Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #55696 από sofia75
Απαντήθηκε από sofia75 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Μια συμβουλη σε οσους εχουν σκοπο να μετατρεψουν το τζακι τους σε ενεργειακο.Προσοχη στους μαστορες.Οσο και αν ισχυριζονται οτι ειναι χρονια στη δουλεια και γνωριζουν τον σωστο τροπο εγκαταστασης μην τους πιστευετε.Ακολουθηστε τις συμβουλες του φορουμ και ρωτηστε αν εχετε αποριες.Εγω απο λαθος εγκατασταση του ανεγκεφαλου ξοδεψα τοσα χρηματα αναστατωση στο σπιτι στεναχωρια και καθολου ζεστη.Το καλοκαιρι θελει ξανα ξηλωμα και φτιαξιμο απο την αρχη.Το μονο που μπορω να κανω τωρα να ακολουθησω καποιες συμβουλες του stavrax να βελτιωσω λιγο την κατασταση.Θελω να ευχαριστησω τον stavrax για τον χρονο που διεθεσε για μενα και τις συμβουλες του.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Stavrax

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #55713 από pduke
Απαντήθηκε από pduke στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Θέλω να πω ότι με το Σταύρο έχουμε βρεθεί στο λερόυ :woohoo: , δεν είμαστε όλοι ίσοι :angry: !!!και βοήθησε πρώτα εμένα! δε α τα ισοπεδώνουμε όλα δω μέσα... νταξ??

Stavrax έγραψε: Sorry :S για το off topic αλλά νομίζω ότι είναι το τελευταίο post.
@pduke
Με αυτό το σχέδιο πιστεύω ότι θα το καταλάβεις, αν όχι στείλε μου email


προφιτερόλ τρως? :huh:

GT έγραψε: Πάνο, προχωράς ακάθεκτος βλέπω!

Καλά τελειώματα και προσοχή στον παπαγάλο!

Για γυψοσανίδες, εμπεριστατωμένο θέμα είναι μόνο αυτό που σου είχα δώσει link, για ψευδοροφή.

Αν το διαβάσεις προσεκτικά, έχει αρκετά tips που μπορεί να σου φανούν χρήσιμα.

Γιάννη μου ακάθεκτο δεν με λες αλλα προχωράω.
άσε, έχουμε Stavrax, ο άνθρωπος έχει ξεφύγει.
άντε φεύγω τώρα, έχω να ανακατέψω τη σοκολάτα!! :S

α και μην ξεχάσω
21 βαθμούς, 135 περίπου τετραγωνικά, 1 βαθμός έξω και φυσάει και ανοιγω σιγά σιγά κι άλλους χώρους!
όλα αυτά με κλειστή την είσοδο αέρα στο GV !! :woohoo: ρε σας λέω είμαστε για τρελά πάρτυ! ο τζάκουρας κάνει τρέλες!!

Ναι έβαλα το τζάκι μου στο προφίλ μου και έτσι ξέρεις για τι πράγμα μιλάω!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #55727 από GT
Απαντήθηκε από GT στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

sofia75 έγραψε: Μια συμβουλη σε οσους εχουν σκοπο να μετατρεψουν το τζακι τους σε ενεργειακο.Προσοχη στους μαστορες.Οσο και αν ισχυριζονται οτι ειναι χρονια στη δουλεια και γνωριζουν τον σωστο τροπο εγκαταστασης μην τους πιστευετε.Ακολουθηστε τις συμβουλες του φορουμ και ρωτηστε αν εχετε αποριες.Εγω απο λαθος εγκατασταση του ανεγκεφαλου ξοδεψα τοσα χρηματα αναστατωση στο σπιτι στεναχωρια και καθολου ζεστη.Το καλοκαιρι θελει ξανα ξηλωμα και φτιαξιμο απο την αρχη.Το μονο που μπορω να κανω τωρα να ακολουθησω καποιες συμβουλες του stavrax να βελτιωσω λιγο την κατασταση.Θελω να ευχαριστησω τον stavrax για τον χρονο που διεθεσε για μενα και τις συμβουλες του.


Πολύ σωστά τα λες, αλλά να προσθέσω ότι αυτά που λέμε εδώ, πηγάζουν και από τα manual των εστιών.

Από εκεί ξεκινάμε όλα.

Πιέστε τους τζακάδες να τηρούν ευλαβικά και απαρέγκλιτα τις οδηγίες εγκατάστασης που ορίζει ο κατασκευαστής και όχι να κάνουν ότι τους κατεβαίνει στο ξερό τους το κεφάλι, επειδή έτσι νομίζουν αυτοί ότι είναι πιο καλά.

Είναι το Α και το Ω.


Ακόμα στα πετρέλαια...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #55730 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Zena έγραψε:

Asteris έγραψε:

Stavrax έγραψε: @zena
Έτσι είσαι εντάξει?
Σου λύθηκαν τα προβλήματα?


Και by the way στο φόρουμ είχα την εντύπωση ότι βοηθάμε ο ένας τον άλλον για τεχνικά θέματα και όχι για την αισθητική.
Ακόμα πιστεύω ότι οφείλεις μια συγνώμη σε παντελώς άγνωστους που ενώ προσπαθούν με ένα πληκτρολόγιο να σε βοηθήσουν, με τον τρόπο σου τους μειώνεις. :(


Ζήνα, αυτό είναι το καλύτερο σχέδιο που μπορείς να κάνεις, εφόσον δεν σου αρέσουν οι περσίδες. Έξτρα αεραγωγούς μην βγάλεις από την κασέτα, δεν θα τους ανοίξεις καν από πάνω, θα αφήσεις το τζάκι να βγάζει μόνο από μπροστά, από τις ενσωματωμένες γρίλιες. Αν βέβαια έχεις τίποτα θέματα με διακοπές ρεύματος, καλό είναι να ανοίξεις τις πάνω εξόδους, θα μπορείς έτσι να δουλεύεις το τζάκι σου χωρίς φόβο όταν δεν έχει ρεύμα, γιατί οι πάνω έξοδοι βοηθάνε την φυσική ροή εντός της κασέτας. Αν τις ανοίξεις, τράβα και αεραγωγούς μέχρι πάνω, μην τις αφήσεις απλά να εκτονώνονται μέσα στην γυψοσανίδα.

Καλησπέρα ...και σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!δηλαδή μου προτείνεις να μην κάνω τίποτα άλλο πέραν του να τοποθετήσω την κασέτα , να την κλείσω γύρω- γύρω με μαρμαράκι αεροστεγώς (εκτός από το κούτελο πάνω) και να την αφήσω να δουλέψει χωρίς θερμοθάλαμο-αεραγωγούς-εκτονώσεις και άλλα μερεμέτια. Σωστά;; Α) εξωτερικό αέρα να φέρω σε αυτήν την περίπτωση και αν ναι σε ποιο σημείο της εστίας πρέπει να εκβάλλει;(Στα υπόψιν, η εστία θα πατήσει πάνω στην βάση από πυρότουβλο της ήδη υπάρχουσας εστίας) και Β) Τι ποσοστό % αυξάνει η απόδοση της εστίας αν τελικά βγάλω περσίδες κτλ;;; Σε ευχαριστώ προκαταβολικά και εσένα και όποιον άλλο θελήσει να απαντήσει...


Θερμοθάλαμο με εισαγωγή-εξαγωγή θα κάνεις, θα σου δώσει ένα 5-10%, το οποίο δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο, γιατί είναι απολύτως τζάμπα σαν λειτουργία, ενώ σαν κόστος είναι 2 περσίδες με σύνολο ούτε 40-50€. Να μην τραβήξεις έξτρα αεραγωγούς από τις πάνω εξόδους της κασέτας είπα, αυτές βοηθάνε την φυσική ροή της ίδιας της κασέτας, μέσα στον μεταλλικό θερμοθάλαμο. Αν βέβαια έχεις συχνές διακοπές ρεύματος, βάλτες και αυτές, θα επιτρέψουν στην εστία να δουλεύει και χωρίς ρεύμα στα μοτεράκια της.

Εξωτερικό αέρα θα βάλεις οπωσδήποτε, έναν Φ100 μέσα στην φούσκα. Αν βολεύει με ένα σωλήνα από τον τοίχο να ανεβαίνει για 40-50cm προς τα πάνω, ή αν δεν χωράει τον οδηγείς κάτω από την κασέτα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #55795 από akasa
Απαντήθηκε από akasa στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Παιδιά τη βοήθειά σας γιατί έπιασαν τα κρύα. Προέκυψε έκτακτο ταξίδι αύριο για Θεσσαλονίκη και είναι ευκαιρία να συμπληρώσω αυτά που μου λείπουν για να ξεκινήσω την εγκατάσταση εντός της εβδομάδας του Selenic. 1. Μαγγανέζα από που θα πάρω; 2. Το βασικό που μου λείπει είναι το βεντιλατέρ. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο δοκιμασμένο και αθόρυβο γιατί δεν θα έχω πολύ χρόνο να το ψάξω επί τόπου; Θέλω διπλής αναρρόφησης, θα μπει σε εναλλάκτη 1m. με είσοδο Φ100. Δεν θα στείλω αέρα μακριά, μόνο στη φούσκα.
Stavrax μπράβο και από μένα για τη βοήθεια που δίνεις και το χρόνο που αφιερώνεις. Η 2η λύση που πρότεινες στη Zena με τις περσίδες από πάνω που δεν φαίνονται είναι ωραία. Την έχει δοκιμάσει κανένας; Είναι λειτουργική; Αν ναι θα βόλευε και σε μένα.
Αν υπάρχει περίπτωση να έβλεπα κάποιο Selenic εν δράσει στην περιοχή της Θεσσαλονίκης μετά το μεσημέρι θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως. Είναι ευκαιρία να λύσω κάποιες απορίες στην πράξη. Αν υπάρχει διάθεση από κάποιον ας απαντήσει στο mail μου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ευχαριστώ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #55802 από kostas.b
Απαντήθηκε από kostas.b στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Καλησπερα στην τζακοπαρεα.
Μολις προχθες τελειωσα με την εγκατασταση της κασσετας (invicta 700 turbo) και σημερα την αναψα για δευτερη φορα.
Να πω πως αρχικα αγορασα κασσετα με σκοπο να την τοποθετησω στο υπαρχων παλιο απο πυροτουβλα τζακι μου ομως αφου εκανα τ' απαραιτητα σπασιματα οταν τελικα την τοποθετησα μεσα δεν αρεσε καθολου ουτε σε μενα ουτε στην γυναικα μου.
Πηραμε λοιπον την αποφαση να το γκρεμισουμε πραγμα το οποιο εγεινε μεσα σε τρεις ωρες με την βοηθεια ενος Ελληνα (εγω) ενος Αλβανου (κομπρεσερ) κι ενος Μπαγκλαντεσιανου (μαζεμα και πεταμα μπαζων) και με κοστος 75 ευρω.
Στην συνεχεια εχοντας ως ευαγγελιο τις 300 τοσες σελιδες του νηματος και αυτες του μανουαλ της κασσετας ξεκινησα να φνιαχνω εναν θερμοθαλαμο απο 5αρι πετροβαμβακα ενω πρωτα ειχα τοποθετησει την εστια πανω σε μια σιδερενια βαση φιαγμενη απο τα χερακια μου και ειχα φερει αερα με διατομη φ100 ακριβως κατω απο το συρταρι της εστιας.
Η καμιναδα υψους 4,5 φ200 ινοξ μονοκοματη συνδεθηκε με σφικτηρες και σιλικονη πυραντοχη ενω το κενο που αφησε η παλια σφραγιστηκε με πετροβαμβακα και λαμαρινα γαλβανιζε.
Αφου επιλεχθηκε το σχεδιο ηρθε ο γυψοσανιδας και το υλοποιησε.
Οι περσιδες που αφησα ειναι οι παρακατω.
Κατω 2 περσιδες 30Χ10 και μισο ποντο περιμετρικα της κασσετας καθως και την φ100 εξωτερικου αερα
Και πανω 2 περσιδες 30Χ15 και μια 10Χ15.
Τα πρωτα συμπερασματα με το ψηφιακο θερμομετρο ανα χειρας ηταν ακρως ενθαρρυντικα.
Με τεσσερις μπρικετες και μετα μιας ωρας καυσης ειχα την αυτοματη εναυση των βεντιλατερ της κασσετας οπου απο εκει επερνα αερα θερμοκρασιας 120-160 βαθμων C ενω απο τις επανω περσιδες επερνα αερα μεγαλυτερης ροης και θερμοκρασιας περιπου 80 βαθμων.Μετα απο τρεισιμιση ωρες ο ενιαιος χωρος 60 τετραγωνικων ειχε θερμοκρασια 25.4 σε ακτινα τεσσαρων μετρων απο το τζακι και 1,5 βαθμους ποιο κατω στην μεγιστη αποσταση των 10 μετρων οπου βρισκεται η κουζινα.
Οσο για τα υπνοδωματια ειδα την θερμοκρασια στους 20,5-21,5 αναλογα με τον προσανατολισμο τους.
No bat no bat at all θα ελεγα.
Και μια φωτο απο το τζακι.



Διαγράφηκε link που απαγορεύεται
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.540 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ