D.I.Y.Κατασκευη ενεργειακου τζακιου,να το τολμησω?

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132451 από gio232
1η λυση:οκ εχεις δικιο αυτη ειναι η πεπατημενη και αν απογοητευτω οτι δεν θα τα καταφερω κατι τετοιο θα κανω,αλλα το 400-700ευρω που λες δεν ανταποκρινεται στη πραγματικοτητα!!!

2η λυση:για τους θερμοθαλαμους που γραφω ειμαι στην θεωρια και σκεφτομαι ολες τις πιθανες εναλλακτικες
τωρα στη κατασκευη θα δω τι θα μπορεσω να κανω απο θεμα κοστος και εργατοωρες.
με ποτηροτρυπανο θα την καταφερω την λαμαρινα?????αν μπορεσω τις τρυπες θα κανω με σωληνα manesman αλλιως θα αρκεστω σε θαλαμο βερμικουλιτη μαζι με κοφτρα βερμικουλιτη και θα αφησω τις ψυκτρες να μου δωσουν οτι μπορουν.
οσο για τον εναλλακτη τωρα μιλαμε για D.I.Y. αλλιως πας στον kratki του δινεις 2000-2500 και εισαι ετοιμος,καλα αν πεσω στα δυσκολα θα παρω οτι δεν μπορω ετοιμο αλλα εναλλακτη 2μετρα αγοραστο δεν θα βαλω 200 ευρω μονο για μπουρι με τιποτα.


σε πρωτη ευκαιρια αυριο θα ανεβασω και σχεδιο για να δεις αυτο που σκεφτομαι για τον αερα καυσης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132454 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Υπάρχουν απλές εστίες foyer με το κόστος που σου είπα. Δεν είναι τόσο ακριβές.

Τα υπόλοιπα έξοδα, καμινάδες θερμοθαλάμου με izol κλπ, τα θες έτσι κι αλλιώς. Δεν ξέρω τι θα καταφέρεις με το ποτηροτρύπανο, αλλά το πιο εύκολο είναι να δώσεις το σχέδιο σου κάπου (έστω και ένα απλό σκαρίφημα με διαστάσεις) και να σου κάνουν την όποια μορφοποίηση σε ένα μηχανουργείο που μπορεί να κάνει κοπή και διαμόρφωση και με πλάσμα.

Ξέρω, ανεβαίνει έτσι το κόστος, αλλάκάπου χρειάζεσαι και ακρίβεια ώστε το τελικό αποτέλεσμα να έχει και ένα αποδεκτό φινίρισμα - εμφάνιση.

Οπότε, κάνεις ένα πρωτότυπο με πολύ λεπτή λαμαρίνα ή και με MDF, για να δεις κάποιες λεπτομέρειες που δεν τις έχεις σκεφτεί, κατασκευαστικές λεπτομέρειες εννοώ. Όταν καταλήξεις σε κάποια βασικά σχέδια, τότε μπορείς κάποιες βασικές κοπές διαμορφώσεις, να τις κάνεις σε μηχανουργείο. Δε νομίζω ότι αξίζει να κόβεις λαμαρίνα με τροχάκι, κλπ.

Ο εναλλάκτης της KRATKI δεν είναι τόσο ακριβός, www.kratki.gr και θα σεις τιμές.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε κάθε περίπτωση....

Φιλικά....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132456 από panosf01
Αν θες να βαλεις μοτερ θα πρεπει να προσανατολιστεις σε κατασκευη μονομπλοκ,διοτι αν φυσαει το μοτερ κατω απο το φογιερ ας πουμε θα εχεις προβλημα με την ροη αερα,που θα βγαινει απο οπου βρει τρυπα.
Με ποτηροτρυπανο εχω ακουσει οτι ανοιγουν τρυπες στη λαμαρινα,αλλα δεν θα το συνιστουσα πρωτον διοτι πρεπει να εχεις το καταλληλο εργαλειο που θα το δουλεψει,και δευτερον η λαμαρινα ειναι πολυ χοντρη.
Τις τρυπες θα στις ανοιξουν απο εκει που θα παρεις τα μεταλλα εφοσον τους δωσεις τα σχεδια.Απο εκει θα σου στραντζαρουν και τις λαμαρινες οπου εσυ θελεις για να αποφυγεις και τις πολλες κολλησεις οπου ειναι εφικτο.Ομοιως και το στραντζαρισμα τις καμιναδας.
Φροντισε οι σωληνες στον κονο να ειναι υπο κλιση οχι οριζοντιες ωστε να διευκολυνεται η ροη,καθως και την τοποθετηση μεγαλης κοφτρας που να μπορει να αφαιρειτε ωστε να καθαριζεται ευκολα ο κονος.
Εχω δει απο κοντα εργοστασιακο πολωνικο φογιερ απο χαλυβα με την διαταξη που λεμε και βερμικουλιτη και εχω εντυποσιαστει με την αποδοση του.
Ο βερμικουλιτης θα σου δωσει καλυτερη καυση,μεγαλη ακτινοβολια,αλλα μικροτερο ποσο ενεργειας σε θερμο αερα,διαλεγεις και παιρνεις.
Εγω πιστευω οτι ο κωνος θα πρεπει να εχει καποιο υψος καθως αυτος ειναι ο εναλλακτης του τζακιου.
Καλο σφραγισμα πορτας και ελεγχος αερα καυσης και εξοδου καυσαεριων ειναι πρωταρχικο μελημα.Πραγμα που υπαρχει σε πολυ λιγα τζακια απο οτι εχω καταλαβει,μιας και οι περισσοτερη κατασκευαστες κοιτανε την μοστρα περισσοτερο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #134606 από gio232
εχει καποιος ιδεα για την ποιοτητα της λαμαρινας τι πρεπει να ζητησω γιατι μιλωντας με ενα μαστορα μου ειπε οτι η μαυρη θα σκουριασει γρηγορα και θα εχω προβλημα εκλυσεως μονοξειδιου???

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.053 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ