Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3468 από pantelis1973
Απαντήθηκε από pantelis1973 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

vasilisd έγραψε: polis για να δημιουργήσεις αεροθάλαμο θα πρέπει να χαλάσεις την επένδυση του τζακιού, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αν θα μπεις σε αυτή τη διαδικασία, αξίζει να χρησιμοποιήσεις και τον εναλλάκτη που προτείνει ο asteris ωστε να ανεβάσεις περισσότερο την απόδοση. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις πιστεύω ένα 35-40% αποδοση απο την υπάρχων εστία σου. Σε κάθε περίπτωση βρες ένα καλό τζακά, να σου προτείνει λύσεις. Η παροχή αέρα αλήθεια που βρίσκεται, μέσα ή έξω απο την εστία;

dimitris-evia εγώ θα σου πρότεινα να επεκτείνεις το υπάρχων δίκτυό σου και να μην μπαίνεις στη διαδικασία αλλαγής. Πάντα υπάρχουν λύσεις και τρόποι ωστε να διανεμηθεί αέρας σε όλους τους χώρους, αρκεί να κάνεις κάποιους συμβιβασμούς.
Αν παρόλα αυτά επιμένεις να αντικαταστήσεις την εστία σου, θα σου πρότεινα εστία με εναλλάκτη θερμότητας ( άλλο το νερό της εστίας, άλλο το νερό των σωμάτων) που έχουν καλύτερη απόδοση. Κάθε σοβαρή ενεργειακή εστία που σέβεται τον εαυτό της έχει κατάλληλες διαδρομές για την απαγωγή της θερμότητας απο την φλόγα και τα καυσαέρια, και αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο που ανεβάζει το ποσοστό απόδοσης κατα πολύ. Σε κάθε περίπτωση μια μελέτη απωλειων του χώρου σου απο μηχανολόγο είναι αναγκαία, για την κατάλληλη επιλογή εστίας.


Βασιλη αν και ξερω οτι δεν θελεις να κανεις διαφημηση,εχεις καποιο site η μπορεις να δωσεις καποια πληροφορια παραπανω? Αν δεν θελεις να γραψεις εδω μπορεις να στειλεις ε-μαιλ? Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ειμαι ηδη στην σκεψη της αλλαγης οποτε γιατι οχι..

Δεν κανει κρυο στην Ελλάδα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3469 από dmtr
Απαντήθηκε από dmtr στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά σε όλους και από εμένα!

Εγώ που έβαλα κασέτα αρκετά μεγάλη, 90χ60χ60, τρώει αρκετά ξύλα, γύρω στα 40 κιλά την ημέρα, και δεν έχει την ανάλογη, με τα λεγόμενα σας, απόδοση. Με το ζόρι πιάνει 19-20 βαθμούς (με εξωτερική θερμοκρασία +5) στο χώρο που είναι το τζάκι (40 τ.μ. αλλά ψηλοτάβανο 3.40 - 4.50, συνεχόμενο με άλλα 40 τ.μ. με υψομετρική διαφορά 7 σκαλοπατιών πιο κάτω που ούτε καν ζεστένεται) και στην κρεβατοκάμαρα - μπάνιο (40 τ.μ.), στον πάνω όροφο, ίσα που κόβει λίγο. Πιστεύω ότι αν βάλω την αερόθερμη καμινάδα θα βελτιωθεί αισθητά η κατάσταση στην κρεβατοκάμαρα μιας και η κασέτα δεν έχει ούτε κόφτη, ούτε τάμπερ και αρκετή ενέργεια χάνεται στην καμινάδα.
Πάντως, παρόλα αυτά δεν το μετανιώνω ούτε λεπτό που την έβαλα. Ένα μήνα τώρα την απολαμβάνω κανονικά κάθε μέρα!!
Αλήθεια, εμένα δεν άβαλαν για μόνωση πετροβάμβακα αλλά κεραμοβάμβακα χωρίς αλουμινόχαρτο. Είπαν ότι είναι καλύτερος. Είναι αλήθεια αυτό;

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3470 από vasilisd
Απαντήθηκε από vasilisd στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Φίλε jimopoulos, ο στόχος είναι η καλύτερη απόδοση, με την ελάχιστη δυνατή ενέργεια. Το ξύλο σαν θερμογόνο δύναμη αποδίδει κατα μέσο όρο απο 3900-5100 Kcal/h, ανάλογα το ξύλο και με ποσοστά υγρασίας μικρότερα του 25%. Αυτή την ενέργεια που μας παρέχει το ξύλο κατα την καύση του, θέλουμε να την επωφεληθούμε στο χώρο είτε μέσω του αέρα, είτε μέσω του νερού και στόχος είναι να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερη. Εξού και τα ποσοστά απόδοσης που δίνει ο κάθε κατασκευαστής για τις εστίες του, δεν είναι άλλο απο την μεταφερόμενη ενέργεια του ξύλου προς τον χώρο. Τα kw που δίδονται σε κάθε εστία είναι ένας μέσος όρος, μιλάμε για ευρύ φάσμα ανάλογα την ποιότητα του ξύλου, την ποσότητα στον θάλαμο κλπ. Μια εστία λόγου χάρη που αποδίδει μέσο όρο 14 kw, κάποια στιγμή κατα τη λειτουργία μπορεί να αποδώσει 6-7 kw, σε κάποιες φάσεις μπορεί να ξεπεράσει τα 20+ kw! Σαφώς στο παράδειγμά σου και έχουν την ίδια απόδοση, το θέμα είναι με πόσα κιλά ξύλο (όχι θεωρητικά, σε πραγματικές συνθήκες) καταφέρνεις να πιάσεις τις επιθυμητές τιμές και στις δυο περιπτώσεις.

Το τζάκι κατα την λειτουργία του, τραβάει μεγάλες ποσότητες αέρα (300-800 m3/h). Αυτός ο αέρας όταν παρέχεται μέσα στην εστία, απευθείας απο τον εξωτερικό χώρο δεν έχουμε φαινόμενα υποπίεσης στον εσωτερικό χώρο, όπως και απώλεια θερμότητας. Στις περισσότερες περιπτώσεις στις υπάρχων εστίες ανοικτού τύπου υπάρχει μια σωλήνα που επικοινωνεί με τον εξωτερικό χώρο ή στο μπροστινό μέρος της εστίας, ή στη βάση της εστίας, ή ψηλά στη φούσκα για να αναπληρώνει μέρος του αέρα που χάνεται, και να εξαλειφθούν τα φαινόμενα της υποπίεσης. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που κάποια τζάκια αν δεν ανοίξεις ένα παράθυρο, καπνίζουν στο χώρο (απουσία - ελειπής πλήρωση εξωτερικού αέρα). Η κασσέτα λοιπόν που τοποθετήτε σε τέτοιες εστίες τραβάει αέρα όπως και το τζάκι ανοικτού τύπου, αυτο κατα περιπτώσεις (ανάλογα που βρίσκεται η τρύπα πλήρωσης απο τον εξωτερικό χώρο) μπορεί να δημιουργεί ψυχρό ρεύμα αέρα, απο την τρύπα προς την εστία. Μέρος επίσης της θερμότητας που αναπτύσει ο χώρος χάνεται απο εκεί, αν και τα ποσοστά είναι χαμηλότερα απο όσο θα ήταν σε μια εστία ανοικτού τύπου. Για λόγους κατασκευαστικούς οι πλειονότητα των κασσετων τραβάει αέρα απο την βάση της (οι περσίδες που βλέπουμε στη βάση κάθε κασσετας), όπως τραβούσε και το τζάκι ανοικτού τύπου. Σε πολλές περιπτώσεις ο αέρας της δευτερογενούς καύσης προέρχεται απο την ίδια οδό με αυτόν της πρωτογενούς, περνάει δε μέσα απο τα τοιχώματα της εστίας ωστε να προθερμανθεί και να είναι έτοιμος για καύση. Ο πωλητής προφανώς απο ελλειπή ενημέρωση σε πληροφόρησε λανθασμένα για τον αέρα δευτερογενούς κάυσης, η τρύπα στην πλάτη αναπληρώνει αέρα απευθείας απο έξω και για τα δυο συστήματα (πρωτογενής-δευτερογενής).

pantelis1973, θα κάνω μια ενημέρωση στο e-mail σου σύντομα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3473 από vasilisd
Απαντήθηκε από vasilisd στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
dmtr σαφώς και είπαν αλήθεια, ο κεραμοβάμβακας είναι ένα πολύ καλό θερμομωνοτικό υλικό, αντέχει σε υψηλότερες θερμοκρασίες απο τον πετροβάμβακα που ο τελευταίος λόγο χαμηλότερου κόστους έχει καθιερωθεί σαν μόνωση στα τζάκια χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι κατάλληλος.
Όσο για την κασσέτα που τοποθέτησες, δε μας λές πληροφορίες για τα Kw που αποδίδει, πόσες ώρες ανάβεις το τζάκι ημερησίως για να καταναλώνεις 40 κιλά, όπως επίσης και λεπτομέριες για τον χώρο σου, αν είναι μονωμένοι οι τοίχοι, διπλά κουφώματα, πυλωτες κλπ. Το επίπεδο κατα 7 σκαλοπάτια χαμηλότερα που μας λες, αν δεν στείλεις αέρα με αεραγωγούς δε πρόκειτε ποτέ να ζεσταθεί, ο ζεστός αέρας έχει την τάση σαν ελαφρύτερος να πηγαίνει ψηλά. Γενικά, ένας χώρος για να ζεσταθεί επαρκώς πρέπει να έχουμε σωστή κυκλοφορία θερμού αέρα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3475 από dimitris-evia
Απαντήθηκε από dimitris-evia στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
καλησπερα βασιλη αν βρω κατι να με ζεστενει με τα ιδια ξυλα θα το αλαξω
τωρα αυτο με το εναλλάκτη θερμότητας δεν το ξερω και θελω αν μπορεις να μου δωσεις καποια πληροφορια μεσο mail σε ευχαριστω
το mail ειναι Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. :) :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3493 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

vasilisd έγραψε: Αν ο εναλλάκτης δουλεύει υπέρ του δέοντος καλά, σκέψου πως δουλεύει μια ολοκληρωμένη ενεργειακή εστία ;)
Άλήθεια, όταν λές απλή ενεργειακή τι εννοείς;
Asteris προσπαθώ να μεταφέρω τις γνώσεις που έχω αποκτήσει (για όποιον θέλει να τις ακούσει), ωστε να γίνει ποιο απλή η επιλογή μιας καλής εστίας. Καλώς η κακώς, είναι μια επένδυση που σίγουρα θέλεις να αποδώσει τα μέγιστα. Σίγουρα μια οικονομική λύση είναι οι κασσέτες, απο εκεί και πέρα σας λέω την γνώμη μου και συζητάμε τα θετικά και τα αρνητικά. Μια ακόμη πιο οικονομική λύση αν θέλεις είναι και οι αερόθερμες σόμπες, το θέμα είναι τι χώρο θέλεις να ζεστάνεις, και τι κατανάλωση θα έχεις. Επιλέγοντας ως κύριο μέσο θέρμανσης το ξύλο και αφήνοντας πίσω την ευκολία που σου παρέχει το πετρέλαιο, σκοπός και στόχος φαντάζομαι είναι η οικονομία. Αλλιώς τι νόημα έχει;
Όσο για τον κλωβό, γιατί να μη μπορεί να είναι αεροστεγής; Ένας καλός τζακάς μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά, και μάλιστα θα το πρότεινε και ο ίδιος.


Επαναλαμβάνω ότι αν είχα χρήμα/κουράγιο, θα γκρέμιζα και θα έβαζα μονομπλόκο. Απλά εδώ μέσα οι περισσότεροι ψάχνουν κάτι οικονομικό, οπότε αναγκαστικά η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από κασέτες-απλές ενεργειακές. Απλές εννοώ αυτές που έχουν σκεπή (και δεν μπαίνουν σαν κασέτα σε τζάκι από πυρότουβλα)και θέλουν θερμοθάλαμο από πάνω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.500 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ