Μονωτικά για τζάκια: υγιεινή & ασφάλεια

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #91142 από Asteris
Δημήτρη, σχετικά με την τεχνική που χρησιμοποιεί η Kratki, με την επένδυση izol και τις μικρές διατομές εισαγωγής-εξαγωγής, ώστε να ανεβαίνει η θερμοκρασία εσωτερικά του θερμοθαλάμου στους 200+ βαθμούς, θέλω να σου θυμίσω μερικά πράματα σχετικά με την όλη διαδικασία.

Η αερόθερμη εστία, είναι στην ουσία ένας εναλλάκτης αέρος-αέρος. Σημαίνει ότι το μαντέμι είναι το σημείο εναλλαγής θερμότητας μεταξύ δύο σημείων που περιέχουν αέρα. Του εσωτερικού της εστίας που περιέχει αέρια 300-400 βαθμών και άνω και του θερμοθαλάμου, που περιέχει αέρα δωματίου που δέχεται την ενέργεια από το μαντέμι και ανεβάζει την θερμοκρασία του, ενώ ταυτόχρονα τίθεται και σε κίνηση προς τα πάνω, ώστε να ξαναβγεί στο δωμάτιο.

Οι νόμοι της φυσικής λένε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ των δύο σημείων εναλλαγής, τόσο πιό μεγάλη μεταφορά θερμότητας γίνεται. Κοινώς, αν μέσα έχει 400 βαθμούς και έξω 300 γίνεται λιγότερη μεταφορά θερμότητας από ότι αν έξω έχει 100.

Αν πχ κρατήσεις στο χέρι σου, μιά σιδερένια σφαίρα που έχει θερμοκρασία 25 βαθμούς, σε ένα λεπτό αυτήν θα πάει στους 30-32. Αν κρατήσουμε μιά σφαίρα από την κατάψυξη με μηδέν βαθμούς, αυτήν σε ένα λεπτό θα πάει στους 15-20 βαθμούς. Άρα στην δεύτερη περίπτωση η σφαίρα πήρε από το χέρι μας διπλάσια ενέργεια από ότι πριν.

Αυτό πάμε να κάνουμε και με τις μεγάλες διατομές και την γρήγορη ροή αέρα. Ο αέρας που γίνεται από 20 βαθμούς 80 με μεγάλη ροή, απάγει περισσότερη ενέργεια από το τζάκι, από ότι αν τον πνίξουμε, τον αφήσουμε μέσα περισσότερη ώρα και τον βγάλουμε στους 200.

Αν έχετε τα μέσα κάντε στην εταιρία σας μιά δοκιμή με δύο διαφορετικές διατομές, στην μία να βγάζει 80 βαθμούς και στην άλλη 250, μετρώντας κάθε φορά την θερμοκρασία εξόδου των καυσαερίων της εστίας. Η διάταξη που θα βγάλει τα λιγότερο θερμά καυσαέρια, είναι η αποδοτικότερη...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #91144 από house
με δουλευεις γιαυτο με λες ολη την ωρα κυριε ....

Παλι καλα γιατι εγω μιλισα για πιστολακι για τα μαλια .....
Μαρεσει το υλικο σου , οπως και αλλα πραγματα τα οποια τα ειχα βρει πριν απο σενα ( εξαερισμους , εναλλακτες κτλ κτλ ) Βεβαια το ιζολ δεν το ηξερα , οπως και πολλα αλλα πραγματα απ την δουλεια σου ! Επειδη μαρεσουν τετοια υλικα , οπως πχ το υτονγκ με το οποιο εχτισα ολο το σπιτι μου
θα το εβαζα και σε μεροι πχ , τα οποια στην δικια μου περιπτωση θα θελαν τετοια μονωση !
Πραγματι εκει μπροστα στην φατσα ηταν ολο το θεμα , αλλα και παλι δεν την ανακαλυψαμε την λυση , στο ενχειρηδιο την ειδαμε ! Εμενα λεει 3 ποντους αερα , μετα κενο , μετα στωτηρα και οκ !

Προσωπικα , εκει και ας το εκανα οπως λεει , το εκαψα το χρωμα απ την γυψοσανιδα ! Πρεπει να βαλω μεταλικο πλαισιο για να το καλυψω , ισως γιαυτο ειναι καλητερα να ντινεις το τζακι με πετρα !

Η ερωτηση δεν ηταν αν εχεις ποιστοποιηση , ειναι αμα περνω CE ( καθαροτατη )

Εγω σε γουσταρω κατσε .... και ασε την κλαψα ( δεν σε εθιξα προσωπικα )

Επισης καλο weekend θα τα διαβασω δευτερα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #91171 από caftis
Ρε παιδια γιατι το καναμε τέτοιο θεμα εγω ειπα την προσωπική μου άποψη .τωρα για το αν θα πρεπει να δουλέψω ενα τζακι ενα χρόνο για να δω αν δουλεύει σωστα νομίζω δεν στέκει. Δλδ στο σπιτι μου θα αλλάξει κατι και θα μου το ζεστάνει πιο αργα απο αυτο που ειδα εκει δεν νομιζω.Το τζακι ηταν διπλα στην εισοδο που εμπαζε περιμετρικά και το εκανε φούρνο. Ειμουν εκει πολύ πριν το ανάψει και δεν με περίμενε για να κανει κάποια αλαγη για να με εντυπωσιάσει η αποδοση του.Μπορω να πω κιόλας οτι δεν συμφωνούσε στο να διαλέξω το oliwia 18kw που μου άρεσε εμενα αλλά να παρω αν τελικά αποφασισω απο την kratki το zuzia 16kw .τωρα επειδή αυτες τις μέρες εχω γυρίσει ολα τα μαγαζια που εχιυν ενεργειακά απο leroy μεχρι και στην κουτση Μαρία της καθε γειτονιάς, εχω να πω πως μονο άλλο ενα τζακι με ικανοποίησε και ηταν στον Φραγκο στο Καπανδρίτι .Ηταν ενα γαλλικό αν θυμάμαι καλα seguin 25 kw στο οποίο δεν τολμουσες να το πλησιασεις απο την ζέστη ειχαν βαλει και ενα μοτερ για ζεστη σε εναν διπλανο χωρο και εκει η ζέστη ηταν απίστευτη. Με φυσικη ροη και αυτο αλλά υπαρχει μια διαφορά μονο η εστία εκανε 3500 οπότε καπου εκει σταμάτησε και το ενδιαφέρον μου .Τωρα κανω διαφήμιση και στον Φραγκο αν έβλεπα και στο Λέρου αναμενο τζάκι και μου άρεσε πάλι θα το ελεγα εδω.Το να εκφράζεις προσωπικές απόψεις σε ενα φόρουμ σαν το ενεργκ το μόνο που καταφερνεις είναι να μάθει και καποιος άλλος το πόσο καλή ειναι μια εστία που δεν εχει τύχη να την δει αυτος προσωπικά. Αν όλοι λέγαμε την εμπειρία μας θας μαθαίναμε ολοι περισσότερα πραγματα αρκεί βέβαια να έλεγε αλήθειες και όχι να εκανε διαφήμιση εσκεμμένα και κατι τελευταίο δεν εχω κανενα συμφέρον απο την kratki οπότε δεν θα τους εκανα εσκεμμένα διαφήμιση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #91184 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κύριε asteri όλα αυτά που λέτε τα έχουμε κάνει και οι 2 παραδοχή σε προηγούμενα ποστ. το πρόβλημα στην όλη υπόθεση είναι ένα, το οποίο θεωρώ ότι εσύ μπορεί και να το καταλάβεις καλύτερα .τα μαντέμια έχουν μια καθαρότητα και ανάλογα με το τι τα ανακατεύεις σου προσφέρουν διάφορα χαρακτηριστικά .το μαντέμι της kratki λοιπόν σε σχέση με άλλες εστίες που έχω δοκιμάσει αναπτύσσει μεγαλύτερες θερμοκρασίες .
να σας απαντήσω τώρα για την δοκιμή που λέτε . στην έκθεση infacoma τις 2 πρώτες μέρες που είχα χρόνο έκανα διάφορες δοκιμές μια από αυτές λοιπόν ήταν να αφήσω στο κάτω μέρος του τζακιού και πίσω 30 πόντους κενό επί 1 μέτρο (καλύτερο και από την μεγαλύτερη περσίδα νομίζω) στο πάνω μέρος υπήρχε ενα τούνελ 1 μέτρο επι 6 cm + μια φ150 .θερμοκρασία εξόδου είχα 160 βαθμούς .την τρίτη τέταρτη μέρα που ήρθαν και τα παιδιά από το φόρουμ έκλεισα το πίσω κενό η θερμοκρασία ανέβηκε και έφτασε τους 185 βαθμούς .θα μου πεις τώρα να είχα και μεγαλύτερη εξόδου ....!!!όχι δεν είχα αλλά και στις 2 περιπτώσεις απο την φ150 είχα μία τουρμπίνα αναρρόφησης 800 κυβικά .και το τρελό της όλης υπόθεσης είναι ότι θα περίμενες με όλο το σκεπτικό σου (που δεν το απαρνούμαι ) με 800 κυβικά η πάνω περσίδα να μην βγάζει αέρα αλλά να βάζει ...!!εδώ λοιπόν είναι όλα τα παιδιά από το φόρουμ που το είδαν να δουλεύει να σου απαντήσουν αν η πάνω περσίδα έβγαζε ζέστη ή τράβαγε ...!!

στο θέμα μας τώρα στις περισσότερες κατασκευές για να φέρω πρόσωπο την γυψοσανίδα με το τζάκι την μόνωση πρέπει να την έχω 2 πόντους απο την εστία άρα δεν μπορώ να βάλω πετροβάμβακα, κεραμοβάμβακα ναι izol ναι .
και κάτι ακόμα (γενικό) επειδή έχω ψάξει για λόγο κόστους να βρω τον καλύτερο πετροβάμβακα της αγοράς γνωρίζετε
σε τι ποσοστό είναι βιοδιασπώμενος ο πετροβάμβακας ??? αν ναι βάλτε τον στα σπίτια σας .εγώ στους πελάτες μου και σε εμένα δεν το βάζω .

κύριε house . το κύριε είναι μια λέξη προσφώνησης του συνομιλητή όταν θέλεις να δείξεις σεβασμό και από τους γονείς μου έμαθα όποιος είναι μεγαλύτερος να του απευθύνομαι έτσι .δεν γνωρίζω ούτε την ηλικία σας ούτε αν σας ενοχλεί ούτε το κάνω επιδεικτικά για να κρατήσω αποστάσεις που ίσως πιστεύετε μερικοί .όποιος μου ζήτησε να του μιλάω στον ενικό εδώ μέσα το κάνω και με μεγάλη μου χαρά .άσε που δεν πατάω άλλα 5 γράμματα και ένα τόνο όταν θέλω να του πω κάτι.όσο αφορά την πιστοποίηση υπάρχει καθαρότατη και μη ???αυτό που δεν κατάφερα να βάλω σαν λινκ παραπάνω είναι τα πιστοποιητικά μπείτε στην σελίδα της kratki.eu και απο την αρχική έχει λινκ για όλα αναλυτικά .
όσο για την κλάψα που λες δεν μπορώ απλά την γκρίνια απλά με πειράζει!! και τελευταία υπάρχει αρκετή στο φόρουμ !!
Έχουμε το καλύτερο φόρουμ σε θέματα ενέργειας στην Ελλάδα ας μην το καταστρέψουμε με μικροπρέπειες και παιδιαρίσματα .

Τάκη μήπως ξέχασες να φέρεις τον καφέ σήμερα ???

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #91186 από degeor
@caftis
σε πειραμα που έκανα με φλόγιστρο και φιάλι map/pro με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες σε ένα κομμάτι αλφα μπλοκ πάχους 7,5cm: Είχα τη φλόγα επάνω στο άλφα μπλοκ για 10 περίπου λεπτά , στη πίσω μεριά του το άγγιζες κανονικά κατά τη διάρκεια του πειράματος χωρίς να καταλαβαίνεις ζέστη , το μπροστινό μέρος στο σημείο της φλόγας είχε κυριολεκτικά πυρακτωθεί. Μετά από ένα λεπτό από το σβήσιμο του φλόγιστρου το άγγιζες κανονικά και στο μπροστινό μέρος χωρίς να καίγεσαι απλά νιώθοντας ζέστη, το μόνο που παρατήρησα, και δεν ξέρω αν χαρακτηρίζετε φθορά μετά από τέτοια θερμική καταπόνηση και τόσο χρονικό διάστημα, ήταν ότι στο σημείο της φλόγας έμοιαζε να είχε ελαφρώς 'ξεραθεί' και για βάθος λιγότερο από 0.7cm όταν το έξυσα εκεί - οπτικά δεν φαινόταν τίποτα. Για το ιζολ δεν το γνωρίζω αλλά το αλφαμπλοκ (ίδιο με το ytong, άλλη εταιρία) αντέχει σίγουρα. Το θέμα είναι άλλο όμως, έχει πιστοποιήσεις το ιζολ από διεθνείς οργανισμούς όσον αφορά την υγεία από σωματίδια κτλ γιατί και ο αμίαντος για παράδειγμα αντέχει αλλά .... , αν γνωρίζει κάποιος ας μας ενημερώσει. Στο πετροβάμβακα για παράδειγμα πρέπει να φοβάσε πολύ περισσότερο τη κόλλα που έχει και όχι τον ίδιο τον πετροβάμβακα

Ένας άγνωστος, είναι ένας φίλος που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα !!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #91187 από caftis
Ασε Δημήτρη δεν το κανω γιατι μετα θα μου λένε ότι κανω διαφήμιση στον Γρήγορη ή στο everest.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.092 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ