Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23907 από bill
Απαντήθηκε από bill στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
αποριες συνεχεια
παρελαβα σημερα την επανω περσιδα 80*30 ειναι τεραστια,ασχημη και δεν την περνη στο προηγουμενο σχεδιο της φουσκας που ειχα(αρχιζει η μπροστινη πλευρα με120 στο τζακι και στο ταβανι 60).
αυτο που παρατηρησα βλεποντας gv900 18kw,για εναν φιλο,στο σχεδιο την επανω περσιδα την δινη 80*14,παραπανω kw μικροτερα ανοιγματα.
μηπως στη δικια μου gv 14kw ειναι μεγαλα τα ανοιγματα και δεν θα αποδιδει;

το θαλαμο θα τον φερω κοντα στο τζακι,αστερη φοβαμαι οτι δεν θα αποδωση,εχω μεγαλες αποστασεις.
ποσα εκ.καμιναδα βαζουμε ακριβως πανω απο την εστια και μετα κουρμπα για συνδεση μετην παλια; δεν το βλεπω να με παιρνει για εναλλακτη,θα βρησκει στην γυψοσανιδα
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23919 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Δεν σε παίρνει να βάλεις μιά πιό μικρή στο κέντρο και δυό 15χ15 πχ στα δεξιά και αριστερά?

Όσο για το μεγάλα ανοίγματα, όσο μεγαλύτερα, τόσο το καλύτερο. Θα έχει όση ροή αέρα θέλει.

Τον θάλαμο να τον αφήσεις όπως είναι, μιά χαρά θα αποδώσει. Δεν εξαρτάται από την απόσταση, ο αέρας που είναι κοντά στην εστία θα ζεσταίνεται και θα ανεβαίνει. Ο μακρυνός θα ανεβαίνει πιό αργά.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": bill

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23933 από gatos20vt
Απαντήθηκε από gatos20vt στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε: Δεν σε παίρνει να βάλεις μιά πιό μικρή στο κέντρο και δυό 15χ15 πχ στα δεξιά και αριστερά?

Όσο για το μεγάλα ανοίγματα, όσο μεγαλύτερα, τόσο το καλύτερο. Θα έχει όση ροή αέρα θέλει.

Τον θάλαμο να τον αφήσεις όπως είναι, μιά χαρά θα αποδώσει. Δεν εξαρτάται από την απόσταση, ο αέρας που είναι κοντά στην εστία θα ζεσταίνεται και θα ανεβαίνει. Ο μακρυνός θα ανεβαίνει πιό αργά.


Αστέρη πιστεύω οτι το θάλαμο πρέπει να τον κάνει σύμφωνα με το manual και να μην αφήσει από πίσω και από τα πλάγια μεγαλύτερα κενα από οτι γράφει... 3 εκ στα πλάγια 8 εκ στην πλάτη και ύψος θερμοθαλάμου από το πάνω μέρος της εστίας 50 εκατοστά...
Νομίζω οτι αυτά δεν είναι ελάχιστα εκατοστά για λόγους ασφαλείας μόνο αλλά είναι και θέμα καλύτερης απόδοσης τι λες??

Αυτό πάντως με τα πολύ διαφορετικά ανοίγματα στις περσίδες ανάμεσα στα διάφορα foyer με προβληματίζει... ιδιαίτερα αυτά που δίνει για το GV 700 είναι πολύ μεγάλα σε σχέση με όλα τα foyer....γιατί?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23936 από tfekman
Απαντήθηκε από tfekman στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

tfekman έγραψε: 'Εφτασε η ώρα να παραγγείλω επιτέλους ενεργειακό τζάκι.Εξ αρχής είχα καταλήξει σε αγορά εστίας τύπου monoblock προκειμένου να περιορίσω όσο μπορώ τη πιθανότητα κατασκευαστικού λάθους από τον τζακά.
Το τζάκι που επέλεξα προκειμένου να ζεστάνω όσο καλύτερα μπορούσα το σπίτι μου (μεζονέτα 60+60) και μετά από άπειρο ψαξιμο και διάβασμα στο συγκεκριμένο θέμα είναι κατά 99% το Nordica 750 Ironker με μόνη περίπτωση να αλλάξω πλέον γνώμη το οικονομικό.Με σημαντική διαφορά στη τιμή σε σχέση με το Nordica έχω δεί επίσης και ένα της ελληνικής εταιρείας Caminodesign (Σαμουκατσίδης) το οποίο παρουσιάζει ενδιαφέρον CLICK ΕΔΩ .
Με δεδομένο ότι η τελική τιμή (τοποθετημένο και παραδοτέο για άναμα) του ενός με το άλλο έχει διαφορά σχεδόν 1000 ευρώ πιστεύετε ότι είναι προτιμότερο να πάω στην ελληνική λύση ή να επιμείνω στην ιταλική;Τα λεφτά που θα δώσω παραπάνω θα αξίζουν άραγε ή θα είναι καθαρά για λόγους επωνυμίας και μόνο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τυχόν απαντήσεις στο παραπάνω ερώτημα όπως επίσης ευχαριστώ πολύ όλους σας για όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα τους τελευταίους τρείς μήνες.


Να μαι πάλι μετά από δυο μήνες περίπου.Πλέον το παλιό μαντεμένιο τζάκι ξηλώθηκε και τη θέση του πήρε το Nordica Ironker 750.Οι εργασίες είχαν ολοκληρωθεί εδώ και ένα μήνα περίπου αλλά μιας και τον Αύγουστο ήμουν σε αναζήτηση-συλλογή ξυλείας δεν μπήκα να γράψω εντυπώσεις.Σήμερα ουσιαστικά έγινε το πρώτο δοκιμαστικό κάψιμο προκειμένου αφού διαπιστώσω ότι όλα πάνε καλά να προχωρήσω σε βάψιμο κλπ.
Οι πρώτες μου εντυπώσεις από το σημερινό κάψιμο το οποίο κράτησε περίπου 6 ώρες είναι άκρως ενθαρρυντικές. Μη έχοντας προηγούμενη εμπειρία από ενεργειακά τζάκια ομολογώ πως εξεπλάγην το πόσο γρήγορα ανέβασε θερμοκρασία η εστία και άρχισε να δουλεύει το βεντιλατερ.Το σπίτι (μεζονέτα 60+60) παρόλο που ήταν ανοιχτό όλο το πρωί παρουσίασε μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία στους χώρους που έγιναν οι αεραγωγοί.Ιδιαίτερα δε στο χώρο που είναι το τζάκι με το που έμπαινα από το μπαλκόνι μέσα ίδρωνα.
Βέβαια δε ξέρω αν θα είναι τόσο ιδανικά και στα κρύα του χειμώνα αλλά τα πρώτα σημάδια με ενθουσίασαν.Ακόμα και όταν πλέον είχαν εξαφανιστεί τα ξύλα που είχα βάλει σήμερα και είχαν γίνει κάρβουνα το βεντιλατέρ συνέχισε να βγάζει ζέστη για τουλάχιστον 1,5-2 ώρες ακόμα πριν μπει πάλι σε αναμονή.
Επίσης οι μυρωδιές που περίμενα να βγάλει δεν ήταν τόσο έντονες όσο περίμενα ενώ μετά από την τρίτη ώρα καύσης δεν με ενοχλούσαν ιδιαίτερα.ίσως να φταίει ότι δεν το έκαψα και στο μέγιστο βαθμό προσπαθώντας να του κάνω "στρώσιμο" και το γεγονός ότι ήταν όλα τα παράθυρα ανοιχτά στο σπίτι.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς εδώ μέσα για όσα έμαθα τους τελευταίους 6 μήνες που συμμετέχω άλλοτε ενεργά και άλλοτε σαν παρατηρητής στις συζητήσεις.Πλέον έχω γίνει "πτυχιούχος" με τόσο διάβασμα που έριξα οπότε παρέχω συνεχώς συμβουλές σε γνωστούς και φίλους για το τι επιλογή να κάνουν όσοι ενδιαφέρονται για τζάκι.
Ακολουθούν και φωτογραφίες από το πώς ήτανε το τζάκι και πως κατέληξε σήμερα να ανάψει!
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23946 από gatos20vt
Απαντήθηκε από gatos20vt στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Στο GV 700 η δευτερογενή ρυθμίζεται?? γιατί και με τέρμα κλειστό τον αέρα καίει πάρα πολύ με δυνατή φλόγα και κάνει και θόρυβο από τις τρύπες..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23965 από pduke
Απαντήθηκε από pduke στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε: Δύο παρατηρήσεις.

Πρώτον, τέτοιο σπίτι, ούτε 25kW δεν το ζεσταίνουν. Και μάλιστα αν τα έδινες από πολλά σημεία, όχι από ένα όπως είναι μιά εστία τζακιού. Οπότε, να είσαι έτοιμος να κάνεις συμβιβασμούς. Πιθανότατα πάνω δεν θα βλέπετε πάνω από 18 βαθμούς (στα πολλά κρύα πάντα, σε θερμοκρασίες μείον), παρά μόνο αν τραβούσατε αεραγωγούς σε κάθε δωμάτιο. Η μεγάλη σκάλα βοηθάει να ανεβαίνει άνετα αέρας πάνω, αλλά δεν υπάρχει μόνωση και δεν θα κρατάει πολύ. Αν ο αεραγωγός που λέτε να τραβήξετε για τον πάνω όροφο, μπορεί να καταλήξει στον διάδρομο των υπνοδωματίων, τότε έχει νόημα, θα μοιράζει ζέστη παντού. Με αεραγωγό μόνο σε ένα, θα είναι μόνο το συγκεκριμένο δωμάτιο ζεστό και τα άλλα κρύα. Εναλλακτικά στο Wide Vision 700, μπορείς να δεις και την κασέτα 800 turbo vision, που είναι 18kW (χρειάζεσαι μέχρι το τελευταίο watt για αυτό το σπίτι) και δεν θα χρειαστεί να γκρεμίσεις τίποτα.

Δεύτερον, αν στα 1200€ εργασία και υλικά, περιλαμβάνεται και καμινάδα (λογικά θα χρειαστείς inox μέχρι πάνω), τότε τρώγεται για τιμή. Αν δεν είναι μέσα, τότε είναι (και το έχω ξαναπεί σε παλιότερα post) υπερβολική. Ψάξε και αλλού...



Καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση

Ναι, δεν περιμένω να το ζεστάνω όλο, πόσο μάλλον ενώ ψάχνω για οικονομική λύση… Είμαι διατεθειμένος να κλείσω δωμάτια και να κάψω πετρέλαιο. Το ζήτημα είναι να κάψει το δυνατόν λιγότερο.

Οπότε αν κατάλαβα καλά, με την 18kw κασέτα προτείνεις να μην χρησιμοποιήσω εναλλάκτη στην καμινάδα? Εξ’ ού και το «και δεν θα χρειαστεί να γκρεμίσεις τίποτα»? Είχα σχηματίσει την ιδέα ότι ο εναλλάκτης με το foyer έχει μακράν καλύτερη απόδοση από την κασέτα με τα ανεμιστηράκια της. Βέβαια αν μπορέσω αν αποφύγω γκρέμισμα θα ήταν μεγάλη υπόθεση αλλά και η κασέτα θέλει ..την τρύπα της μπροστά…

Πάντως στα οικονομικά θέματα νομίζω πως όλοι σου δίνουν την τιμή τους, που είναι φουσκωμένη και μέσα μπορείς να χωρέσεις και άλλα αν τους πιέσεις.

Αλήθεια τιμές online για όλη τη γκάμα της invicta έχει πουθενά ρε παιδιά?

Ναι έβαλα το τζάκι μου στο προφίλ μου και έτσι ξέρεις για τι πράγμα μιλάω!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.518 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ