Τζάκι: πότε είναι θεμιτή η εγκατάσταση καναλιών

Περισσότερα
8 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 5 Μήνες πριν #148589 από virginia
Καλή σας μέρα!

Βρίσκομαι στην αναζήτηση αερόθερμης ενεργειακής εστίας. Κατόπιν αυτοψίας που έχουν πραγματοποιήσει στο χώρο μου τεχνικοί από διάφορες εταιρείες, έχω μπερδευτεί όσον αφορά στην τοποθέτηση καναλιών ή όχι, τα οποία θα επιτρέπουν την μεταφορά της θερμότητας σε όλα τα δωμάτια, διότι οι απόψεις τους διίστανται. Άλλοι είναι θετικοί και άλλοι όχι, εκτιμόντας οτι είτε δεν χρειάζεται λόγω μικρής απόστασης των δωματίων από το σαλόνι οπου θα τοποθετηθεί το τζάκι, είτε επειδή το μήκος των καναλιών θα φτάσει έως το τελευταίο δωμάτιο 12,5 μ. και θα χρειαστεί ειδικό μηχανημα το οποίο θα κάνει πολύ θόρυβο, προκειμένου να σπρώχνει τον αέρα σε τέτοια απόσταση. Επίσης, οι απόψεις διαφέρουν για το πόσα kw πρέπει να είναι η εστία. Άλλοι υποστηρίζουν ότι τα ακόμη και τα 10kw αρκούν και άλλοι οτι χρειάζονται 18kw, ανεξαρτήτως αν θα τοποθετηθούν κανάλια.
Τα δεδομένα έχουν ως εξής:
97m2, ύψος 2,78μ, αλουμίνια με διπλά τζάμια, ισόγειο στην εξοχή (ν/α αττική), άλλος όροφος από πάνω. Το σπίτι είναι σχεδόν μισό μισό σε μ2, όπου το χωρίζει ένας τοίχος. Η μέτρηση θερμίδων στα ήδη υπάρχοντα καλοριφέρ που έγινε από έναν τεχνικό είναι 17.500 θερμίδες.
Για την διευκόλυνσή σας παραθέτω την κάτοψη του σπιτιού.

Η συμβολή σας θα μου είναι πολύτιμη!
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Συνημμένα:
Last edit: 8 Χρόνια 5 Μήνες πριν by virginia. Αιτία: δεν υπέβαλα το συνημμένο αρχείο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 5 Μήνες πριν #148592 από Fokion
Παμε αναποδα. Αν ΔΕΝ βαλεις καναλια.
Το μπανιο και τα υπνοδοματια ξεχνα τα. Αν με καποιο τροπο δεν εξαναγκασεις το ζεστο αερα να παει προς τα εκει δεν υπαρχει περιπτωση να "περασει" με σα απο τις πορτες η ζεστη - στα υπνοδοματια αναφερομαι το μπανιο ειναι χαμενη υποθεση εξ ορισμου..
Αντιθετα το σαλονι και η κουζινα θα ειναι λογικά "φουρνος" ακομα και με 10αρι.

Δε μας ειπες αν μιλάμε για μονιμη κατοικια ή εξοχική.
Αν ειναι εξοχικη δηλ "μαζευει" υγρασια και κρυο μεχρι να πιασει θερμοκρασία το σπιτι, ..... εχει ... ερθει η ωρα να φυγετε!!!

Αν ειναι μονιμη. Ξεορυν ΟΛΟΙ οι ενηλικες της οικογενειας να αναβουν φωτια ή αμα λειψει ο "γουιλ ο μαυρος θερμαστης απο το τζιμπουτι" οι υπολοιποι θα παγωσουν? Ειδικά βεβαια αν αυτη θα ειναι η μοναδική θερμανση....

Αν λοιπον βαλεις καναλια ναι τοτε θες το 18αρι σιγουρα καθοτι πολυ απλά θα ζεσταινεις περισσότερο χωρο. Αν αποφασίσεις μονο το σαλονι/κουζινα, και το 10αρι θα κανει... υπο προυποθεσεις παντα....

Αυτά προς το παρόν......

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 5 Μήνες πριν #148604 από panosf01
Κατα την γνωμη μου για να ζεσταθει αποτελεσματικοτερα το σπιτι σας και λογο διαμορφωσης,η επιλογη των καναλιων ειναι μονοδρομος.Σιγουρα θελει μελετη ωστε να πετυχει η διανομη αερα και να μοιραστει οσο ειναι δυνατων στα δωματια.Μειωνεκτημα αυτης της λυσης ειναι το υψηλοτερο κοστος, τα περισσοτερα μερεμετια στο σπιτι και ο θορυβος του μοτερ.Αν δεν χρησιμοποιησεται καναλια το τζακι θα ζεσταινει τον ενιαιο χωρο αλλα τα πισω δωματια θα ειναι κρυα,εννοειτε το κοστος ειναι μικροτερο.
Τα 10kw νομιζω ειναι λιγα,θα πρεπει να το καις απο το πρωι ως το βραδι.Καλυτερα απο 14κβ και πανω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 5 Μήνες πριν #148677 από pontios74
Κατα τη γνώμη μου θα πρέπει να κοιτάς για εστία 14 KW και πάνω και να ειναι μαντεμένια εξ ολοκλήρου κι όχι τύπου κασέτας με εξαγωγες! Μπορείς να τοποθετήσεις την εστία αρχικά με και να έχεις βγάλει 2 εξόδους που να μην πηγαίνουν προς τα δωμάτια αν χρειαστεί τις προχωράς γιατι θα πρέπει να βάλεις καποιο έξτρα μοτέρ και κάποια κανάλια που θα ανεβάσουν αρκετα το κόστος.Όσο για το θόρυβο σε μοτέρ αυτα που δεν κανουν θορυβο ειναι και πιο ακριβα.Ιδανικό θα ήταν αν έκανες σύνδεση με τα σώματα καλοριφερ οπότε θα έχεις και ζεστο νερο σε όλο το σπίτι για όσο εχεις αναμενο το τζακι σου.Προσωπικα το δικο μου σπιτι ειναι 110 τετραγωνικα ενιαιο σαν το δικο σου κι εχω ενα 14Kw,οπου ζεσταινονται και τα τυφλα δωματια με διαφορα 2 βαθμους απο το σαλονι που ειναι και η εστια μου.3ος χρονος φέτος και δεν εχουμε καταλαβει καθολου κρύο.Περιοχη:Αγ.Στεφανος Αττικής!
Εννοειτε πως δε σβηνει καθολου το τζακι...
Last edit: 8 Χρόνια 5 Μήνες πριν by pontios74.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.059 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ