Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10412 από genon
Απαντήθηκε από genon στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε: Τι μέγεθος είναι οι περσίδες εισαγωγής και εξαγωγής?



Η μία και μοναδική περσίδα(εξαγωγής) που είχα στην αρχή ήταν 50χ15, και έχω άλλη μία 17χ17 στην πλαινή κάτω μεριά απο το τζάκι(αυτή εξαγωγής σίγουρα δεν είναι)Η εισαγωγής που είναι έξω είναι 34χ19.
Αφότου ήρθε ο μάστορας και βάλαμε το φουρφούρι το άνοιγμα της περσίδας εισαγωγής έγινε πλέον 34χ15,και ανοίξαμε άλλη μία στα πλάγια 30χ15.Παρακάτω υπάρχουν και φωτο.Ευχαριστώ.

Υ.Γ κατι μπερδεμα εγινε με τις φωτο, συγγνωμη.
Συνημμένα:
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by genon.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10422 από giol
Απαντήθηκε από giol στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
@genon
Ένα τυπικό ενεργειακό τζάκι θέλει 900 cm2 είσοδο αέρα (για θέρμανση) και 1300 cm2 έξοδο (γιατί ο άερας ζεστάινεται και αυξάνει ο όγκος του). Εσύ έχεις 935 cm2 εισαγωγή και 750 cm2 έξοδο επομένως ο αέρας που μπαίνει διογκώνεται και δεν έχει επαρκή διατομή για να βγει.
Άνοιξε μια σωστή περσίδα 20χ65 cm στην φούσκα κάτω από το πλαφόν και δύο στα πλαινά 10χ10 για αποτόνωση (μια κάτω από το ταβάνι και μια πάνω από το πλαφόν. Λογικά έτσι θα έχεις σωστή ροή με φυσικό ελκυσμό. Αν βάλεις και ένα σωστό βεντιλατέρ διπλής αναρόφησης (να παίρνει από έξω και από μεσα) θα ζεσταίνεσαι και πιο γρήγορα.
Επίσης έλεγξε από που παίρνει τον αέρα ο θάλαμος κάυσης. Αν τον παίρνει από έξω τότε πρέπει να μεγαλώσεις την διατομή της εισαγωγής αέρα θερμανσης που έχεις μέσα στο σπίτι για αυξήσεις την κυκλοφορία (και να μειώσεις ανάλογα την εξωτερική διατομή).
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by giol.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10431 από giol
Απαντήθηκε από giol στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Όσον αφορά τα νούμερα που λέω στο παραπάνω ποστ, προκύπτουν ως εξής:
παραδοχή 1 :θέλουμε να θερμάνουμε χώρο 300 κυβικά μέτρα (100-120 τ.μ.) γιατί 15 kw εστία για τέτοιο χώρο προορίζεται.
παραδοχή 2: ο άερας στην φούσκα έχει υπολογιστέι σε θερμοκρασία 100 C (ήτοι ρ=0.932 kg/m3 πυκνότητα)
Χρειαζόμαστε 300 κυβικά μέτρα ροή την ώρα για να αλλάζουμε τον αέρα κάθε ώρα. Με τα παραπάνω στοιχέια η διατομή που χρειαζόμαστε είναι 23 εκ και θα έχουμε ταχύτητα αέρα 2 m/sec. 23 εκ σημαίνει 1600+ cm2 διατομή. Αν αυξήσουμε την ταχύτητα εξόδου του αέρα (με βεντιλατέρ) τότε μπορουμε να ελατώσουμε την διατομή (μέχρι να κοπεί το ρεύμα).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10467 από THEKKVV
Απαντήθηκε από THEKKVV στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Καλησπερα σε ολους.Κατ'αρχας να πω συγχαρητηρια σε ολα τα μελη του φορουμ και ειδικοτερα στους
γνωστες του καθε αντικειμενου που *σπαταλουν* χρονο για να βοηθησουν τους υπολοιπους..μακαρι
η αλλυλεγγυη και η αλληλοβοηθεια να εβρισκε εφαρμογη και σε περισσοτερες εκφανσεις της ζωης μας-ειδικα στην παρουσα οικονομικη κατασταση της χωρας-...τωρα στο θεμα μου.
Προκειται συντομα να εγκαταστησω σε καινουρια κατοικια (75 τατραγωνικα σαλονι-κουζινα τραπεζαρια ενιαια) + 1ος οροφος 3 υπνοδωματια ενα τζακι..ειμαι στη διαδικασια της επιλογης και απο το μεχρι τωρα ψαξιμο μαλον κατεληξα σε ενα μοντελο της Nordpeis το barcelona..εχει κανεις εμπειρια απο τα εν λογω τζακια?αν και ο αντιπροσωπος εδω ποπυ μενω ειχε και πιο ακριβα monoblock βεβιασμενης κυκλοφοριας,σκανδιναβικα,ιταλικα κτλ και ο ιδιος μου προτεινε το nordpeis για πολλους λογους..εγγυηση,αξιοπιστια,θερμανση ανετη οπως μου ειπε του ενιαιου χωρου,ελλειψη θορυβου απο βεντιλατερ,διαδικασια εγκαταστασης..να τονισω οτι επειδη ειμαι φανατικος χρηστης του τζακιου,θα το χρησιμοποιω σχεδον καθε φορα που θα βρισκομαι σπιτι...επειδη καποιοι εχετε πολυ περισσοτερη εμπειρια αν μου εχει ξεφυγει καποιο αξιολογο μοντελο η εταιρια της αγορας θα μου ημουν υποχρεος αν με διαφωτιζατε...επισης να πω οτι αν και το κοστος παντα ειναι ενα θεμα δε θα με πειραζε να δωσω καποια χρηματα παραπανω αν τα ανταλλαξω με μια αξιοπιστια σε βαθος χρονου..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10503 από giol
Απαντήθηκε από giol στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
@ THEKKV
Φίλε καλωσήλθες,
μου είχαν προτείνει και έμενα μια εστία της nordpeis και μου είπαν τα ίδια που σου είπαν και εσένα. Δεν ξέρω πόσο θα σου κοστίσει και πόσα είσαι διατεθιμένος να ξοδέψεις, αν θες να σου προτείνουμε κάτι καλό είναι να μας πεις αν σκοπεύεις να το χρησιμοποιείς ώς κύρια πηγή θέρμανσης ή ως συμπληρωματική, πόσα τετατραγωνικά και πόσα δωμάτια θα ζεστάνεις και που σκοπέυεις να το τοποθετήσεις μέσα στο σπίτι (στην μέση, σε εξωτερικό τοίχο, σε εσωτερικό).
Αν τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα έχω δει ένα τζάκι τοπθετημένο μεταξύ κουζίνας και σαλονιού με το τζάκι να βλέπει σαλόνι και προς την κουζίνα -ένα μέτρο πάνω από το τζάκι- να έχει φούρνο με πυρότουβλο που χρησιμοποιεί το τζάκι για ψήσιμο :


Όσον αφορά τις nordpeis, ένα πράγμα δεν κατάφεραν να μου εξηγήσουν: πως με 9kw θα ζεστάνω αποτελεσματικά (0 έξω ,21 μέσα) 120 τ.μ. Κάπου δεν μου βγαίνουν οι υπολογισμοί. Το έλαχιστο που υπολογίζω ότι χρειάζεσαι για 120 τ.μ. είναι 12 kw (με καλή μόνωση - 1 kw για 30 κυβικά μέτρα)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": THEKKVV

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10515 από THEKKVV
Απαντήθηκε από THEKKVV στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
το σπιτι ειναι μεζονετα 135 συνολικα τετραγωνικα..δε θα ειναι κυρια θερμανση το τζακι.παρολα
αυτα ομως επειδη η θερμανση(θερμοστατες κτλ) θα ειναι εξατομικευμενη για καθε οροφο θα ηθελα
το τζακι να ζεσταινει επαρκως το ισογειο-δηλ σαλονι τραπεζαρια κουζινα..- χωρις να χρειαζεται να αναψω καλοριφερ κατα τις ωρες που θα καιω ξυλα...γι'αυτο αλλωστε και
προσανατολιζομαι προς τις μεγαλυτερες απο τις nordpeis που βγαζουν ονομαστικη αποδοση 12-13 kw..
Να επιμεινω στην αρχικη μου παρακληση...αν καποιος σας εχει εναλλακτικη προταση ειμαι ολος
αυτια και ματια..εχω και λιγο καιρο μπροστα μου μεχρι την τελικη επιλογη και λεω να παρω αποψεις
απο παντου πριν προχωρησω σε αυτη..
Υ.Γ. To τζακι θα τοποθετηθει στον τοιχο και απεναντι του θα βρισκονται σε οπτικη επαφη ολα οσα εχει
ο ενιαιος χωρος δηλ καναπες,τραπεζαρια και στο βαθος κουζινα χωρις παρεμβαλομενους τοιχους ή οτιδηποτε.να πω επισης οτι διπλα απο το τζακι και σε αποσταση 3.5 μετρων θα ξεκιναει η σκαλα προς τον 1ο οροφο..για την περιπτωση που η ζεστη μπορει(αν κανω λαθος διορθωστε με) να ανεβει προς τα πανω δωματια
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by THEKKVV.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.540 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ