Τζάκι Nordpeis

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #108014 από sootos
Απαντήθηκε από sootos στο θέμα Τζάκι Nordpeis
το μεγαλο πρισματικο νομιζω ειναι το 880

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140212 από kkrabbar
Απαντήθηκε από kkrabbar στο θέμα Τζάκι Nordpeis
Eνδιαφέρομαι για το norpeis acropolis corner. Θα αντικαταστήσω το υπάρχον τζάκι σε σπίτι 140 τμ μονοκατοικία ενός ορόφου με μόνωση (επάνω 3cm dow στη πλάκα με 5cm φελιζολ στη κεραμοσκεπή και περιμετρικά 5cm dow). Το ερώτημα είναι απλό και απευθύνεται σε όσους φίλους έχουν εγκαταστήσει την συγκεκριμένη εστία (Ν-25) με την εργοστασιακή επένδυση.
Μπορεί το τζάκι αυτό να καλύψει ενεργειακά ένα τέτοιο σπίτι???
Σημείωση: Το τζάκι θα τοποθετηθεί στη γωνία του ενιαίου χώρου των 65τμ. Απέναντι και διαγώνια υπάρχει η πόρτα του χωλ (είναι πάντα ανοικτή) που οδηγεί στις τρεις κρεβατοκάμαρες, μπάνιο, αποθήκη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140262 από sakpanoss
Απαντήθηκε από sakpanoss στο θέμα Τζάκι Nordpeis
Το τζάκι είναι εξαιρετικό.Να προσέξεις να σου βάλει ο τζακάς μόνωση στην πλάτη ή το backplace που δίνει η εταιρία(ειναι ακόμα καλύτερο γιατί σου προσφέρει extra απόδοση).Αν μπορείς βάλε και έναν εναλλάκτη καμινάδας και να σου το συνδέσει με αεραγωγούς στα πιο μακριά δωμάτια.Θα πάει η ζέστη πιο γρήγορα.Μια άλλη λύση είναι να βάλεις μικρά αθόρυβα ανεμιστηράκια (εγώ πήρα αυτό και μου κάνει καλή δουλεία για τον πάνω όροφο www.eachbuyer.com/mini-portable-adjustab...tml?v=20141028102611).
Επίσης αν φτιάξεις γυψοσανίδες από πάνω να το μόνώσεις και να βάλεις περσίδα σαν να κάνεις θερμοθάλαμο.Εγώ πιστεύω ότι αν το σπίτι σου έχει καλή μόνωση θα σε καλύψει και ας δίνει λίγα KW. Έχω πάει σε σπίτια με πιο μεγάλα και γνωστά τζάκια αλλά τη ζέστη που βγάζει το Nordpeis δεν την έχω νιώσει πουθενά.Χτες πιάσαμε 26 στο σαλόνι και αναγκαστήκαμε να κάτσουμε στην κουζίνα που είχε 22 γιατί σκάσαμε.Θέλει ενα γέμισμα στην αρχή και μετά 1 ξύλο την ώρα ίσως και παραπάνω.Όχι μεγάλο γιατί έχει μικρή εστία.Το τζάμι πεντακάθαρο και η ζέστη κρατάει για ώρες.Εννοείται ότι δεν ψήνεις μέσα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140298 από eightball2020
Απαντήθηκε από eightball2020 στο θέμα Τζάκι Nordpeis

Τον εναλλακτη που λές να βάλει είναι αυτός (1)

γιατι υπάρχει και άλλος ο οποίος είναι αυτός: (2)

και πρέπει να μπεί και βεντιλατέρ?????η μπορεί και με φυσική ροή??? Εχω πάει και εγω να δω σε ενα σπίτι ενα nordpeis N25 και είχαν μείνει πάααρα πολυ ευχαριστημένοι,το κουφό ήταν οτι το είχαν στην κουζίνα και ζεστενόταν και το σαλόνι τους,δυο ηλικιωμενοι ήταν που τον μεγαλύτερο χρόνο τον περνούσαν στην κουζίνα γιαυτο και το έβαλαν εκει,εχω είχα βγάλει την μπέμπελη εκει μεσα,τους το είχε κάνει με γυψοσανιδα και πετροβαμβακα με αλουμινόφυλο,με izol θα ήταν καλύτερο πιστεύω....
Συνημμένα:
Last edit: 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν by eightball2020.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140316 από kkrabbar
Απαντήθηκε από kkrabbar στο θέμα Τζάκι Nordpeis
Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.
Νομίζω ότι ο εναλλάκτης δεν μπορεί να τοποθετηθεί στο acropolis (ύψος τζακιού με την επένδυση 2.4μ, χώρος που απομένει μέχρι το ταβάνι 0.6 μ).
Εκτός αυτού, δεν είμαι και πολύ fun των βεντιλατέρ, (θόρυβος και αιωρούμενα σωματίδια στο χώρο).
Για αυτό άλλωστε τείνω στην επιλογή του nordpeis acropolis και περιμένω με αγωνία τις εντυπώσεις όσων μέχρι τώρα το έχουν τοποθετήσει σχεδόν για κύρια θέρμανση (κύρια θέρμανση στο σπίτι μου, προπάνιο με κόστος 1700 € ετησίως)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142485 από PAVLOSS
Απαντήθηκε από PAVLOSS στο θέμα Τζάκι Nordpeis
Καλησπερα. Στο σπιτι μου είχαμε εγκατεστημένο παραδοσιακό(χτιστό) τζάκι που είχε ομως μηδαμινη αποδοση. Αποφάσισα να αγοράσω Nordpeis N25. Για να το εγκαταστήσουμε, σπάσαμε το τούβλινο σοβατισμένο τοίχωμα πάνω απ την εστία. Παρουσιάστηκαν διάφορα ζητήματα : 1) Στο εσωτερικό του τζακιού περνάει και η καπνοδόχος από το τζάκι που βρίσκεται στον αποκάτω όροφο. Η καπνοδόχος αυτή είναι ελικοειδούς ραφής από inox. Αυτό που με απασχολεί είναι αν η καπνοδόχος αυτή θα αντέξει τις πολύ υψιλές θερμοκρασίες που θα αναπτύξει το nordpeis, δεδομένου ότι σκοπεύουμε να εγκαταστήσουμε nordpeis και στον αποκάτω όροφο. Για να σιγουρευτω πως η καπνοδοχος είναι χωρις τρυπες ανάψα το τζάκι του αποκάτω ορόφου, και δεν ανακαλυψα καπνο στον πάνω οροφο. Θέλω να ρωτήσω, αν όμως από κάτω δουλευει το nordpeis θα αντέξει αραγε η ελικοειδούς ραφής καπνοδόχος τις υψιλές θερμοκρασίες και δε θα ανοιξει λογο διαστολής? Μήπως είναι καλύτερα για λόγους ασφαλείας να απομονώσω(κλείσω) τη καπνοδοχο με τουβλα?
2) Πισω από το τζάκι και σε ύψος περίπου 2 μέτρων βρισκεται υπνοδωμάτιο . Μπορώ να ανοίξω εκεί άνοιγμα με περσίδες για εξαγωγή ζεστού αέρα.
3) Το ανοιγμα για την εισαγωγή του αέρα για κάυση βρίσκεται εξωτερικά του σπιτιου . Η διαμετρος του είναι 10 εκατοστα. Μήπως το ανοιγμα αυτό δεν επαρκεί , και χρειάζεται άλλο ένα από μεσα?
4) Το πρεκι του τζακιού είναι από μπετο. Θα αντέξει την ψιλή θερμοκρασία (700 С) ή θα ραγισει?
5) Θελω να φτιάξω το τοίχωμα από φύλλα γυαλιού-μαγνησίου επενδυμένο από μέσα με πλάκες πετροβάμβακα με επιφάνεια αλουμινίου.

Συνημμένα:
Last edit: 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν by PAVLOSS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.144 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ