Tips and Tricks για τις σόμπες της ΜΟΣΧΑΛΗΣ ΑΒΕΤΕ

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #47760 από Moschalis
Καλημέρα σας,

Σκεφτήκαμε να σας πούμε λίγα κολπάκια ή εστω σωστό τρόπο συντήρησης μιας που ερχονται δύσκολες μέρες απο πολλές απόψεις:

  • Στην περίπτωση που έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι ή γενικώς δεν θέλετε κάποιος να πειράξει τη σόμπα , μπορείτε να πατήσετε ταυτόχρονα τα δυο βελάκια (πάνω και κάτω) και θα δείτε στο Display πάνω δεξιά ένα μικρό κλειδάκι. Αυτό σημαίνει ότι έχετε κλειδώσει ΟΛΑ τα πλήκτρα και δεν μπορείτε να κάνετε καμμιά αλλάγή. Για να ξεκλειδώσετε ξαναπατάτε τα δυο βελάκια ταυτόχρονα.
  • Αν η σόμπα είναι κρύα , την ανάψετε και κατα λάθος τη σβήσετε τότε αν προσπαθήσετε να την ξαναανάψετε θα δείτε μήνυμα στην οθόνη ότι η σόμπα θα ανάψει μετά απο 30 λεπτά. Είναι θέμα ασφάλειας αλλά μπορείτε να το παρακάμψετε σβήνοντας τη σόμπα απο το πίσω διακοπτάκι.

    Αν η σόμπα είναι ζεστή ΔΕΝ παρακάμπτεται , θα πρέπει να περιμένετε.

  • Οταν ρυθμίζετε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα , για να ενεργοποιηθεί και να λειτουργήσει θα πρέπει στην κεντρική οθόνη να έχετε επιλέξει τον τρόπο λειτουργίας εβδομαδιαίο πρόγραμμα και να έχετε τη σόμπα στην ένδειξη ΟΝ. Αν είναι στην ένδειξη OFF η σόμπα ΔΕΝ πρόκειται να ξεκινήσει αυτόματα.

  • Οταν η σόμπα δουλεύει κανονικά και μετακινηθείτε απο τον τρόπο λειτουργίας θερμοκρασία στον τρόπο λειτουργίας Εβδομαδιαίο πρόγραμμα τότε αν ξεχαστείτε λίγο παραπάνω στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα η σόμπα θα σβήσει, γιατί της λέτε ουσιαστικά να λειτουργήσει βάσει εβδομαδιαίου στο οποίο το πιο πιθανό είναι να έχετε πει τη σόμπα να είναι σβηστή.

  • Αν συμβεί το παραπάνω ή αν κατα λάθος σβήσετε τη σόμπα ενώ έχει ο χώρος καύσης φωτιά ή αν γίνει μια πολύ γρήγορη διακοπή η σόμπα θα μπεί σε λειτουργία OFF και θα μπεί σε διαδικασία σβησίματος. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΦΩΤΙΑ στο χώρο καύσης ή έστω λίγα καρβουνάκια μπορείτε να πατήσετε το ΟΝ. Θα δείτε την ένδειξη επανεκκίνηση σε 30 λεπτά. Τότε πατήστε το πλήκτρο με το λουκετάκι παρατεταμένα και σε λίγο η σόμπα θα μπεί σε κανονική λειτουργία και θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά.

  • Αν μείνετε μέσα στις γιορτές απο αντίσταση δηλαδή η σόμπα δεν κάνει εκκίνηση μπορείτε να ρίξετε λίγο πέλλετ στο ποτηράκι που γίνεται η καύση, με λίγο οινόπνευμα, και να το ανάψετε, στη συνέχεια κλείνετε την πόρτα και πατάτε το ΟΝ . Η σόμπα θα ξεκινήσει κανονικά.

  • Κάθε περίπου ένα μήνα ίσως και λιγότερο , καλό είναι να καθαρίζετε σχολαστικά τη σόμπα. Οι βερμικουλίτες θα πρέπει να αφαιρούνται και να καθαρίζετε τη σκόνη απο τη πίσω μεριά τους. Οι βερμικουλιτες βγαίνουν αφου βγούν οι δυο πλαϊνοί , βγάζοντας τα δυο γατζάκια σχήματος Ζ στο πάνω μέρος τους. Σε κάποια μοντέλλα έχει βίδα σε κάποια απλά ένα πύρο και απλά σερνετε το γατζακι προς τα πάνω για να απαγκιστρωθεί. Αφού βγάλετε τους πλαϊνούς ο πίσω βγαίνει αρκετά εύκολα. Σε ένα μοντέλο (ΗΡ24Α - 9KW), πρέπει να βγάλετε τα δυο λαμάκια που εμποδίζουν, θα το καταλάβετε μόλις το δείτε.

    Το ανεμιστηράκι καυσαερίων επίσης θα πρέπει να καθαρίζεται κάθε περίπου ένα με ενάμιση τόνο πέλλετ. Βγαίνει αρκετά εύκολα με 4 πεταλούδες, και καθαρίζεται αρκετά εύκολα με πινελλάκι. Εχει μια φλάντζα απο πυρίμαχο υλικό το οποίο πιθανόν να σχιστεί αλλά μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί. Ο stoikon δοκίμασε να βάλει διπλή φλάντζα απο πυρίμαχο υλικό και είδε διαφορα στο θόρυβο. Φαντάζομαι μπορείτε να βρείτε πυρίμαχο υλικό στην αγορά.

  • Εαν μέσα στις γιορτές "μείνετε" απο την ένδειξη "L" (διακόπτης καπακιού σιλό πέλλετ) μπορείτε ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ, να ενώσετε τα δυο καλωδιάκια που καταλήγουν στο διακόπτη. Ο διακόπτης μπορεί να αφαιρειθεί εύκολα με δυο βίδες που βρίσκονται κάτω απο την προστατευτική ταινία γύρω απο το ανοιγμα του σιλό. Το ίδιο ισχύει και για την ένδειξη "V" (vacuum switch- διακόπτης υποπίεσης) , το άσπρο στρόγγυλο πλαστικό μέσα στη σόμπα. Μπορείτε να ενώσετε τα δυο καλώδια ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ - ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΤΟΥ. Και απο τις δυο περιπτώσεις , όταν δηλαδή δεν ανάβει μια απο τις δυο ενδείξεις, ο κοχλίας στματάει να περιστρέφεται με αποτέλεσμα να μην ρίχνει πέλλετ.

  • Αν η σόμπα σας ξεκινάει και δεν μπαίνει ποτέ σε κανονική λειτουργία αλλά μένει συνεχώς σε λειτουργία ανάφλεξης , ή αν ενώ βλέπετε φωτιά στο χώρο καύσης, η σόμπα βγάζει alarm χαμηλής θερμοκρασίας, ελέγξτε το δοχείο πέλλετ, τότε πιθανόν να φταίει ο αισθητήρας θερμοκρασίας στην εξαγωγή των καυσαερίων. Είναι ένα μικρό μεταλλικό-πορσελανινο με μέγεθος λίγο μεγαλυτερο απο ζάρι , στρόγγυλο με δυο καλωδιάκια κουμπωμένα πάνω του , πολύ κοντά στην έξοδο των καυσαερίων . Βρίσκεται εσωτερικά στη σόμπα και έχει δίπλα του ακόμα ένα χωρίς καλώδια πάνω του. Εϊναι ανταλλακτικό μπορείτε πολύ απλά να αποσυνδέσετε τα καλώδια απο το ένα και να τα συνδέσετε στο άλλο.

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΟΜΠΑ ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ - ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ 220V.
MHN EΠΙΧΕΙΡΗΣΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΤΙ .ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ.

Η εταιρεία δεν αναλαμβάνει καμμιά ευθύνη για τυχόν τραυματισμούς ή λαθη που προκλήθηκαν απο λάθος χειρισμούς στο εσωτερικό της σόμπας. ΜΗΝ ξεχνάτε ότι τροφοδοτείται απο 220V που δεν συγχωρεί , και πάλι ΠΡΟΣΟΧΗ.
Μπορεί να ακούγεται κάπως παράξενο αλλά αν δεν έχετε εμπειρία με τροφοδοσία 220V , καλέστε κάποιον που να γνωρίζει και μπορεί να πάρει τα σωστά μετρα ασφαλείας.

Υ.Γ. Η λίστα με τα κολπάκια θα επεκτείνεται και θα συμπληρώνεται σχετικά συχνά. Θα ενημερώνεται το συγκεκριμένο ποστ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nasikas, stergiosbik, dmtr, grizos, -mike-, Fokion, DOOM_NX, johann, dem_p, kosi και 5 άλλοι χρήστες ευχαρίστησαν.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #48610 από Fokion
Μηπως καποιος διαχειριστής μπορει αυτο να το "κολλησει" καπου ωστε να μην το ψαχνουμε οταν το χρειαστουμε?

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #55885 από tasven

Moschalis έγραψε: Καλημέρα σας,

Σκεφτήκαμε να σας πούμε λίγα κολπάκια ή εστω σωστό τρόπο συντήρησης μιας που ερχονται δύσκολες μέρες απο πολλές απόψεις:

    ..................
    ................

  • ..... αν κατα λάθος σβήσετε τη σόμπα ενώ έχει ο χώρος καύσης φωτιά ή αν γίνει μια πολύ γρήγορη διακοπή η σόμπα θα μπεί σε λειτουργία OFF και θα μπεί σε διαδικασία σβησίματος. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΦΩΤΙΑ στο χώρο καύσης ή έστω λίγα καρβουνάκια μπορείτε να πατήσετε το ΟΝ. Θα δείτε την ένδειξη επανεκκίνηση σε 30 λεπτά. Τότε πατήστε το πλήκτρο με το λουκετάκι παρατεταμένα και σε λίγο η σόμπα θα μπεί σε κανονική λειτουργία και θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά.

  • ............
    Υ.Γ. Η λίστα με τα κολπάκια θα επεκτείνεται και θα συμπληρώνεται σχετικά συχνά. Θα ενημερώνεται το συγκεκριμένο ποστ.


Κύριε Μοσχαλή αν και δεν εχω αγοράσει σόμπα απο την εταιρεία σας ειλικρινα αν είχα βρεί το παρόν φόρουμ και είχα διαβάσει πρίν την αγορά τα πολύ χρήσιμα που θέτετε ασυζητητί θα είμουν τώρα πελάτης σας.
Ελπίζω σε επόμενη αγορά. Προφανώς θα συστήσω την εταιρεία σας σε φίλους.
Διότι πραγματικά ασχολείστε και παρέχετε ουσιαστική υποστήριξη κάτι που δύσκολα το συναντά κανείς και πανευρωπαϊκά ακόμη. Κάποιος που θα αγοράσει προΛϊόν απο εσάς σίγουρα θα αισθάνεται σιγουριά ότι τα χρήματα που εδωσε δεν πήγαν χαμένα και θα έχει το προϊόν για παρα πολλα χρόνια.

Θα ήθελα να επισημάνω το εξης στο παραπάνω θέμα.
Ὀπως σωστά θέσατε στην περίπτωση γρήγορης διακοπής ρευματος ( ίσως το φαινόμενο αυτό εφέτος θα είναι συχνότερο λόγω πιθανης ελλειπούς συντήρησης στο δίκτυο της ΔΕΗ) το πρόβλημα είναι τι γίνεται στην περίπτωση που η οικογένεια κοιμάται.
Κάποιος θα πρέπει να ξυπνήσει κάθε φορά που γίνεται διακοπή και να κάνει τα παραπάνω
που ορθά γράφετε.
Για να μπεί UPS σε ολόκληρη την σόμπα δεν το συζητάμε γιατί δοκίμασα με 2000 VA (περιπου 1200 Watt) αλλα δεν έκανε τίποτε.
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξης.
Άν υπάρχει τρόπος με UPS εστω και μικρής ισχύος να τροφοδοτείται-υποστηρίζεται μόνο η πλακέτα με το PLC για την περίπτωση στιγμιαίας διακοπής ρευματος και μόλις επανέλθει η τάση στο δίκτυο να επανεκκινούνται τα 3 μοτέρ και η αντίσταση ανάφλεξης με χρονικά ρελλέ καθυστερησης πχ 5-20 sec?
Αυτό για να μην "ζορίζεται-γονατίζει " το UPS με τα μοτέρ και δεν λειτουργεί.
Βέβαια η παραπάνω διαδίκασία να γίνεται μόνο σε στιγμιαία διακοπή.

Το παραπάνω πρόβλημα νομίζω ότι θα επρεπε να είχε προβλεφθει απο τους κατασκευαστές διοτι στις επαρχιακές κυρίως περιοχές η στιγμιαίεες διακοπές ειναι πολύ συνηθισμένες και αρκετά συχνές τις ημέρες που υπάρχει κακοκαιρία και ουσιαστικά μένει κανείς απο θέρμανση λόγω αυτων των διακοπών.

Άν εχετε κάποια ιδέα σχετικά με την εφαρμογή του παραπάνω θα σας είμουν ευγνόμων αλλα νομίζω επίσης και πάρα πολλοί φίλοι εδώ .
Σας ευχαριστώ.
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by tasven.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #55899 από dimlyk

tasven έγραψε: Για να μπεί UPS σε ολόκληρη την σόμπα δεν το συζητάμε γιατί δοκίμασα με 2000 VA (περιπου 1200 Watt) αλλα δεν έκανε τίποτε.

.


θα ηθελες να μας το εξηγησεις λιγο ..μια και ενδιαφερει κι αλλους ?


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #55914 από tasven

dimlyk έγραψε:

tasven έγραψε: Για να μπεί UPS σε ολόκληρη την σόμπα δεν το συζητάμε γιατί δοκίμασα με 2000 VA (περιπου 1200 Watt) αλλα δεν έκανε τίποτε.

.


θα ηθελες να μας το εξηγησεις λιγο ..μια και ενδιαφερει κι αλλους ?



Όλα τα μοτἐρ λόγω του φαινομένου της επαγωγής κατα την εκκίνηση απαιτούν πολύ περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα ( ampere). έτσι και τα μπλόουερς της σόμπας κατα την εκκίνηση ζητούν μεγαλύτεςρη τιμή ρεύματος που το ups αδυνατεί να τους το παρέχει.
Λύση με πολύ μεγάλο ups είναι πολύ δαπανηρή και ασύμφορη λόγω της ανανέωσης των μπαταριών το πολυ καθε 2 χρόνια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #55919 από dimlyk
αυτο το καταλαβαινω ...αλλα η ισχυς της σομπας σε κανονικη λειτουργια ειναι κοντα στα 100w ... ποσο πολυ θελουν αυτα μοτερ να μην αντεχει το 1200 ? ... μηπως το ups σου δεν δινει καθαρο ημιτονο κι αυτο το ζοριζει?


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.092 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ