Μπήκε και ο θερμοστάτης στο σημείο που δείχνω στο σκαρίφημα. Πιο σωστό θα ήταν να έμπαινε μπροστά κοντά στην έξοδο, αλλά προτίμησα στην πίσω πλευρά για εργονομία (να μην τριγυρνάνε καλώδια) και αισθητική.Το ρύθμισα να ξεκινάει στους 35 (στην πραγματικότητα είναι παραπάνω γιατί ο αέρας ζεσταίνεται κι άλλο μετά το θερμοστάτη) και να ανεβαίνει ανά 7C. Πλέον με κανονική φωτιά είναι σταθερά στους 56 (στους 57 ανεβαίνει σκάλα και το επαναφέρει).
Ρυθμίσεις: set=35C, U01=20%, U09=70%, TSI=80C, DEL=70C (σημαντική η βοήθεια από
εδώ
).
Τα - και + της πατέντας:
- Έχει αυξηθεί ο θόρυβος. Εν μέρει από το σαλίγκαρο (λογικό), αλλά και από τον ίδιο τον αέρα όπως περνά μέσα από τη σόμπα λόγω της κατασκευής της.
- Για τον ίδιο λόγο, ο αέρας δεν βγαίνει με μεγάλη ταχύτητα όπως ήθελα για να ζεσταίνει πιο γρήγορα τα άλλα δωμάτια.
- Το κόστος εννοείται. €135 συνολικά (βεντιλατέρ, ροοστάτης, μηχανουργείο).
+ Η σόμπα πλέον θερμαίνει πιο γρήγορα. Πριν η μόνη επιλογή ήταν να δουλεύει το βεντιλατέρ στο τέρμα και πάλι η παροχή του ήταν το 20% του καινούριου.
+ Πλέον όλα γίνονται αυτόματα. Από το ανέβασμα - κατέβασμα των στροφών μέχρι το άνοιγμα και το κλείσιμο του βεντιλατέρ. Πριν έπρεπε ή να είσαι από πάνω ή να δουλεύει χρονοδιακόπτης.