Λέβητας Erato Pelletherm & καυστήρας EratoGP 20+ 32kW by cdisl

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12417 από cdisl
Η εγκατάσταση του παραπάνω συστήματος έλαβε χώρα στις αρχές Νοεμβρίου του 2011. Η ισχύς του λέβητα είναι 32 KW και καλύπτει επαρκέστατα το παρακάτω σπίτι:
Τριώροφη μεζονέττα σε ανατολικό προάστιο της Θεσσαλονίκης με συνολικό εμβαδό 195 τμ. και καλό προσανατολισμό. Χτισμένη πριν 5 χρόνια, με καλά πλαστικά κουφώματα και υποθέτω καλές μονώσεις.Από βορα κολλάει σε ολοιδια μεζονεττα, ενω οι υπολοιπες τρεις πλυρές είναι ελεύθερες. Το υπόγειο(ισόγειο από μπροστά) θερμαίνεται κανονικά και μάλιστα στους 24 βαθμούς λόγω ύπαρξης ηλικωμένου. Οι άλλοι δυο όροφοι θερμαίνονται και αυτοί στους 23-24 βαθμούς γιατί έχω μικρά παιδια και μια γυναικα που αγαπαει τη ζέστη σαν τρελή!Όλο το χειμώνα κυκλοφορούσα με το κοντομάνικο!!Και οι τρεις οροφοι έχουν θερμοστατη. Ζεστα νερα παιρνω από το boiler που είναι συνδεδεμένος παράλληλα με τον λέβητα. Να σημειώσω ότι στο μεσαίο πάτωμα (σαλονι-κουζίνα) έχω ενργειακό τζάκι, το οποίο έκαιγα μόνο τα βράδια για 4-5 ώρες.Κατανάλωση ξὐλων ως σήμερα 2500χλγ. Κατανάλωση πελλετ ως σήμερα 4800χλγ.Με το πετρελειο θα ηθελα 2,5τν και κοντά στα 2500€. Για το πέλλετ μου έχουν φύγει 1250 € μέχρι στιγμής.
Ο προμηθευτής-εγκαταστάτης, ο οποίος έδρευε στην Άσσηρο και τώρα στο Φίλυρο, μου τον ρύθμισε εξαρχής πολύ καλά και έχω βαθμό απόδοσης (πρώτη μέτρηση στην εγκατάσταση) 91,5%!!
Ο καυστήρας αν και φτάνει μέχρι τα 32 KW μπορεί να ρυθμιστεί από τα 16 Kw. Στην αρχή ρυθμίστηκε στα 22 KW για να μην έχω μεγάλη κατανάλωση και για να δω πως θα τα πάει. Δεν είχα απολύτως κανένα θέμα με την κατανάλωση και με την γενικότερη λειτουργία και σε δευτερη επίσκεψη του εγκαταστατη μετρήθηκε η απόδοση στα 92%,οπότε τον καυστήρα τον άφησα στα 22 KW. Δεν πειραματίστηκα πολύ με την ισχύ και με τον παρεχόμενο αέρα. Ο λέβητας για να πιάσει από κρύος τους 80 βαθμούς θέλει περίπου 20-25 λεπτά. Τον θερμοστάτη τον είχα στους 75 βαθμούς. Αυτό που κατάλαβα βλέποντας τον εγκαταστάτη με το μηχανημα καυσαεριων είναι ότι η ρυθμιση ενός λέβητα (κυρίως ο αερας σε συνάρτηση με την ισχύ) είναι το Α και το Ω. Αν και μπορούσα να παίξω και εγώ μόνος μου με την ισχύ και με τον αέρα, δεν το έκανα....Θέλει να έχεις το μηχάνημα από δίπλα να μετρας τα καυσαέρια...
Τον νοέμβριο είχα μέση κατανάλωση ενάμιση σακί, ενώ στα πολλά κρύα έφτασα και τα 3,5 σακκιά. Τις τελευταίες 20 μἐρες καίει 1 σακί. Τους πρώτους δύο μήνες είχα πάθει ψύχωση και μετρούσα κάθε μέρα πόσο καίει...(συμπλήρωνα τη δεξαμενή μεχρι πάνω κάθε μέρα).Περίπου μου καίει θερμιδικά όσο μου εκαιγε και ο λέβητας πετρελαίου που είχα. Δεν είδα κάτι παράλογο στην κατανάλωση. Αυτό φαίνεται και από όσο μου έχει κάψει ως ήμερα.
Καθάρισμα μέσα κάνω κάθε μήνα για να έχω καλή απόδοση. Μου παίρνει περίπου 30-40 λεπτά και είναι πολύ εύκολο με τα δύο εξαρτήματα που είχε μαζί του ο λέβητας. Πάντα φοράω μάσκα για τα αιωρούμενα σωματίδια (σκόνη), όταν τον καθαρίζω.
Το μόνο πρὀβλημα που μου έβγαλε ήταν ο γενικός διακόπτης στην κεντρική κονσόλα του λέβητα που έλιωσε από πίσω. Ελλατωματικός σύμφωνα με τον εμπορο-εγκαταστάτη, ο οποίος ήρθε την άλλη μέρα το πρωί και μου τον άλλαξε!!!!Όπως και μου μέτρησε για δεύτερη φορά τα καυσαέρια δωρεάν για να δει πως παέι!!!( ο λέβητας δούλευε κανονικά, απλώς δεν μπορούσα να τον κλείσω από την κονσόλα του).
Άλλη φοαρά μου μπούκωσε ο κοχλίας από καύση κακού πέλλετ που έβγαζε πολύ στάχτη. Τον καθάρισα μόνος μου μετά από τηλεφωνική βοήθεια από τον εγκαταστάτη. Ξεβίδωσα 4 βίδες, τον καθάρισα και τις ξαναβίδωσα. Ο καυστήρας έχει δυο φώτα led που αναβοσβήνουν, τα οποία σε κατάσταση λειτουργίας σε δείχνουν τις ρυθμίσεις του καυστήρα. Σε περίπτωση βλάβης (όπως με τον κοχλία) ανάβει συνεχόμενα ή το ένα ή το άλλο ή και τα δύο μαζί και ανατρέχεις στο βιβλιαράκι των οδηγιών και βλέπεις τι πρόβλημα μπορεί να έχει. Πολύ χρήσιμα και αυτά!!!
Από πέλλετ έχω κάψει αρκετά είδη και από διαφορες χώρες και προμηθευτές για να έχω μια άποψη της αγορας. Ξεκίνησα με το ALFAWOOD για δυο μήνες, με το οποίο ήμουν πολύ ευχαριστημένος, μέχρι που το χάλασε και το γύρισα σε βουλγάρικο, μετα ρουμάνικο (και καλά οξυα, αλλά ήταν τρίχες) και μετά σε σερβικο της BIOENERGY. Έκαψα και μερικά ΜΑΚΗ και μου άρεσε και αυτό.
Γνώμη μου είναι ότι καλό πελλετ είναι αυτό που δεν αφήνει πρώτον πολύ κλίνκερ στο τασάκι και δεύτερον πολύ στάχτη στο τασάκι και απέξω απαυτό. Καλό θεωρώ για μένα είναι αυτό που μπορεί να καίει δυο μέρες στο λέβητα (περίπου 4-5 σακκιά κατανάλωση για δυο μέρες) χωρίς να καθαρίσω το τασάκι μετα την πρώτη μέρα. Έπεσα και σε πέλλετ που έπρεπε να το καθαρίζω 3 φορές την ημέρα,γιατί γέμιζε το τασάκι με σταχτη και μια φορά μου μπούκωσε τον κοχλία. Γενικά πιστεύω ότι όταν γεμίζει το τασάκι με στάχτη γρήγορα, πέφτει η απόδοση του λέβητα, γιατί η φλόγα στον καυστἠρα καίει από μέσα βαθιά και δεν φτάνει εύκολα στα απέναντι τοιχώματα του λέβητα.
Ούε αυστριακό πέλλετ πήρα, ούτε με ντιν, ούτε με νταν. Έψαχνα πέλλετ σε χαμηλή τιμή και με πολύ έρευνα αγοράς στους γύρω προμηθευτές. Προτιμώ πάντως να τα δίνω σε ελληνικό πέλλετ, ακόμα και αν είναι λίγο ακριβότερο, φτάνει να μην μου κάνει πολύ κλίνκερ και στάχτη.
Εν κατακλείδι, έμεινα πολύ ευχαριστημένος από τον λέβητα-καυστἠρα της ΕΡΑΤΟ. Μπορεί να είναι από τη βουλγαρία όμως τα μαντέμια του είναι τσέχικα και η πλακέτα του καυστήρα ιταλική ή σουηδική, δεν θυμάμαι καλά. Οι βούλγαροι απλώς κάνουν μεταποίηση. Συναρμολογούν τα εξαρτηματα που αγοράζουν απέξω και μας τα πουλάνε έτοιμα.
Πολλοί που μένουν βόρεια ελλάδα πήγαν μόνοι τους στη βουλγαρία, φόρτωσαν έναν λέβητα-καυστἠρα (μπορεί και σαν τον δικό μου), σε αρκετά φθηνότερη τιμή και φώναξαν έναν υδραυλικό να τους τον εγκαταστήσει, Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όμως. Όπως είπα και πιο πάνω το βασικότερο είναι η αρχική ρύθμιση, Αν δεν ρυθμιστεί καλά, μπορεί να σου βγάλει προβλήματα, να καίει πολύ, να μην εκτελεί καλά το πρόγραμμα αυτοκαθαρισμού που κάνει κοκ...Αν τους χαλάσει κάτι τι θα κάνουν?Θα τρέχουν πάλι στη βουλγαρία για ανταλλακτικό? Μες στον χειμώνα?
Βασικό είναι το after sale service. Εγώ είμαι τυχερός που έπεσα σε συνεπή επαγγελματία, που με βοήθησε όταν έπρεπε, απαντούσε τα τηλεφωνήματά μου, αλλά και με πήρε και αυτός δυο τηλέφωνα τον πρώτο μήνα να με ρωτήσει πως παει, πόσο καίει, κοκ,
Το πέλλετ εν τέλει το αγάπησα σαν καύσιμο ύλη και χαίρομαι όταν κατεβαίνω λαμιά φορά στο λεβητοστάσιο και με ακολουθούν οι μικρές μου για να παίξουν με τα ""μικρά ξυλαράκια''!!!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": jnet, GIANNISCATERPILLAR

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12802 από alpan
φίλε cdisl
επειδή οι κατοικίες μας , μάλλον έχουν κοινά χαρακτηριστικά, μπορείς σε παρακαλώ να στείλεις στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , προμηθευτή , όνομα τεχνικού και τιμές .
Σε ευχαριστώ,

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #13649 από nchatzitou
και γω θέλω να μου στείλεις εμπορο και τιμή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

When Kings become philosophers and philosophers become rulers ,then people become happy - Plato

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #16095 από yiannisthe
φίλε cdisl
μπορείς σε παρακαλώ να στείλεις στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., προμηθευτή , όνομα τεχνικού και τιμές .
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19721 από mitsaras
αδερφε αν μπορεις στειλε μου και εμενα ονομα τεχνικου και την εταιρια

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19723 από mitsaras
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.077 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ