- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Ενεργοποίηση νέου μέλους
Επειδη υπάρχει πρόβλημα στην αποστολή email ενεργοποίησης νέου μέλους στείλτε Viber μήνυμα στο 6945100102 με το όνομα χρήστη που θέλετε ενεργοποίηση.
invicta foyer σε παραδοσιακό τζάκι
- nitrohaze
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
Less
Περισσότερα
1 Μήνας 8 Ώρες πριν #185648
από nitrohaze
invicta foyer σε παραδοσιακό τζάκι δημιουργήθηκε από nitrohaze
Καλησπέρα σας, καλή χρονιά και εύχομαι ολόψυχα υγεία σε όλους,
Πρόκειται σε σπίτι σε χωριό (Βοιωτία) να τοποθετήσουμε τζάκι φυσικής ροής foyer σε ήδη υπάρχον παραδοσιακό γωνιακό.
Μάστορας υπάρχει και έχει τοποθετήσει στο σπίτι του θείου μου με τον ίδιο να έχει μείνει ικανοποιημένος. Το σπίτι του θείου βρίσκεται ακριβώς από πάνω από το δικό μας και είναι σχετικά καινούριο (δεκαετίας) οπότε μονώσεις διπλά τζάμια κτλ.
Το δικό μας σπίτι είναι παλιότερο στο ισόγειο με μονά τζάμια και παλιού τύπου αλουμίνια συρόμενα.
Αυτή τη στιγμή θερμαίνεται με ξυλόσομπα (φαίνεται η όδευση του μπουριού) η οποία θα αφαιρεθεί και η τρύπα που περνάει το μπουρί θα χρησιμοποιηθεί για τοποθέτηση σε ανεμιστηράκι μπάνιου για εισαγωγή θερμού αέρα στο μικρό δωμάτιο.
Στο μεγάλο δωμάτιο θα γίνει το ίδιο με ανεμιστηράκι.
Το μεγάλο δωμάτιο είναι βορινό και το μικρό νότιο.
Για το μπάνιο δεν μας ενδιαφέρει γιατί υπάρχει σόμπα χαλαζία για όποτε μπαίνουμε.
Τα θέματα μου είναι το εξής:
Παρακάτω βάζω ένα σχεδιάγραμμα προκειμένου να έχετε εικόνα των χώρων.
Ελπίζω να μην σας κούρασα με την φλυαρία μου και σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις και το χρόνο σας.
Καλή χρονιά και πάλι!!
Πρόκειται σε σπίτι σε χωριό (Βοιωτία) να τοποθετήσουμε τζάκι φυσικής ροής foyer σε ήδη υπάρχον παραδοσιακό γωνιακό.
Μάστορας υπάρχει και έχει τοποθετήσει στο σπίτι του θείου μου με τον ίδιο να έχει μείνει ικανοποιημένος. Το σπίτι του θείου βρίσκεται ακριβώς από πάνω από το δικό μας και είναι σχετικά καινούριο (δεκαετίας) οπότε μονώσεις διπλά τζάμια κτλ.
Το δικό μας σπίτι είναι παλιότερο στο ισόγειο με μονά τζάμια και παλιού τύπου αλουμίνια συρόμενα.
Αυτή τη στιγμή θερμαίνεται με ξυλόσομπα (φαίνεται η όδευση του μπουριού) η οποία θα αφαιρεθεί και η τρύπα που περνάει το μπουρί θα χρησιμοποιηθεί για τοποθέτηση σε ανεμιστηράκι μπάνιου για εισαγωγή θερμού αέρα στο μικρό δωμάτιο.
Στο μεγάλο δωμάτιο θα γίνει το ίδιο με ανεμιστηράκι.
Το μεγάλο δωμάτιο είναι βορινό και το μικρό νότιο.
Για το μπάνιο δεν μας ενδιαφέρει γιατί υπάρχει σόμπα χαλαζία για όποτε μπαίνουμε.
Τα θέματα μου είναι το εξής:
- Σκέφτομαι την invicta Foyer 700 Grand Vision ή INVICTA PRIMO 700. Το σπίτι είναι περίπου 65 τετραγωνικά και θεωρώ οτι και οι 2 θα με καλύψουν μιας και η μία αποδίδει 12kw και η άλλη 10 kw. Ποιά η γνώμη σας;
- Στο τζάκι το χτιστό υπάρχουν 2 είσοδοι εξωτερικού αέρα πλευρικοί Φ5cm. Με καλύπτουν;
- Δεν υπάρχει δυνατότητα τρυπήματος κάτω από την εστία. Είναι μεγάλο πρόβλημα;
- Η εστία του χτιστού είναι 80χ60. Σχετικά με τον κατασκευαστή τα κενά είναι μεγαλύτερα από αυτά που υπαγορεύει ο κατασκευαστής. Υπάρχει θέμα με αυτό (Σκέφτομαι μήπως αυτό βοηθάει καθόλου επειδή δεν μπορώ να τρυπήσω κάτω από την εστία);
- Ο τζακάς μου είπε οτι αντί του πετροβάμβακα αν θέλω μπορούμε να βάλουμε και ορυκτοβάμβακα. Στέκει;
- Η καμινάδα στο τελείωμα της πλάκας κάνει μία λοξή γωνία και ανεβαίνει τέρμα πάνω. Όλη η υπάρχουσα καμινάδα είναι χτιστή με κομμάτια κυκλικά σαν τσιμεντόλιθοι Φ30. Πώς θα περάσει από μέσα σε όλη τη διαδρομή ανοξείδωτη μιας και υπάρχει η λοξή γωνία;
- Τα ανεμιστηράκια που θα βάλω για τα δωμάτια θα παρέχουν 100 m3/h και θα μπούνε περσίδες χαμηλά στις πόρτες για σωστή κυκλοφορία του αέρα. Συμφωνείτε;
- Αντί για ανεμιστηράκια σκέφτομαι τοποθέτηση ανεμιστήρα οροφής στο κέντρο του σαλονιού. Ποιά η γνώμη σας;
Παρακάτω βάζω ένα σχεδιάγραμμα προκειμένου να έχετε εικόνα των χώρων.
Ελπίζω να μην σας κούρασα με την φλυαρία μου και σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις και το χρόνο σας.
Καλή χρονιά και πάλι!!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- nitrohaze
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
Less
Περισσότερα
4 Εβδομάδες 1 Ημέρα πριν #185649
από nitrohaze
Απαντήθηκε από nitrohaze στο θέμα invicta foyer σε παραδοσιακό τζάκι
Επίσης χθες μετά από βόλτα στο μεγάλο πολυκατάστημα βρήκα και το Invicta selenic που είδα από αρκετούς οτι έχουν μείνει αρκετά ευχαριστημένοι.
Τα σχόλιά σας θα ήταν σημαντικά πριν προχωρήσω σε ενέργειες γιατί από εδω μέσα και από αρκετό διάβασμα λόγω ειδικότητας έχω μάθει αρκετά.
Ευχαριστώ πολύ
Τα σχόλιά σας θα ήταν σημαντικά πριν προχωρήσω σε ενέργειες γιατί από εδω μέσα και από αρκετό διάβασμα λόγω ειδικότητας έχω μάθει αρκετά.
Ευχαριστώ πολύ
- nitrohaze
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
Less
Περισσότερα
3 Εβδομάδες 5 Ημέρες πριν #185652
από nitrohaze
Δεν υπάρχει κάποιος να βοηθησει;
Ξέρω ότι όλοι είμαστε απασχολημένος με την καθημερινότητα αλλά παρακαλώ η βοήθεια σας είναι πολύτιμη για μενα!
Ξέρω ότι όλοι είμαστε απασχολημένος με την καθημερινότητα αλλά παρακαλώ η βοήθεια σας είναι πολύτιμη για μενα!
- nitrohaze
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
Less
Περισσότερα
3 Εβδομάδες 5 Ημέρες πριν #185653
από nitrohaze
Δεν υπάρχει κάποιος να βοηθησει;
Ξέρω ότι όλοι είμαστε απασχολημένοι με την καθημερινότητα αλλά παρακαλώ η βοήθεια σας είναι πολύτιμη για μενα!
Ξέρω ότι όλοι είμαστε απασχολημένοι με την καθημερινότητα αλλά παρακαλώ η βοήθεια σας είναι πολύτιμη για μενα!
- χρηστος8
-
- Αποσυνδεμένος
- Θερμοϋδραυλικος
Less
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 557
3 Εβδομάδες 5 Ημέρες πριν #185654
από χρηστος8
Απαντήθηκε από χρηστος8 στο θέμα invicta foyer σε παραδοσιακό τζάκι
Καλη χρονια φιλε μου.
Εγω εχω το invicta grand vision 800 εδω και 9 χρονια περιπου. Ειναι τζακαρα και για 65 μετρα που εχεις εσυ θα ζεσταθεις και με το παραπανω.
Σε μενα που εχω 120 μετρα σε ενα επιπεδο ολα... ζεσταινω τα 50 μετρα περιπου στους 23 βαθμους με ενα καταξερο ξυλο και τερμα κλειστο τον αερα.
Αν γελαστεις και δωσεις αερα στην καυση η βαλεις 2 ξυλα ανοιγεις παραθυρα σε ανακλιση...δεν κανω πλακα βγαζουμε ρουχα κυριολεκτικα.
Για να καταλαβεις στο σπιτι μου κυρια θερμανση ειναι λεβητας πελλετ και σωματα.
Εχουν να αναψουν απο τις 9 το πρωι λογω του τζακιου. Υποψην δεν το αναβω συχνα, μονο οταν εξω εχει πολυ κρυο.
Σημερα εξω εχουμε 0,1 βαθμο με αισθηση -2. Εε τετοιες μερες το τζακι αναβει.
Περα απο τους 23 στα 50 μετρα οπως σου ειπα... στα απομακρυσμενα μερη του σπιτιου τωρα εχω 19,5.
Εχω βαλει εναλλακτη στην καμιναδα με μοτερ αερα 1000αρι...ο κοντρολερ tiemme δειχνει συνεχεια γυρω στους 60 βαθμους εξοδο.
Αυτος ειναι και ο λογος που εβαλα μεγαλο μοτερ ωστε να δουλευει χαμηλα και χωρις θορυβο.
Στην δικη σου περιπτωση θεωρω ενας ανεμιστηρας οροφης westingehouse αξιοπιστος θα παει παντου την θερμανση και δεν χρειαζεσαι και πολλα πολλα.
Μονο σωστη τοποθετηση χωρις λαθη και θα ζεσταθειτε σωστα.
Στις ερωτησεις για την τοποθετηση δηλωνω αναρμοδιος γιατι ειμαι οντως.
Εχει φιλους που καποια στιγμη θα σου απαντησουν.
Εγω εχω το invicta grand vision 800 εδω και 9 χρονια περιπου. Ειναι τζακαρα και για 65 μετρα που εχεις εσυ θα ζεσταθεις και με το παραπανω.
Σε μενα που εχω 120 μετρα σε ενα επιπεδο ολα... ζεσταινω τα 50 μετρα περιπου στους 23 βαθμους με ενα καταξερο ξυλο και τερμα κλειστο τον αερα.
Αν γελαστεις και δωσεις αερα στην καυση η βαλεις 2 ξυλα ανοιγεις παραθυρα σε ανακλιση...δεν κανω πλακα βγαζουμε ρουχα κυριολεκτικα.
Για να καταλαβεις στο σπιτι μου κυρια θερμανση ειναι λεβητας πελλετ και σωματα.
Εχουν να αναψουν απο τις 9 το πρωι λογω του τζακιου. Υποψην δεν το αναβω συχνα, μονο οταν εξω εχει πολυ κρυο.
Σημερα εξω εχουμε 0,1 βαθμο με αισθηση -2. Εε τετοιες μερες το τζακι αναβει.
Περα απο τους 23 στα 50 μετρα οπως σου ειπα... στα απομακρυσμενα μερη του σπιτιου τωρα εχω 19,5.
Εχω βαλει εναλλακτη στην καμιναδα με μοτερ αερα 1000αρι...ο κοντρολερ tiemme δειχνει συνεχεια γυρω στους 60 βαθμους εξοδο.
Αυτος ειναι και ο λογος που εβαλα μεγαλο μοτερ ωστε να δουλευει χαμηλα και χωρις θορυβο.
Στην δικη σου περιπτωση θεωρω ενας ανεμιστηρας οροφης westingehouse αξιοπιστος θα παει παντου την θερμανση και δεν χρειαζεσαι και πολλα πολλα.
Μονο σωστη τοποθετηση χωρις λαθη και θα ζεσταθειτε σωστα.
Στις ερωτησεις για την τοποθετηση δηλωνω αναρμοδιος γιατι ειμαι οντως.
Εχει φιλους που καποια στιγμη θα σου απαντησουν.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "_QQ_"Σε Ευχαριστώ"_QQ_": nitrohaze
- nitrohaze
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
Less
Περισσότερα
2 Εβδομάδες 2 Ημέρες πριν #185677
από nitrohaze
Καλησπέρα σε όλους.
Τελικά κατέληξα στο selenic και προχώρησα στην αγορά. Μάρτιο θα γίνει η τοποθέτηση.
Σχετικά με το manual του κατασκευαστή τώρα.
Αναγράφει οτι η πάνω έξοδος πρέπει να είναι 24dm2 και η κάτω 8dm2.
Ιδιαίτερα ευχαριστώ πολύ τον χρηστος8 για το ενδιαφέρον και την απάντησή του!
Τελικά κατέληξα στο selenic και προχώρησα στην αγορά. Μάρτιο θα γίνει η τοποθέτηση.
Σχετικά με το manual του κατασκευαστή τώρα.
Αναγράφει οτι η πάνω έξοδος πρέπει να είναι 24dm2 και η κάτω 8dm2.
- Αυτό σημαίνει οτι η πάνω γρίλια πρέπει να έχει διαστάσεις για παράδειγμα 60cmx40cm; Δεν είναι άσχημο αυτό; Και υπάρχει κάτι τέτοιο στην αγορά;
- Κάτω δυστυχώς δεν γίνεται να τρυπηθεί το σημείο για εισαγωγή αέρα 8dm2. Αρκούν 2 πλαινά ανοίγματα Φ10 δεξιά και Φ10 αριστερά με εξωτερικό αέρα και τα κενά που αφήνει το τζάκι γύρω του;
Ιδιαίτερα ευχαριστώ πολύ τον χρηστος8 για το ενδιαφέρον και την απάντησή του!
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.263 δευτερόλεπτα