Υγροποίηση

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #38275 από MZach
Απαντήθηκε από MZach στο θέμα Απ: Υγροποίηση
Εγώ που έχω ανάμικτα ξύλα με 20%-40% υγρασία και δεν έχω μονώσει το μπουρί που περνάει μέσα από τη στέγη και δεν μαυρίζει το τζάμι γιατί τραβάει πολύ η καμινάδα. Άρα ο ελκυσμός είναι πολύ σημαντικός.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #38277 από GT
Απαντήθηκε από GT στο θέμα Απ: Υγροποίηση

MZach έγραψε: Εγώ που έχω ανάμικτα ξύλα με 20%-40% υγρασία και δεν έχω μονώσει το μπουρί που περνάει μέσα από τη στέγη και δεν μαυρίζει το τζάμι γιατί τραβάει πολύ η καμινάδα. Άρα ο ελκυσμός είναι πολύ σημαντικός.


Να υποθέσω ότι έχεις φθηνή σόμπα που δε σφραγίζει και πολύ καλά? Ή κάνω λάθος?


Ακόμα στα πετρέλαια...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #38371 από aithio
Απαντήθηκε από aithio στο θέμα Απ: Υγροποίηση

efstathios έγραψε: Υπάρχει κάποιος γνώστης που να μπορεί μας μιλήσει για τις υγροποιήσεις?
αποφεύγονται με μονωμένη καμινάδα η απλά ελαχιστοποιούνται?


Φίλε μου δεν θα έλεγα ότι είμαι ιδιαίτερα γνώστης αλλά ίσως μπορώ να σε βοηθήσω μεταφέροντας κάποια από αυτά που έχω διαβάσει και γνωρίζω.
Αυτά που θα σας γράψω παρακάτω είναι το ρεζουμέ πολλών χρόνων αναζήτησης για να κατανοήσω το φαινόμενο της συμπύκνωσης.
Θα τα πω με απλά λόγια για να το κατανοήσουν και όσοι δεν έχουν ξανασχοληθεί με το θέμα.

Για να γίνει σωστή καύση, είτε έχουμε πετρέλαιο, είτε φυσικό αέριο, είτε ξύλο, χρειάζεται μία ποσότητα οξυγόνου.
Το ποσοστό οξυγόνου στον αέρα είναι σχετικά μικρό για αυτό αναγκαζόμαστε να τραβάμε πολλά κυβικά αέρα για να πάρουμε το οξυγόνο που χρειαζόμαστε.
Ελα όμως που ο αέρας έχει μέσα του και ένα ποσοστό υγρασίας και το ζητούμενο είναι διαφύγει στο περιβάλλον από την καμινάδα σε αέρια μορφή.
Η υγρασία όμως σε αέρια μορφή έχει ακόμα μία ιδιότητα...
Όταν η θερμοκρασία των καυσαερίων πέσει κάτω απο μια συγκεκριμένη θερμοκρασία η υγρασία αλλάζει μορφή και από αέρας γίνεται νερό δυστυχώς και πίσσα.
Αυτό είναι το γνωστό σημείο δρόσου που συχνά πυκνά ακούμε και διαβάζουμε.
Το σημείο δρόσου των καυσαερίων στην βιομάζα είναι περίπου στους 50 βαθμούς Κελσίου.
Όσο όμως ανεβαίνει το ποσοστό υγρασίας των καυσαερίων λόγο και της υγρασίας των ξύλων τόσο ανεβαίνει και η θερμοκρασία συμπύκνωσης (σημείο δρόσου).
Αρα όπως καταλαβαίνεις το μόνο όπλο μας είναι να κρατήσουμε την θερμοκρασία των καυσαερίων σε μια θερμοκρασία πάνω απο τους 50 βαθμούς και αν έχουμε υγρά ξύλα ακόμα περισσότερο.
Να λοιπόν γιατί οι κατασκευαστές ξύλου προτείνουν τρίοδες θερμοστατικές βάνες στους λέβητες για να κρατάμε τις επιστροφές των νερών σε μια θερμοκρασία άνω των 50βαθμών.
Και να γιατί βγήκαν και αυτές οι πανάκριβες ανοξείδωτες μονωμένες καμινάδες. Για να προλάβουν τα καυσαέρια να βγουν από το καπέλο της καμινάδας σε θερμοκρασία πάνω από το σημείο δρόσου και να μην συμπυκνωθούν. ;)

Gregori
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by aithio.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nasikas, sta1, Panos, Pri, KiNG

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #38388 από Panos
Απαντήθηκε από Panos στο θέμα Απ: Υγροποίηση
σε ευχαριστώ aithio για την γνώση που μας παρέχεις (εμπεριστατωμένη και με αριθμούς) και μπορούμε να κατανοήσουμε κάποια πράγματα που συμβαίνουν στον λέβητα μας. και μια ερώτηση: για να βγαίνουν τα καυσαέρια από το καπέλο μιας μονωμένης καμινάδας στους >50 βαθμούς σε πόση θερμοκρασία πρέπει να εξέρχονται από τον λέβητα? (έχω σόμπα λέβητα πελλετ και τα πέλλετ που θα κάψω είναι πολύ χαμηλής περιεκτικότητας σε υγρασία)

aithio έγραψε:

efstathios έγραψε: Υπάρχει κάποιος γνώστης που να μπορεί μας μιλήσει για τις υγροποιήσεις?
αποφεύγονται με μονωμένη καμινάδα η απλά ελαχιστοποιούνται?


Φίλε μου δεν θα έλεγα ότι είμαι ιδιαίτερα γνώστης αλλά ίσως μπορώ να σε βοηθήσω μεταφέροντας κάποια από αυτά που έχω διαβάσει και γνωρίζω.
Αυτά που θα σας γράψω παρακάτω είναι το ρεζουμέ πολλών χρόνων αναζήτησης για να κατανοήσω το φαινόμενο της συμπύκνωσης.
Θα τα πω με απλά λόγια για να το κατανοήσουν και όσοι δεν έχουν ξανασχοληθεί με το θέμα.

Για να γίνει σωστή καύση, είτε έχουμε πετρέλαιο, είτε φυσικό αέριο, είτε ξύλο, χρειάζεται μία ποσότητα οξυγόνου.
Το ποσοστό οξυγόνου στον αέρα είναι όμως σχετικά μικρό, για αυτό αναγκαζόμαστε να τραβάμε πολλά κυβικά αέρα και να πάρουμε το οξυγόνο που χρειαζόμαστε.
Ελα όμως που ο αέρας έχει μέσα του και ένα ποσοστό υγρασίας και το ζητούμενο είναι διαφύγει στο περιβάλλον από την καμινάδα σε αέρια μορφή.
Η υγρασία όμως σε αέρια μορφή έχει ακόμα μία ιδιότητα...
Όταν η θερμοκρασία των καυσαερίων πέσει κάτω απο μια συγκεκριμένη θερμοκρασία η υγρασία αλλάζει μορφή και από αέρας γίνεται νερό δυστυχώς και πίσσα.
Αυτό είναι το γνωστό σημείο δρόσου που συχνά πυκνά ακούμε και διαβάζουμε.
Το σημείο δρόσου των καυσαερίων στην βιομάζα είναι περίπου στους 50 βαθμούς Κελσίου.
Όσο όμως ανεβαίνει το ποσοστό υγρασίας των καυσαερίων λόγο και της υγρασίας των ξύλων τόσο ανεβαίνει και η θερμοκρασία συμπύκνωσης (σημείο δρόσου).
Αρα όπως καταλαβαίνεις το μόνο όπλο μας είναι να κρατήσουμε την θερμοκρασία των καυσαερίων σε μια θερμοκρασία πάνω απο τους 50 βαθμούς και αν έχουμε υγρά ξύλα ακόμα περισσότερο.
Να λοιπόν γιατί οι κατασκευαστές ξύλου προτείνουν τρίοδες θερμοστατικές βάνες στους λέβητες για να κρατάμε τις επιστροφές των νερών σε μια θερμοκρασία άνω των 50βαθμών.
Και να γιατί βγήκαν και αυτές οι πανάκριβες ανοξείδωτες μονωμένες καμινάδες. Για να προλάβουν τα καυσαέρια να βγουν από το καπέλο της καμινάδας σε θερμοκρασία πάνω από το σημείο δρόσου και να μην συμπυκνωθούν. ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #38571 από Tsimp
Απαντήθηκε από Tsimp στο θέμα Απ: Υγροποίηση
aithio μπορω να γλυτωσο την υγροποιηση με το φιλτρο που εχω βαλει στο μπαλκονι μου Ειναι ενα μπαλκονι σκεπαστο με τεντες, οι υδρατμοι που βγαζει το φιλτρο ειναι μεν καθαροι αλλα δεν παυει να εχει υγρασια στον τοιχο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #38793 από aithio
Απαντήθηκε από aithio στο θέμα Απ: Υγροποίηση

σε ευχαριστώ aithio για την γνώση που μας παρέχεις (εμπεριστατωμένη και με αριθμούς) και μπορούμε να κατανοήσουμε κάποια πράγματα που συμβαίνουν στον λέβητα μας. και μια ερώτηση: για να βγαίνουν τα καυσαέρια από το καπέλο μιας μονωμένης καμινάδας στους >50 βαθμούς σε πόση θερμοκρασία πρέπει να εξέρχονται από τον λέβητα? (έχω σόμπα λέβητα πελλετ και τα πέλλετ που θα κάψω είναι πολύ χαμηλής περιεκτικότητας σε υγρασία)


Πάνο μιας και Αθηναίος δεν έχω μεγάλη εμπειρία από σόμπες πέλλετ ακόμα.
Στην καύση όσο πιο χαμηλά είναι τα καυσαέρια τόσο μεγαλύτερη απόδοση έχουμε.
Άρα τα χαμηλά καυσαέρια για αποφυγή υγροποιήσεων πάνε πακέτο με τις μονωμένες καμινάδες.

aithio μπορω να γλυτωσο την υγροποιηση με το φιλτρο που εχω βαλει στο μπαλκονι μου Ειναι ενα μπαλκονι σκεπαστο με τεντες, οι υδρατμοι που βγαζει το φιλτρο ειναι μεν καθαροι αλλα δεν παυει να εχει υγρασια στον τοιχο


Δεν νομίζω να μπορείς φίλε Tsimp να κάνεις και πολλά γιατί εδώ μιλάμε για την εξάτμιση του νερού της δεξαμενής του φίλτρου. Φαντάζομαι ότι αν το απομακρύνεις απο τους τοίχους και έχεις ένα σχετικό ρεύμα αέρος δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Αλλά πάλι δεν γνωρίζω πως λειτουργούν αυτά τα φίλτρα τι πιστοποιήσεις έχουν, αν έχουν εξεταστεί από κάποιον επίσημο φορέα.

Gregori
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by aithio.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Tsimp

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.087 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ