- Ληφθείσες Ευχαριστίες 36
Ενεργοποίηση νέου μέλους
Επειδη υπάρχει πρόβλημα στην αποστολή email ενεργοποίησης νέου μέλους στείλτε Viber μήνυμα στο 6945100102 με το όνομα χρήστη που θέλετε ενεργοποίηση.
Ασφάλεια & μέτρα προφύλαξης για τζάκι
Επαναλαμβάνω, αν κλείσεις τον άερα, σε 5-10 λεπτά θα πέσεις κάτω από τους 100
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 215
160 βαθμοί στον αεραγωγό δεν είναι νορμάλ. Κάτι πάει στραβά. Ίσως κάτι πάει και πολύ στραβά. Οπότε:house έγραψε: Αλήθεια , εχει σκεφτεί κανείς τι πρέπει να κανει , αν εχει υπερθερμαίνει το τζακι ????
Δηλαδη αμα ο θερμοστάτης η' ο ηλεκτρονικος προγραματιστης που εχετε , περασει τους 160 τοτε χτηπαει αλαρμ !!! Αληθεια γιατι να εχει αλαρμ ??? Τη κανουμε αμα χτηπαει ???
Ακούω προτασεις-αποψεις , γιατι αν και σοβαρό εδω και 2 χρονια δεν ειπώθηκε
Προπαρασκευαστικά μέτρα. Χρόνος 2 λεπτά
A) Τραβάω ένα καλό βρισίδι στο κέρατό μου και στο φελέκι μου (προς εκτόνωση της δικής μου θερμικής αντίδρασης)
Β) Βάζω στο πόδια παπούτια, στη τσέπη κινητό, κλειδιά, λεφτά (ποτέ δε ξέρεις αν η βαλίτσα πάει μακριά)
Γ) Ειδοποιώ άλλους μέσα στο σπίτι καθώς υπάρχει περίπτωση για άμμεση αναχώρηση.
Γ) Βρίσκω τα γάντια τα αμιάντου και τα αφήνω δίπλα στο τζάκι. Το ίδιο και με τον πυροσβεστήρα.
Δ) Κλείνω ότι παροχές αέρα έχω προς τον χώρο καύσης.
Μέτρα εκτίμησης κατάστασης. Χρόνος 2 με 3 λεπτά
Α) Ελέγχω καταρχήν την κατάσταση στο χώρο καύσης. Δλδ ένταση φωτιάς και επίσης κοιτάζω θερμοκρασία καυσαερίων.
Β) Ελέγχω ποσότητα αέρα που βγαίνει από τους αγωγούς μου. Το τέλος του συναγερμού έρχεται αν η ποσότητα του αέρα είναι μικρή. Δλδ πιάσαμε 160 λόγω βλάβης του βεντιλατέρ ή λόγω μάνουαλ σε μικρή σκάλα.
Γ) Ελέγχω για τυχόν ύπαρξη καπνού στο χώρο προερχόμενο είτε από τον αεραγωγό είτε από την φούσκα. Αν είχα και γυψοσανίδες στις οποίες έτρεχαν οι αεραγωγοί θα έκανα και μία βόλτα από αυτά.
Δ) Ανεβαίνω μέχρι την ταράτσα και ελέγχω την κατάσταση της καμινάδας. Μην τυχόν είναι βουλωμένη ή μήπως έχουμε σπίθες ή φωτιά.
Ενεργειες
Με τα δεδομένα που έχω εκτιμώ αν πρέπει να προβώ σε σβήσιμο της φωτιάς ή όχι, αν μπορώ ίσως με στάχτη να μειώσω την έντασή της και τέλος αν πρέπει να εκενώσω το σπίτι ή όχι
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 74
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 215

Στελιος1 έγραψε: ...
Να προσθεσω κ εγω ενα ακομα, μεταλικος κουβας με μακρυ σιδερενιο γαντζο για την μεταφορα του εξω.. Οταν τα πραγματα ειναι πραγματικα δυσκολα εχει σημασια να απομακρυνουμε εστω και 1-2 ξυλα στο μπαλκονι, με αργες σταθερες κινησεις και γρηγορα.
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1476
- Stavrax
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Foyer Invicta 700 Prisma+Heat Exchanger
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 442