Re:Re:Re:Ιταλικό τζάκι καλοριφέρ

Περισσότερα
2 Χρόνια 3 Μήνες πριν #174856 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Re:Ιταλικό τζάκι καλοριφέρ
Καλή χρονιά σε όλους.
Λυπάμαι που θα στενοχωρήσω για άλλη μια φορά αρκετούς από εσας, αλλά, όπως έχω ξαναγράψει, το τζάκι-λεβητας είναι μια ειδική περιπτωση, που ουτε ο "τζακας" ούτε ο υδραυλικός μπορούν να κατασκευάσουν από μόνοι τους.
Σίγουρα ο γνωστός "τζακάς", που φτιάχνει θερμοθαλάμους δε γνωρίζει τι είναι η βιομηχανική μόνωση ούτε ο υδραυλικός ξέρει από καπνοδόχους, damper και ελκυσμούς.
Εδώ δεν ξέρουν οι ίδιες οι κατασκευάστριες εταιρίες -ειδικά οι ιταλικές- και δίνουν κάτι σχέδια εγκατάστασης που δεν περνούν ούτε την πρώτη Λυκείου στο τμήμα μηχανολογων ΕΠΑΛ .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 2 Χρόνια 3 Μήνες πριν #174881 από Innoc3nt22
Απαντήθηκε από Innoc3nt22 στο θέμα Re:Re:Ιταλικό τζάκι καλοριφέρ
Καλή χρονιά φίλος..Ούτε να στεναχωρεθούμε Ούτε τίποτε...Είμαστε όλοι εδώ να καταθέσουμε τις απόψεις κ τις εμπειρίες μας Γιατί όπως είπε και ο φίλος dimlyk το θέμα είναι να μήν τις τρώμε ξερές ρε φίλε από τον κάθε έμπορο που θέλει να δώσει το εμπόρευμα να φύγει αμάν αμάν..Όπως αρκετοί λοιπόν κ γώ τελείως άσχετος με το θέμα είμαι εδώ για να δώ τις απόψεις του κόσμου κ να πάρω μια απόφαση..Λοιπόν...Έχω δει ένα τερατάκη της εταιρίας LACUNZA..Το ITACA 100..Κάποιος που έχει το συγκεκριμένο;; Έχω ακούσει κάποια θετικά για το τζάκι αυτό..Κάποιος που το έχει εγκαταστήσει να ακούσω τη γνώμη του;;
Last edit: 2 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Innoc3nt22.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 3 Μήνες πριν #174886 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Re:Re:Ιταλικό τζάκι καλοριφέρ
Τώρα ήρθε η ώρα να σας στενοχωρήσω πραγματικά. Όπως σας γράψαμε αρκετοί προηγουμένως, πρέπει να βρείτε ανεξάρτητο μηχανολογο μηχανικο, ο οποίος θα σας κάνει πλήρη μελέτη εγκατάστασης θέρμανσης με στοιχείο παραγωγής θερμοτητας (λεβητα) το τζακι.
Με βάση αυτή τη μελετη θα ψάξετε τόσο για λεβητα (τζακι) όσο και για εταιρία η τεχνικό που θα τοποθετήσει την όλη εγκατάσταση σύμφωνα με τη μελετη. Αφου βρειτε και τα 2, ο μηχανικός σας, ελέγχοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τζακιού, θα σας πει αν κάνει για την εγκατάστασή που έχει μελετήσει ή οχι.
Το τζάκι δεν είναι ηλεκτρικό ψυγείο ή κουζίνα, που έχουν την ίδια ακριβώς λειτουργία, όπου κι αν τοποθετηθούν.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 3 Μήνες πριν #174930 από Innoc3nt22
Απαντήθηκε από Innoc3nt22 στο θέμα Re:Re:Re:Ιταλικό τζάκι καλοριφέρ
Ευχαριστώ για την απάντηση..Δεν στεναχωριέμαι τόσο εύκολα.. Το ξέρω ότι σίγουρα κάθε σπίτι έχει διαφορετικές θερμικές ανάγκες για να ζεσταθεί.Εγώ απλά ρωτάω αν κάποιος που το έχει αντιμετώπισε οποιοδήποτε πρόβλημα με το ίδιο το τζάκι..Το συγκεκριμένο μου άρεσε τόσο από εμφάνιση όσο και για τη 10 χρονη εγγύηση που προσφέρει το εργοστάσιο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 3 Μήνες πριν #174931 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Re:Re:Re:Ιταλικό τζάκι καλοριφέρ
μην ψαχνεις καποιον να το εχει ...ειναι τοσο πολλα τα μοντελα που γενικα ειναι δυσκολο σε πιο ακριβα να βρεις παρεα ειδικα σε υδραυλικα... το τζακι καλο δειχνει αλλα μην εστιαζε3ις τοσο πολυ στις εγγυησεις ειδικα αν δεν το βλεπεις γραμμενο .... γιατι αν ο εμπορας δεν ειναι σωστος .... μονο σε μπελαδες θα μπεις οπβς δυστυχως αρκετοι 


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 3 Μήνες πριν #174947 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Re:Re:Re:Ιταλικό τζάκι καλοριφέρ
Από το Piazzetta MT 361, που έχει ονομαστική ισχύ 26 kW, πήγατε στα Werstahl Hydro και Lacunza Itaca,100 Basic που έχουν ονομαστική ισχυ 35,7 kW και 32 kW.
Γιατί δεν ξεκινάτε, όπως σας γραφουμε ολοι, από το να αναθέσετε σε ένα μηχανολόγο μηχανικό να σας κάνει τη μελέτη απωλειών και βάσει αυτης τη μελέτη εγκατάστασης, ώστε να γνωρίζετε με ακρίβεια και τα τεχνικα χαρακτηριστικά του τζακιού-λέβητα που θα υποστηρίξει αυτή την εγκατασταση;
Για παραδειγμα, αν ο μηχανικός σχεδιασει εγκατάσταση με κλειστό κύκλωμα και πίεση λειτουργίας πάνω από 2 bar, τοτε πάνω από τις μισές εστιες της αγοράς μένουν εκτός.
Ένα άλλο στοιχείο με τους λέβητες στερεών καυσίμων/βιομάζας είναι ότι πρέπει να λειτουργούν σε υψηλές θερμοκρασίες νερου προσαγωγής, ώστε να αποφεύγονται διαβρώσεις στα τοιχώματα του λέβητα και υγροποιήσεις στην καμινάδα.
Αυτο σημαίνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο υπερδιαδτασιολόγησης και η εστία πρέπει να επιλεχθεί ακριβώς πάνω στις απώλειες της εγκατάστασης (απωλειες χώρου,+απώλειες δικτύου διανομής).
Για αυτόν ακριβώς το λόγο δεν υπάρχουν πολλοι μηχανολογοι που να σχεδιάζουν εγκατάστάσεις θερμανσης με τζάκια καλοριφερ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.070 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ