Eva Calor Hydro 15kW by iguana

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #86230 από iguana
Απαντήθηκε από iguana στο θέμα Eva Calor Hydro 15kW by iguana
Επανέρχομαι μετά από περίπου 2 μήνες με την σόμπα προκειμένου να αναφέρω εντυπώσεις. Καταρχήν μετά την εγκατάσταση της καινούριας σόμπας (αφού πήραν πίσω την εργοστασιακή δηλαδή) και με αλλαγή στις ρυθμίσεις από τον τεχνικό για λιγότερα αέρα έχει μειωθεί σημαντικά ο θόρυβος και πλέον είναι απόλυτα υποφερτός και αφού τις περισσότερες ώρες η σόμπα δουλέυει στην "συντήρηση" είναι ακόμα λιγότερος.Ένα θέμα με τα πέλλετ που πετάγονταν πριν καούν πλήρως βελτιώθηκε και αυτό αφού πλεον παρόλο που βλέπω αρκετά να πετάγονται πάλι πριν καούν ,όταν μαζέυω την στάχτη δεν βρίσκω καθόλου κομμάτια οπότε υποθέτω ότι με κάποιο τρόπο συνεχίζουν να καίγονται. Καίγοντας κυρίως scheihofer και biotherm κατέληξα στα πρώτα κυρίως λόγω τις ελάχιστης στάχτης. Επίσης δεν έχω δει σχεδόν καθόλου κλινκερ , έχω την εντύπωση ότι ανα τακτά διαστήματα η σόμπα αυτοκαθαρίζει το πιατάκι με αποτέλεσμα να μην μένει τίποτα μέσα μετά την κάυση. Διατηρώντας μια θερμοκρασία 20-21 βαθμούς στους κάτω χώρους και 19-20 στους πάνω (όπου πάω μόνο για ύπνο) η σόμπα όπως είπα δουλέυει κυρίως στο Modulate και παρόλου που η θερμοκρασία του νερού είναι στους 50-57 βαθμούς χαμηλή δηλαδή τα σώματα παραμένουν χλιαρά και κρατάνε την θερμοκρασία στο σπίτι. Αν ανεβάσω την θερμοκρασία τότε σταδιακα το νερό παέι και στους 65 μετά από κάποια ώρα.Τελικά κράτησα αναμένο και το μποιλερ αφού δεν υπήρχε πρόβλημα με την νεα σομπα και μόνο 2 πολύ κοντινά σώματα κλειστά. Έτσι έχω καταναλώση περίπου ένα τσουβάλι την μέρα (κάποιες 1 τσουβάλο για 1,5 μέρα) ανάλογα και τον καιρό και σε σχέση με το πετρέλαιο που πλήρωσα πέρσι υπολογίζω κέρδος γύρω στο 55% !
Παρόλαυτα ένα αρνητικό που δεν έχω καταφέρει να βρω λύση είναι η μυρωδιά που είχα αναφέρει.Παρόλο που η σόμπα καεί 2 μηνες (έχει κάψει πολλές ώρες και στο φουλ) υπάρχει μυρωδία η οποία εμφανίζεται μόνο όταν η σόμπα καέι στο φουλ . Έβαλα και αλουμινοταινία στις ορατές ενώσεις του σωλήνα πίσω αλλά δεν άλλαξε κάτι. Δεν είναι μυρωδιά καπνού όυτε έχω δει ποτέ καπνο αλλά νομίζω ότι προέρχεται από το πάνω μέρος εκεί που ειναι οι γραμμές για τους αεραγωγούς σαν να ζεσταίνονται δηλαδή τα μεταλικά της μέρη..Ευτυχώς όπως είπα δεν καέι πολύ στο φουλ οπότε δεν είναι συχνη αλλά έχω μεγάλη απορία να βρω από τι προέρχεται!
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by iguana.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #86239 από Fokion
Απαντήθηκε από Fokion στο θέμα Eva Calor Hydro 15kW by iguana
Μια χαρα!!!!!!!!!!!!!1

Μηπως οντως μυριζει η γυψωσανιδα?

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #86258 από georgepap31
Απαντήθηκε από georgepap31 στο θέμα Eva Calor Hydro 15kW by iguana
Kαλή κατανάλωση έχεις (δλδ χαμηλή). Η μυρωδιά υποθέτω πως είναι διαρροή καπνού από κάπου που θα δυσκολευτείς να ανακαλύψεις μάλλον, την έχω και γώ σπάνια, σε περιπτώσεις συσσώρευσης στάχτης στην έξοδο. Υποψιάζομαι το κλείσιμο της πόρτας και άλλα μέρη που βρίσκονται μέσα στη σόμπα κι όχι στο μπουρί. Στα μπουριά το περιόρισα με αλουμινοταινία όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Δεν πρέπει να δίνουμε σε ανθρώπους με ηλίθιες απόψεις την ικανοποίηση της οργής μας.

Nicolás Gómez Dávila, 1913-1994, Κολομβιανός συγγραφέας

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.060 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ