Μόνωση υδραυλικού τζακιού

Περισσότερα
6 Χρόνια 2 Μήνες πριν #162366 από mountainrider
Έχοντας κάνει κατά καιρούς συζητήσεις με αρκετούς εγκαταστάτες για το αν χρειάζεται να ντυθεί με θερμομονωτικό υλικό το καζάνι ενός υδραυλικού τζακιού, δεν έχω καταλήξει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζεται γιατί την ενέργεια από τα εξωτερικά τοιχώματα του καζανιού θα την πάρεις στο χώρο μέσω της φυσικής ροής. Άλλοι υποστηρίζουν ότι αν την ντύσεις με πετροβαμβακα αλουμινίου πχ θα πάρεις περισσότερα KW στο νερό που είναι και το ζητούμενο ενός υδραυλικού τζακιού. Σε αρκετά site στο εξωτερικό και στο youtube έχω δει έτοιμες μονώσεις που κουμπώνουν πάνω στα υδραυλικά τζάκια. Τελικά τι ισχύει? :dry:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 2 Μήνες πριν #162367 από Savvas
Απαντήθηκε από Savvas στο θέμα Μόνωση υδραυλικού τζακιού
Ασυζητητί μόνωση του λέβητα. Το ζητούμενο στο υδραυλικό είναι να παραληφθεί η θερμότητα απο το νερό για να γίνει σωστή διανομή.
Και η δική μου εμπειρία έχει δείξει πως ο χώρος πέριξ του τζακιού (που έχουμε φροντίσει να επενδυθεί πλήρως με κεραμοβάμβακα υψηλών θερμοκρασιών και μεγάλου πάχους) είναι έτσι και αλλιώς υπερβολικά ζεστός σε σχέση με το υπόλοιπο σπίτι.
Είναι σημαντικό επίσης για την καλή λειτουργία του τζακιού (αποφυγή αποθέσεων πίσσας, καλύτερη καύση λόγω σωστής θέρμανσης του θαλάμου, ομαλές μεταβολές θερμότητας, θερμική άνεση κτλ).

Ψηφίζω λοιπόν δαγκωτό, μόνωση του λέβητα.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": dryianni

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 2 Μήνες πριν #162433 από mountainrider
Απαντήθηκε από mountainrider στο θέμα Μόνωση υδραυλικού τζακιού
Και εγώ την ίδια άποψη έχω. Η λογική μου λέει ότι πρέπει να περιοριστούν οι απώλειες του δοχείου νερού. Αχ στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα…

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.052 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ