχω κόψει με γυμνά χέρια και χωρίς μάσκα, και όλο κάτι ίνες λεπτές αφήνουν......

Η αντίρρησή μου έγκειται μόνο στο ότι καμμιά φορά και ένα πολύ μικρό κόστος..... μαζεύει τελικά πολύ χρήμα...

Πάντα φιλικά....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #137313 από Savvas
Απαντήθηκε από Savvas στο θέμα Αμιάντος σε λέβητα ξύλου;
Κοίταξε, αμα τώρα κάνουμε την κουβέντα σε επίπεδο συνομωσιολογίας δε βλέπω να καταλήγουμε κάπου.

Απο τεχνικής και οικονομικής άποψης θα πρέπει να σε ενημερώσω ότι σήμερα και να θέλεις, είναι πολύ δύσκολο να βρεις στην αγορά κορδόνι αμιάντου. Πρέπει να κάνεις ειδική παραγγελία για να το βρεις και πάλι θα δυσκολευτείς. Δε βλέπω λοιπόν κάπου το κέρδος. Κόπο, κόστος και μπλέξιμο βλέπω.

Απο την άλλη για να επεκτείνουμε την κουβέντα, πιο πιθανό το βλέπω να στείλει η Ουκρανική μαφία φορτία ραδιενεργής ξυλείας στη Ρουμανία για πελλετοποίηση που θα έρθουν στην Ελλάδα με γκρίζες διαδρομές και θα τα κάψεις με τη συνείδησή σου ήσυχη ως πιστοποιημένα Α1 με 300€ το τόνο, ή φορτία ραδιενεργού σιδήρου θα ανακυκλώνονται, χυτεύοντας τα σε τζάκια και λέβητες στα εργαστήρια ανατολικών χωρών και εσύ θα τα αγοράζεις για το σαλόνι σου ως ευρωπαϊκά ενεργειακά με απόδοση 85% και θα καις βιομάζα για να βοηθάς το περιβάλλον, παρά η Buderus και η κάθε ανάλογη βιομηχανία να έχει στήσει τέτοια μηχανή απάτης πίσω απο τα ISO και τα CE.

Αλλά έτσι άκρη δε βγάζουμε, έτσι πάμε καρφί για το φρενοκομείο όσο τα σκεφτόμαστε έχοντας χάσει εμπιστοσύνη σε όλους τους θεσμούς...
Last edit: 9 Χρόνια 6 Μήνες πριν by Savvas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.061 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ