Κατασκευή ξυλόσομπας με φούρνο

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #105962 από kosmidis80
Απαντήθηκε από kosmidis80 στο θέμα Κατασκευή ξυλόσομπας με φούρνο
Φιλε μου τον χωρο καυσης καντον οσο μεγαλο θελεις (μεσα σε λογικα πλαισια!)

Εφοσον καταφερεις με απλους τροπους και διασφαλισεις την στεγανοτητα και τον ελεγχο του εισερχομενου αερα ή αντιστοιχα τον ελεγχο εξοδου των καπναεριων προς την καμιναδα ΔΕΝ θα εχεις θεμα καταναλωσης! Θα την καις οπως θελεις εσυ, ρυθμιζοντας την.

Το κλαπε που βλεπω οτι βαζεις στην εξοδο ειναι μια καλη περιπτωση. Αντιστοιχα θα κανεις ρυθμιζομενη (μπορεις ευκολα να κανεις συρταρακι με δυο γωνιες και ενα λαμακι που θα πηγαινει δεξια - αριστερα και θα κλεινει την εισαγωγη αερα) την εισαγογη και θα εισαι κομπλε! Με τον ιδιο τροπο θα γινει και η αεροκουρτινα σου - για να μην μαυριζει το τζαμι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #105971 από mastoras
Απαντήθηκε από mastoras στο θέμα Κατασκευή ξυλόσομπας με φούρνο
:lol: Ο ένας λέει κάντον μεγάλο, ο άλλος λέει κάντον μικρό......τον χώρο καύσης. :dry:

Να δω τι απόφαση θα πάρεις.

Πάντως όπως και να φτιάξεις την σόμπα, το φαΐ θα το ψήνει σίγουρα. Απλά με μεγάλο χώρο καύσης εάν χρειαστεί να μπουμπουνίσεις την σόμπα σε μεγάλα κρύα......μάλλον θα ξεροψήσεις και τις λαμαρίνες του φούρνου [στρεβλώσεις]

Οι μασίνες, και όλες οι άλλες σόμπες που φτιάχτηκαν για να ψήνουν φαγητό, από ότι έχω δει έχουν μικρό χώρο καύσης. Δεν είδα ποτέ μεγάλη ξυλόσομπα για μεγάλες αποδόσεις που να διαθέτουν και φούρνο.......δεν έχω δει, μπορεί όμως και να υπάρχουν.

Οσο για τις πόρτες μπορεί να κοπούν στον παντογράφο, αλλά θα πρέπει να δημιουργηθεί [στράντζα] περιμετρικά της πόρτας, και πατούρα για το υαλοκόρδονο στην πόρτα και στο τζάμι. Και αυτό όχι με σιλικόνες και χαζά, αλλά με μηχανικές συσφίξεις. Ετσι θα έφτιαχνα εγώ μια πόρτα ξυλόσομπας.

Επίσης η τοποθέτηση πυρότουβλου, η άλλου πυρίμαχου υλικού, στον χώρο καύσης είναι απαραίτητο. Εκτός εάν φτιάχνουμε βιοτεχνική βαρελόσομπα.

Προχώρα Χρήστο και βλέπουμε. :) Με τον kosmidis80 βάλαμε μπροστά να φτιάξουμε σόμπα volcano B) εμείς θα κάνουμε την παρέμβαση, εσύ έχεις να κάνεις πιο απλά πράγματα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι μαζί θα το διασκεδάσουμε σίγουρα με τις χειροποίητες κατασκευές μας......Αυγουστιάτικα, και ασε τους άλλους να το γλεντάνε στα μπιτσ μπαρ :lol: :lol:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #106011 από Χρηστος Αγρινιο
τώρα με τον καύσωνα οτι πρέπει είναι για ξυλοσομπα...

σκέφτομαι να γυρίσω όπως φαίνεται στο σχέδιο το μεγάλο κομμάτι λαμαρίνας μαζι με τα αυτιά ώστε κάποιες μικρές ατέλειες στο φινίρισμα των πορτών να μην φαίνονται... ούτε συζήτηση, φυσικά και θα γίνει πατούρα για το τζάμι και τη πόρτα ώστε να σφραγίζει...

λέω να βάλω 3 cm πυροτουβλο ή μήπως είναι αρκετά χοντρά? (4 χιλ λαμαρίνα μάλλον)

το φούρνο θα τον κάνω ανοξείδωτο αλλά δεν ξέρω αν θα δουλεύει σωστά γιατί ένας γνωστός μου με εμπόριο σιδήρου μου είπε οτι φτιάχνει καζάνια για τσίπουρο ανοξείδωτα και αργούν πολύ να ζεσταθούν, θέλουν δυνατή φωτιά για να δουλέψουν.

τις κολλήσεις θα τις κάνω με 3,5 αρι ηλεκτρόδιο όχι αλκγον υπάρχει πρόβλημα σε αυτό?
Last edit: 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν by Χρηστος Αγρινιο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #108305 από billgogos
Απαντήθηκε από billgogos στο θέμα Κατασκευή ξυλόσομπας με φούρνο
Χρήστο καλησπέρα. είχα καιρό να μπώ και τώρα είδα τι φτιάχνεις. Έχω πολύ υλικό και μπορώνα σε βοηθήσω σε ότι θές! κάτι βασικό κάνε άνοιγμα για μπουρί φ150 και πρόσεξε το άνοιγμα που έχει ο κόφτης για να περνάει ο καπνός να έχει εβδαδό ίδιο με το εμβαδό του μπουριού!!!!!! και τα ανοίγματα του αέρα στις εισαγωγές κάντα μεγάλα μην φοβηθεις. οι εισαφωγές αέρα στο σύνολο να είναι όσο το μισό του εμβαδόυ του μπουριού. Εγώ έφτιαξα κι άλλο μοντέλο και το έχω τελειωποιήσει. Λεπτομέριες μου μείναν μόνο. 4mm λαμαρίνα είναι μια χαρά! Τα γαζιά κοίτα να είναι πολυ καλά! σαν δεξαμενής!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Χρηστος Αγρινιο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #109201 από Χρηστος Αγρινιο
ευχαριστώ για την προσφορά δεν έχω ξεκινήσει ακόμη την κατασκευή της, λογο διακοπων... (τώρα φτιάχνω 2 τρέιλερ με ένα φίλο μου)
το μέγεθος που θα φτιάξω θα είναι περίπου όσο και του εμπορίου στα υποτιθέμενα 15 kw π.χ. prity fg

υπάρχει καποιο σχέδιο για ιδέες ή να αυτοσχεδιασω με την αεροκουρτινα (στο πίσω μέρος από τις τρύπες μπαίνει λαμαρίνα? δεν εννοώ για το κλείσιμο του αέρα) και τις λεπτομέρειες? το φουρνακι θα το κάνω inox 3 χιλ.

για τη δευτερογενή καύση λέω για κιλοδοκο 40χ40

ευχαριστώ και πάλι...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #111206 από Χρηστος Αγρινιο
Βασίλη αν μπορείς στείλε μου ενα ενεργό e mail που να μπορούμε να μιλήσουμε θέλω βοήθεια....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.119 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ