Ερώτηση για σωστή τοποθέτηση τζακιου La nordica

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #119559 από panosv
Λογω κρυου αυτες τις μερες δε σβηνει καθολου αλλα αυριο μεθαυριο θα κανω το πειραμα να δοκιμασω που παει ο αερας και επισης φωναζω καποιον να δει ελκισμο. Ελπιζω ο καμιναδας που ξερω να γνωριζει. Μετραμε προφανως μονο πανω στην εξοδο δε θελει τιποτα ξηλωμα σωστα?
Θα επανελθω με αποτελεσματα.
Ευχαριστω και παλι παιδια, ελπιζω να λυθει συντομα και να ζεστανει περισσοτερο με νορμαλ καταναλωση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #119692 από jimopoulos
ανοιχτος αερας

κλειστος αερας




ενα προχειρο βιντεο λογω χρονου ανεβασα πιστευω να βοηθησει για συγκριση τραβηγματος.
αν και δεν διακρινεται καλα η ροη,πιστευω να βγαλεις καποιο συμπερασμα..
αναμενουμε ενημερωση

la nordica 600 tondo
Last edit: 10 Χρόνια 4 Μήνες πριν by jimopoulos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #119715 από panosv
Λοιπόν τα νεότερα.
Καθάρισα το τζάκι από στάχτες και το μόνο που βρήκα για να δοκιμάσω τον αέρα ήταν ένα πολύ δυνατό πιστολάκι μαλλιών. Το έχωσα λοιπόν στο σπιράλ σωλήνα που έρχεται από έξω και παρατήρησα τα εξής:
Με κλειστό τον πρωτεύοντα αέρα είχα ελάχιστη ροή από κάτω. Έβαλα και έναν αναπτήρα και ίσα που κουνιόταν η φλόγα. Μόλις άνοιγα τον πρωτεύοντα αμέσως έσβηνε ο αναπτήρας και ένοιωθα ροή αέρα στο χέρι μου. Επομένως ο πρωτεύον αέρας δείχνει να δουλεύει αρκετά καλά. Στον δευτερεύοντα τώρα η διαφορά δεν ήταν τόσο έντονη. Δηλαδή στο χέρι δεν ένοιωθα τίποτα αλλά στη φλόγα του αναπτήρα υπήρχε μια ελάχιστη διαφορά. Ελάχιστη όμως καμία σχέση με κανονική ροή αέρα. Νομίζω οτι αυτά δείχνουν καλή λειτουργία του μοχλού ρύθμισης αέρα. Προφανώς ο αέρας από το πιστολάκι δεν ήταν ότι καλύτερο για το πείραμα και φαντάζομαι οτι αυτα πολλαπλασιάζονται με την μεγάλη ροή που έχει το τζάκι όταν καίει και στην ουσία ρουφάει αέρα. Δηλαδή ο πρωτεύον κλειστός δεν θα έχει ελάχιστη ροή όπως αντιλαμβανόμουν εγώ αλλά πολύ πιο έντονη. Τα ίδια και με τον δευτερεύοντα.
Τράβηξα και ένα βίντεο. Στην αρχή είναι ανοιχτός ο πρωτεύον και κλειστός ο δευτερεύον. Μετά φαίνεται το χέρι μου που κλείνει το μοχλό και στην ουσία κλείνω πρωτεύον και ανοίγω δευτερεύοντα αέρα. Η διαφορά που φαίνεται είναι ελάχιστη γιατί καθόλη τη διάρκεια και ο δευτερεύον αέρας δίνει κανονικά.
Η μόνη διαφορά που ίσως προσέξετε είναι οτι στο μπροστά μέρος κοντά στη πόρτα οι φλόγες παίρνουν μια μικρή κατευθυνση προς τα πίσω μάλλον από τον αέρα της αεροκουρτίνας. Αυτό φαίνεται και από μικρές καύτρες που βλέπω (δεν φαίνονται στο βίντεο) να κάνουν τη κίνηση με δύναμη από πάνω κατα μήκος της πόρτας και μετά να βουτάνε στο κάτω μέρος της φλόγας.
Επίσης στο βίντεο φαίνεται στο πίσω μέρος και μία "τρύπα" στη φλόγα από τον δευτερεύοντα αέρα. Σε κάποια στιγμή το ζουμάρω. Εκεί λοιπόν είνει που συνήθως φαίνονται έντονα σαν φλογοβόλα από σχεδόν όλες τις τρύπες και εκείνη η περιοχή έχει έντονη μπλέ φλόγα οπότε και η δευτερογενής καύση δείχνει να κάνει δουλειά.
Μήπως τελικά όλα είναι θέμα μόνο υπερβολικού ελκυσμού και επειδή δημιουργεί υποπίεση στο χώρο μέσα στο τζάκι ρουφάει σα τρελό από όπου βρει και αν λυθεί αυτό στρώσουν όλα? Και τελικά αρκεί μια επέμβαση στο καπέλο ή δε γλυτώνω το ξήλωμα της γυπσοσανίφας και πέρασμα καινούργιας καμινάδας μέχρι επάνω με σωστή διάμετρο? (ελπίζω αυτό να μη χρειαστεί για φέτος γιατί μάλλον θα συνεχίσω να ζεσταίνω τα περιστέρια)
Ορίστε και το βίντεο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #119754 από jimopoulos
οπως προανεφερα και του γαμπρου μου εχει υπερβολικο ελκυσμο αλλα αν μπορω να βγαλω απο το βιντεο ενα συμπερασμα θα ελεγα το δικο σου τραβαει λιγο παραπανω..
για ασφαλη συμπερασματα μπαρομετρο και μετρηση καμιναδας ζεστη πριν κανεις οτιδηποτε..
φανταζομαι την κοφτρα βερμικουλιτη στην οροφη την εχει κανονικα,σωστα.?



υ.γ.gdevil ακομη παλευω με την αλουμινοταινια.!τρελο καψιμο και ακομη μυριζει.λιγο αλλα μυριζει.Ποσο καιρο σου πηρε να ξεμυρισει τελειως.?
αναθεμα σε αυτον που την εχει εφευρει :evil:

la nordica 600 tondo

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #119776 από Gdevil
Εγώ όταν διαπίστωσα ότι η μυρωδιά έβγαινε από τις ταινίες τις ξήλωσα πρώτα όλες. Ετριψα με σφουγγάρι κουζίνας όσο μπορούσα τις κόλλες πάνω από τα μέταλλα και μετά το μπουμπούνισα. Από εκείνο το μπουμπούνισμα και μετά δε μου ξαναμύρισε ποτέ.
Και έκτοτε έχω πιάσει και υψηλότερες θερμοκρασίες.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #120830 από panosv
Λοιπόν ερώτηση για όποιον γνωρίζει. Χρειάζομαι μια απάντηση σχετικά άμεσα.
Μίλησα με τον τεχνικό που έκανε την εγκατάσταση και άκουσα πάλι περίεργα οτι δεν έχει πολύ ελκυσμό (λες και το είδε) και οτι φταίει που επέμενα να ανοίξουμε τις εισόδους αέρα από κάτω στο τζάκι και τέτοια.
Του εξήγησα οτι αυτός ο αέρας δε πάει στη καύση αλλά είναι για την φυσική ροή αλλά επέμενε.
Επικοινώνησα λοιπόν με το κατάστημα που το αγόρασα (αυτοί μου πρότειναν τον τεχνικό) και τους εξήγησα το πρόβλημα. Μου είπε ο υπέυθυνος οτι μάλλον φταίει ο μεγάλος ελκυσμός και οτι μάλλον χρειάζεται να περάσουμε καμινάδα μέχρι επάνω και οτι θα το ψάξει και θα με πάρει να μου πει.
Όντως με πήρε ένας πωλητής το απόγευμα και μου είπε οτι επικοινώνησαν με τη Nordica και με κάποια άλλη που κάνει παρόμοιες κατασκευές (αν άκουσα καλά μου είπε με την Edil) και τους είπαν και οι δύο να μην βάλουμε μικρότερη καμινάδα γιατί μπορεί να δημιουργήσει άλλα προβλήματα και καλύτερα να βάλουμε ένα τάμπερ ελκυσμού. Μου είπε ο άνθρωπος οτι θα το κοιτάξουν και θα μιλήσουνε και με τους τεχνικούς και θα με καλέσουν αύριο.
Αυτά που θα ήθελα να μάθω είναι:
1) Το τάμπερ θα λύσει το πρόβλημα ή πρέπει να μπει καλύτερα ολόκληρη καμινάδα?
2) Το τάμπερ μπαίνει από το τζάκι ή πρέπει να ξηλωθεί γυψοσανίδα και αν πρέπει να ξηλωθεί μήπως να μπει ολόκληρη καμινάδα μάλλον Φ180 λόγω πολλλών μέτρων.
3) Πόσο κοστίζει περίπου ένα τάμπερ για να ξέρω τι να περιμένω
4) Κάποια λεπτομέρεια ή οτιδήποτε άλλο που πρέπει να προσέξω σε περίπτωση που μπει τάμπερ

Λογικά αύριο θα μιλήσω μαζί τους οπότε θα πρέπει να ξέρω για να συμφωνήσω μαζί τους σε τάμπερ ή σε ολόκληρη καμινάδα. Αν πάμε σε λύση καμινάδας θα επανέλθω με ερωτήσεις για τη καμινάδα :-)
Ελπίζω να ξεμπερδέψω σύντομα γιατί κάιει τα άντερά του το άτιμο ...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.090 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ