Ακούω ιδέες για κατασκευή χαμάμ

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #134516 από ippomas
Πιστεύω ότι το ποιο βασικό είναι να βρεθεί μια λύση για την μονάδα παραγωγής ατμού, η οποία θα πρέπει να είναι μικρή σε όγκο για να τοποθετηθεί σε εύκολο μέρος, και φυσικά προσβάσιμο για κάθε επέμβαση, το δεύτερο είναι τα υλικά κατασκευής, και το τελευταίο είναι το μέγεθος του χαμάμ να εξυπηρετεί τουλάχιστον δυο άτομα. Πιστεύω ότι πρέπει να κινηθώ πάνω σε αυτές τις γραμμές και ξεκινώ με την μονάδα παραγωγής ατμού, μια ιδέα που έχω είναι να χρησιμοποιήσω ένα μηχάνημα ατμού που βγάζουν κατά διαστήματα τα πολυκαταστήματα, υπάρχει κάποια καλύτερη ιδέα θα ήθελα να την ακούσω.
Ο χώρος που θα διαθέσω είναι το μπάνιο το οποίο θα γκρεμισθεί και τον χώρο του θα πάρει μια καμπίνα του χαμάμ και μια καμπίνα του ντούζ βασικά θα καταργηθεί η μπανιέρα. οπότε θα πρέπει τα καθίσματα και ο περιβάλλον χώρος να γίνουν από ψηφίδα τα καθίσματα επίσης ντυμένα με ψηφίδα η να είναι ντυμένα με ξύλο και τα κάθετα τους με ψηφίδα και όσο για τον φωτισμό με στεγανά Led θα χρειαστεί ένα υγρόμετρο και ένα θερμόμετρο, τα κουφώματα μπορούν να γίνουν από αλουμίνιο με χοντρά διπλά τζάμια η από ξύλο πιστεύω ότι τα ξύλινα είναι καλύτερα αλλά τα αλουμίνια ποιο εφαρμόσιμα. Θέλω να ακούσω προτάσεις σας και φυσικά γνώμες. Δεκτές τιμές για διάφορα εξαρτήματα, ακόμη και προτάσεις από κάποιους που πιθανόν να έχουν και το λειτουργούν. .

Το να ρωτας δεν ειναι κακο.
Last edit: 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν by PRIMUS 45.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #134524 από mastoras
Απαντήθηκε από mastoras στο θέμα Ακούω ιδέες για κατασκευή χαμάμ
Δεν λέγεται χαμάμ αυτή η ωραία ιδέα που έχεις, αλλά σάουνα. :) Χαμάμ είναι τα λουτρά κατά κύριο λόγο με νερά από φυσικές θερμές πηγές.

Οσο αφορά την κατασκευή που θέλεις να κάνεις, είναι πράγματι εντυπωσιακή σαν ιδέα.....μια ιδιωτική σάουνα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο !!!! ;)

Είχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου να φτιάξω μια σάουνα στο σπίτι. Θα την έκανα εξ ολοκλήρου από ξύλο, με ένα απλό σύστημα εξαερισμού, και για την θερμοκρασία θα χρησιμοποιούσα μια φιλανδική απλή σόμπα με κάρβουνα και νερό.

Απλά πράγματα ;)

Για πληροφορίες έψαχνα μόνο σε Φιλανδικά site γιατί κατά την άποψη μου είναι οι μόνοι ειδικοί σε αυτό το είδος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #134536 από Grecu_
Απαντήθηκε από Grecu_ στο θέμα Ακούω ιδέες για κατασκευή χαμάμ
Οι γεννήτριες ατμού για χαμάμ ξεφεύγουν πολύ σε κόστος (2-3000). Στα πολυκαταστήματα τι μηχανήματα έχεις δεί?
Τα κουφώματα θα βλέπουν έξω? Αν όχι, γιατί διπλό και όχι μονό security?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 9 Μήνες πριν #134539 από house
Απαντήθηκε από house στο θέμα Ακούω ιδέες για κατασκευή χαμάμ
www.car.gr/xyma/view/4965876/

Οταν λες ατμου μηχανιματα , εννοεις bosch karcher και τετοια ??? Αν ναι , ειναι ξυρου τυπου δεν κανουν !!!

Εσυ θες ενα χωρο και μια σομπα ειδικη που απο πανω εχει πετρες , ζεστενονται οι πετρες και ριχνουν νερο !!!

Σε spa παμε πρωτα και μετα αγοραζουμε φικια , σορρυ αλλα πλακακια και σαουνα δεν πανε μαζι , ολο θελει απο ξυλο , να χωρανε 2 ατομα μεσα , οχι παραπανω να εχει μεσα χωρο για να καθεσε και οχι σαν το πρωτο που σου δειχνω , τζαμπε , αλλα για πολυ χοντρες και μου κανει κατι απο θερετρο just for laughs
Last edit: 9 Χρόνια 9 Μήνες πριν by PRIMUS 45.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #134547 από ippomas
Απαντήθηκε από ippomas στο θέμα Ακούω ιδέες για κατασκευή χαμάμ
Σας ευχαριστω για το ενδιαφερων σας να ξεχωρισω την σαουνα απο το χαμαμ, η σαουνα οπως σωστα ειπατε ειναι ενας καυστηρας με ξυλα η ρευμα και πανω καποιες ηφαιστιακες πετρες που ζεσταινονται και δημιουργουν την θερμοκρασια του χωρου, κατα διαστηματα ριχνουμε νερο για να ελεγχουμε την υγρασια του χωρου, συνηθη υλικα κατασκευης ειναι βρασμενα ξυλα για να μην εχουμε εγκαυματα λογω ξηρης θερμοκρασιας. Το χαμαμ δεν ειναι Ελληνικη λεξη αλλα δεν γνωριζω και καποια αλλη, ειναι στην Τουρκικη μορφη πολυ διαφορετικο γιατι καθεσαι σε ενα κλειστο χωρο με πετρες η μαρμαρα και κυκλοφορη ζεστο νερο κατω απο τα καθισματα, επισης απο μερικα στομια μπαινη ατμος μεσα στον χωρο και δημιουργουν την εφιδρωση. Αυτο ειναι για επαγγελματικη χρηση και θελει κανονικο καυστηρα με νερα και κυκλοφορια. Μια αλλη μορφη που εχω συναντηση ειναι ενας μικρος χωρος με ψηφιδα πλακακι ολος τριγυρω καθως και τα καθισματα τσιμεντενια με ψηφιδα πλακακι, απο ενα η δυο οπες του χωρου μπαινη μεσα ατμος ετοιμος ο οποιος και ανεβαζη σταδιακα την θερμοκρασια και φερνη την εφιδρωση, ειναι διαφορετικο απο την σαουνα. Τωρα επειδη οι μηχανες παραγωγης ατμου κοστιζουν οπως σωστα αναφερθηκατε σκεφτηκα εαν θα μπορουσα να βαλω ενα ατμοκαθαριστη με καποιες τροποποιησεις φυσικα και να βγαλω αυτον τον ατμο σε ειδικα διαμορφωμενο χωρο για να μην εχω απωλειες και να μπορω να κανω μια σωστη εκμεταλευση του χωρου. Γιατι πιστευω οτι μια μηχανη ατμου απο αυτες που πουλανε τα μαρκετ στα 50-60ε εχει την δυνατοτητα παραγωγης ατμου για εναν χωρο 2μΧ0,80 κλειστο στεγανα, θα πρεπει να δοκιμασω την αποδωση σε ενα κλειστο χωρο και την διαρκεια της παραγωγης ατμου μιας και αυτα εχουν μικρο ρεζερβουαρ νερου.

Το να ρωτας δεν ειναι κακο.
Last edit: 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν by ippomas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 9 Μήνες πριν #135616 από xm
Απαντήθηκε από xm στο θέμα Ακούω ιδέες για κατασκευή χαμάμ
Καλημερα και απο εμενα πρωτα θα πρεπει να δεις τον χωρο που θες να γεμισεις με ατμο
Last edit: 9 Χρόνια 9 Μήνες πριν by PRIMUS 45.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.068 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ