Λέβητας Ξύλου - Axinar 45

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127197 από Axinar
Απαντήθηκε από Axinar στο θέμα Λέβητας Ξύλου - Axinar 45
Κ. Χρήστο, δεν ξέρω τι ακριβώς ακούτε «βερεσέ» ή τοις μετρητοίς, αλλά ο υπολογισμός ισχύος του ξυλολεβητα γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο.
Η ονομαστική ισχύς ισχύει για περίοδο καύσης 2 ώρες. Ένα το μηχάνημα έχει έγκριση CE κατά 303-5 ΔΕΝ μπορεί να έχει κάτι διαφορετικό.
Εκτός των άλλων, οι λέβητες μετρώνται σε ισχύ με ξύλα σε πολύ συγκεκριμένες διαστάσεις και υγρασία. Ο πελάτης σπάνια έχει την ποιότητα του ξύλου που γίνονται οι μετρήσεις.
Επίσης, το φορτίο που υπολογίζει ο μηχανικός στην μελέτη είναι οι ανάγκες του χώρου σε θερμίδες στο μέγιστο φορτίο. Συνήθως αυτό το φορτίο το ζηταει ο χώρος το 10% του χρόνου και πολλές χρονιές δεν το πλησιάζει καν.
Μέσα στον ΕΝ303-5 δίνει ακριβώς και το πώς και το πόσο και το αν πρέπει να μπει δοχείο αδρανείας. Υπάρχει συγκεκριμένος υπολογισμός και για το μέγεθος του αλλά και για τον τρόπο εγκατάστασης του.
Σελ 67 If the verification cannot be proved at the lowest partial load as specified by the manufacturer, the installation of a buffer tank shall be declared on the type plate and in the technical documentation.
Το δοχείο αδρανείας πρέπει να υπολογίζεται κανονικά όπως όλα τα υπόλοιπα μέρη της εγκατάστασης και όχι απλά σαν μια «μόδα» που αφήνει μερικά ακόμα περιθώρια κέρδους!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127203 από χρηστος8
Απαντήθηκε από χρηστος8 στο θέμα Λέβητας Ξύλου - Axinar 45
Η απαντηση σας ομως ηταν καθαρα τυποποιημενη και γεννα περισσοτερα ερωτηματα αυτη τι φορα.

Επιμενετε δηλαδη πως ο διπλασιασμος των θερμιδων στην επιλογη ξυλολεβητα ειναι φυσιολογικος;;;

Θεωρειτε πως η τοποθετηση ξυλολεβητα σε συναρτηση με δοχειο αδρανειας δεν ειναι υποχρεωτικη;;;

Θεωρειτε πως τα δοχεια αδρανειας ειναι μια μοδα ωστε καποιοι να αυξησουν τα περιθωρια κερδους;;;

Απο οσα γνωριζω εχοντας τοποθετησει εκατονταδες ξυλολεβητες τα δοχεια αδρανειας προτεινονται απο ολους τους σοβαρους Ευρωπαιους κατασκευαστες λεβητων...ειτε πυρολυσης ειτε απλους.

Οπως επισης ολοι οι κατασκευαστες ξυλολεβητων ως ενδεδειγμενη λειτουργια θεωρουν την συνεχομενη λειτουργια του λεβητα στο φουλ μεχρι να καουν ολα τα ξυλα...η λειτουργια αυτη δεν ειναι ειναι εφικτη χωρις δοχειο αδρανειας...θα βρασει το σπιτι και ο νοων νοειτο.

Αρα δεν βλεπω καποια ιδιαιτερη περιπτωση που η απουσια δοχειου βοηθαει τον χρηστη σε οικονομια και πρακτικοτητα...το αντιθετο λεω εγω.
Η απουσια του δοχειου το οποιο μας υποχρεωνει να δουλευουμε τον ξυλολεβητα on - off (οπως του πετρελαιου) ειναι υπευθυνη για ατελειωτες πισσες λογω ατελης καυσης...χαμηλο βαθμο αποδοσης λεβητα και σαφως αυξημενη καταναλωση.

Οσο για τον υπολογισμο των λιτρων και τους τροπους συνδεσης ενος δοχειου αδρανειας, ειναι γνωστος στα μελη αυτου του φορουμ εδω και τουλαχιστον δυο χρονια...

Στην Γερμανια βαση νομοθεσιας υποχρεουτε ο χρηστης να εχει δοχειο αδρανειας ισο με 50 λιτρα ανα kw εγκατεστημενης συσκευης.

Στην Ελλαδα ενας λογικος υπολογισμος ειναι τα 25 λιτρα ανα kw λεβητα ελαχιστο...ο λογος ειναι πως τα Ελληνικα λεβητοστασια δεν εχουν δευτερη η τριτη πηγη ενεργειας ωστε να ζεσταινει το δοχειο παραλληλα με τον ξυλολεβητα (πχ μικρος λεβητας αεριου η πετρελαιου, ηλιακη υποβοηθηση, ηλεκτρικος λεβητας κτλ)



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by χρηστος8.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127242 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Λέβητας Ξύλου - Axinar 45

Axinar έγραψε: ...
Σε έναν ξυλολέβητα η παραγόμενη ισχύς είναι συνάρτηση και του φορτώματος αλλά και της ποιότητας των ξύλων που θα βάλει κανείς μέσα. Οπότε δικαιολογείται μια μικρή αύξηση της ισχύος αλλά όχι 5πλασια και 10πλασια μεγέθη! .....
Επίσης το μέγεθος των ξύλων πρέπει να είναι σε μέγεθος περίπου όσο τα κόβουν οι μάντρες και η υγρασία στο 12-16%!!! Πρακτικά, και με τα ελληνικά δεδομένα, δεν είναι παράλογος ο διπλασιασμός των θερμίδων στον ξυλολεβητα

Θα ξεκινήσω από αυτό το κομμάτι για να επισημάνω ότι είναι λάθος κατά την γνώμη μου.
Καταρχήν το μέγεθος των ξύλων.
Οι μάντρες κόβουν τα ξύλα σε ότι διάσταση θέλει ο καθένας.
Στην πλειονότητα υπάρχουν ξύλα 30 εκατοστά, 35, 40, 50 εκατοστά αλλά αν κάποιος θέλει ζητάει και του τα κόβουν και στους 42,5 πόντους ή στους 67,4
Πάει αυτό λοιπόν. Βεβαίως αν κάποιος αγοράσει ξύλα 30 εκατοστά ενώ ο θάλαμός του παίρνει 50 έ.. τότε θα μάθει την άλλη χρονιά να ζητάει 50άρια. Οι μαντράδες θα του δώσουν ότι τους ζητήσει.
(παρένθεση... φίλος φέτος αγόρασε ξύλα 29 εκατοστά.. όχι 30. Ετσι τα ζήτησε. Ετσι τα πήρε. Ο θάλαμός του χωράει ακριβώς 30 εκατοστά. Για να μην έχει πρόβλημα ζήτησε και του τα έκοψαν στα 29)


Πάμε στην υγρασία και στο πόσο αυτή έχει σχέση.
Η υγρασία καταρχήν επηρεάζει τα κιλά. Οχι τον όγκο των ξύλων.
Με σταθερή την χωρητικότητα του χώρου καύσης του λέβητα αυτό σημαίνει πως μπαίνουν περισσότερα κιλά αλλά σταθερός όγκος αν βάζουμε μέσα υγρά ξύλα. Αυτός ο σταθερός όγκος ξύλων έχει σταθερή (σχετικά... παραπάνω ανάλυση παρακάτω) θερμογόνο δύναμη.
Το γιατί οι κατασκευαστές γράφουν για ξερά και όχι υγρά ξύλα έχει σχέση με την καλή λειτουργία του λέβητα. Η ίδια η υγρασία των ξύλων δεν επηρεάζει πολύ (ξαναγράφω πως παρακάτω θα περιγραφεί αυτό το πόσο λίγο επηρεάζει) την θερμογόνο δύναμή τους. Επηρεάζει την απόδοση του λέβητα λόγω επικαθήσεων.
Δλδ αν κάποιος καίει υγρά ξύλα και δεν καθαρίζει τον λέβητά του τότε σημαίνει πως γουστάρει να καίει παραπάνω ξύλα. Αν θέλει να καθαρίζει τον λέβητα μία στα 5 χρόνια ας πάρει και λέβητα 10πλάσιας ισχύς. Αν θέλει να τον καθαρίζει κάθε 3 χρόνια ας πάρει λέβητα 5πλάσιας ισχύς. Αν θέλει μία φορά τον χρόνο (με υγρά ξύλα) ας πάρει λέβητα 2πλάσιας ισχύς.
Αλλά αν τον καθαρίζει κάθε 15 ή καθε βδομάδα ή κάθε 2 μέρες γιατί ξέρει ότι έχει υγρά ξύλα τότε ο λέβητάς του δεν θα έχει κάποια ιδιαίτερη πτώση απόδοσης

Για την ακρίβεια του πόσο μειώνει την θερμογόνο δύναμη του ξύλου η υγρασία θα γράψω τα εξής.
Ενα κιλό ξύλο υγρασίας 40% έχει 200 γραμμάρια παραπάνω νερό από το συνιστώμενο ένα κιλό υγρασίας 20%.
Τα 200 γραμμάρια θέλουν 0,146 kwh για να φτάσουν από τους 15 βαθμούς σε σημείο βρασμού. (πηγή uk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20080222081942AA2JGm8)
Αρα αυτό το κιλό ξύλου αντί να δώσει 4,2 (γενικώς χρησιμοποιούμενη θερμογόνος δύναμη ξύλου 20% υγρασίας) θα δώσει 4 kwh χοντρά χοντρά. Δλδ μείωση 5%.
Πάντως ένα κομμάτι ξύλο ανεξαρτήτους υγρασίας έχει σταθερό όγκο (αυτό ισχύει για την ακρίβεια για υγρασίες πάνω από το 10%) και δεν φταίει η υγρασία για την πτώση της απόδοσης ενός λέβητα αλλά ο χρήστης που αφενός δεν θέλει να αγοράσει ξερά ξύλα ή ξύλα που θα τα ξεράνει αν τα αγοράσει νωρίς αλλά αφετέρου δεν θέλει και να καθαρίζει τον λέβητά του.

Αφού ξεκαθάρισαμε λοιπόν ότι ούτε η υγρασία ούτε το μέγεθος των ξύλων έχουν σχέση παρά μόνο ο ενημερωμένος χρήστης που θα αγοράσει ξύλα στην σωστή διάσταση και εάν είναι υγρά θα φροντίσει να καθαρίζει τακτικά τον λέβητά του ώστε να μην πέφτει η απόδοσή του και καίει παραπάνω ξύλα από το κανονικό ας συνεχίσουμε.....

Axinar έγραψε: .......
Το πρότυπο ΕΝ303-5 είναι κοινό σε όλους τους κατασκευαστές λεβήτων για να είναι πραγματικά συγκρίσιμοι οι λέβητες μεταξύ τους. Γίνεται μια μέτρηση πάντα για περίοδο καύσης 2 ώρες στη μέγιστη ισχύ και συνδεδεμένος ο λέβητας με καταγραφική συσκευή, χωρίς την επέμβαση κανενός. Επειτα γίνεται μια μέτρηση στο 30% της μέγιστης ισχύος με 1 επανατροφοδοσία του λέβητα με καύσιμο.
Μετά από μια μαθηματική επεξεργασία της καταγραφής εξάγεται η ονομαστική ισχύς του μηχανήματος. ....

Από πρότυπα δεν ξέρω (για την ακρίβεια δεν ξέρω καν που μπορεί να τα βρεί κανείς ώστε να διαβάσω την σελίδα 67 και λίγο πριν και λίγο μετά όπως και το τι ακριβώς είναι αυτή η μαθηματική επεξεργασία.)
Αλλά δεν νομίζω πως τα ανωτέρο αναγραφόμενα σημαίνουν πως ΚΑΘΕ λέβητας μπορεί να δουλέψει μόνο για 2 ώρες στην ονομαστική (ή στην μέγιστη) ισχύ του και μετά θα χρειαστεί ξανά φόρτωμα
Δεν βλέπω δλδ κάποια συνάρτηση αυτού που αναγράφεται παραπάνω σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού της ονομαστικής με το ότι όλοι οι λέβητες χρειάζονται κάθε 2 ώρες γέμισμα. Οπότε αυτό

Axinar έγραψε: ...εάν οι ανάγκες σας είναι για 20χιλαδες και εγκαταστήσετε 20 χιλιάδες τότε θα απαιτεί τροφοδοσία ανά 2 ώρες!!! ...


δεν ξέρω τελικά που στηρίζεται και πόσο αληθές μπορεί να είναι ΕΙΔΙΚΑ όταν είναι τόσο γενικό που να περιλαμβάνει όλους τους λέβητες ανεξαρτήτου χωρητικότητας του χώρου καύσης.


Τέλος σχολιάζω και αυτό

Axinar έγραψε: .....
Επίσης, το φορτίο που υπολογίζει ο μηχανικός στην μελέτη είναι οι ανάγκες του χώρου σε θερμίδες στο μέγιστο φορτίο. Συνήθως αυτό το φορτίο το ζηταει ο χώρος το 10% του χρόνου και πολλές χρονιές δεν το πλησιάζει καν.
....

Αυτό που αναφέρεις σημαίνει πως χρειαζόμαστε μικρότερης ισχύς λέβητα 9 στις 10 χρονιές και 1 στις 10 χρειαζόμαστε αυτό που γράφει ο μηχανικός.
Μάλλον μπερδεύτηκες και εδώ.....

Κλείνω ώς εξής.
Αν κάποιος μηχανικός μας πει λοιπόν πως το σπίτι μας θέλει 30 kw ισχύς μηχάνημα τότε χρειαζόμαστε 30 kw. Είτε από πετρέλαιο, είτε απο ξύλο, είτε από ρεύμα είτε από ουράνιο.
Αν εμείς σαν χρήστες ξέρουμε ότι το υγρό το ξύλο δημιουργεί επικαθήσεις που μειώνουν την απόδοση του ξυλολέβητά μας τότε επιλέγουμε είτε να μην έχουμε υγρό ξύλο, είτε να καθαρίζουμε τον λέβητα, είτε να αγοράζουμε μεγαλύτερες ποσότητες ξύλων που θα χρειάζονται και μεγαλύτερο ξυλολέβητα για να τα κάψει. πόσο μεγαλύτερο? όσο πιο αμελείς είμαστε στον καθαρισμό.

ΥΓ1 τόσο το αδράνειας που γράφει ο χρήστος8 όσο και η τρίοδη συμβάλουν επίσης στο να μην έχουμε επικαθήσεις ακόμα και από υγρά ξύλα. Αν κάποιος θέλει να καθαρίζει καθε μέρα τον λέβητά του δεν τα χρειάζεται. Αν κάποιος θέλει να δώσει 600 -700 ευρώ παραπάνω τότε θα έχει χρόνο να κάτσει στο σαλόνι του να απολαύσει την ζέστη.

ΥΓ2 ούτε μηχανικός, ούτε εγκαταστάτης, ούτε ειδικός είμαι. Αν οι συλογισμοί και οι υπολογισμοί μου είναι λάθος συγχωρέστε με και υποδείξτέ μου το λάθος.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127243 από Axinar
Απαντήθηκε από Axinar στο θέμα Λέβητας Ξύλου - Axinar 45
Για να μην γεμίζουμε απλά σελίδες στο φόρουμ, ξαναλέω ότι ο υπολογισμός θερμίδων σε έναν ξυλολεβητα γίνεται με συγκεκριμένο καύσιμο. Αν δεν έχεις αυτό το καύσιμο δεν βγάζεις αυτές τις θερμίδες. Ότι και να λέει η ονομαστική ισχύς, αν στο καζάνι βάλεις 2 σπιρτόξυλα δεν βγάζει το ονομαστικό. Αν βάλεις κούτσουρα στο Φ300Χ500 δεν βγάζει το ονομαστικό.
Η μόνιμη λειτουργία και όχι η ονο-φφ είναι η καλύτερη. Αλλά με απλό υπολογισμό, ένα δοχείο 1 τόνου για να ανέβει από τους 45 στους 90 θέλει περίπου 18 κιλά ξύλα. Όταν σε ένα σπίτι 300τμ με ανάγκες 20kW βάζουν 500 λίτρα δοχείο, έκτος από κέρδη τι άλλο σκοπό έχουν??
H πίσσα αντιμετωπίζετε εύκολα με έλεγχο θερμοκρασία των επιστρεφόμενων. Το πρόβλημα είναι το κρεόζοτο που δημιουργείτε από καύση με μειωμένο οξυγόνο στην προσπάθεια να ελέγχει η φλόγα του λέβητα.
Δεν είναι υποχρεωτική η σύνδεση δοχείου αδρανείας. Είναι προτιμότερη αλλά δουλεύει και χωρίς αυτό. Παράγουμε και δοχεία αλλά δεν τα πουλάμε με το ζόρι. Αν το χρειάζεται η εγκατάσταση. Έχουμε εγκαταστήσει σε 90kW λέβητα 5 τόνους δοχείο αδρανείας. Το δούλευε σαν δοχείο αποθήκευσης. Δεν μπορούσε στην συγκεκριμένη εγκατάσταση να δουλέψει διαφορετικά. Αλλά δεν πάμε τυφλά σε κάθε λέβητα να βάζουμε και το ίδιο δοχείο.
Ο κατασκευαστής του κάθε λέβητα ορίζει πως και τι δοχείο θα χρειαστεί. Αν χρειάζεται. Άλλα άλλο το δοχείο αδρανείας και άλλο το δοχείο αποθήκευσης. Άλλο μέγεθος και άλλη χρήση. Σε περίπτωση που κάποιο μηχάνημα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς δοχείο αδρανείας, τότε πρέπει αν αναγράφετε στο μηχάνημα επάνω. Και το πρόβλημα είναι όταν δεν μπορεί να λειτουργήσει αποδοτικά στο 30% της ονομαστικής ισχύος. Αυτό προκύπτει από τον έλεγχο απόδοσης του μηχανήματος σε εργαστήρια έλεγχου πριν παρει την σήμανση CE. Αυτό λένε αυτοί που δημιούργησαν τα δοχεία αδρανείας και όρισαν την χρήση τους. Δεν βγαίνουν ούτε στο πόδι ούτε και με το μάτι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127245 από Axinar
Απαντήθηκε από Axinar στο θέμα Λέβητας Ξύλου - Axinar 45
Μάλλον κακός μπλέχτηκα σε αυτήν την ιστορία.
Τα πρότυπα αγοράζονται και μάλιστα ακριβά. Το 303-5 που ορίζει και τους ξυλολεβητες, κοστίζει περίπου 120 Ε αν θυμάμαι καλά και απαγορεύεται να το ανεβάσουμε ελεύθερο στο ιντερνετ. Θα με βόλευε αλλά θα έχουμε πρόβλημα με τον ΕΛΟΤ.
Το 2ορο μην σας τρομάζει. Έτσι υπολογίζονται όταν πιστοποιούνται τα μηχανήματα. Πρέπει να κάψει ότι έχει μέσα ο θάλαμος σε 2 ώρες και βγαίνει, μέσος ορος των 2 ωρών. Ένας 20kW όταν φορτωθεί με ξύλο που είναι όλα κρύα και δεν έχουν πάρει ακομα φωτιά παράγει για λίγο περίπου 10kW. Όταν λαμπαδιάσουν όλα μαζί, θα φτάσει στα 25-28kw και θα ξαναπέσει στα 17-21kW. To 20kW είναι ο μέσος ορος των 2 ωρών. Έτσι βγαίνουν οι θερμίδες από οποιοιδήποτε μηχάνημα κυκλοφορεί νόμιμα και έχει γίνει έλεγχος. Έτσι ελέγχονται και τα δικά μας αλλά και αυτά που αγοράζεται.
Ούτε με το μάτι ούτε με τα λίτρα νερού ούτε με τα τετραγωνικά μέτρα της θερμαινόμενης επιφάνειας. Αυτά είναι κομπογιαννιτισμοι και τσαρνατανισμοι.

Το ξύλο καίγεται σαν κρεμμύδι από έξω προς τα μέσα. Αν έχει πολύ μεγάλο μέγεθος δεν έχει επιφάνεια να βγει ή φλόγα. Αν το ίδιο ξύλο κοπεί σε κομματάκια, θα δώσει πολύ μεγαλύτερη φλόγα. Δλδ μεγαλύτερη ισχύ. Όχι όμως περισσότερη ενέργεια. Δλδ ανά κιλό ψιλοκομμένου ξύλου παίρνεις 4kWh και από ένα κορμό μονοκόμματο παίρνεις πάλι 4kWh. Αλλά ο χρόνος που θα κάνει να καεί αλλάζει. Οπότε αλλάζει και η παραγόμενη ισχύς. Όχι όμως η παραγόμενη ενέργεια. Δεν βρήκα κάτι στα ελληνικά www.diffen.com/difference/Energy_vs_Power

Το βρεγμένο ξύλο έχει και άλλα μειονεκτήματα. Στο παραπάνω παράδειγμα φιλε Gdevil υπολόγισες μόνο την ενέργεια θέρμανσης του νερού όχι την ενέργεια ατμοποίησης που είναι μεγαλύτερη. Επίσης έκτος του ότι δεσμεύει ενέργεια για να εξατμιστεί το νερό, σου ρίχνει και την θερμοκρασία καύσης αλλά σου ρίχνει και τον ρυθμό καύσης. Να ήταν τόσο μικρή η διαφορά θα είχαμε δασικές πυρκαγιές το χειμώνα.
Προφορικά μπορεί να ειπωθούν διάφορα. Δείτε μέσα στα εγχειρίδια του κάθε λέβητα τι υγρασίες αναφέρονται. Δεν νομίζω να βρείτε σε σοβαρό λέβητα ότι ζηταει 20% υγρασία. Ίσως να το αναφέρει σαν μέγιστη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127247 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Λέβητας Ξύλου - Axinar 45
Μπερδεμένα τα έχεις μου φαίνεται...

Γράφεις για σπιρτόξυλα ενώ πριν έλεγες ότι δεν θα βρείς ξύλα στην διάσταση που θέλεις.
EDIT Παρακάτω λες οτι τα ξύλα πρέπει να έχουν μία μέγιστη διατομή και να μην είναι "κορμοί". Συμφωνούμε. Αλλά δεν είναι λύση να πάρεις διπλάσιου μεγέθους λέβητα γιατί δεν θέλεις να πεις στον μαντρά να σου κόψει 40άρια ξύλα και να μην είναι άσχιστα.

Γράφεις για συγκεκριμένα καύσιμα αλλά δεν αντιλαμβάνεσαι ότι ή θερμογόνος δύναμη του ξύλου ΔΕΝ επηρεάζεται σημαντικά (ΚΑΤΑ ΟΓΚΟ) απο την υγρασία. Η απόδοση του λέβητα επηρρεάζεται.

Γράφεις πως το πρόβλημα είναι το κρεώζοτο ενώ αυτό είναι το αποτέλεσμα του προβλήματος της ατελούς καύσης λόγω μη παρουσίας οξυγόνου. Και αυτή η έλλειψη οξυγόνου δημιουργείται όταν δεν υπάρχει αδράνειας και το μόνο που μπορεί να κάνει ο λέβητας αν του ζητηθεί να σταματήσει να βγάζει ζέστη είναι να ρίξει την ισχύ του (και άρα να δημιουργήσει πρόβλημα επικαθήσεων που η υγρασία εντείνει τα προβλήματα της ατελούς καύσης)

Γράφεις ότι ο λέβητας πρέπει να δουλεύει συνεχώς υπό πλήρη ισχύ αλλά δεν λές τι θα γίνει αν δεν υπάρχει δοχείο αδράνειας όταν κλείσουν οι βάνες.

Γράφεις για εγκατάσταση που έχει σαν λάθος το 500άρι το αδράνειας όταν έχει λέβητα 20 kw. Σου φαίνεται μεγάλο? Τι θα πρότεινες εσύ? Να μη μπει καθόλου αδράνειας? Να ρωτήσουμε τον κατασκευαστή? Αλήθεια ποιος κατασκευαστής ΔΕΝ προτείνει την σύνδεση αδράνειας? Ποιο μηχάνημα μπορεί να δουλέψει απροβλημάτιστα χωρίς αυτό? Ειλικρινά μία απάντηση σου σε αυτό θα ήταν ότι καλύτερο.

Γράφεις πως ο κατασκευαστής του λέβητα θα καθορίσει το μέγεθος ή και την ίδια την ύπαρξη του αδράνειας και δεν σκέφτεσαι πως ένας λέβητας θα μπει στο δικό μου το σπίτι που έχω εσωτερική μόνωση (και άρα πολύ μικρη θερμοχωρητικότητα δομικών στοιχείων) και θα μπεί και σε ένα σπίτι του 1940 με 60 εκατοστά πέτρα.
Θα μπεί στο σπίτι του γιάννη που έχει θερμοστάτη με διαφορικό μισό βαθμό και στου κώστα με θερμοστάτη με διαφορικό 3 βαθμών.

Γράφεις για διαφορά του αδράνειας από το αποθήκευσης αλλά αν μπορέσεις να μαντέψεις τι καιρό θα κάνει σήμερα, αν η γυναίκα θα αερίσει το σπίτι, το αν η κόρη μου είναι στις μέρες της και μία ζεσταίνεται και κατεβάζει τον θερμοστάτη και την άλλη τον ανεβάζει, τι ώρα θα γυρίσω από την δουλειά τότε πές μου και πόσα ξύλα να βάλω στον λέβητά μου στις 6 το πρωί ώστε να μην υπάρξουν υπερθερμάνσης
Αν θές πές μου ποιος και ποιος κατασκευαστής θα μου πει αν χρειάζομαι αδράνειας ή αποθήκευσης και τελικά πόσο πρέπει να είναι το αδράνειας σε σχέση με τον λεβητα αν το 25 επί σου φαίνεται μεγάλο.

Για να μη γράφουμε λοιπόν σελίδες χωρίς λόγο καλό είναι να ξανασκεφτούμε αν θα πρέπει να βάλουμε 40 kw ξυλολέβητα όταν ο μηχανικός μας είπε πως το σπίτι μας θέλει 20 kw.
Και επίσης καλό είναι να ξανασκεφτούμε αν ένας μηχανικός μας πει ότι θέλουμε 20 kw λέβητα για ποιό λόγο θα χρειαστεί καθε 2 ώρες να τον ξαναγεμίζουμε


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.071 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ