Μεταξύ των Bodart Gonay - LaNordica - Μdesign

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #38236 από angelucky
Απαντήθηκε από angelucky στο θέμα Μεταξύ των Bodart Gonay - LaNordica - Μdesign

Asteris έγραψε: Μιά κλασική κασέτα με τα τυπικά ανεμιστηράκια, βγάζει max 150-200 κυβικά αέρα την ώρα. Ένα foyer με σωστά διαστασιολογημένες περσίδες, μπορεί να βγάλει τα διπλά. Το πρόβλημα είναι ότι και τα δύο, τα βγάζουν στον χώρο μπροστά από το τζάκι, από όπου τα άλλα δωμάτια θα πάρουν θερμότητα με φυσική ροή, με την διάδοση του ζεστού αέρα προς τα κει.

Το πρόβλημα με τα τζάκια που δεν έχουν αεραγωγούς, είνα ακριβώς ότι βασίζονται σε φυσική ροή για να διαδώσουν την θερμότητα στο υπόλοιπο σπίτι. Πχ, το τζάκι μπορεί άνετα να βγάλει 15kW, αλλά ένα δωμάτιο στα 10 μέτρα μπορεί να χρειάζεται 1.5kW για να ζεσταθεί και να μην τα παίρνει, γιατί δεν φτάνει μέχρι εκεί αρκετή θερμότητα (η οποία φυσικά θα συσσωρεύεται στον χώρο του σαλονιού και θα ανεβάζει εκεί την θερμοκρασία ακόμη παραπάνω). Σε αυτήν την περίπτωση, ούτε foyer, ούτε κασέτα κάνουν κάτι διαφορετικό, θα βγάλουν πχ 10kW στον χώρο του σαλονιού και από κει πως θα πάει στα δωμάτια έχει να κάνει με την μόνωση και την διαρρύθμιση.

Αν η κασέτα έχει δυνατότερο μοτέρ, όπως η M-design, απλά θα ανακατεύει πολύ πιό γρήγορα τον αέρα στον χώρο του σαλονιού και βοηθάει λίγο στο πως θα πάει ο αέρας στα δωμάτια.

Εναλλάκτη και μοτέρ βάζουμε στα foyer για να ανακτήσουμε χαμένη ενέργεια της καμινάδας (οπότε ακόμη μεγαλύτερη οικονομία), συν το ότι ζεσταίνεται πολύ πιό γρήγορα στο ξεκίνημα (η φυσική ροή θέλει μιά ώρα για να ξεκινήσει να σπρώχνει δυνατά αέρα, ενώ με τον εναλλάκτη στο 20λεπτο ξεκινάει να φυσάει 60+ βαθμούς αέρα). Σίγουρα δεν περιμένουμε από το 1-1.5kW του εναλλάκτη να ζεστάνουν το σπίτι, όταν το τζάκι αυτό καθαυτό είναι ήδη 14-15...


Σε ευχαριστω για την απαντηση σου η οποια με βοηθαει να λυσω πολλες μου αποριες στο θεμα των ενεργειακων τζακιων! Συμφωνω σε αυτο που λες για τους αεραγωγους γι'αυτο και με το τζακα εκτος απο τον αεραγωγο κατω πανω απο τη κασετα θα βγαλουμε και αλλους 2 πανω στη γυψοσανιδα για να βοηθησουμε οσο γινεται περισσοτερο την ροη του αερα προς τους μεσα χωρους του σπιτιου! Και εκεινος μαλιστα ειναι ειλικρινης μαζι μου και μου επισημανε οτι ειναι καλυτερο να βαλουμε ενα τζακι ενεργειακης αποδοσης κοντα στο 10-11 kw με σκοπο να ζεστανει τον ενιαιο χωρο και στους αλλους μεσα εσωτερικα να σπαει το κρυο φυσικα! Εννοειται κ εκεινος μου ειπε οτι αν διαλεξω μεγαλυτερο αποδοση μεσα στο σαλονι δε θα καθομαι ουτε με σορτσακι για να πιασω τη μεγιστη θερμοκρασια μεσα στα δωματια,επομενως ειμαι διατεθημενος να κανω αυτη τη παραχωρηση!
Επισης πανω απο την ηδη γυψοσανιδα που εχω στη κορυφη θα μου βγαλει και αλλους δυο αεραγωγους για την εκτονωση του θερμου αερα μου ειπε που θα εγκλωβιζεται μεσα στη γυψοσανιδα!
Τωρα, δεδομενου οτι βλεπω να καταληγω στην εταιρια που σου ανεφερα προηγουμενως, με το μοτερ το 500αρι για να βοηθησω τη ροη αερα, διπλους αεραγωγους πανω, το τελευταιο μου ερωτημα και μετα θα σε αφησω στην ησυχια σου το υποσχομαι, η τελικη επιλογη της συγκεκριμενης εταιριας με τα ανωτερω τεχνικα χαρακτηριστικα θα με καλυψει? Αξιζει μια τετοιου ειδους μετατροπη στο τζακι? Εχεις ακουσει κατι αρνητικο οσον αφορα την συγκεκριμενη εταιρια? Κατι που σε προβληματιζει ισως στα τεχνικα χαρακτηριστικα? Βαρος, ποσοστο αποδοσης μηπως?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #38240 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Μεταξύ των Bodart Gonay - LaNordica - Μdesign
Όχι, μια χαρά είναι η εστία, αφού έχεις τα χρήματα προχώρα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.053 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ