Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #15950 από legend7ts
Απαντήθηκε από legend7ts στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
????

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #15953 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε: Είπαμε πόσα έδωσα ρε Valsam, 900€ για 6 μήνες, δηλαδή μέσος όρος 150€ τον μήνα. Αυτά όμως με θερμοκρασίες 24+ βαθμούς στην σαλοκουζίνα (η γυναίκα φόρτωνε αβέρτα), συν έναν χειμώνα πολύ πιό βαρύ από τον περυσινό. Περυσινή κατανάλωση σε πετρέλαιο, 1800 λίτρα, με 22 βαθμούς εσωτερική και ελαφρύτερο χειμώνα. Αν φέτος το τζάκι έκαιγε σε αντίστοιχες με τις περυσινές συνθήκες, πάνω από 700€ δεν θα ήθελα.

Επίσης, 90kW που χρησιμοποιείς για το σπίτι σου, είναι ο μέσος όρος θέρμανσης που χρειάζεται, ή ο ελάχιστος? Για κάνε έναν υπολογισμό πχ για το δικό μου σπίτι των 120τμ, που ήθελε (αν υπολογίσουμε 3.5kW/kg ξύλου) από 100kW έως 200kW ενέργειας. Ή ακόμη καλύτερα υπολόγισε πόσο ρεύμα θα ήθελα για 8 τόνους x 3.5kW + 100 λίτρα πετρέλαιο = 29.000kW * 0.85% = 24650kW ενέργειας μέσα σε ένα εξάμηνο.

Άσε, να το κάνω εγώ. 24.650kW / 3.2 COP (τόσο έχει το Samsung μου) = 7.703κW. Επί 0.14€ = 1078€. Και αυτό αν υπολογίσουμε όλη την λειτουργία του inverter με το μεγάλο COP. Αν βάλουμε το 1/4 να είναι με COP 2.6, πάμε κάνα κατοστάρικο πάνω. Και όλα αυτά με 0.14 κιλοβατώρα. Με 0.16 άλλο ένα κατοστάρικο πάνω. Σαφώς και δεν με συνέφερε. Δεν βάζω μέσα και την φθορά των κλιματιστικών που δεν θα σβήσουν για 6 μήνες σκληρής λειτουργίας (καμία σχέση με την ψύξη που δουλεύουν ελάχιστες ώρες την μέρα), δεν έχω καμία όρεξη να τα πάρω στο χέρι στο άμεσο μέλλον. Προτιμώ τα μηχανήματά μου να δουλεύουν ρελαντί και να βγάζουν χιλιόμετρα, όχι να τα τσιτώνω τέρμα και να σκορπάνε σύντομα. Η οικονομία της χώρας δείχνει ότι οι αγορές πρέπει να είναι με βάθος χρόνου δεκαετίας, δεν θα παίζουν φράγκα για συχνές αλλαγές.

Κάνε υπολογισμούς για το δικό σου σπίτι και δες. Πόσο πετρέλαιο έκαψες πχ πέρυσι?

Ρε συ Αστερη μην τρελαινεσαι,εδω κοιταμε τι μας συμφερει πραγματικα οπως σου ειπα και δεν τα λεω για να σου την πω, ειλικρινεστατα!
Εγω σου μΙλαω οτι για 140τ.μ (απο τα 180 τ.μ απομονωσα πλεον τα 40 τ.μ και δεν τα ζςσταινω τον χειμωνα) οτι χρειαστεικα 90kw την ημερα οικονομικα με 21 βαθμους στο σπιτι φετος,εσυ ζεσταινεις 120,υπαρχει μια αρκετη διαφορα!
Τα Samsung σου ειναι με 3,2 cop και το ολο κοστος αν ζεσταινοσουν με τα κλιμα θα ηταν 1270 ευρω σε σχεση με τα 900 που ξοδεψες με ξυλα,τα σημερινα inverter παιζουν απο 4,6 εως 5,5 COP αρα καταλαβαινεις οτι η τελικη καταναλωση ειναι πολυ κοντα στα δικη σου καταναλωση των 900 ευρω αλλα και εστω και με τα δικα σου Samsung παλι για 300-400 ευρω ολο τον χειμωνα δεν συμφερει αντι να κουβαλας-καθαριζεις-πετας να πατας ενα κουμπακι?
Δηλ. αν σου ζητουσαν με 2 ευρω την ημερα (τοσο βγαινει)παραπανω να μην χρειαζοταν να κανεις τιποτα,ουτε κουβαλημα,στιβγιασμα,ξανακουβαλημα για να ταισουμε το τζακι,πεταμα σταχτης,καθαρισμα κ.τ.λ δεν θα τα'δινες?

Οσο για το αν θα αντεξουν τα κλιμα σε βαθος χρονου εισε τοσο σιγουρος οτι θ'αντεξει το τζακι?
Last edit: 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν by valsam.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #15954 από jimopoulos
Απαντήθηκε από jimopoulos στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
η οικονομοικοτερη λυση για θερμανση ειναι η κουβερτα.!!
οταν τα λεφτα δεν θα φτανουν ουτε για συτιση καλυτερα να εχω 1 τζακι που να δουλευει και χωρις μοτερ..
καπου θα πετυχω και καμια μπαλετα να καψω...

la nordica 600 tondo

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #15960 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Valsam, είσαι κοντά σε θάλασσα και θες 21 βαθμούς, είμαι δίπλα σε βουνό και θέλω 23+. Επίσης αυτό που λέει ο Jimopoulos, αγοράζω από καλοκαίρι το καύσιμό μου και ξέρω ότι θα ζεσταθώ ότι και να γίνει. Δεν εμπιστεύομαι με τίποτα το ρεύμα στην φάση που είναι τώρα η χώρα. Μπορεί να γίνει καμιά στραβή και να μην έχουμε ΔΕΗ, ή να έχουμε διακοπές μέσα στην μέρα, ή να πάνε τα τιμολόγια άλλο τόσο, να εξισωθούμε με ευρώπη που κάποιοι έχουν λυσσάξει για να μην πέσουν οι μισθοί τους. Ή πιστεύεις ότι αν πχ γίνει καμιά στάση πληρωμών της χώρας και οι εργατοπατέρες της ΔΕΗ αρχίσουν να παίρνουν 500€ αντί για τα 3-4 χιλιάρικα, δεν θα πλακωθούν στις απεργίες και στις διακοπές ρεύματος?

Στην φάση που είμαστε είμαι της θεωρίας back to basics. Φύλαγε τον κώλο σου που λένε και προετοιμάσου για τα πάντα. Μετά από 3-4 χρόνια, σαφώς και πάμε για ότι νέα και αποδοτική τεχνολογία υπάρχει. Και αντλίες θερμότητας και γεωθερμίες και ηλιακά...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #15962 από dafgeo
Απαντήθηκε από dafgeo στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Δευτερα παραγγελνω το InVICTA το διφατσο και τελος. Το πηρα αποφαση. Και αμα μπορεσω Κυριακη θα ερθω στο Erimiti να πιω καφεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #15966 από legend7ts
Απαντήθηκε από legend7ts στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Αν μπορεί κάποιος ας απαντήσει στο θέμα μου παρακαλώ :P

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.472 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ