Re:Re:Μεγάλο δίλημμα για ενεργειακο

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176416 από Harrus
Απαντήθηκε από Harrus στο θέμα Μεγάλο δίλημμα για ενεργειακο
Καλημέρα,
αν κλείσω κι άλλα σώματα θα έχω πρόβλημα, διότι θα πρέπει να κλείσω σώματα από δωμάτια ή από κουζίνα, διάδρομο, τουαλέτα... 6 kw είναι πολύ...και δεν ξέρω αν με τις υδραυλικές τροποποιήσεις θα φτάσω το τζάκι από 12 να αποδώσει παραπάνω...δηλαδή να φτάσει το 17. 
Μέχρι τώρα με τα 3 σώματα του σαλονιού κλειστά το νερό έχει φτάσει στους 67 βαθμούς...κι αυτό για λίγο χρονικό διάστημα...
Υδραυλικά μου είπατε κάποιες λύσεις. Εναλλάκτης
Μόνωση των σωληνώσεων
Διαχωρισμός κυκλωμάτων
Το κόστος για όλο αυτό ανέρχεται πάνω από 1500 ευρώ
Και με το ρίσκο να μην φτάσει η θερμοκρασία στους βαθμούς που μου λέτε..
Επίσης παρατήρησα ότι αυτό το χειμώνα που το σπίτι δεν ζεστάθηκε ούτε μια μέρα πως το τζάκι  με αυτές τις συνθήκες λειτουργίας δημιουργεί Πίσα ...με ότι αυτό συνεπάγεται στην απόδοση του...

 

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176455 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Μεγάλο δίλημμα για ενεργειακο
Το ότι το τζάκι "ανεβάζει" το πολύ 67 βαθμούς είναι ακριβώς το πρόβλημα. Για να ζεσταθούν τα σώματα στο επίπεδο της μελέτης, πρέπει η θερμοκρασία στο νερό να φτάσει τουλάχιστον στους 80.
Χωρίς τα έξοδα που μόλις γραψατε, ρυθμίστε τον αυτόματο πλήρωσης λίγο πιο ψηλά (π.χ. 0,9-1 bar), την έναρξη του κυκλοφορητή στους 50, ακόμη και στους 45, και "ταϊστε" με πολύ και ξερό ξύλο.
Η πίσσα δημιουργείται γιατί το νερό φεύγει με 65 βαθμούς και επιστρέφει με 50, ίσως και λιγοτερους (αν οι απώλειες είναι τόσες πολλές που περιγράφετε). Αν ανέβει η θερμοκρασία προσαγωγής πάνω από 75 βαθμούς δε θα έχετε ξανά υγροποιήσεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176456 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Καλημέρα . Το τζάκι δεν είναι λέβητας πετρελαίου για να φτάσουμε την θερμοκρασία πάνω απο 80 βαθμούς στην συνεχόμενη λειτουργία . Ακόμα και με συγκεκριμένα τζάκια να το πετύχουμε ανεβαίνει πολύ η θερμοκρασία στα αέρια και όλο αυτό είναι απώλεια . Η διαφορά στο να ζεσταθεί ενα σπίτι τώρα είναι ότι ο λέβητας μόλις πιάσει θερμοκρασία σβήνει μέχρι ο θερμοστάτης να δώσει πάλι εντολή . Με το τζάκι δε συμβαίνει αυτό . το τζάκι δίνει συνεχόμενα θερμοκρασία όσο έχει ξύλο μέσα .Προσωπικά στο σπίτι μου το δουλεύω στους 53 βαθμούς μέχρι βαριά 60 . Η κατανάλωση για 135 τ.μ δεν ξεπερνάει τους δυο τόνους μπρικέτα για όλη την σεζόν για να έχω και 180 λίτρα ζεστό νερό χρήσης .Εδώ στη συγκεκριμένη περίπτωση αν δεν ζεσταίνετε το σπίτι την ευθύνη την έχει ο μηχανολόγος . Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι τα τζάκια δεν τα δουλεύουμε σαν να ήταν πετρέλαιο άρα θα έπρεπε να υπολογίσει διαφορετικά τα σώματα . Με στεγνα ξύλα και ανάποδο άναμμα δεν υπάρχουν υγρασίες . Επίσης όταν το Δt είναι μικρότερο του 10 δεν υπάρχουν πίσσες στο τζάκι για αυτό πολύ βάζουν τις τρίοδες . Προσωπικά ξεκινάω τον κυκλοφορητή στους 28 και δεν έχω σχεδόν καθόλου πίσσα . Αν το τζάκι έχει πλάκες όμως δεν έχει ανάγκη σε ότι θερμοκρασίας και να ξεκινάει γιατί κάνει πυρόλυση .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176461 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Μεγάλο δίλημμα για ενεργειακο
Τα ίδια λέμε. Έχω μόνο μια επιφύλαξη ως προς το κατά πόσο ενημερώθηκε ο μηχανολόγος για το ποιά ακριβώς θα είναι η μονάδα παραγωγής θερμότητας.
Επιπλέον, η ωφέλιμη ισχύς των σωμάτων έχει υπολογιστεί με θερμοκρασία προσαγωγής 85 βαθμών/επιστροφής 65/Δt 20 βαθμούς (ΤΟΤΕΕ 2421/86).
Τώρα αν ο αγαπητός @Harrus επέλεξε εστία που αποδίδει στο νερό 12 kW (και όχι καθαρά, λόγω βαθμού απόδοσης) δεν ευθύνεται ο μηχανολόγος.
Αν εσείς παίρνετε τα kW που χρειάζεστε με θερμοκρασία εισοδου 53 βαθμών, έχετε διαστασιολογησει σώματα για προσαγωγή 55/επιστροφή 47/Δt 8 βαθμούς και τα σώματα θα είναι πολύ μεγαλύτερα. Αυτή είναι διαστασιολόγηση σωμάτων για αντλία θερμότητας μεσαίων θερμοκρασιών. Όχι για λέβητα βιομάζας.
Στο ρεζουμέ, ανάλογα με τη θερμοκρασία προσαγωγής διαστασιολογούμε τα σώματα.
Το ζήτημα εδώ είναι γιατί δεν μπορεί το τζακι να "ανεβάσει" θερμοκρασία πάνω από 67 βαθμούς και εξηγήθηκαν οι λόγοι από όλους μας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176464 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Η αλήθεια είναι ότι το σπίτι μου είχε πετρέλαιο και τα σώματα που είχε επιλέξει ο κατασκευαστής είναι μικρότερα και απο αυτά που θα έπρεπε . Απλά στην πράξη βλέπω ότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο αυτό που είπα για τις ώρες λειτουργίας σε σχέση με το πετρέλαιο . Δηλαδή τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε βάλει πάνω απο 100 τζάκια νερού . Δε χρειάστηκε ποτέ να κάνουν οι πελάτες ούτε μια φορά αλλαγή σε σώματα . Η διαφορά στο τζάκι νερού με ένα λέβητα ξύλου είναι ότι ο λέβητας έχει πολύ περισσότερες διαδρομές και δεν έχει τζάμι . Αυτό του δίνει την δυνατότητα η επιφάνεια εναλλαγής να είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με ένα τζάκι νερού άρα η απορρόφηση της ενέργειας λίγο πριν βγουν τα καπναέρια σίγουρα είναι καλύτερη ειδικά όταν ξεπερνάμε τα ξύλα που έχει υπολογιστεί η ενεργειακή απόδοση . Η εταιρία που δουλεύω εδώ και 6 χρόνια μπορεί να μου ανεβάσει άνετα τους 80+ στο 99% των σπιτιών που το έχουμε βάλει το ζητούμενο όμως είναι να μην ρίξουμε την ενεργειακή απόδοση . Για αυτό σε όλα τα τζάκια βάζω χάλυβα και εναλλάκτη στο πρώτο 1.5 μέτρο έτσι ώστε αν κάποιος θέλει να βάλει λίγο παραπάνω ξύλο και ταυτόχρονα ζητήσει από το ηλεκτρονικό ελέγχου παραπάνω θερμοκρασία οι απώλειες που θα έχει να τις κερδίσω στην φούσκα .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176466 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Μεγάλο δίλημμα για ενεργειακο
Το πρόβλημα που περιγράφετε στην τελευταία παράγραφο αντιμετωπίζεται με την τοποθέτηση δοχείου αδράνειας στην εγκατάσταση.
Επίσης, οι αυτοματισμοί που κυκλοφορούν τα τελευταία 15 χρόνια διασφαλίζουν την ευρυθμη λειτουργία και με την αντιστάθμιση που επιτυγχάνουν κάνουν τη λειτουργία των υδραυλικών τζακιών σχεδόν εφάμιλλη με αύτη των λεβήτων πέλλετ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.081 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ