CT Pasqualicchio Gemini 30 by XAALAARAA

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #68539 από XAALAARAA
CT Pasqualicchio Gemini 30 by XAALAARAA δημιουργήθηκε από XAALAARAA
Καλημέρα,

Η Λειτουργία μιας Σόμπας Pellet που είναι ταυτόχρονα και λέβητας είναι αρκετά απλή. Μετά το άναμμα η Σόμπα ανεβάζει την ισχύ της και προσπαθεί να ζεστάνει το νερό που περιέχει και να το κυκλοφορήσει στο κύκλωμα των καλοριφέρ. Όσο πλησιάζει η θερμοκρασία του νερού στην ανώτατη θερμοκρασία που έχουμε ρυθμίσει, σταδιακά πέφτει η ισχύς της Σόμπας μέχρι την στιγμή που φτάνει την θερμοκρασία και πηγαίνει στο στάδιο της Συντήρησης όπου λειτουργεί μόνο ώστε να συντηρεί την φλόγα μέσα στον θάλαμο καύσης.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορεί να προγραμματιστεί να δουλεύει μια Σόμπα Λέβητας σε σχέση με τον Θερμοστάτη Χώρου. Τα μοντέλα που εγκαθιστώ και προγραμματίζω εγώ μπορούν με την εντολή του θερμοστάτη να κάνουν ένα από τα εξής.

α) Σβήσιμο-Άναμμα
Η Σόμπα Λέβητας Ανάβει όταν πέσει η Θερμοκρασία του χώρου, λειτουργεί μέχρι να επανέλθει η θερμοκρασία στα επίπεδα που θέλουμε και κατόπιν Σβήνει.
β) Συντήρηση-Κανονική Λειτουργία
Η Σόμπα Λέβητας, όσο ο θερμοστάτης χώρου δείχνει πως η θερμοκρασία είναι κάτω από την επιθυμητή, λειτουργεί σε κανονική ισχύ έως ότου φτάσει τα νερά του μπόιλερ στην θερμοκρασία που έχουμε ρυθμίσει. Σε περίπτωση που ο θερμοστάτης δώσει σήμα πως ο χώρος έχει αποκτήσει την θερμοκρασία που θέλουμε, τότε ο Λέβητας πηγαίνει, ανεξάρτητα από την θερμοκρασία την οποία έχει στα νερά του, στην Συντήρηση.
γ) Σταμάτημα- Ξεκίνημα κυκλοφορητή
Σε αυτήν την περίπτωση απλά ελέγχει τη λειτουργία και το σταμάτημα του Κυκλοφορητή. Η Σόμπα δεν επηρεάζεται, σε σχέση με την καύση, και συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι τα νερά της να φτάσουν στην ανώτατη ρυθμισμένη θερμοκρασία.

Συνοπτικά και ελπίζω κατανοητά αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας.
Η σομπα που με ζεσταινει ειναι η CT Pasqualicchio GEMINI 30 (ΙΤΑΛΙΚΗ).
30 KW σόμπα,υδραυλικός,υλικά,μπουριά,και 9,450 τόνους πελλετ 6650€ με τιμολόγια εκτός από τον υδραυλικό μου τον 3/2011
Έχω και την αεροθερμη σε σπίτι 50 τ.μ CT Pasqualicchio VIRGO
εδώ έχουμε κάποιες φωτογραφίες από την εγκατάσταση

η εγκατάσταση υπήρχε απλά συνδεθήκαμε εκεί που δείχνω

βάζουμε βάνες παντού για εύκολη απεγκατάσταση σε οτιδήποτε πάθει αφού είναι μέσα στο σαλόνι
Δουλείες καθημερινές
2 λεπτά τροφοδοσία σόμπας δουλειά καθημερινή δεν την προτείνω σε όσους δεν μπορούν να σηκώσουν 15κιλα τσουβάλια
Δουλειές μέρα παρά μέρα η κάθε 3 μέρες(για μένα αφού κάψει 10 τσουβαλάκια πελλετ a/w με μέτρια στάχτη
Καθαρισμός σόμπας 2 λεπτά (με το ένα χέρι γιατί κρατούσα την φωτογραφική μηχανή)
καλά είναι να το μάθετε στην γυναίκα σας ;)
Στην σόμπα έχω συνδεμένο έναν ηλιακό τριπλής ενέργειας 200 λίτρα στην ταράτσα του σπιτιού μου αξίας 800 € . Το καλοκαίρι έχω ζεστά νερά αφού είναι ηλιακός και τον χειμώνα ζεσταίνω το μπόιλερ με την σομπούλα μου τις ώρες που θα θέλω εγώ κατά προτίμησει 15.00 με 22.00 αφού αυτές τις ώρες χρειάζομαι μόνο τα ζεστά νερά το άνοιξε κλείσε θα γίνετε μέσα από το σπίτι με έναν διακόπτη on-off που θα ανοιγοκλείνει μια ηλεκτροβάνα ώστε να ζεσταίνω τα νερά του μπόιλερ όποτε θέλω εγώ για περισσότερη οικονομία
Πάμε να δούμε και μια φωτογραφία από την καμινάδα και ενα βιντεακι κατω


και 2 βιντεακια κατω απο δοκιμη 50-50 πελετ και καλαμποκι
Έκανα την παρακάτω δοκιμή. Σε σόμπα λέβητα πέλλετ 30 kw αντί για πέλλετ έκαψα μείγμα από πέλλετ και καλαμπόκι . Το μείγμα περιείχε 5 κιλά πέλλετ και 5 κιλά καλαμπόκι. Το μόνο που άλλαξα από τις ρυθμίσεις μου ήταν οι τροφοδοσία στην πιο μεγάλη σκάλα γιατί το καλαμπόκι έχει μεγαλύτερη θερμογόνο δύναμη. Δηλαδή η σκάλα αυτή ρυθμίζετε με τον κατασκευαστή να την έχει στο 4,0 εγώ να την δουλεύω στο 2,8 γιατί εκεί με καλύπτει και για το καλαμπόκι την έβαλα στο 2,5 . Δεν δοκίμασα να ανάψω την σόμπα με το μείγμα αυτό γιατί δεν ήξερα αν θα ανάψει έτσι έβαλα λίγο καθαρό πέλλετ μέχρι να δω φλόγα και μετά άρχισα να ρίχνω από το μείγμα. Το μείγμα το έκαψε χωρίς κανένα πρόβλημα. Όπως θα δείτε στα παρακάτω βίντεο η δοκιμή άρχισε στις 15.00 με την σόμπα σβηστή από το πρωί και έτοιμη καθαρή . Το σπίτι είχε θερμοκρασία 18 βαθμούς και τα νερά στους 29 . Τελικό συμπέρασμα η σόμπα κατάφερε να ζεστάνει το σπίτι πολύ εύκολα ίσως και πιο γρήγορα από το πέλλετ a/w με το οποίο εως τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα, από στάχτη πιστεύω δεν έχουν μεγάλη διαφορά απλά είναι πιο χοντροκομμένη αυτή από το καλαμπόκι. Σε κατάσταση mod όπου πέφτει η ελάχιστη ποσότητα υλικού για οικονομία έκαιγε καλά αλλά με λίγο περισσότερο αέρα θα ήταν καλύτερα. Δεν ξέρω αν σε μακροχρόνια καύση μου δημιουργήσει προβλήματα.


καει τα παντα
και λιγα λογια για την σομπα
- Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΗ ΤΟΥΣ 58 ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΜΟΥ (ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΖΕΣΤΑ ΝΕΡΑ ΧΡΗΣΕΙΣ) ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΕΙΝΑΙ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ 24 ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ Η ΣΟΜΠΑ
ΜΟΛΙΣ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΥΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ Ο ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΧΩΡΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΠΟΥ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,5 ΚΙΛΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΡΥΩΝΟΥΝ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΨΗΛΑ ΜΕ ΑΣΚΟΠΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΕΛΛΕΤ ΕΤΣΙ ΜΕΙΩΣΑ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΠΕΛΛΕΤ (ΤΩΡΑ ΡΙΧΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 250-300 gr ΑΝΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΗΝΕΙ Η ΣΟΜΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗ ΤΗΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΦΛΟΓΑ (ΒΛΕΠΕ ΦΩΤΟ)ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΝΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.
Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 38 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.
(Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΟΜΠΑ ΜΙΚΡΗ ΓΙΝΕΤΕ ΑΛΛΑ Η ΜΙΚΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ).


απο καθαρισμα σε καθαρισμα το τζαμι λερωνει οσο στην φωτογραφια βλεπεις καιω καλο πελλετ :P

το πελλετ πάει στον θάλαμο που καίγεται με μύλο και όχι με κοχλία

ΡΕ ΟΥΣΤΤΤΤΤ
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by XAALAARAA.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": jnet, theoilia, DOOM_NX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #68540 από XAALAARAA
Απαντήθηκε από XAALAARAA στο θέμα CT Pasqualicchio Gemini 30 by XAALAARAA
μην μας πιασει και κανενα ματι :P :P :P




ΡΕ ΟΥΣΤΤΤΤΤ
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #68556 από theoilia
Απαντήθηκε από theoilia στο θέμα CT Pasqualicchio Gemini 30 by XAALAARAA
Ευχαριστώ. δηλαδή το κόστος της μαζί με εγκατάσταση ήταν περίπου 4500;και αν κατάλαβα καλά το μεγάλο πλεονέκτημα της CT είναι πως δεν χρησιμοποιεί κοχλία για την τροφοδοσία.

φέτος καίμε πετρέλαιο...


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #68560 από XAALAARAA
Απαντήθηκε από XAALAARAA στο θέμα CT Pasqualicchio Gemini 30 by XAALAARAA

theoilia έγραψε: Ευχαριστώ. δηλαδή το κόστος της μαζί με εγκατάσταση ήταν περίπου 4500;και αν κατάλαβα καλά το μεγάλο πλεονέκτημα της CT είναι πως δεν χρησιμοποιεί κοχλία για την τροφοδοσία.


το πλεονεκτημα ειναι πως καει και τα απιστοποιητα εως τωρα

λιγο παραπανω απο 4500

ΡΕ ΟΥΣΤΤΤΤΤ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #68686 από tzistsam
Απαντήθηκε από tzistsam στο θέμα CT Pasqualicchio Gemini 30 by XAALAARAA
Ωραίος και συνοπτικότατος. Γουστάρω την μαγκιά με τον ηλιακό (εγώ ο λακαμάς δεν το σκέφτηκα όταν έκανα εξ ολοκλήρου τα υδραυλικά μου και κάθεται έτσι ο ηλιακός (160 λίτρα)). Σε ποια περιοχή είσαι στην Ροδόπη αν επιτρέπεται?

πετρέλαιο? μακρυά και αγαπημένοι.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #68709 από XAALAARAA
Απαντήθηκε από XAALAARAA στο θέμα CT Pasqualicchio Gemini 30 by XAALAARAA

tzistsam έγραψε: Ωραίος και συνοπτικότατος. Γουστάρω την μαγκιά με τον ηλιακό (εγώ ο λακαμάς δεν το σκέφτηκα όταν έκανα εξ ολοκλήρου τα υδραυλικά μου και κάθεται έτσι ο ηλιακός (160 λίτρα)). Σε ποια περιοχή είσαι στην Ροδόπη αν επιτρέπεται?


Σε χωριό στην επαρχιακη οδο Κομοτηνής - μαρωνιας

ΡΕ ΟΥΣΤΤΤΤΤ
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by XAALAARAA.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.331 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ