Prondocaldo Filo Air 6 - (Praktiker)

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #156362 από Arvalius
Prondocaldo Filo Air 6 - (Praktiker) δημιουργήθηκε από Arvalius
Καλησπέρα σε όλους και να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία πάνω απ'όλα.

Τον Ιανουάριο του 2016 (πέρυσι περίπου τέτοιες μέρες) αγόρασα μία αερόθερμη σόμπα πέλλετ Prondocaldo Filo Air 6 από τα Praktiker. Καθώς είμαι εντελώς ανίδεος με το "σπορ" το κριτήριό μου ήταν αποκλειστικά η τιμή και φαίνεται ότι δεν ήταν η σωστή επιλογή. 2ος χειμώνας και ακόμα την σκαλίζω και την παλεύω μέχρι να φτάσω σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζεστασιάς.

Μιλάω γι'αυτή τη σόμπα. (Σε μαύρο χρώμα)


Εγκατάσταση:
Στάδιο 1. Δεν έχω αυτή την στιγμή φωτογραφίες με την συνολική εγκατάσταση. Την εγκατάσταση την έκανα μόνος μου παρέα με το μάνουαλ (λιτό εγχειρίδιο). Έτσι στην αρχή τρύπησα και έβγαλα μπουρί πίσω Φ80 το οποίο απλά οδηγεί στο μπαλκόνι και απλά καμπύλωσα το σπιράλ ορθή γωνία. Καθώς ανίδεος, στην αρχή έβαλα σπιραλ και χωρίς να βγάλω εισαγωγή αέρα από εξωτερικό χώρο. Αποτέλεσμα να σβήνει μετά από κάποιες ώρες χρήσης (3ώρες μαξ)

Στάδιο 2. Υπέθεσα, επειδή η φλόγα δεν ήταν ζωηρή και δεν μπλέδιζε στην αρχή που έπαιρνε μπροστά, ότι δεν υπήρχε αρκετό και καλό οξυγόνο για να γίνει η καύση. Έποιασα τα εργαλεία, βρήκα μία σπιράλ Φ50 (πανάκριβη) αφού έψαξα όλες τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας και έβαλα εισαγωγή αέρα απ'έξω. Ενώ η καύση έφτιαξε, (στην αρχή ζωντανή φλόγα με "μπλέδισμα" στη βάση της), μετά από 3 ώρες η σόμπα έσβηνε.

Στάδιο 3. Δεν ήθελα να μπλέξω με τον πωλητή (praktiker) γιατί απλά θα έχανα το χρόνο μου. Έτσι μετά από ψάξιμο βρήκα ένα άρθρο σε αυτό το φόρουμ που παρέπεμπε σε ένα ιταλικό για κάποιους ανθρώπους που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα. Αφού έπαιξε λίγο google translate και λίγο εισ'άτοπον επαγωγή, κατάφερα να λύσω το πρόβλημα, αφού έπρεπε να μπω στο κρυφό μενού και ρίξω το minimum θερμοκρασίας φλόγας από 70βαθμούς (default στη δική μου σόμπα) σε 60βαθμούς. Έκτοτε δεν έχει σβήσει ποτέ αν δεν της πω εγώ.

Στάδιο 4. Κατά την συντήρηση, επειδή έβγαλα άτσαλα το μπουρί για να το καθαρίσω (θυμίζω σπιράλ 80)το ξαλάκωσα καθώς γύρω από την τρύπα είχα στοκάρει για να κλείσω τα κενά. Ωστόσο επειδή ήταν τέλος του μήνα και δεν είχα λεφτά δεν μπορούσα να αγοράσω νέα μπουριά ίνοξ Φ80 για να λύσω το πρόβλημα μια και καλή. Αποτέλεσμα, προσπάθησα να "ισιώσω" λίγο την εύκαμπτη προκειμένου να κάνω τι δουλειά μου για 6 ημέρες -όπως και έγινε-. Βέβαια μετά από αυτό η σόμπα στραγγαλιζόταν και το καθημερινό της καθάρισμα ήταν πόνος γιατί η μαυρίλα ήταν σε όλα τα σημεία.

Στάδιο 5. Εν τέλει αγόρασα ίνοξ, ξανακαθάρισα καλά τη σόμπα μπρος-πίσω και με καινούργια μπουριά μπορώ να πω ότι δουλεύει στρωτά. Καλή φλόγα, πολύ λιγότερη βρώμα. Με την απόδοση όμως είχα από την αρχή και έχω ένα θέμα.

Θα προσπαθήσω σύντομα να σας ανεβάσω και φωτογραφίες να ρίξετε μια ματιά.

Καθώς βρίσκομαι στον 2ο χειμώνα χρήσης και με αρκετές δοκιμές έχω κάποιες παρατηρήσεις-απορίες και θα εκτιμούσα πολύ την γνώμη σας.

1) Μετά από 24ώρες σερί καύσης με Μ.Ο. 22-23 βαθμούς το τασάκι κατά το καθάρισμα είναι έτσι:



Υπάρχει περίπτωση αυτό να δείχνει ότι η καύση γίνεται σωστά και στρωτά;

2)Παλεύω να βρω πως δουλεύει το automatic. Ρυθμίζω στο σετ 23βαθμούς και πατάω το auto. Η σόμπα αυτόματα δουλεύει στο 5 και όταν φτάνει στους 23 να συνεχίζει να δουλεύει στο 5 με αποτέλεσμα τεράστια σπατάλη πέλλετ. Δοκίμασα να βάλω σετ 23βαθμούς-> πατάτω auto->και μετά πατάω να αλλάξει το pot -το lvl της έντασης- χωρίς να αλλάξω την ένταση. Τότε ενώ δείχνει -23-auto-5 (δηλ. 23 βαθμούς-auto function-pwr lvl 5) η σόμπα δουλεύει στο ρελαντί. Έχετε καμία ιδέα πως αυτό μπορώ να το στρώσω;

3)Έχω δοκιμάσει 3 μάρκες πέλλετ μέχρι στιγμής. Ξεκίνησα με schweighofer το ξανθό από το οποίο έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος αλλά το κόστος του υπέρογκο (Στη Νίκαια το βρίσκω 5,60€ το σακί). Μετά δοκίμασα το golden nuggets από leroy merlin στα 4,15€ το σακί που με βάσει αναλογίας ποιότητας/τιμής έχω μείνει ικανοποιημένος. (Αν και μου φαίνεται ότι βγάζει πολύ περισσότερη στάχτη και δείχνει ότι με τις ίδιες συνθήκες δεν έχει καλή θερμική απόδοση - κάτι που είναι ιδέα μου και δεν μπορώ να αποδείξω-). Δοκίμασα κάποια στιγμή και μια πιο φθηνή λύση σε σκούρο πέλλετ A2 από praktiker (alfa wood η μάρκα) αλλά αφενός δεν είχα φανερά την ίδια απόδοση (έπρεπε να καίω σε μεγαλύτερη σκάλα για να φέρει τη θερμοκρασία που ήθελα - άρα και μεγαλύτερη κατανάλωση-), αφετέρου έβγαζε άπειρη στάχτη. Εσείς από μάρκες τι προτείνετε; Θα προτείνατε μίξη σκούρου με ξανθού πέλλετ για μεγαλύτερη οικονομία;

4) Κατανάλωση. Τώρα με το μωρό και δουλεύοντας τη σόμπα 24h/d σε 23θαθμούς σετ και χωρίς πολλά κρύα έξω. Μ.Ο.=> 10-11βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία την ημέρα και 7-9 το βράδυ, καίω ένα σακί την ημέρα golden nuggetς ή 12-13κιλά από το αυστριακό. Μου φαίνεται αρκετό. Στο τέλος θα σας πω και τις συνθήκες της οικίας.

5)Πέρασα τις 900ώρες και μου έχει βγάλει το service. Πώς το βγάζω; Διαβάζοντας στο φόρουμ και τις εντολές δεν κατάφερα να κάνω κάτι. Από τις επεξηγήσεις των λειτουργιών που μου έστειλε ο κ.Πήχας, βρήκα μία επιλογή με τις ώρες σέρβις. Από 900 που ήταν default το έβαλα στο 1500 και έφυγε το μήν, αλλά ουσιαστικά δεν απενεργοποίησα την ένδειξη service. Έχει κανείς καμιά ιδέα;

6)Υπάρχουν μήπως κάποια optimal settings για την συγκεκριμένη σόμπα έτσι να συνδυάσει όσο το δυνατόν καλύτερα την αναλογία οικονομία/απόδοση;

7)Υπάρχει κάποιος αναλυτικό οδηγός για την συγκεκριμένη σόμπα όσων αφορά τη συντήρηση; Η συντήρηση που έκανα νομίζω ότι είναι επιφανειακή. Έλυσα ότι μέρος μπορούσα να λύσω από μπροστά και μετά με σκούπα και πινέλο. Το ίδιο έκανα και από πίσω, χωρίς όμως να αποσυνδέσω κάποιο ηλεκτρονικό μέρος ή φτερωτή.

8) Και τέλος για να μην σας κουράζω άλλο, υπάρχει μήπως καμιά πατέντα να "φτιάξω" κανάλια μέσω της εξόδου ζεστού αέρα; Δηλ. να βγάλω το καπάκι και με κάποιο τρόπο να προσαρμόσω έναν σωλήνα μπας και μεταφέρω λίγη ζέστη και σε άλλο δωμάτιο;

Σχετικά με το σπίτι.
1) Παλιό διαμέρισμα (70's)με παλιά αλουμίνια και μονά τζάμια.
2) Χώρος ΜΗ ενιαίος. Η σόμπα βρίσκεται στην τραπεζαρία. Δεξιά και αριστερά υπάρχουν κρεβατοκάμαρα και σαλόνι αντίστοιχα με τεράστιες απώλειες.
3) 1ος Όροφος στη Νίκαια Αττικής


Δεν ξέρω αν ξέχασα να αναφέρω κάποια λεπτομέρεια. Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε αν έχω ξεχάσει να αναφέρω κάτι σημαντικό.
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και συγνώμη για το μεγάλο κείμενο. Προσπάθησα να σας μεταφέρω την εμπειρία μου με την σόμπα πέλλετ.

Καλή χρονιά
Συνημμένα:
Last edit: 7 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Arvalius.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #156376 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Απαντήθηκε από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ στο θέμα Prondocaldo Filo Air 6 - (Praktiker)
Φιλε καλησπερα.πιστευω οτι εχεις μπλεξει πολλα θεματα που στα πιο πολλα θα πρεπει να ρωτησεις στα PRAKTIKER ποιος εχει το σερβις να ερθει να τα δει ολα αυτα και να σου τα εξηγησει.υπαρχουν τεχνικοι που κανουν αυτη τη δουλεια εξειδιξευμενοι για τη σομπα σου απο την εταιρια.παντα περνουμε αερα απο εξω.μπορει να εχει καποιο αισθητηρα στην εισαγωγη αερα που μετρα τα m/sec και με το τσαλακωμα που εκανε να τον εκανες ζημια(παιζει ρολο και για το ζωηρο τις φλογας).οσο αφορα τις ωρες που το καις και με τη θερμοκρασια που ζητας και με τις εξωτερικες θερμοκρασιες και με πολλες απωλειες καις ουτε ενα τσουβαλι το 24ωρο μη το πεις ουτε στο ΠΑΠΠΑ!!!!!!!!!! αν μασεις τις απωλειες θα καις λιγοτερο και θα συμφερει να καις και ακριβοτερα πελλετ με καλυτερη πιοτητα!!!οσο για αναλυτικο οδηγο συντηρησης καθαρισμου ρυθμισεων στανταρ ρωτα στην εταιρια .αυτα απο μενα αλλα να σου πω και τη γνωμη μου ΕΤΣΙ ΠΟΥΛΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΙ ΘΕς!!!!!!!!!!!!!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #156378 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Prondocaldo Filo Air 6 - (Praktiker)
1. μια χαρα ειναι αμα η σταχτη δεν ειναι πετωμενη
2.μια και δεν ξερω την σομπα στο φανερο μενου ψαξε μπας και υπαρχει κατι σε stand by on h off η κατι αναλογο
3 το σβαι και το γκολντεν ειναι της ιδιας εταιρειας και πρακτικα ιδια αλλα παντα υπαρχουν διαφορες σε παρτιδες

θα διαφωνησω με τον κωστα για το υποχρεωτικο του να παιρνουμε αερα απ εξω ....ειδικα αν μπαζει το σπιτι :)
και θα συμφωνησω σ ολα τα υπολοιπα


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #156380 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Απαντήθηκε από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ στο θέμα Prondocaldo Filo Air 6 - (Praktiker)
Σε ολα δημητρη συμφωνω μαζι σου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #156381 από Arvalius
Απαντήθηκε από Arvalius στο θέμα Re:Prondocaldo Filo Air 6 - (Praktiker)
Ευχαριστώ πολύ καταρχήν για τον χρόνο σας που διαθεσατε για να διαβάσετε το κείμενο μου. Η αλήθεια είναι ότι ο ``φοβος'' μου είναι να ξεκινήσω νταραβερια με το πρακτικερ. Κατι που θα κοστίσει σε χρόνο και σε χρήμα.

Θα το τολμησω όμως και ήδη σκέφτομαι τον επόμενο χειμώνα για σομπα πελλετ καλοριφέρ, οπου εκεί θα φύγει πολύ χρήμα καθώς πρέπει να φτιάξω εξωτερικές σωλήνες για να συνδεθούν με τα σώματα.

Θα μελετήσω λίγο και την παρατηρηση 2. του dimlyk και θα επανέλθω.

Ευχαριστώ πολύ

Στάλθηκε από το HM NOTE 1W μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #156549 από Arvalius
Απαντήθηκε από Arvalius στο θέμα Re:Prondocaldo Filo Air 6 - (Praktiker)
Καλησπέρα σας. ανεβαζω και τις φωτο οπως ειναι στημένη η σομπα.

Ευχαριατω πολυ.









Στάλθηκε από το HM NOTE 1W μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.092 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ