Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #18495 από valsam

egglezos έγραψε:

valsam έγραψε: Ο κουμπαρος μου εβαλε 1000λιτ. σε 50ρη viessman και μου λεει οτι πολυ ειναι,δηλ. καιει πολλα ξυλα για να το ζεστανει,ο αδελφος μου που μολις τελειωσε την εγκατασταση του τζακολεβητα του εβαλε 500ρη και μου λεει παλι μεγαλο ειναι γιαυτο σκεφτηκα τον 300ρη μηπως και τζαμπα η ενεργεια που θα καψω να τον ζεστανω!
Το ξερω οτι οι ξενοι συνηστουν τουλαχιστον 50 λιτρα για καθε kw,δηλ. 30w=1500 λιτρα,αλλα γιατι?
100 λιτρα νερου εχει ο λεβητας + αλλα 300 της αποθηκευσης δεν επαρκουν ,400 λιτρα νερου πολλα μου ακουγονται!


καίει πολλά είτε γιατί ο λέβητας του είναι μεγάλος (50kw) είτε γιατί το σπίτι του είναι μεγάλο...όχι γιατί είναι μεγάλο το Buffer...τα buffer δεν καταναλώνουν ενέργεια (πτώση θερμοκρασίας 1Κ το 24ωρο συνήθως τα σωστά buffer) αλλά μόνο αποθηκεύουν.

Το σπιτι του ειναι τεραστιο (400 τ.μ)τα ξυλα του ηταν μουσκεμα και ο λεβητας του μικρος(τροπος του λεγειν) και μαλλον δεν προλαβαινει να περισεψει ενεργεια για να την αποθηκευση,ο αντιπροσωπος της viessman του ειπε να βαλει τον 50ρη γιατι οι μεγαλυτεροι λεβητες ξεφευγαν στην τιμη,και χρακτηριστημα του ειπε μπροστα μου οτι το 90% των ημερων του χειμωνα ο λεβητας θα δουλευει στο ρελαντι και μονο ενα 5-10% που θα κανει πολυ κρυο θα χρειαστει να τον γεμιζει παραπανω φορες,ο μεγαλυτερος θελει και περισσοτερο ταισμα,εδωσε και μαλιστα ενα παραδειγμα με αυτοκινητο λεγοντας γιατι να παρεις αυτοκινητο 5000 κυβικων με 400 αλογα που ακομη και στο ρελαντι και τ'αντερα του και κοστιζει και μια περιουσια αφου μια φορα η καμια θα τα χρησιμοποιησεις ,δεν λεμε να παρεις yugo αλλα παρε ενε audi Α4 με 240 και θασαι καλυμενος!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #18499 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Απ: Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit

kosmidis80 έγραψε:

valsam έγραψε: Tην Τριτη παω να τον παρω,1350 με το φπα τον 30ρη με ενα δοχειο 500λιτρα,οσο και να'ψαξα στο ιντερνετ δεν βρηκα καποιον που να τον εβαλε για να μας πει την γνωμη του,απ'οτι ειδα ομως η sunsystem δεν ειναι καμια τυχαια εταιρια,πουλαει σχεδον σε ολον τον κοσμο,τον βρηκα Αγγλια κοντα στα 2000 ακομη και Αμερικη τον εξαγουνε αρα πισυευω δεν θα'ναι της πλακας,τον 30ρη στο προσπεκτ τον δινουν για σπιτια απο 120 εως 180 τ.μ,το σπιτι μου ειναι 180 τ.μ,θα με καλυψει,αλλος μου λεει παρε τον 40ρη για.νασαι σιγουρος και αλλος μου λεει εφ'οσων βαζεις μπαφερ μια χαρα θα'σαι,επισης στον 40ρι θα εχω προβλημα μιας και η υπαρχον καμιναδα μου(το λεβητα πετρελαιου)ειναι ελενιτ φ150 και ο burnit ο 40ρης βγαζει φ180 ενω ο 30ρης φ150 !
Με 300ρη μπαφερ καλυπτομαι?


Valsam καλοδουλευτος να είναι και καλές καύσεις!

όταν τον φέρεις και αν χρειάζεσαι βοήθεια για την σύνδεση count me in.

έχουμε τα ίδια δεδομένα απ ότι βλέπω στους προβληματισμούς μας με την επιλογή λέβητα (πελετ, ξυλο κτλ) όπως επίσης παρόμοια σπίτια, αλλά και καπνοδόχους.
Εγώ η αλήθεια είναι ότι αν και τον ζαχάρωνα, ακόμα δεν κάνω την κίνηση για αγορά.

θα περιμένω τις πρωτες εμπειρίες σου μου φένεται και μετά αν ειναι θα πάρω αυτόν ή εναν Ελληνικό απλό και να ξεμπερδεύουμε.

Φιλε οπως εχω γραψει εχω παρει 5 τονους ξερα ξυλα και θα παρω αλλος 3-4,με 1500 ευρω που εχω να διαθεσω η σωστοτερη λυση μου φαινετε αυτη του burnit active την δεδομενη στιγμη,1500 θα ηθελα για μια εστια selenic η μια κασετα nordica η invicta η edilkamin και η λυσεις αυτες θα ηταν ημημετρο μιας και θα επαιρνα θερμανση αεροθερμη και οχι σε ολους τους χωρους(μπανια ενα υπνοδωματιο και υμηυπογειο)οπως επισης με τα air condition που σκεφτομουν,μετα σκεφτηκα μετατροπη του υπαρχοντα λεβητα πετρελαιου σε πελλετ με την προσθηκη ενος καυστηρα πελλετ και ενα σιλο και μπαφερ λογο του οτι δεν επαρκει το νερο του υπαρχοντα λεβητα θα επρεπε να βαλω και μπαφερ (μου το ειπαν απο την ulma που θεωρειτε απο τις καλυτερες εταιριες) συνολικο κοστος 2600-3000 ευρω,με τον burnit υπολογιζω κοστος εγκαταστασης περιπουστα 1700-1800 ευρω,950 ο λεβητας,400 το μπαφερ 500 λιτρων,70 η τριοδη,70 η θερμοστατικη της σερπαντινας 40 το συστολικο,και αλλα 200 για 3-4 μετρα χαλκοσωληνα, μονωσεις,ενα μετρο φ 150 καμιναδα, και τζιτζιριμιτζιρ,παιζει ομως να κοψω και κανα κατασταρικο σε ολα αυτα αρα υπολογιζω μαξ 1700 ευρω,και αν βαρεθω το κουβαλημα του χρονου του κοτσαρω εναν καυστηρα ferroli πελλετ και φταχνω και ενα σιλο με αλλα 1000 ευρωπουλα και ειμαι πληρης!
Βρηκα θερμουδραυλικο τσακαλο και φθηνο το παιδι που περασε το τζακι του αδελφου μου(τελικα 3 μερες δουλεια γεματες γιατι βοηθησε και στα σπασιματα-μπαζα,180 ευρω ολα μαζι πηρε)μου ειπε κανα κατοσταρικο θα μου παρει και μπορει και λιγοτερο εαν τελειωσουμε σε μια μερα οπως υπολογιζει!
Η sunsysmem που βγαζει τους burnit δεν ειναι καμια εταιρια της πλακας οπως πρωτα μου ειπε ο εμπορας στη βουλγαρια και μετα διαπιστωσα απο το σαιτ τους και αφου ειδα οτι εξαγουν σε πολλες χωρες σε Ευρωπη και Αμερικη (δες το βιντεο και θα καταλαβεις)www.sunsystem.bg/en/aboutus/,στην Γερμανια και Αγγλια ο active 30kw πωλειτε κοντα και ακομη πιο πανω απο τα 2000 ευρω γιαυτο πιστευω οτι τα 950 ευρω που θα μου βγει(η τα 800 αν γινει καμια μοντα)ειναι τιμη σουπερ!
www.woodmanstore.com/products/?id=22
www.ecomerchant.co.uk/content/burnit-wbs...-wood-burning-boiler
Ολοι οι Βουλγαροι δεν δουλευουν σε σταυλους,το διαπιστωσα οταν πηγα περυσι στα Σοφια για να παραγγειλω τα κουφωματα μου γιατι φοβηθηκα να του στειλω ολα τα λεφτα προκαταβολη που μου ζητουσε,και εμεινα με ανοιχτο το στομα, 50 υπαλληλοι ,4 ρομποτικα και εκατονταδες χ.λ.μ προφιλ p.v.c,νταλικες φορτομενες να φευγουν προς Αγγλια και Γερμανια σε ενα εργοστασιο τεραστιο που παρομοιο του ουτε για πλακα δεν υπαρχει στην Ελλαδα!
Το αφεντικο ενας νεαρος(35-38 να'ταν με το ζορι)που μου εξηγησε(με τον μεταφραστη του) οτι τα λεφτα τα ζηταει ολα μπραστα μονο σε συναλαγες απο Ελλαδα γιατι το πιστολι το ετρωγε συνεφο απο τους Ελληναρες,τον πληρωσα και σε 4 μερες ειχα τα κουφωματα σχεδον μιση τιμη απ'οτι(45% φθηνοτερα απ'οτι η φθηνοτερη προσφορα απο'δω) θα τα επαιρνα απο'δω,την επιχειρηση την εστησε με ευρωπαικα προγραματα και δεν εστησε απλα ενα υπερτιμολογημενο εργοστασιο φαντασμα οπως μερικοι-μερικοι!
Last edit: 11 Χρόνια 8 Μήνες πριν by valsam.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #18503 από kosmidis80
Απαντήθηκε από kosmidis80 στο θέμα Απ: Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit
Ναι βρε σου λεω ακριβως τα ιδια ειχα σκεφτει στο παρελθον σαν λυσεις για την θερμανση, ομως και εγω καταληγω οτι η καλυτερη και πιο τιμια λυση ειναι αυτη του ξυλολεβητα.

Για την sunsytem το ειχα ψαξει και γι αυτο ανοιξα το θεμα αυτό, καθως μου φανηκαν ενδιαφερον. Τον λεβητα τον εχω δει και απο κοντα και δεν εχει καμια σχεση με οτι αλλο Βουλγαρικο ειχα δει στο παρελθον.

Επίσης ενημερωσε με αν θελεις τελικα απο που αγοραζεις?!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #18523 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Απ: Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit
Κοσμιδη απο τον Παυλο τον παρω(μηπως και συ γι'αυτον μιλουσες ,ενδοτερα στην Βουλγαρια τον βρηκα κανα 50ρικο πιο φθηνα αλλα πιστευω δεν αξιζει,τουλαχιστον ειναι Ελληνας ο Παυλος και συνενωουμαστε,οτι προβλημα προεκυψε με την αγορα του αδελφου μου την ελυσε ο ανθρωπος?
Περαια ειμαι μηπως μενεις κοντα να τα πουμε?
Την δευτερα θα'μαι Περαια αμα θες πες μου να πιουμε καφε να σου δειξω που θα μπεικαι να σου δειξω και τον τζακολεβητα του αδελφου μου !

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #18524 από pantelis1973
Απαντήθηκε από pantelis1973 στο θέμα Απ: Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit

valsam έγραψε: Κοσμιδη απο τον Παυλο τον παρω(μηπως και συ γι'αυτον μιλουσες ,ενδοτερα στην Βουλγαρια τον βρηκα κανα 50ρικο πιο φθηνα αλλα πιστευω δεν αξιζει,τουλαχιστον ειναι Ελληνας ο Παυλος και συνενωουμαστε,οτι προβλημα προεκυψε με την αγορα του αδελφου μου την ελυσε ο ανθρωπος?
Περαια ειμαι μηπως μενεις κοντα να τα πουμε?
Την δευτερα θα'μαι Περαια αμα θες πες μου να πιουμε καφε να σου δειξω που θα μπεικαι να σου δειξω και τον τζακολεβητα του αδελφου μου !



Valsam ή θοδωρε μπορουμε να ερθουμε σε επικοινωνια;
το μαιλ μου ειναι Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ευχαριστω..

Δεν κανει κρυο στην Ελλάδα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #18525 από kosmidis80
Απαντήθηκε από kosmidis80 στο θέμα Απ: Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit
Στείλτε παιδια τα τηλ σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. να μιλησουμε και να κανονιστει!

Valsam 3 χρονακια πριν εμενα στο Πλαγιαρι στο πατρικο της γυναικας μου (ξεχωριστο οροφο απο τα πεθερικα), μετα αγορασαμε στον Δρυμο για να ειμαι πιο κοντα στις δουλειες. Δεν εχω θεμα ομως ερχομαι στο χαλαρο!

Δωστε κινητα να κανονισουμε! ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.137 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ