P100 Platinum Kostrzewa

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #5730 από maria_pem
Απαντήθηκε από maria_pem στο θέμα P100 Platinum Kostrzewa
τον 32 εχω βαλει και΄γω!
μπορεις να μου πεις στο ποσο ειναι ρυθμισμενο το πελλετ και στο ποσο ο ανεμιστηρας οταν φτασει στο 100%

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #5740 από kakos
Απαντήθηκε από kakos στο θέμα P100 Platinum Kostrzewa
Ο κωδικός είναι ο 147 για τον δικό μου τουλάχιστον που είναι ο Fuzzy Logic 25Kw. Σχετικά με τις ρυθμίσεις υπάρχει ένα θέμα. Και εμένα ο αντ/πος μου έβαλε κάποιες ρυθμίσεις όμως πιστεύω ότι θέλει περισσότερο ψάξιμο. Σχετικά με το μενού έχει πολλές παραμέτρους. Στις 4 ημέρες που συνολικά τον έχω δεν έχει σταματήσεις σχεδόν ποτέ εξαιτίας του συστήματος Fuzzy Logic του οποίου η λογική είναι να διατηρεί ζεστά νερά συνέχεια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχει μεγαλύτερη? κατανάλωση (σχετικό βέβαια και αυτό). Συγκεκριμένα υπολογίζει με βάση την εξωτερική θερμοκρασία πώς πρέπει να δουλεύει. Ετσι ο ανεμιστήρας που δουλεύει συνέχεια σχεδόν, αυξομειώνει στροφές ανάλογα με την απόδοση που πρέπει να λειτουργεί ο λέβητας. Τις περισσότερες ώρες δουλεύει στο ελάχιστο (είναι ρυθμισμένο στο 30% της απόδοσής του. Αυτό μεταφράζετε σε περίπου 2 15Κιλα το 48ωρο....Είναι αρκετά αν σκεφτεί κανένας ότι στο κόστος θα μου έρθει περίπου όσο το πετρέλαιο (άντε λίγοι ποιο χαμηλά) όμως με απίστευτη ζέστη - ζεστά νερά - 24ώρες το 24ωρο κάτι που στερούμουν απο αυτό.

ΚΑΒΑΛΑ - ΚΩΣΤΑΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #5742 από kris76
Απαντήθηκε από kris76 στο θέμα P100 Platinum Kostrzewa

kakos έγραψε: Ο κωδικός είναι ο 147 για τον δικό μου τουλάχιστον που είναι ο Fuzzy Logic 25Kw. Σχετικά με τις ρυθμίσεις υπάρχει ένα θέμα. Και εμένα ο αντ/πος μου έβαλε κάποιες ρυθμίσεις όμως πιστεύω ότι θέλει περισσότερο ψάξιμο. Σχετικά με το μενού έχει πολλές παραμέτρους. Στις 4 ημέρες που συνολικά τον έχω δεν έχει σταματήσεις σχεδόν ποτέ εξαιτίας του συστήματος Fuzzy Logic του οποίου η λογική είναι να διατηρεί ζεστά νερά συνέχεια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχει μεγαλύτερη? κατανάλωση (σχετικό βέβαια και αυτό). Συγκεκριμένα υπολογίζει με βάση την εξωτερική θερμοκρασία πώς πρέπει να δουλεύει. Ετσι ο ανεμιστήρας που δουλεύει συνέχεια σχεδόν, αυξομειώνει στροφές ανάλογα με την απόδοση που πρέπει να λειτουργεί ο λέβητας. Τις περισσότερες ώρες δουλεύει στο ελάχιστο (είναι ρυθμισμένο στο 30% της απόδοσής του. Αυτό μεταφράζετε σε περίπου 2 15Κιλα το 48ωρο....Είναι αρκετά αν σκεφτεί κανένας ότι στο κόστος θα μου έρθει περίπου όσο το πετρέλαιο (άντε λίγοι ποιο χαμηλά) όμως με απίστευτη ζέστη - ζεστά νερά - 24ώρες το 24ωρο κάτι που στερούμουν απο αυτό.


215 κιλα το 48ωρο?πολλα μου φαινονται.ποσα τετραγωνικα ζεσταινεις?θερμοκρασια χωρου τι εχεις?
μηπως θα πρεπει να το ψαξεις λιγο?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #5747 από steliosveronis
Απαντήθηκε από steliosveronis στο θέμα P100 Platinum Kostrzewa
Δύο δεκαπεντάκιλα; Αυτό πάλι μου φαίνεται λίγο!
Πάντως πολύ θα ήθελα να μάθω τις εντυπώσεις αυτών λέβητα Kostrzewa. Μαζί με τους λέβητες ΣΑΜΑΡΑ είναι αυτοί που μου έχουν κινήσει περισσότερο το ενδιαφέρον.
Ενόψει επικείμενης αγοράς, είναι χρήσιμο να ξέρουμε πόσο απροβλημάτιστα δουλεύουν, τι απόδοση έχουν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #5753 από kakos
Απαντήθηκε από kakos στο θέμα P100 Platinum Kostrzewa
2x15 κιλα σωστά. Λίγα είναι.... Λοιπόν θα πώ μερικά πράγματα σαν παραμέτρους. Εχω αναφερθεί και σε άλλα νήματα σχετικά με την μόνωση. Το σπίτι είναι μονωμένο με 7cm εξηλεασμένη. 3 οροφοδιαμερίσματα περίπου 65-70τμ. Απο αυτά τα καλοριφέρ λειτουργούν μόνο στον 2ο που κάθομαι (1ος - 3ος άδειος προς το παρόν). Ο ΛΕΒΗΤΑΣ. Μπήκε την Κυριακή για πρώτη φορά σε λειτουργία. Ο εισαγωγές (ecosmart....κάτι) δίνει κάποιες ρυθμίσεις στους αντ/πους οι οποίες σύμφωνα με τα λεγόμενά τους εχουν προταθεί κατόπιν δοκιμών απο το τεχνικό τμήμα του εισαγωγέα. Αυτές οι ρυθμίσεις έχουν να κάνουν με καμπυλότητα λειτουργίας, τάισμα του καυστήρα, min-max θερμοκρασίες νερών, histerisis (+-) σχετικό με την θερμοκρασία νερού, και min λειτουργία απόδοσης λέβητα. Ολα αυτά είναι κλειδωμένα κάτω απο ένα μενου το οποίο έχει κωδικό (147) και υποτίθεται ότι πρέπει να τα εισάγει κατα το πρώτο άναμμα ο αντ/πος. Το θέμα είναι ότι στα διαμερίσματα μου έχω θερμοστατικές κεφαλές (δεν χρησιμοποιώ τον θερμοστάτη χώρου που δίνει ο κατασκευαστής του λέβητα). Το αποτέλεσμα είναι ότι όταν το σπίτι και συγκεκριμένα το κάθε δωμάτιο πιάσει την θερμοκρασία που έχει οριστεί στην κεφαλή του καλοριφέρ αυτό κλείνει αυτόματα και δεν ζητά άλλα νερά. Ετσι το κύκλωμα πάντα θα έχει μικρο απώλειες και ο λέβητας θα προσπαθεί πάντα να διατηρεί τα νερά εκεί που έχει υπολογίσει ότι είναι η ιδανική θερμοκρασία για να έχω ζέστη στο σπίτι.
ΣΥΜΠΈΡΑΣΜΑ. Εφόσον τα νερά κυκλοφορούν άρα έχουν απώλειες, επιτυγχάνετε σπάνια η μέγιστη θερμοκρασία που χρειάζεται για να σταματήσει ο λέβητας ο οποίος συντηρεί μόνιμα τα νερά στους 60-62 βαθμούς με χρήση περίπου 20-30% της απόδοσής του (fuzzy logic σύστημα). Αυτό εκτοξεύει την κατανάλωση στη περίπτωση που είμαι μόνος μου, αν υπήρχαν και άλλοι 2 (συνολικά 3) ένοικοι τότε τα πράγματα θα ήταν ποιο συμφέρον διότι το κόστος θα ανέβαινε μεν (λιγό) όμως θα μοιραζόταν /3. Τώρα πιστεύω ότι δεν πετυχαίνω οικονομία, απλά ποιο ποιοτική ζέστη (24ώρες σταθερή θερμοκρασία). Αρα πρέπει να παραμετροποιήσω τον λέβητα διαφορετικά.

ΚΑΒΑΛΑ - ΚΩΣΤΑΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #5758 από dr.panosv
Απαντήθηκε από dr.panosv στο θέμα P100 Platinum Kostrzewa
Εχω τον P100-Platinum KOSTRZEWA 24κw,οι ρυθμισεις του τεχνικου ειναι max air 60% - τροφοδοσια 15,στο φυλλαδιο αλλα και στο φορουμ της εταιριας ειναι κατα πολυ λιγοτερο και τα δυο.Ειχα σοβαρο προβλημα με την αποδοση, δηλαδη οταν ζηταει ο οροφος (13000 θερμιδες) ο λεβητας κρυωνει και αντε απ την αρχη να πιασει θερμοκρασια,να σημειωσω οτι δεν εχω τριοδη η τετραοδη.Η κατασταση σ αυτο προβλημα διορθωθηκε αρκετα ρυθμιζοντας την ελαχιστη ισχυ στο 80%(τροφοδοσια 15, στο φουλ) και κατεβαζοντας στην 1η ταχυτητα τον κυκλοφορητη(το δοχειο αναμονης ειναι μια λυση).Το αλλο προβλημα που παραμενει ειναι η σταχτη στον καυστηρα και προσπαθω με τον αερα να βρω μια λυση,βεβαια παιζει μεγαλο ρολο και η ποιοτητα πελλετ αφου εχω παρατηρησει διαφορες με καλυτερο το αλφα γουντ.Ο κωδικος για τον καυστηρα ειναι η ρυθμισμενη θερμοκρασια του λεβητα + est ,δηλαδη για θερμοκρ. λεβητα 60 εχουμε 60est.Οποιος γνωριζει ρυθμισεις αερα με τις οποιες δεν εχει καταλοιπα,ας βοηθησει...ευχαριστω

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.086 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ