Τζακι nordpeis,θα θελα τη βοηθεια σας παρακαλω

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #149880 από georgio
παιδια καλησπερα,ηθελα τη βοηθεια σας!!σκεφτομαι να τοποθετησω σε μεζονετα 170τμ στον κατω οροφο τζακι της nordpeis,και συγκεκριμενα το q34al fargo!!ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας!!να συμπληρωσω οτι το τζακι θα μπει απο την αρχη,δεν υπαρχει καποιο παλιο!!θα θελα να μου πειτε τι να προσεξω και αν γνωριζει καποιος κανενα εμπειρο τεχνιτη για τοποθετηση στην αθηνα!ευχαριστω πολυ για το χρονο σας!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #149891 από george_74
Καλή σου μέρα φίλε. Θεωρώ ότι η επιλογή σου για τζάκι Nordpeis μπορεί να είναι σχετικά ακριβή, αλλά σίγουρα θα σε αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο και με την ποιότητα της κάυσης του και από κατανάλωση σε ξύλα. Εγώ έχω βάλει από τον Αύγουστο του 2014 το Nordpeis Panama με την εστία Q23FL (μπορείς να δεις και παρουσιάση στην αντίστοιχη ενότητα) και θεωρώ ότι κατσσκευαστικά είναι της ίδιας φιλοσοφίας με την εστία Q34AL που θέλεις να βάλεις κι εσύ.

Η εστία Q34AL είναι ονομαστικής ισχύος 7 KW. Το θέμα είναι ότι δε μας είπες πόσα τετραγωνικά θέλεις να ζεστάνεις με το συγκεκριμένο τζάκι, αν το θέλεις για κύρια πηγή θέρμανσης, ποιά είναι η διαρρύθμιση του χώρου σου, πόσο καλή μόνωση έχει το σπίτι, αλλά και τι εξωτερικές θερμοκρασίες επικρατούν το χειμώνα στην περιοχή που μένεις έτσι ώστε να δούμε εάν επαρκεί να ζεστάνει το χώρο που επιθυμείς ή οχι.

Τώρα όσον αφορά το τι να προσέξεις, το κυριότερο είναι να γίνει η εγκατάσταση βάσει manual κι αυτό όχι απλά να το ζητήσεις, αλλά να το απαιτήσεις από τον εγκαταστάτη σου. Μιας και δεν είμαι από Αθήνα, δε γνωρίζω κάποιο εγκαταστάτη να σου προτείνω, ωστόσο εάν αγοράσεις το τζάκι από επίσημο αντιπρόσωπο της Nordpeis καλό θα είναι να σου κάνει το συνεργείο τους την εγκατάσταση μιας και θα έχουν λογικά αρκετή εμπειρία από εγκαταστάσεις τζακιών της Nordpeis.
Last edit: 8 Χρόνια 4 Μήνες πριν by george_74.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #149898 από soureal
Για Αθήνα αν έχεις καλές μονώσεις το τζάκι μπορεί να καλύψει όλο το σπίτι.

Πάρε την επένδυση της εταιρίας και μη μπλέκεις με τζακάδες, πρώην μαρμαράδες που έφτιαχναν παραδοσιακά τζάκια και ψησταριές.Εδώ έχουμε ακούσει τη N25 να την έχει βάλει ο άλλος και να μη ζεσταίνει ούτε σαλόνι(μετά έγραψε ότι ο "τζακάς" για να μη σκάψει έβγαλε τα ποδαράκια και ακούμπησε στο τσιμέντο την εστία!!!!!).

Οι Νορβηγοί τα έχουν υπολογίσει όλα ακριβώς και η επένδυση που δίνουν έτοιμη είναι ακριβώς φτιαγμένη για να λειτουργήσει το τζάκι στο 100%.

¨Άλλωστε δεν θα σου βγει και φθηνότερο αν βάλεις μάρμαρα, izol, γυψοσανίδες κλπ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #149909 από george_74

soureal έγραψε: Για Αθήνα αν έχεις καλές μονώσεις το τζάκι μπορεί να καλύψει όλο το σπίτι.


Εδώ θα διαφωνήσω. Είναι αδύνατον ένα τζάκι ονομαστικής απόδοσης 7 kw και μέγιστης 9,4 kw (άντε και 10) να καλύψει σε θέρμανση ένα σπίτι 170 τ.μ. (Η μόνη περίπτωση να πλησιάσει να κάνει κάτι τέτοιο θα ήταν μόνο εάν ήταν να θερμάνει μία ενιάια αίθουσα τόσων τετρσαγωνικών, αλλά και πάλι πολύ δύσκολα.

soureal έγραψε: Πάρε την επένδυση της εταιρίας και μη μπλέκεις με τζακάδες, πρώην μαρμαράδες .....


Με την επένδυση θέλει να το πάρει γι αυτό έγραψε για το fargo το οποίο είναι μία από τις επενδύσεις με τις οποίες μπορεί να συνδυαστεί η εστία Q34AL.


Συνημμένα:
Last edit: 8 Χρόνια 4 Μήνες πριν by george_74.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #149914 από georgio
σας ευχαριστω παρα πολυ ολους για τις συμβουλες σας,ειναι πολυτιμες μιας και δεν εχω εμπειρια σε τζακια!!λοιπον,το σπιτι βρισκεται στη χαλκιδα,το κλιμα ειναι σχεδον ιδιο με της Αθηνας,ειναι μεζονετα με 85τμ ο καθε οροφος!για τα επομενα 1-2 χρονια θα χρησιμοποιηθει ως κυρια εστια θερμανσης στον κατω οροφο ο οποιος ειναι σαλονι κουζινα τραπεζαρια ενιαιος χωρος!βεβαια αν υπαρχει τροπος να ζεστανω και τον πανω οροφο θα ηταν ακομα καλυτερο!!εστια θα χρησιμοποιησω αυτην που ανεφερα αλλα με αλλη επενδυση,ηταν δικο μου το λαθος,δεν το διατυπωσα σωστα!!βασικα αυτο που ψαχνω ειναι καποιο καταστημα με nordpeis στη αθηνα που ξερουμε οτι αν απευθυνθω εκει η εγκατασταση θα γινει σωστα επειδη απο αυτα που εχω ακουσει και δει εχει φοβιθει το ματι μου!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #149915 από george_74

georgio έγραψε: βεβαια αν υπαρχει τροπος να ζεστανω και τον πανω οροφο θα ηταν ακομα καλυτερο!!


Έχω τη γνώμη ότι ο επάνω όροφος δύσκολα θα ζεσταθεί ομοιόμορφα χωρίς αεραγωγούς και βυντιλατερ. Φυσικά πιστεύω ότι χρειάζεσαι και τζάκι περισσότερων kw για να ζεστάνεις και τουσ 2 ορόφους και εάν θέλεις να παραμείνεις στην Nordpeis θα σου πρότεινα τις εστίες Ν27 ή Ν30.


georgio έγραψε: εστια θα χρησιμοποιησω αυτην που ανεφερα αλλα με αλλη επενδυση,ηταν δικο μου το λαθος,δεν το διατυπωσα σωστα!!


Εάν είναι έτσι τότε είχε δίκαιο ο soureal που έγραψε να το πάρεις με την αντίστοιχη επένδυση της εταιρίας. Θεωρώ ότι εάν πάρεις μόνο την εστία χωρίς την εργοστασιακή επένδυση αυξάνονται πολύ οι πιθανότητες να έχεις διαφόρων ειδών προβλήματα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.074 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ