Εγω το χαμηλωνω κατα 1/3 μονο εφοσον αν φυσαει δυνατος αερας, παντα το εχω ανοιχτο.
Τον αερα που εχω στο συρταρι της σταχτης τον εχω ανοιχτο μεχρι να παρουν καλα τα ξυλα φωτια (περιπου 180οC) στο μπουρι και μετα το κλεινω και ο αερας που μπαινει ειναι μονο απο τις θυριδες της πορτας του θαλαμου καυσης.
Γενικα να ξερεις οτι η φωτια δεν πρεπει να ειναι ουτε πολυ δυνατη (ζεσταινεις τα παντα εξω εκτος απο το σπιτι σου) ουτε πολυ χαμηλη (δεν γινεται σωστη καυση και εχεις δημιουργια πισσας και επικαθησεων με απροβλεπτα αποτελεσματα ισως και αναφλεξη)
Ενας καλος εμπειρικος τροπος ειναι να παρατηρεις το τζαμι σου. Οσο διατηρειται σχετικα καθαρο η καυση ειναι σχεδον εκει που πρεπει. Ενας ακομα καλυτερος τροπος ειναι να προμηθευτεις ενα μαγνητικο θερμομετρο ( πχ Stovax) για το μπουρι και να το τοποθετησεις περιπου 25-30 εκ πανω απο την εξοδο. Συμφωνα με την θερμοκρασια εξοδου καυσαεριων που θα πρεπει να εχει ο κατασκευαστης σου στο εγχειριδιο πραττεις αναλογα.