Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Ημέρες πριν #147087 από pert12
Απαντήθηκε από pert12 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Καλημέρα,

σχετικά με αυτο που είπατε για την καμινάδα και το κλείσιμο αυτής, εχω μια ερώτηση.

Ειναι ΟΚ να κλεισω το καπελο απο πανω με μια σακουλα σκουπιδιών? Δειτε φωτο εδω:



Επειδή το καπέλο κάνει ένα θόρυβο όταν γυρίζει (έχω ρίξει και WD40 spray στo ρουλεμαν αλλα μετα απο ημερες ξανακανει τον θορυβο), αποφασισα να βαλω μια σακουλα (θελει αλλαγη ολο το καπελο αραγε?) μεχρι να το αλλαξω τον Οκτωβριο.

Δεν το κανω ομως μονο για αυτο, ειναι Ανοιξη και δεν προκειται να αναψω τζακι (ειναι ενεργειακο) μεχρι τον Οκτωβριο, οποτε νομιζω οτι εχει τα εξης πλεονεκτηματα το να ειναι καλυμμενο το καπελο οταν το τζακι δεν χρησιμοποιειται:

1. Δεν μπαινουν νερα στην καμιναδα απο βροχες με πλευρικο ανεμο.
2. Δεν καταπονειται το καπελο (κανει θορυβο στην δικη μου περιπτωση).
3. Δεν χανεται η θερμοκρασια του σπιτιου λογω καποιων απωλειων
4. Δεν κατεβαινουν μυρωδιες απο την καμιναδα μεσα στο σπιτι οταν θερμος εξωτερικος αερας μπαινει σε ενα πιο δροσερο σπιτι (οχι τοσο συνηθες νομιζω, αλλα μπορει να παιζει κι αυτο).

Οποτε το ερωτημα:

Εχω καποιο σοβαρο μειονεκτημα με την σακουλα στην καμιναδα?
Μπορει π.χ. να πρεπει να αεριζεται η καμιναδα (που θα χρησιμποιηθει στην επομενη σεζον) κι εγω να της δημιουργω προβλημα? (π.χ. με υγρασιες? ή με τζακι που μπορει να αναψει καποιος διπλανος και ζεσταινεται?)
Να κανω καποιες τρυπες στην σακουλα για μικρο αερισμο?

Ευχαριστώ για τις απαντησεις!
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Ημέρες πριν #147094 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Βάλε κάτι καλύτερο από την σακούλα. Θα την λιώσει ο ήλιος και είτε θα σου γεμίσει τις υδρορροές είτε θα κολλήσει στην καμινάδα. Κατά τ' άλλα πιστεύω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Ημέρα πριν #147104 από pert12
Απαντήθηκε από pert12 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 2 Μήνες πριν #152475 από maraplus
Απαντήθηκε από maraplus στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Καλησπέρα Φιλαράκια
Είμαι πολύ συγκινημένος που μετά από τόσο διάβασμα μέσα στο forum παλαιότερα επιστρέφω ξανά για να σας συμβουλευτώ

Θέλει να βάλει ο αδερφός μια κασέτα σε υπάρχων τζάκι και θέλει τις συμβουλές σας τι να επιλέξει
1. Επιλογή SALGUEDA INSERT E-865 SAPHIRE-18KW ΜΕ ΒΕΝΤΙΛΑΤΕΡ
2. Επιλογή LAUDEL-INVICTA INSERT 800 18KW ΜΕ ΒΕΝΤΙΛΑΤΕΡ

Τι να επιλέξει από τα δύο? Τα έχει κάποιος δοκιμάσει ?

Είναι σωστή λύση η παραπάνω η να πρέπει να πάει σε foyer ?
3. Επιλογή Foyer Decor 800 Symphonie 14 KW ref.6583-44 της INVICTA
Τι να του προτείνω από αυτά που έχει βρει προσφορές ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 2 Μήνες πριν #152499 από SHERIF
Απαντήθηκε από SHERIF στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
@ maraplus
Θεωρώ ότι η κασέτα είναι μεσοβέζικη λύση, για να τοποθετηθεί σωστά θέλει και αυτή γκρεμίσματα και κατασκευή σωστού θερμοθαλάμου, οι διαφημήσεις του τύπο σε 4 ώρες τοποθέτηση χωρίς μερεμέτια και τελειώσατε είναι μια παρακαταθήκη για μελοντικά ξηλώματα,
Γι΄ αυτό FOYER σώζει ότι μπορεί από επενδύσεις,γκρέμισμα και κατασκευή θερμοθαλάμου με ότι υλικό επιλέξει (izol, πετροβάμβακ με επένδυση αλουμινίου 150 kg, ή ότι άλλο πληρεί προδιαγραφές θερμοδιακοπής) καλή επιτυχία.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": maraplus

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 7 Μήνες πριν #153446 από panosv
Απαντήθηκε από panosv στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Καλησπέρα, έχω μία απορία και το ποστάρω εδώ γιατί δεν ήξερα που αλλού κολλάει. Πριν λίγες μέρες έκανα καθαρισμό στη καμινάδα. Ήρθε καθαριστής όπου με πτυσσόμενα κοντάρια έφτασε μέχρι επάνω στο καπέλο. Η καμινάδα είναι η κλασική χτιστή τετράγωνη 15 μέτρα περίπου και είχε να καθαριστεί δύο χρόνια. Το παράξενο είναι το πόση μαύρη πούδρα έβγαλε. Πρέπει να βγήκαν σχεδόν δύο σακούλες από σούπερ μάρκετ αλλά ήταν όλο υπερβολικά ψιλό σαν ταλκ. Η πόρτα του τζακιού κατα τη διάρκεια του καθαρισμού είχε κλειστεί με ειδικό πανί που βάζουν για αυτή τη δουλειά και τα κοντάρια περνούσαν από ένα μικρό άνοιγμα. Ήταν τόσο έντονο το φαινόμενο της πούδρας που ακόμα και από αυτό το μικρό άνοιγμα και έχοντας κολλητά και ηλεκτρική σκούπα έφευγε σκόνη μέσα στο σπίτι. Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο αλλά το περσινό χειμώνα είχα κάνει αρκετή χρήση μπρικέτας τύπου piny kay που είναι πολύ μαύρη και γενικά άφηνε μαύρη πούδρα και στο τζάμι όταν το καθάριζα. Φαινόταν ακόμα και στις νάιλον συσκευασίες που τις πουλάνε που είχαν αρκετή μαύρη σκόνη μέσα. Επίσης κάποια στιγμή είχα κάνει χρήση από αυτά τα χημικά καθαριστικά που αδρανοποιούν τις επικαθίσεις τα οποία αν δε κάνω λάθος και αυτά δημιουργούν τέτοιου είδους πούδρα η οποία υποτίθεται φεύγει με τη καύση μετά. Το αποτέλεσμα ήταν να γεμίσει αρκετή από αυτή τη μαύρη πούδρα και ο θερμοθάλαμος εσωτερικά της γυψοσανίδας. Δηλαδή από τη μεριά της επιφάνειας αλουμινίου στη μόνωση πλέον έχει σκόνη και μαυρίζει το χέρι όταν το έβαλα μέσα από τη περσίδα για να ελέγξω. Η πούδρα ήταν τόσο ψιλή που σηκωνόταν με τη μορφή καπνού και υποθέτω οτι έστω και κάποιο ελάχιστο άνοιγμα στη συρόμενη πόρτα προς τα πάνω που ήταν ανοιχτή κατα τη διάρκεια του καθαρισμού έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Το λέω αυτό γιατί κατα τη διάρκεια του χειμώνα δεν παρατήρησα κάποια μυρωδιά ώστε να υποθέσω οτι υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε ένωση της καμινάδας ωστε να πέρασε από εκεί και η σκόνη. Υπάρχει κάποιος τρόπος να καθαριστεί ο θερμοθάλαμος από μέσα? Επίσης έχει παρατηρήσει κανένας άλλος το φαινόμενο αυτό τόσο λεπτής πούδρας κατα τη διάρκεια του καθαρισμού?

Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για τη μεγάλη περιγραφή.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.534 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ