Πόσο γρήγορα θα πουλήσουμε την Κύπρο;

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #95595 από stratis 1
Και μη ξεχνατε
προτιματε Γερμανικα προιοντα!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #95627 από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ
Καλημέρα,
Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και μακάρι η σημερινή γιορτή να μας βάλει να σκεφτούμε καθένας μας.
Μετά την (ας πούμε) ολοκλήρωση της "διάσωσης" της Κύπρου, προσωπικά μου έχει μείναι μιά πικρή αίσθηση. Έχουμε νοιώσει όλοι μας μιά απέχθεια κι ενα προβληματισμό για τη στάση των "φίλων μας" Ευρωπαίων. Από αυτά που μας μεταφέρθηκαν και μεταφέρονται από τα "δικά μας" ΜΜΕ, νοιώθουμε άσχημα από τη συμπεριφορά και τις εκφράσεις των "φίλων". Το αν έχουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό δίκιο για τις απόψεις τους ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.
Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές προσεγγίσεις που κάθε μία βασίζεται κάπου, αλλά είναι άγνωστο πόσο σωστή τελικά μπορέι να είναι.
Αν βάζουμε σαν άποψη πως δε θα πρεπε εμείς και η Κύπρος να έχουμε μπει στην Ευρωπαική ένωση, πιθανόν ιστορικά να έχουμε δίκιο, ΑΛΛΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ (αν τη δεχθούμε ως ορθή) να σημαίνει πως πρέπει και να βγούμε τώρα πλέον. Αν δεν είχαμε μπει, θα είχαμε ακολουθήσει μιά άλλη πορεία και σήμερα θα ήμασταν σ ενα άλλο σημείο που πιθανόν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε εύκολα και πολύ καλύτερα..... αλλά ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΜΕ, φτάσαμε και μεις και η Κύπρος σ ε΄να εντελώς διαφορετικό σημείο, που η εγκατάλειψη του ευρώ σημαίνει κάτι πολύ διαφορετικό σαν αποτέλεσμα.
Ποιός μπορεί να πει τι θα είχε γίνει αν δε μπαίναμε, πόσο θα κόστιζε σήμερα ένα λίτρο γάλα, ένα κιλό πελλετ σε δρχ, ε΄να σπίτι, ένα αυτοκίνητο. Κανείς δε γνωρίζει αν θα είχαμε φτιάξει αυτά που φτιάξαμε, πόσο θα κόστιζαν, ποιές θα ήταν οι τράπεζες, πόσα δάνεια θα εδινα, ποιά θα ήταν η ζωή μας όλα αυτά τα χρόνια, αν θα είχαν διορισθεί τόσοι σε δημόσιο και ΔΕΚΟ, αν θα είχαμε καλύτερη γεωργία, αν θα παράγαμε κάτι. Σίγουρα πολλά θα ήταν αλλιώς και για μας και για τους Κύπριους.
Ποιός θα πήγαινε χρήματα κι εταιρείες στη Κύπρο που θα καλύπτονταν από το τοπικό νόμισμα 300.000 ανθρώπων? Ελάχιστοι είναι μάλλον η απάντηση, η Κύπρος δε θα χε ζήσει έτσι όπως έζησε, θα είχε ψάξει άλλους δρόμους και τρόπους. ΝΑΙ, σήμερα που ξέρουμε, μπορούμε να πούμε πως θα ήταν καλύτερα μάλλον, κυρίως γιατί μετά την "ευκολία", ΔΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ, ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ, αυτό που αναγκαστήκαμε να κάνουμε και εμείς και θα κάνουν και εκείνοι.
Άλλο είναι να καις ελαιοπυρήνα για χρόνια, με το χαμαλίκι, τη μουτζούρα και τη μυρωδιά... και σιγά σιγά να καις πελλετ έστω και κακής ποιότητας, νοιώθεις πολύ καλύτερα..... κι άλλο είναι να καις το καλύτερο, στο πιό αυτόματο λέβητα, ή και στη ευκολία του πετρελαίου, ή της ανλίας θερμότητας και να πρέπει να γυρίσεις στο πυρήνα.
Αυτό νομίζω είναι η μεγάλη δυσκολία του κόσμου.. ή ενός μεγάλου μέρους του.
Έχει πολύ δίκιο ο Χρήστος που έγραψε παραπάνω πως δέχεται να γυρίσει πίσω, να ΞΑΝΑπροσπαθήσει, να ΞΑΝΑζοριστεί, προκειμένου να βρουν ένα καλύτερο άυριο τα παιδιά του. Όμως αυτό δεν ισχύει για ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, για έναν άνθρωπο που είναι προς το τέλος.. ή στο τέλος της ζωής του.. και δυστυχώς δεν είναι εύκολα αποδεκτό από παιδιά που έμαθαν να ζουν "κάπως" εύκολα.
Η μετάβαση από τη δυσκολία στην ευκολία είναι αναζήτηση, το αντίθετο είναι τρόμος, άγχος, και μη επιθυμητό.
Οι πατέρες μας το 21 ζούσαν σε άθλια κατάσταση, η ανάγκη για λευτεριά ήταν κρυφός πόθος για όλους, ακόμα κι αν φοβούνταν. Εμείς ζήσαμε σε σχετική ευκολία και δεν έχουμε κανένα κρυφό πόθο να γυρίσουμε στη δυσκολία, τη στέρηση και τη προσπάθεια για ΞΑΝΑδημιουργία.
Ίσως αυτό να είναι κι αυτό που δημιουργεί τη σημερινή ιστορία μας.

Να δεχθώ πως αυτά που έκαναν οι Κύπριοι και οι τράπεζες τους ήταν ΤΟ ΙΔΙΟ που έκαναν και οι Γερμανικές τράπεζες.. και του Λουξεμβούργου και τόσες άλλες.... ξέπλυναν χρήμα.
Η διαφορά κατ αρχήν είναι πως το έκαναν διαφορετικά, οι Κύπριοι έδωσαν μεγάλες αποδοσεις (μαζί με το ρίσκο της μικρής χώρας) και τζόγο, γιατί όχι, αλλά και ελάχιστη φορολογία για επιχειρήσεις.. και οι Γερμανοί ασφάλεια, μέγεθος με μικρά αλλά πιό σίγουρα δεδομένα εξασφάλισης.
Ο Κυπριακός λαός δεν κατάλαβε το παιχνίδι του, δε του το είπαν.. αλλά δε φταίνε κατ αρχήν οι Γερμανοί γι αυτό. Όταν εμείς είχαμε τη μεγαλύτερη αναλογία Cayen στην Ευρώπη, οι Γερμανοί φταίγαν λιγότερο για τη λογική μας. Περισσότερο φταίγαμε εμείς.
Όταν νομίζαμε πως μπορούσαμε να ζούμε καλύτερα από κάθε Ευρωπαίο, να έχουμε περισσότερα, να δανειζόμαστε ασύστολα, να φτιάχνουμε μεγάλα σπίτια, να επιδεικνυόμαστε και λιγάκι να κοροιδεύουμε τη δική τους ζωή... ήταν δικιά μας λογική και λειτουργία.
Όταν ήρθε ο λογ/μός όλων αυτών, βρεθήκαμε οι περισσότεροι εκτεθειμένοι.

Αυτό που κάνουν σήμερα οι Γερμανοί, σα στάση, είναι άθλιο. Είναι ο χονδοειδής τρόπος, είναι η κακία που δείχνουν να εκφράζουν μέσα από τη στάση τους. Δε ξέρω αν είναι το 4ο ραιχ.. ή απλά το δικαστήριο που κρίνει με αυστηρότητα κι επιβάλλει υψηλές ποινές με χαιρεκακία.
Δε ξέρω ακόμα πραγματικά αν βασίζονται στη "γνώση τους" πως οι επιλογές των κατηγορούμενων είναι να συμμορφωθούν στις βαριές ποινές, ή να επιλέξουν την αυτοκτονία.. και λειτουργούν έτσι.
Αυτό που κάνουν... ΣΩΣΤΟ Δ Ε Ν είναι.. καθώς γνώριζαν τι γινόταν.
Όμως και μεις ας μην θεωρούμε πως δε γνωρίζαμε, αν ήταν τελικά σωστό αυτό που εμείς κάναμε.
Σημασία εχει, τι κάνουμε από δω και πέρα.
Η επανάσταση, όπως αυτή των πατεράδων μας, είναι στο δικό μας χέρι. Αφορά τις δικες μας ζωές κι όχι των άλλων. Μην πιστεύουμε πως είναι εύκολο. Τότε σε συνθήκες μεγάλης δυσκολίας πήρε 400 χρόνια να γίνει πράξη. Τώρα, το σφάξιμο με βαμβάκι, δε ξέρουμε πόσο μπορέι να χρειαστεί.
Τότε ήταν μιά επανάσταση που ζητούσε ξεκάθαρα ζωές και άίμα σε μια ευθεία αντιπαραθεση με όπλα. Τωρα θέλει ψυχή και κόπο. Θα τη κάνουμε. Καθένας χωριστά και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #95646 από ippomas
Χρονια πολλα λογω ημερας ειλικρινα θα ημουν πολυ ευτυχισμενος αφου δεν μπορουμε να γυρισουμε πισω να διορθωσουμε το μελλον μας. Τοσο απλα πιστευω οτι τα λεω ολα.

Το να ρωτας δεν ειναι κακο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν - 11 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #95663 από χρηστος8
Σόϊμπλε :Θα Αφήσουμε Τους Τούρκους Να Εισβάλλουν!

ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ: Απόδειξη της υπεροντοτητας πληροφορίας ! Η δήλωση ενός μέλους της ανθρώπινης φυλής που βρίσκεται στο πόστο του ώστε να εξυπηρετήσει τον άνθρωπο και όχι τη μηχανή! Μπορεί ποτέ ένας άνθρωπος σε τέτοια θέση να έχει υπαλληλιστικη στάση? Μπορεί ποτέ ένας άνθρωπος που επεμβαίνει στην μοίρα της ανθρωπότητας να επιλέγει να είναι σωστός στην δουλειά του που του ανάθεσε η μηχανή χωρίς να σκεφτεί τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη Ζωή ? Δεν θα έπρεπε να υπάρχει σε αυτή την θέση ένας ανώτερος άνθρωπος?

Ειδικά η στάση του κυρίου Σόιμπλε, ήταν… πώς να το πω, απαράδεκτη. Τουλάχιστον απαράδεκτη”. Με αυτά τα λόγια, ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και γ.γ. της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, δίνει το πρώτο στίγμα για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ ΕΕ, ΔΝΤ και Κύπρου. Με ωμούς εκβιασμούς και απειλές ότι θα χυθεί αίμα…

Όταν ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, είδε ότι τα πράγματα “χοντραίνουν”, έβγαλε τον άσο από το μανίκι. “Αν συνεχίσουμε έτσι και λάβετε μια απόφαση για κούρεμα αυτού του ύψους, εγώ θα παραιτηθώ. Και, αν γίνει αυτό, πιστέψτε με, θα το μετανιώσετε”.

Προς στιγμήν, επικράτησε παγωμάρα. Ήταν η ώρα για την αντεπίθεση των Ευρωπαίων. Άρχισε η -γνωστή πια για εμάς τους Έλληνες- μέθοδος του σοκ. Άρχισαν να διαρρέονται πληροφορίες για κούρεμα 60% στις καταθέσεις και, όλως τυχαίως, η Άγκυρα να απειλεί εμμέσως με νέα εισβολή. Τότε, το όπλο πήρε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Και άρχισε τις έμμεσες απειλές για ΑΟΖ και αναβάθμιση των κατεχομένων.

Κατά πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται, ο κ. Σόιμπλε τόνισε πως η μη σύναψη συμφωνίας είναι πιθανό να οδηγήσει την Κύπρο στο χάος. Άτακτη χρεοκοπία και έξοδος από την Ευρωζώνη. “Σε αυτή την περίπτωση, η Κύπρος δεν θα μπορεί να ελπίζει στους πόρους από το φυσικό αέριο, καθώς η Τουρκία προβάλλει δίκαιες αξιώσεις. Σε μια όξυνση στην περιοχή, εμείς δεν θα είμαστε παρόντες. Ούτως ή άλλως, την ίδια ώρα, η τουρκική πλευρά της Κύπρου θα αναπτύσσεται και με τη βοήθεια της ΕΕ”. Στη συνέχεια άρχισαν οι πιέσεις. Και φτάσαμε στο 30% κούρεμα στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ…

Πηγή της ΕΕ ανέφερε ότι με μεσολάβηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι επετεύχθη συμφωνία σε «συμβιβαστική» πρόταση για κούρεμα καταθέσεων ύψους 30% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην τράπεζα Κύπρου και «haircut» ύψους 4% για καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ στις άλλες τράπεζες (εκτός της Λαϊκής). Περίπου 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε ότι «αν η Κύπρος συμφωνήσει το Eurogroup θα συνεδριάσει μόνο για μια υπογραφή», αποκαλύπτοντας ότι η Λευκωσία δεν αποδέχεται τις απαιτήσεις που προσπαθούν να επιβάλλουν οι δανειστές…

itabloid.gr


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ;;; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ...ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ... Η ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΜΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΑΣ!!!



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Last edit: 11 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν by χρηστος8.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": KERBEROS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν - 11 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #95669 από vag1234
Μόνο και μόνο για να μην κρεμάσουν τον Σαμαρα ξεπούλησαν την Κύπρο ...

Ραγιάδες ήμασταν, ραγιάδες θα είμαστε, ραγιάδες θα είναι και τα παιδιά μας αν δεν αντιδράσουμε..

Μόνο και μόνο η εικόνα της σημερινής παρέλασης τα λέει όλα ...

Ο τσολακογλου ήταν 'γατακι' μπροστά στην σημερινή ηγεσία .. Και δεν εξαιρω κανέναν τους..

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...
Last edit: 11 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν by vag1234.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #95679 από KERBEROS
Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

Τώρα που θα ξεκινήσει η ολοκληρωτική καταστροφή της Κύπρου, κάποιοι θα αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα.
Κι επειδή οι νουθεσίες τους για σκύψιμο του κεφαλιού είναι αποκρουστικές, θα ψάχνουν λαγούμια να κρυφτούν, αφού θα αποκαλυφθεί ο προδοτικός τους ρόλος.

Το πάρτι μόλις άρχισε. Ο σπόρος ρίχτηκε στην Κύπρο και θα καρπίσει κι εδώ.

Απ' την αρχή, για όσους έχουν κοινή λογική, το 'όχι' ήταν χαμένη υπόθεση. Βοήθησε πάντως να φανούν τα αποτρόπαια πρόσωπα των ντόπιων δοσίλογων. Ούτε που φαντάζονται τι θα επακολουθήσει. Οι προδότες δεν έχουν ποτέ καλό τέλος.

Το κεφαλαιώδες ιστορικά ζήτημα είναι τι θα διασωθεί από τα νύχια των ντόπιων και ξένων αρπακτικών. Ο χρόνος τρέχει εις βάρος του τόπου.

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.077 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ