Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #55892 από akasa
Απαντήθηκε από akasa στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
kostas.b μπράβο σου, καλορίζικο και καλές ζέστες.
Stavrax σε πια περιοχή είσαι για να προγραμματίσω τις δουλειές μου; Από τι ώρα θα είσαι εύχερος; Επειδή αύριο θα είμαι στο δρόμο και δεν θα έχω ιντερνετ, απάντησε στο mail μου να ανταλλάξουμε τηλέφωνα. Ευχαριστώ
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kostas.b

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #55894 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

kostas.b έγραψε: Σταυρο σ' ευχαριστω.Το υλικο ειναι γρανιτης.
Ειναι το ποιο ακριβο υλικο στην ολη κατασκευη (400 ευρω) και το μοναδικο πραγμα στο οποιο δεν αποφασισα εγω αλλα η γυναικα μου.Εμενα ενα απλο μαρμαρακι των 200 ευρω θα μου αρκουσε.
Παντως μετα την ανακατοσουρα, την σκονη που φαγαμε, και την κουραση που ριξαμε για καθαρισμα ολες αυτες τις μερες χειμωνιατικα δεν θα μπορουσα να της αρνηθω να διαλεξει εκεινη οτι της αρεσε οσο κι αν μου κοστιζε.

Σωστοοοοοοοός :whistle:


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #55953 από Zena
Απαντήθηκε από Zena στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

kostas.b έγραψε: Καλησπερα στην τζακοπαρεα.
Μολις προχθες τελειωσα με την εγκατασταση της κασσετας (invicta 700 turbo) και σημερα την αναψα για δευτερη φορα.
Να πω πως αρχικα αγορασα κασσετα με σκοπο να την τοποθετησω στο υπαρχων παλιο απο πυροτουβλα τζακι μου ομως αφου εκανα τ' απαραιτητα σπασιματα οταν τελικα την τοποθετησα μεσα δεν αρεσε καθολου ουτε σε μενα ουτε στην γυναικα μου.
Πηραμε λοιπον την αποφαση να το γκρεμισουμε πραγμα το οποιο εγεινε μεσα σε τρεις ωρες με την βοηθεια ενος Ελληνα (εγω) ενος Αλβανου (κομπρεσερ) κι ενος Μπαγκλαντεσιανου (μαζεμα και πεταμα μπαζων) και με κοστος 75 ευρω.
Στην συνεχεια εχοντας ως ευαγγελιο τις 300 τοσες σελιδες του νηματος και αυτες του μανουαλ της κασσετας ξεκινησα να φνιαχνω εναν θερμοθαλαμο απο 5αρι πετροβαμβακα ενω πρωτα ειχα τοποθετησει την εστια πανω σε μια σιδερενια βαση φιαγμενη απο τα χερακια μου και ειχα φερει αερα με διατομη φ100 ακριβως κατω απο το συρταρι της εστιας.
Η καμιναδα υψους 4,5 φ200 ινοξ μονοκοματη συνδεθηκε με σφικτηρες και σιλικονη πυραντοχη ενω το κενο που αφησε η παλια σφραγιστηκε με πετροβαμβακα και λαμαρινα γαλβανιζε.
Αφου επιλεχθηκε το σχεδιο ηρθε ο γυψοσανιδας και το υλοποιησε.
Οι περσιδες που αφησα ειναι οι παρακατω.
Κατω 2 περσιδες 30Χ10 και μισο ποντο περιμετρικα της κασσετας καθως και την φ100 εξωτερικου αερα
Και πανω 2 περσιδες 30Χ15 και μια 10Χ15.
Τα πρωτα συμπερασματα με το ψηφιακο θερμομετρο ανα χειρας ηταν ακρως ενθαρρυντικα.
Με τεσσερις μπρικετες και μετα μιας ωρας καυσης ειχα την αυτοματη εναυση των βεντιλατερ της κασσετας οπου απο εκει επερνα αερα θερμοκρασιας 120-160 βαθμων C ενω απο τις επανω περσιδες επερνα αερα μεγαλυτερης ροης και θερμοκρασιας περιπου 80 βαθμων.Μετα απο τρεισιμιση ωρες ο ενιαιος χωρος 60 τετραγωνικων ειχε θερμοκρασια 25.4 σε ακτινα τεσσαρων μετρων απο το τζακι και 1,5 βαθμους ποιο κατω στην μεγιστη αποσταση των 10 μετρων οπου βρισκεται η κουζινα.
Οσο για τα υπνοδωματια ειδα την θερμοκρασια στους 20,5-21,5 αναλογα με τον προσανατολισμο τους.
No bat no bat at all θα ελεγα.
Και μια φωτο απο το τζακι.


Συγχαρητήρια και καλές ζέστες!! Τους αεραγωγούς που μπορείς να βγάλεις στο πάνω μέρος της κασέτας τους έβαλες ή το βεντιλατέρ σπρώχνει ζεστό αέρα μόνο μέσω των ενσωματωμένων περιόδων πάνω από το τζαμι; Επίσης όταν δουλεύει το βεντιλατέρ σε τι απόσταση αν κάτσεις απέναντί της δεν σε χτυπά στο πρόσωπο ο ζεστός αέρας; Και τελευταία ερώτηση: οι 120 βαθμοί δεν είναι λίγο επικίνδυνοι αν περάσεις από μπροστά την ώρα που φυσά το βεντιλατέρ;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #55970 από Zena
Απαντήθηκε από Zena στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε:

Zena έγραψε:

Asteris έγραψε:

Stavrax έγραψε: @zena
Έτσι είσαι εντάξει?
Σου λύθηκαν τα προβλήματα?


Και by the way στο φόρουμ είχα την εντύπωση ότι βοηθάμε ο ένας τον άλλον για τεχνικά θέματα και όχι για την αισθητική.
Ακόμα πιστεύω ότι οφείλεις μια συγνώμη σε παντελώς άγνωστους που ενώ προσπαθούν με ένα πληκτρολόγιο να σε βοηθήσουν, με τον τρόπο σου τους μειώνεις. :(


Ζήνα, αυτό είναι το καλύτερο σχέδιο που μπορείς να κάνεις, εφόσον δεν σου αρέσουν οι περσίδες. Έξτρα αεραγωγούς μην βγάλεις από την κασέτα, δεν θα τους ανοίξεις καν από πάνω, θα αφήσεις το τζάκι να βγάζει μόνο από μπροστά, από τις ενσωματωμένες γρίλιες. Αν βέβαια έχεις τίποτα θέματα με διακοπές ρεύματος, καλό είναι να ανοίξεις τις πάνω εξόδους, θα μπορείς έτσι να δουλεύεις το τζάκι σου χωρίς φόβο όταν δεν έχει ρεύμα, γιατί οι πάνω έξοδοι βοηθάνε την φυσική ροή εντός της κασέτας. Αν τις ανοίξεις, τράβα και αεραγωγούς μέχρι πάνω, μην τις αφήσεις απλά να εκτονώνονται μέσα στην γυψοσανίδα.

Καλησπέρα ...και σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!δηλαδή μου προτείνεις να μην κάνω τίποτα άλλο πέραν του να τοποθετήσω την κασέτα , να την κλείσω γύρω- γύρω με μαρμαράκι αεροστεγώς (εκτός από το κούτελο πάνω) και να την αφήσω να δουλέψει χωρίς θερμοθάλαμο-αεραγωγούς-εκτονώσεις και άλλα μερεμέτια. Σωστά;; Α) εξωτερικό αέρα να φέρω σε αυτήν την περίπτωση και αν ναι σε ποιο σημείο της εστίας πρέπει να εκβάλλει;(Στα υπόψιν, η εστία θα πατήσει πάνω στην βάση από πυρότουβλο της ήδη υπάρχουσας εστίας) και Β) Τι ποσοστό % αυξάνει η απόδοση της εστίας αν τελικά βγάλω περσίδες κτλ;;; Σε ευχαριστώ προκαταβολικά και εσένα και όποιον άλλο θελήσει να απαντήσει...


Θερμοθάλαμο με εισαγωγή-εξαγωγή θα κάνεις, θα σου δώσει ένα 5-10%, το οποίο δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο, γιατί είναι απολύτως τζάμπα σαν λειτουργία, ενώ σαν κόστος είναι 2 περσίδες με σύνολο ούτε 40-50€. Να μην τραβήξεις έξτρα αεραγωγούς από τις πάνω εξόδους της κασέτας είπα, αυτές βοηθάνε την φυσική ροή της ίδιας της κασέτας, μέσα στον μεταλλικό θερμοθάλαμο. Αν βέβαια έχεις συχνές διακοπές ρεύματος, βάλτες και αυτές, θα επιτρέψουν στην εστία να δουλεύει και χωρίς ρεύμα στα μοτεράκια της.

Εξωτερικό αέρα θα βάλεις οπωσδήποτε, έναν Φ100 μέσα στην φούσκα. Αν βολεύει με ένα σωλήνα από τον τοίχο να ανεβαίνει για 40-50cm προς τα πάνω, ή αν δεν χωράει τον οδηγείς κάτω από την κασέτα.

Αστερί σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Τελικά υπάρχει ελπίδα για τούτο τον τόπο όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα, τον Stavrax τον barbaniko και όλους όσους έχουν συμβάλλει στο forum αυτό! Πραγματικά μένω έκπληκτη! Ας ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν. Τελικά θα εκμεταλλευτώ τις τρύπες στο πάνω μέρος της κασέτας και θα βγάλω δύο εύκαμπτους αεραγωγούς. Πιο συγκεκριμένα α) θα φτιάξω θερμοθάλαμο στα 70 εκατοστά από την οροφή της κασέτας όπως λέει και το PDF. Σωστά; Β) θα βάλω μία οριζόντια ενιαία περσίδα 20χ80 cm στα 65 cm, όπου αριστερά και δεξιά θα κουμπώσουν οι 2 φ 125 της κασέτας και ο μεταξύ τους χώρος θα λειτουργεί ως εκτόνωση της φυσικής ροής .σωστά;; Γ) θα κάνω μία εισαγωγη αέρα δωματίου 5χ80 ή 20χ20 στη μετώπη της ποδιάς και έτσι ο εσωτερικός αέρας θα έρχεται στην κοιλιά της κασέτας, εκεί που τώρα βρίσκεται η σχάρα για τη στάχτη της πυροτούβλινης εστίας μου, περίπου στη μέση της προσθιοπίσθιας διαμέτρου της βάσης της κασέτας.σωστά;; Δ) σηκώνω την εστία 1 περίπου cm από την πυροτούβλινη βάση για να μπαίνει και από εκεί αέρας Ε) φέρνω με φ100 αέρα στην πλάτη της κασέτας με τον σωλήνα να ανακάμπτει προς τα πάνω για 40-50cm και τέλος ΣΤ) τι κάνω με τα πλαινά της κασέτας;;;Η γυψοσανίδα ακουμπά στο δοντάκι της κασέτας στο πλάι ή αφήνει 5 mm απόσταση για να μπαίνει και από εκεί αέρας δωματίου όπως συμβαίνει και με το κάτω μέρος της κασέτας που το ανασηκώνουμε 1 cm??? Ξέρω σε κούρασα αλλά δεν με παίρνει να κάνω λάθη...δύσκολοι καιροί για singles....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #56139 από ark
Απαντήθηκε από ark στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Και κάτι λίγο άσχετο..
Ενα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους βοηθάνε εμάς τους άσχετους,και ειδικότερα στον Asteri που δεν παίζεται.Μπράβο και πάλι ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #56143 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Stavrax έγραψε: @akasa
Στο βαρδάρι είναι ο www.makrismotors.gr/etairia2_gr.php έχει πολλά μοτέρ και θα βρεις αυτό που ζητάς, αν δεν έχει αυτός και μαγγανέζα ρώτα τον ποιός έχει εκεί κοντά. Το σχέδιο δεν βλέπω κανένα λόγο να μην λειτουργεί σωστά, ίσως μόνο να λερώνεται λίγο πιο γρήγορα το ταβάνι και να χρειάζεται συχνότερα βάψιμο. Εγώ πάντως δεν γνωρίζω κάποιον που να το έχει κάνει για να σου πω σίγουρα. Αν είχε όμως πρόβλημα ο Asteris θα το είχε αναφέρει. Έχω περάσει την πρισματική, αν δεν σε καλέσει κάποιος για να δεις ίδια με την δικιά σου μπορείς να έρθεις σ΄ εμένα.


Δεν νομίζω να έχει κάποιο θέμα οι περσίδες προς τα επάνω, απλά θα συγκεντρώνουν αέρα στο ταβάνι και θα τον στρωματώνουν προς τα κάτω σιγά-σιγά, ενώ μιά περσίδα κανονική θα έσπρωχνε αέρα και προς το πλάι. Αν δεις ότι μαζεύεται πολύ ζεστός αέρας πάνω και κρύος κάτω, βάλε έναν ανεμιστήρα να φυσάει στο ταβάνι, να ανακατεύει τον αέρα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.527 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ