Λεβητας πελλετ - δοχειο αδρανειας

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #154906 από andros
Απαντήθηκε από andros στο θέμα Λεβητας πελλετ - δοχειο αδρανειας
Ευχαριστώ πρώτα από όλα για το σχόλιο του etsa67.
Η βασική αλλαγή ΄στην κατανάλωση οφείλεται στην αλλαγή της συνδεσμολογίας λέβητα-δοχείου-δικτύου. Κατά την 1η εγκατάσταση είχα στην ουσία το δικτυό μου και του είχα προσαυξήσει μιά δεξαμενή 800λτ, η οποία προυπόθεται να την έχεις ζεστάνει προηγουμένως για να ανταποκριθεί και χρονικά και ενεργειακά άμεσα στις ανάγκες χρήστων (ούτε καν συγκοινωνούντα δοχεία). Να έχεις ένα ξυλολέβητα που τον γεμίζεις με ξύλα 1-2 φορές την ημέρα, εκεί να το καταλάβω οπου χρειάζεσαι να αποθηκεύεις κάπου για αργότερα όλη αυτή την ενέργεια που παράγεις ακανόνιστα, και μετά βάλε και τετράοδες και τρίοδες ανάμειξης. Στο πέλλετ όμως αυτή η συνδεσμολογία ήταν έγκλημα γιατί από ένα σπίτι 3 διαμερισμάτων είχα γίνει πολυκατοικία 6-8 διαμερισμάτων.
Με την 2η συνδεσμολογία, χωρίς να αγοράσω το παραμικρό επιπλέον εξοπλισμό, κατάφερα ο λέβητας μου να βλέπει απευθείας το δικτυό μου, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα μία ανάμειξη (% θερμ. λέβητα + % θερμ. δοχείου) και όταν δεν υπάρχει κάποιος όροφος να ζητάει νερά, κλείνει ο κυκλοφορητής και ο λέβητας δουλεύει για 15λ max παράλληλα στο δοχείο, εκτονώνοντας στο ρελαντί την αδρανειά του στο δοχείο. Όπως ανέφερα στο προηγούμενο ποστ, αυτό μου επέτρεψε να εκμεταλλευτώ πλήρως την λειτουργία του Ecomax.
Όταν ο λέβητας πιάσει τους 75 βαθμούς κόβει και μπαίνει σε κατάσταση supervision και τον έχω βάλει να ξαναπαίρνει όταν πέσει στους 58. Παράλληλα μετά από εμπειρία και μετρήσεις, έχω βάλει σαν στόχο όταν στο δοχείο το κάτω μέρος πιάσει τους 43 βαθμούς να σταματάει ο κυκλοφορητής της Lazar πίσω από τον λέβητα να στέλνει στο δοχείο και απλά να μπαίνει από τους 64 βαθμούς σε μία κατάσταση αποκλιμάκωσης (25% της ισχύος) εώς τους 75 βαθμούς. Όταν μπεί σε κατάσταση αναμονής, αφού ηρεμήσει λίγο η θερμική ροή το δοχείο έχει περίπου 62-63 βαθμούς επάνω και 44-45 βαθμούς κάτω. Αυτό εξασφαλίζει σίγουρα τον 1ο που θα ζητήσει νερά και αν η θερμοκρασία του δοχείο στο επάνω μέρος πέσει κάτω από 58 βαθμούς, τότε θα λειτουργήσει ο κυκλοφορητής της Lazar να δώσει νερά από τα ζεστά του λέβητα στο δοχείο και αν πέσει η θερμοκρασία κάτω από 58 θα ξανακάνει έναυση ο λέβητας. Επίσης το διάκενο των 17 βαθμών ανάμεσα στο επιθυμητή των 75 και την θερμοκρασία έναρξης 58, εξασφαλίζει τις ζεστές ημέρες τις λίγες εκκινήσεις του λέβητα λόγω συντήρησης του λέβητα και του δοχείου.



Το σημαντικότερο από όλα είναι η 2η συνδεσμολογία που σου είπα. Σε κανονικό χειμώνα πιστευω ότι θα κάψω ανάμεσα σε 3,5 με 4 τόνους το πολύ Schwei. Καλά είναι πιστεύω για 3 οικογένειες αν σκεφτείς ότι αυτό μεταφράζεται σε 4*250=1000 ή 330€ για κάθε οικογενένεια ή περίπου 60/μήνα max για κάθε σπίτι με θέρμανση και ζεστά νερά χρήσης, όπως θα έλεγε ο ναύαρχος εν αποστρατεία του Μπειζάνη.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #155060 από GEORGIOSK-DRAMA
Καλησπερα σε ολλους.διαβασα τα αρθρα σας για τα αδρανειας.εχω και εγω ΝΕCIA25KW με αδρανειας 500 λιτρα με 2 σερπαντινες .Εχω συνδεση τον λεβητα με τησ σερπαντινες και ζεστενω τα νερα του μποιλερ.θελω να ρωτησω αν ειναι σωστα.Και τα σωματα τραβανε νερο απο το μποιλερ με κυκλοφοριτη και θερμοστατη χωρου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #155066 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Λεβητας πελλετ - δοχειο αδρανειας
σ αυτα που διαβασες δεν υπρχουν λαθη συνδεσμολογιας ....υπαρχει το σωστο και το λιγοτερο η περισσοτερο σωστο :)
υπαρχει ομως σωστος και λαθος τροπος λειτουργιας του καυστηρα


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.082 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ