Τιμές ξύλου

  • energ
  • Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #298 από energ
Τιμές ξύλου δημιουργήθηκε από energ
Εκτός από το Pellet και το ξύλο παίζει αρκετά σε τιμές.

Στην πρώτη μου προσπάθεια φέτος για αγορά ξύλου πήρα αυτόν που συνηθως μου πουλάει ο οποίος παίρνει από τον Χολομώντα και μου έδωσε τιμή για μένα 115. Του λέω ότι δίπλα μου κάποιος τα πουλάει 110€/τονο και μου λέει αυτά είναι Βουλγάρικά και μάλιστα θα έπρεπε να τα πουλάει 65€.
Λιγες μερες μετα μου λέει ένας φίλος ότι ο διανομέας πετρελαίου μου αποφάσισε να φέρει ξύλα από Βουλγαρία και θα πουλάει 45€/τόνο. Μάλιστα στην συζήτηση μου είπε ότι τα αγοράζουν 25€ τον τόνο. Ακόμη βέβαια δεν τα έχει φέρει.

Πείτε και οι υπόλοιποι τιμές που βρίσκεται.

Μήπως να στείλουμε κάνα φορτηγό στην Βουλγαρία να μας βγει φτηνά? :)
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #312 από androutso
Απαντήθηκε από androutso στο θέμα Τιμές ξύλου
Τα εχω ακουσει ολα για το ξυλο απο τιμες και παραδοσεις.
Την ποιο σωστη κουβεντα μου την ειπε ενας Bουλγαρος.Τωρα δεν ειναι περιοδος για ξυλα ξανα απο τον Μαρτιο.Τοτε πρεπει να προμηθευομαστε ξυλα. Και πολυ καλυτερες τιμες και υπαρχουν ξυλα. Τωρα δεν βρισκεις. Εγω μαζι με αλλα δυο φιλαρακια του χρονου θα παρουμε μια νταλικα στα 3
.Νομιζω οτι θα πετυχουμε καλη τιμη τωρα για 25 ευρω μου φαίνετε λιγο χλωμο!!!

ATMOS DC32S
Last edit: 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν by jnet. Αιτία: Ορθογραφία

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #320 από Babis
Απαντήθηκε από Babis στο θέμα Τιμές ξύλου
Καλημέρα σε όλους γνωστούς και μη

Με ενδιαφέρουν οι τιμές ξύλου γιατί από τον Αύγουστο έχω έναν λέβητα ξύλου. Τον Σεπτέμβριο αγόρασα 6 τόνους βαλανιδιά (Βουλγαρίας) από τοπική κορδέλα με 12 λεπτά το κιλό. Την περασμένη εβδομάδα άκουσα ότι κάποιος εδώ στην Ξάνθη δίνει με 11 λεπτά το κιλό. Επίσης αγόρασα 2 τόνους μπρικέτα (Βουλγαρίας) από τοπικό κατάστημα με 20 λεπτά το κιλό και πριν δύο εβδομάδες σχεδόν αγόρασα 10 σακιά (15κιλα) πέλλετ Alfawood με 26,7 λεπτά το κιλό για να δω αν μπορώ να τα εκμεταλευθώ σαν καύσιμο και αυτά. Τα πρόχειρα ατελή συμπεράσματά μου είναι ότι το ξύλο είναι η καλύτερη πηγή με πολύ καλή θερμογόνο δύναμη και διάρκεια σε ώρες. Η μπρικέτα καίγεται γρήγορα, αποδίδει ικανοποιητικά αλλά πιστεύω ότι δεν φτάνει το ξύλο (ίσως να μην είναι μπρικέτα ξύλου) και το λίγο πέλλετ που έκαψα μου έχει δώσει πολύ καλές πρώτες εντυπώσεις. Έχω την εντύπωση ότι το πέλλετ είναι καλύτερο από την μπρικέτα αλλά για περισσότερα συμπεράσματα αργότερα που θα παρακολουθήσω καλύτερα την όλη κατάσταση.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς τι γίνεται με τις μεταφορές ξύλου. Δηλαδή, θα ήθελα να αγοράσω ξύλο από Ελληνική πηγή ΚΑΙ προέλευση. Η μορφή μπορεί να είναι κομμένη (για τζάκι) ή άκοπο (νομίζω ότι όλοι τα κόβουν σε μήκος 1,20m). Είναι δυνατή η αγορά τους από π.χ. Χαλκιδική ή Πιερία κλπ και η παράδοσή τους στην Ξάνθη;
Μπορεί κανείς να κάνει εκτίμηση των μεταφορικών για ένα φορτηγό πλήρους φορτίου;
Αυτά τα ρωτάω γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν είναι και τόσο ελεύθερες οι μεταφορές ξύλου και αναρωτιέμαι γιατί. Για παράδειγμα, εδώ στην Ξάνθη, μου έχουν πει ότι αυτά που ονομάζουν 'χωρικά' δεν είναι δυνατόν να έρθουν στην πόλη παρά μόνο στην ορεινή περιοχή για την οποία και προορίζονται. Αλλά δεν βλέπω και κανέναν έμπορο να φέρνει ξύλα από την περιοχή. Όλοι από την Βουλγαρία τα φέρνουν.
Αν λοιπόν μπορεί-ουν κάποιος-οι να μας διαφωτήσουν επί του θέματος θα ήθελα πολύ να καταλάβω τι γίνεται και αν όντως υπάρχει πρόβλημα ή όχι.

Ευχαριστώ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #449 από pmet
Απαντήθηκε από pmet στο θέμα Τιμές ξύλου
Καλημερα

Εδω στην Αττικη περιοχη Πειραια 0.18 ευρω το κιλο οξια/δρυς και 0.20 ευρω το κιλο ελια !!! .

Ψαχνω και εγω για pellet και μπρικετες να τις δοκιμασω .

Μακης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #451 από vasilisk
Απαντήθηκε από vasilisk στο θέμα Τιμές ξύλου
180 ευρω ο τονος?σε σχεση με τα 100-120 στην χειροτερη στην βορειο ελλαδα.δηλαδη αν εχουν το ιδιο ποσοστο κερδους τα μεταφορικα τα κοστολογουν 1500-2000 ευρω για ενα φορτηγο 25 τονων?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #454 από egglezos
Απαντήθηκε από egglezos στο θέμα Τιμές ξύλου

vasilisk έγραψε: 180 ευρω ο τονος?σε σχεση με τα 100-120 στην χειροτερη στην βορειο ελλαδα.δηλαδη αν εχουν το ιδιο ποσοστο κερδους τα μεταφορικα τα κοστολογουν 1500-2000 ευρω για ενα φορτηγο 25 τονων?


πράγματι, 180 ο τόνος, μέχρι και 200 έχω ακούσει. Τα μεταφορικά συνήθως είναι 30 ευρώ στον τόνο αλλά άν το φορτηγό κατέβει χωρίς να ανέβει φορτωμένο, τότε η τιμή του εκτοξέυεται...

It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.167 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ