Ιδιοκατασκευή καυστήρα pellet για μετατροπη σε ξυλολέβητα

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #143930 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ επειδη στο ξυλολεβητα δεν εχει βεντιλατερ στην εξοδο εχει μονο ταμπερ χειροκινητο και εχει φ150 εξοδο γι αυτο δεν θα βαλω μοτερ και θα παιξω με το ταμπερ.στο λεβητα μου τα εχει ολα αυτα που λες για την υποποιηση για μοτερ καμιναδας ΒΑΣΙΚΟ Η ΓΙΩΣΗ.φυσικα εκει που το δοκιμαζουμε ηδη υπαρχει ρελε στον πινακα ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ!!!!!!!το κοντολ που λεω ειναι σουπερ για ολες οτι θες κανεις οπως επεισης και το TIEMME που εχει και ΕΛΛΗΝΙΚΑ αλλα πας στα 200ευρω!!!!!!!!!!!!κοιταω να την κανω την πατεντα οικονομικα οπως λες δεν ειναι εποχες για 1000αρικα!!!!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: σημερα που δοκιμασα εναυση τις μισες τρυπες απο τη διατρητη τις εκλεισα και προσθεσα και αλλη διατρητη με μικροτερες τρυπες διοτι η πρωτη ηταν με 6-7 χιλιοστα τρυπες και σφηνωναν τα πελετ που ηταν 4-6 χιλιοστα.δες φωτο.φαγαμε ομως πολυ κρυο και σταματησαμε για σημερα και λογο της ημερας.














Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #143949 από nikolas
Καλή προσπάθεια για μια κατασκευή ανεξαρτήτου αποτελέσματος μπράβο στο κουράγιο σας έχετε πολύ δρόμο ακόμα. Εάν μου επιτρέπεται καλοπροαίρετη βασική παρατήρηση σχετικά με την συγκεκριμένη αντίσταση εναυσης. Δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το πελλετ. Το πελλετ ανάβει από τον ζεστό αέρα 500 - 800 βαθμούς που πρέπει να περνά μέσα από τον σωλήνα κάτι που δεν βλέπω έτσι θα καταστραφεί σε δυο τρεις ώρες.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #143950 από Κυριακίδης 2
Στο ίδιο ύψος με το τελικό άκρο του σωλήνα πρέπει να βάλει την αντίσταση και να μην εξέχει καθόλου . Γιαυτό πρότεινα να γίνει με το βεντιλατέρ σε ρόλο αναρρόφησης και όχι φυσητήρα .
Στον σωλήνα της αντίστασης οι κατασκευαστές (στο πίσω μέρος και προς την πλευρά που είναι τα καλώδια ) αφήνουν 2 πλαινές τρύπες γιαυτό τον λόγο . Όπου εξαιτίας της αναρρόφησης περνάει και από εκεί λίγος αέρας με αποτέλεσμα να μεταφέρει όλη την θερμική ενέργεια που βγάζει η αντίσταση προς το καύσιμο . (παίζει και ρόλο ψύξης της αντίστασης ) ενώ έτσι εγκλωβισμένη όπως είναι στις φωτογραφίες είναι καταδικασμένη ακόμα και αν την αφήσει κοντή.
Θα ήταν μεγάλη μαγκιά κάποιος να καταφέρει να αντικαταστήσει το αποτυχημένο μοντέλο της ωμικής αντίστασης με induction heater diy (βλέπε παραδείγματα στο youtube) όπου το θερμαινόμενο κομμάτι θα είναι συμπαγές μέταλλο.
Last edit: 9 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Κυριακίδης 2.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #143963 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε ολους με υγεια.ολα αυτα που μου λετε για το θεμα αντιστασης τα γνωριζω απλα ειμαστε συην αρχη ακομα.εχω σκεφτει οτι στην εναυση να ειναι 1 ποντο πιο μεσα η αντισταση απο το σωληνακι και απο το πισω μερος μετα τη μουφα προς κουπακι να τρυπησω και με ψιλο σωλινακι να το κολλησω στο ενα ακρο απο τους σωληνες φ48 για να μεταφερει την θερμοκρασια και να ψυχει μετα την εναυση το βεντιλατερ.το βεντιλατερ κατα την αρχη εναυσης να φυσα χαμηλα σε στροφες.οταν δει φλογα το φωτοκυτταρο η θερμοστατης να μπει και να κοψει την αντισταση να δουλευει και να φυσιξει για καποια δευτερολεπτα φουλ για να αναψει καλα και μετα να φυσαει σε καποια σταθερη ροη μεχρι να σβησει.θελω στο ξεκινημα πριν αναψει η αντισταση για καποια δευτερολεπτα να φυσαει φουλ για καθαρισμο στο κουπακι.ολα αυτα βεβαια θελουν κοντρολερ για να γινουν.σιγα σιγα με υπομονη!!!!!!!!!!!!!ευχαριστω για τα σχολια σας και συνεχιζουμε ;) ;) ;) ;) νικολα απο οτι βλεπω στην φωτο σου εχεις κοντρολερ ΤΙΕΜΜΕ.τι λεει?αυτα που ζηταω πρεπει να τα κανει!εχει ελληνικα και τι τιμη παιζει?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #143965 από nikolas
Κώστα δεν είναι ΤΙΕΜΕ απλός ο καθένας κάνει παραγγελία να γράφει την φίρμα του, ο κατασκευαστης είναι fumis στα σύνορα Ιταλιας Σλοβενίας. Ίσος ο καλύτερος στον κόσμο, Αρκετές ελληνικές εταιρίες τον δουλεύουν όμως θέλει διάβασμα δουλειά και χρόνο για να μάθεις της τόσες λεπτομέρειες που έχει το software.
Απο τιμές εδω στην Αθηνα www.knishop.gr
Last edit: 9 Χρόνια 2 Μήνες πριν by nikolas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #144180 από Grecu_
Καλησπέρα Νικόλα και χρόνια πόλλα.
Εχω κι εγώ στα χέρια μου έναν Fumis Αlpha και με ενδιαφέρει η παραμετροποίηση του. Μπορείς να δώσεις κάποιες παραπάνω πληροφορίες για το τι χρειάζεται?
Last edit: 9 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Grecu_.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.329 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ