Πρόβλημα με 2 air condition samsung

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145044 από Savvas
Απαντήθηκε από Savvas στο θέμα Πρόβλημα με 2 air condition samsung
Πριν απο ένα μήνα πήρα το Hitachi / RAK 25PPA (Σειρά Inverter Perfomance PPA) για το δωμάτιο του μικρού.
Δεν ξέρω να σου πω για την αξιοπιστία του, όμως σε επίπεδο χρήσης είναι άψογο. Έχει τα φίλτρα wasabi, και το διάλεξα λόγω της πολύ καλής ενεργειακής του απόδοσης στη θέρμανη για τις δικές μας κλιματικές συνθήκες.
Με ξέφνιασε πολύ ευχάριστα το τηλεκοντρόλ που προσφέρει όλες τις δυνατότητες προγραμματισμού (ωριαία, εβδομαδιαία, διακυμάνσεις) που μπορεί κανείς να ζητήσει και έξτρα ευκολίες (θερμοκρασία χώρου, αθροιστική και μηνιαία κατανάλωση ρεύματος κτλ). Το περιβάλλον που δημιουργεί είναι άψογο και πολύ ανώτερο απο τα samsung inverter που έχω στο γραφείο (Για τα χρήματά τους -σε προσφορά 300€ το ένα πριν απο 3 χρόνια- καλά είναι και μέχρι τώρα απροβλημάτιστα, αλλά το νέο Hitachi είναι σε άλλη κλάση).
Η καλή του ενεργειακή απόδοση έχει επιβεβαιωθεί στην πράξη (νότια προάστια Αθηνών) καθώς για 1 μήνα πολύωρης λειτουργίας (φροντίζω στο πρόγραμμα eco, να μου διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία στο δωμάτιο του μικρού που είναι απομονωμένο και πιο κρύο απο το υπόλοιπο σπίτι λόγω εκτεθειμένων τοίχων προς βορρά, συμπληρωματικά της διακοπτώμενης κεντρικής θέρμανσης του σπιτιού) και έχει κάψει περίπου 50kWh.

Συνολικά είμαι 100% ευχαριστημένος και για την τιμή του (500€) θα έλεγα 150% ευχαριστημένος.

Ένα Hitachi που έχω στο σαλόνι απο το 2008 (on/off με R410) έχει αποδειχθεί πολύ καλό και λειτουργεί απροβλημάτιστα αν και δεν έχει όλα τα καλούδια του καινούργιου. Βέβαια το ίδιο ισχύει και με το Fujitsu που έχω απο το 2003 (On/off με R22 και made in Japan) στην κρεβατοκάμαρα. Τώρα πια όλα φτιάχνονται στην Κίνα.

Αυτά με το ανοξείδωτο εσωτερικό ανήκουν στη σειρά premium και η τιμή τους ξεφεύγει προς τα 1.300+. Δε νομίζω ότι αξίζει το επιπλέον κόστος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145065 από sdf
Απαντήθηκε από sdf στο θέμα Πρόβλημα με 2 air condition samsung
Χθές αγοράστηκε και σήμερα τοποθετήθηκε το Hitachi ras-rac e14 hbg στα 480 ευρώ απο κατάστημα ηλεκτρικών της πόλης (-10 ευρώ απο την καλύτερη τιμή στο ίντερνετ), χωρίς τα περαστικά.
Πρώτες εντυπώσεις: εσωτερική μονάδα μικρότερη ( σε πλάτος) και ελαφρύτερη κατά ενάμιση κιλό.
Εξωτερική μονάδα βαρύτερη κατά 4 κιλά.
Πλαστικά εφάμιλλα αλλά σχεδιασμός εσωτερικής μακράν χειρότερος, φέρνοντας πολύ σε κίνα στο χιτάτσι.
Ενδεικτικά δεν υπάρχει οθόνη ένδειξης θερμοκρασίας χώρου και λειτουργιών πάνω στην εσωτερική παρά μόνο 2 λαμπάκια και ένα κούμπί αφής.
Λειτουργία θέρμανσης: Ζεσταίνει γρήγορα το χώρο αλλά ο ανεμιστήρας της εσωτερικής στο auto, high και λιγότερο στο medium είναι αρκετά θορυβώδης, είναι βέβαια πιο δυνατός στα 660 κυβικά από 520 στο σάμσουνγκ.
Λειτουργίες: Το hitachi δεν έχει λειτουργία αυτοκαθαρισμού αφού το κλείσεις, δεν έχει ιονιστή (παρόλο που σπάνια τον χρησιμοποιούσαμε), δεν έχει λειτουργία sleep, δεν έχει αυτοδιάγνωση εκτός και αν δεν αναφέρονται καθόλου κωδικοί και λειτουργία στο manual.
Εχει λειτουργία leave home στην οποία δεν αφήνει τον χώρο να κατεβάσει θερμοκρασία κάτω απο 10 βαθμούς αν το κλείσεις και φύγεις.
Δεν έχει επιπλέον φίλτρα εκτός τις σίτες της σκόνης.
Ελπίζω οι παραπάνω ελλείψεις στο χιτάτσι ( κυρίως ο αυτοκαθαρισμός και τα φίλτρα ) να αντιροπηθούν απο την αξιοπιστία της συγκεκριμένης μάρκας.
Πληροφοριακά το ίδιο μοντέλο με κωδικό ras-rac e 14 hb διατίθεται με φίλτρο wasabi και ανοξείδωτο εσωτερικό με 30 ευρώ παραπάνω στο ίντερνετ αλλά ο έμπορος ¨δεν το δούλευε¨ και δεν ήταν ετοιμοπαράδοτο.
Last edit: 9 Χρόνια 2 Μήνες πριν by sdf.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145152 από sdancer75
Απαντήθηκε από sdancer75 στο θέμα Re:Πρόβλημα με 2 air condition samsung

jps έγραψε:

sdf έγραψε: elecron: Πιθανών να έχεις δίκιο δεν είμαι ηλεκτρονικός και δεν ξέρω, δεν μπορώ να πώ.
Τελικά η πλακέτα του δέυτερου (η μή διορθωμένη) πήγε σε άλλο ηλεκτρονικό και περιμένω νέα του.
Το κόστος πάντως για καινούργιο ινβέρτερ hitachi 14 hbg απο μαγαζί της πόλης είναι 480 ευρώ, χωρίς την απεγκατάσταση παλίου και τοποθέτηση καινούργιου. Σε ερώτηση για το hb που έχει φίλτο wasabi και ανοξείδωτο εσωτερικό μου είπε ότι δεν το δουλέυει και δεν μπορεί να μου πεί.
Με ένα 20-αρικο λιγότερο το fujiysu asyg12 llcr αφού to asyg12 llcb το συγκεκριμένο μαγαζί δεν το συστήνει ώς παλιό μοντέλο.
Μεταξυ των 2 (hitachi vs fujitsu) πιο συστήνετε εσείς ?
Ρωτώ λόγω της μικρής διαφοράς τιμής και κυρίως της διαφοράς στην εγγυήση αφου χιτάτσι δίνει 1 χρόνο για τα ηλεκτρικά ενώ φουτζίτσου 3 χρόνια.
Που οφείλεται η τόσο μεγάλη διαφορά ?


Η διαφορά στην εγγύηση είναι θέμα τόσο της εταιρίας όσο και της εκάστοτε αντιπροσωπείας σε συνεννόηση με την κατασκευάστρια εταιρία,ανάλογα με το πως κινούνται οι ανταγωνιστες σε κάθε χώρα.
Hitachi = καλύτερος κατασκευαστής
Fujitsu = καλύτερη αντιπροσωπεία ( όμιλος φειδάκη = μεγαλύτερο και αρτιότερο δίκτυο πωλήσεων και after sales service στην Ελλάδα ).


Fujitsu στη Λάρισα ειναι ανύπαρκτη . Όταν τους χρειάστηκα ήρθε ένα συνεργαζόμενο συνεργείο που ουσιαστικά δεν έλυσε το προβλημα πήραν 30 ευρω ευγενική χορηγία για την επίσκεψη και μετά δεν σήκωναν τα τηλέφωνα . Εγω το έκανα reset το κλιματιστικό και διορθώθηκε κάπως η κατάσταση .

sdancer75

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.067 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ