Κοινωνία - Οικονομία (Η Εκκλησία του Δήμου)

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #132406 από stergiosbik
Αυτοαμνηστευμένοι δήμιοι

Η καταστροφή είναι δεδομένη, το ίδιο και η απόγνωση. H πρώτη δεν είναι για όλους ευδιάκριτη, η δεύτερη ακόμα δεν κραυγάζει. Eπιτείνεται συνεχώς η οικονομική ανισότητα, η άδικη μεταχείριση των πολιτών από το κράτος – και η αδικία είναι το πιο εύφλεκτο υλικό, προσάναμμα για το χάος.

H αδικία, η άνιση μεταχείριση, σαρκώνεται σε προκλητικές εικόνες: Tο εμπορικό κέντρο, σε κάποιες πόλεις, προδίδει σφύζουσα ευζωία, οι ραγδαία πολλαπλασιαζόμενες καφετέριες, σε κάθε πόλη, και οι αναιδείς, απτόητες τιμές τους, το ίδιο. Kαθόλου, μα καθόλου εικόνα χρεοκοπημένης χώρας, περικοπών πνιγμού σε μισθούς και συντάξεις, καθόλου αίσθηση υποσιτιζόμενων παιδιών, σιτιζόμενων από την ιδιωτική πρωτοβουλία (χιλιάδες μερίδες κάθε μέρα) ενηλίκων.



Oι αριθμοί δείχνουν στέρηση και οι άνθρωποι ευημερούν; H απατηλή εικόνα δεν είναι η πραγματικότητα της Eλλάδας σήμερα. H συντελεσμένη καταστροφή δεν έχει φτάσει, ακόμα, στη φάση της έκρηξης. Kαι, κυρίως, δεν αφορά η καταστροφή, ούτε στο ελάχιστο, το πελατειακό των κομμάτων κράτος. Mεγάλος αριθμός ανθρώπων, αφάνταστα μεγάλος για τον κοινό νου, απολαμβάνει οικονομικές προνομίες παχυλές, χάρη στην κομματική ένταξη ή εύνοια. Kαταλήστεψαν, επί δεκαετίες, το κοινωνικό χρήμα, δεν ελέγχθηκαν ποτέ για το «πόθεν έσχον» και συνεχίζουν απτόητοι. Tα δύο κόμματα που σήμερα συγκυβερνούν, άλλοτε αλληλομισούνταν παθιασμένα και αλληλομάχονταν, όμως συνεταιρίστηκαν τώρα, ακριβώς για να αποτρέψουν κάθε ενδεχόμενο ελέγχου της ξεσαλωμένης πελατείας τους.

Eνα ποσοστό του πληθυσμού, συνεχώς και μεγαλύτερο, βυθίζεται στην απόγνωση που δημιουργούν οι περικοπές, τα χαράτσια, η κατάρρευση των ταμείων, οι απολύσεις. Kαι η εξαγορασμένη κομματική πελατεία, όπως και η προστατευόμενη κομματική λωποδυσία, συνεχίζουν τη νεοπλουτίστικη καταναλωτική ευωχία. Tυπικά τριτοκοσμική η εικόνα. Mε εφιαλτικότερο αποτέλεσμα μια καταστροφή απρόσιτη στους μακροοικονομικούς δείχτες και στις στατιστικές: την περιθωριοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, την (από διαφθορά ή από εμπεδωμένο πια απελπισμό) αποστασιοποίηση των πολιτών από την πολιτεία.

Tόσο τη διαφθορά όσο και τον απελπισμό τα γιγαντώνει η μικρονοϊκή αμετανοησία του πολιτικού προσωπικού. H χώρα δεν είναι πια ανεξάρτητο κράτος, επιτροπεύεται ασφυκτικά (και δικαίως) αφού η αξιοπιστία των κυβερνώντων είναι, διεθνώς, μηδενική. Tώρα, λ.χ. πλησιάζουν εκλογές και η έγνοια των κομμάτων, όλων, δεν είναι ποιος περιφερειάρχης ή δήμαρχος αποδείχτηκε ικανός να συμβάλει στην ανάκαμψη και πρέπει να στηριχτεί για να συνεχίσει τη θετική προσφορά του, όχι. Tα κόμματα δίνουν το χρίσμα με μοναδικό κριτήριο ποιος υποψήφιος μπορεί να κερδίσει τις εντυπώσεις, για να λογαριαστεί η νίκη του θρίαμβος της κομματικής σιχαμάρας.

H μακάβρια αυτή ηλιθιότητα έχει τις μεθόδους και τις τεχνικές να πετυχαίνει, με την έγκριση των ψηφοφόρων, το κορύφωμα του παραλογισμού: Oι φυσικοί αυτουργοί και οι ηθικοί συνεργοί τους στο εν ψυχρώ κακούργημα υπερδανεισμού της χώρας (για τη συντήρηση του πελατειακού κράτους και της λωποδυσίας των κομματικών), οι ίδιοι αυτοί να διαχειρίζονται και τη «σωτηρία» μας από τις συνέπειες των κακουργημάτων τους. Nα κυβερνούν οι θύτες με την ψήφο των θυμάτων τους.

Kαι η αλογία της πολιτικής σκηνής μεταφέρεται στην κοινωνία καθιστώντας αυτονόητη την αυθαιρεσία, δικαιολογημένον και από τους δικαστές τον βασανισμό του πολίτη: O πολίτης είχε στηρίξει τις προοπτικές της ζωής του στο συμβόλαιό του με το κράτος – συμβόλαιο μισθού, σύνταξης, περίθαλψης, σταθερού συστήματος φορολογίας. Kαι οι εξουσιαστές του κομματάνθρωποι τα ακυρώνουν όλα με δολοφονική στυγνότητα τεχνοκράτη. Aπολύουν δίχως αξιολογική κρίση, χαρατσώνουν γκανγκστερικά τους πολίτες με τον εκβιασμό της συνέχισης ή της διακοπής του ηλεκτροφωτισμού τους. Mεταγγίζουν στον δουλοπάροικο ψηφοφόρο τους την καταθλιπτική μοιρολατρική βεβαιότητα ότι η πατρίδα του τον αντιμετωπίζει σαν σφάγιο προ-ορισμένο να θυσιαστεί, να πληρώσει αυτός, αναιτιολόγητα, την κραιπάλη όσων εγκλημάτησαν σε βάρος του.

H οργή για την αδικία, τη στανική θυματοποίηση, τον χυδαίο αμοραλισμό των εξουσιαστών, αλλοτριώνει τον άνθρωπο χωρίς αυτός να το καταλαβαίνει – ρημάζει το σθένος του. Eκατόν σαράντα πέντε χιλιάδες παιδιά είναι γραμμένα στο «πρόγραμμα σίτισης» του υπουργείου Παιδείας – αλλά ποιο πρόγραμμα θα στήσει στα πόδια τους τους γονείς αυτών των παιδιών, ψυχικά διαλυμένους από την ανημπόρια να θρέψουν τα παιδιά τους; Oι δεκάδες χιλιάδες Eλληνες που μπαίνουν στην ουρά κάθε μέρα να πάρουν το συσσίτιο της Eκκλησίας, θα μείνουν με τον ψυχισμό τους ισόβια σημαδεμένο από τον σημερινό εξευτελισμό που τους επέβαλαν πολιτικοί ανίκανοι και διεφθαρμένοι. Oι πραγματικοί ένοχοι καταστροφής της οικονομίας, κλέφτες του κοινού ποινικού δικαίου (κάθε εβδομάδα και κάποια καινούργια αποκάλυψη λωποδυσίας – «Tαχυδρομικό Tαμιευτήριο, MKO και πάει λέγοντας), ατιμώρητοι και με άθικτη τη χλιδή του καθημερινού τους βίου, προπηλακίζουν τα θύματά τους: «μαζί τα φάγαμε»! – ιταμότητα αυτοαμνηστευμένων δημίων.

Δεν υπάρχει εναργέστερο σημάδι ιστορικού τέλους μιας συλλογικότητας από την πόρωση, την τυφλή ασυδοσία των διαχειριστών της εξουσίας. Oι περιουσίες πρωθυπουργών και υπουργών που υπέγραψαν τον εξωφρενικό δανεισμό της χώρας, δεν δημεύονται, ούτε οι μυθικές απολαβές των παρασιτικών στρατιών από υπουργικούς «συμβούλους», αναρίθμητους αργόσχολους κομματικούς εγκαθέτους σε εταιρείες και οργανισμούς του δημοσίου. Aντί να λειτουργήσει «νέμεσις», πουλιέται, όσο-όσο, η υποδομή της χώρας, η κοινωνική περιουσία – «πράγμα τζιβαϊρκόν, πολυτίμητο».

Oλοφάνερο: Aπό τη σημερινή καταστροφή και ατίμωση δεν θα βγούμε ούτε πιο σοφοί και συνετοί ούτε πιο ανθρώπινοι και φιλάνθρωποι ούτε ηθικά ωριμότεροι. Oταν σε έχουν μεταχειριστεί οι ολίγιστοι και σπιθαμιαίοι, τα τέρατα της ιδιοτέλειας, μόνο σαν αδιαφοροποίητη μονάδα των στατιστικών τους μετρήσεων και ό,τι τους ενδιαφέρει από σένα είναι αποκλειστικά η ψήφος σου και πώς θα σου την υποκλέψουν, τότε μοιάζει έσχατη μωρία να διολισθαίνεις στην επιείκεια που τους νομιμοποιεί να τερατουργούν και να βασανίζουν.

Aπό την «κρίση» ίσως τυπικά «βγούμε» κάποτε: αφού θα έχει εξασφαλιστεί η παράταση της ομηρείας μας στη διεθνή κερδοσκοπία για πολλές δεκαετίες. Θα «βγούμε» ακόμα πιο δραματικά ανυποψίαστοι για την ελληνικότητά μας, πιο ανάπηροι στη γλωσσική μας εκφραστική, με ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση ιστορικής αυτοσυνειδησίας – αλλοτριωμένα, ρημαγμένα υπολείμματα μιας πρότασης πολιτισμού που γέννησε το άθλημα της «σχέσης», όχι το βόλεμα της «σύμβασης». Γέννησε την κοινωνική επαλήθευση της γνώσης, το κατόρθωμα της «πόλεως», με στόχο πρωταρχικό το «αληθεύειν», όχι τη βαρβαρική χρησιμότητα.

Mε την ψήφο μας και στις εκλογές του Mαΐου δεν επιλέγουμε κόμμα. Συντασσόμαστε με την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια ή με τον υπόκοσμο της βουλιμικής κακουργίας.

Χρήστος Γιανναράς
www.mykonospress.gr/?p=17622

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #132408 από house

stergiosbik έγραψε: Oπου γαμος κ χαρα η Βασιλω πρωτη!!!!
Παει ο βλακας ο χοντρος(ΥΠΕΞ) κ κανει δηλωσεις εναντι της Μοσχας κ αμεσως οι Ρωσοι σου πετανε οτι τιθεται θεμα καταργησης της εκπτωσης του φ.αεριου που με χιλια ζορια πηραμε!!! :woohoo:
Που πας ρε πανηλιθιε γλοιωδη αντρα και μπλεκεσαι;Κατσε στην ακρη και ασε τους μεγαλους να βγαλουν ακρη μονοι τους.
Τι πας να το παιξεις;Μεγαλος και τρανος;


To ειπανε σημερα καθαρα , το 10% δεν θα μετακυλίσει στον καταναλωτη !

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #132421 από stergiosbik
Επιστρέφει η σύνταξη στις άγαμες θυγατέρες

To ενδεχόμενο να επιστρέψει μέρος ή ακόμη και ολόκληρο το ποσό, που αντιστοιχεί στη σύνταξη του θανόντα γονεά στις άγαμες θυγατέρες, στο πλαίσιο της αναδιανομής του πρωτογενούς πλεονάσματος, εξετάζει η κυβέρνηση.

Αν και ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία τελική απόφαση, ούτε καν έχει καθορισθεί το ύψος του ποσού από το πρωτογενές πλεόνασμα που θα αναδιανεμηθεί στην κοινωνία, στην κυβέρνηση εξετάζουν σοβαρό το ενδεχόμενο να επαναφέρουν τη σύνταξη που κόπηκε αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2013 στις ανύπανδρες θυγατέρες, δημοσίων υπαλλήλων και ενστόλων.

Πρόκειται για περίπου 30.000 άγαμες θυγατέρες που «σώθηκαν» από τις πρώτες περικοπές του 2010, είδαν όμως τη σύνταξη να κόβεται ή να περιορίζεται δραματικά, από τις αρχές του 2013.

Συγκεκριμένα, με το Μνημόνιο του 2010, καταργήθηκε η ισόβια σύνταξη και πλέον δεν αποδίδεται σε καμία άγαμη θυγατέρα. Ωστόσο, διατηρήθηκε για τις ήδη δικαιούχες που είχαν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, πριν από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου, την 21η Ιουλίου 2010.

Το 2012, στο πλαίσιο ευρύτερων περικοπών σε χιλιάδες συνταξιούχους, επιβλήθηκαν περικοπές και στις ήδη συνταξιούχους άγαμες θυγατέρες. Συγκεκριμένα, ορίστηκε πλαφόν κύριας σύνταξης τα 720 ευρώ μηνιαίως και τέθηκαν εισοδηματικά κριτήρια με αποτέλεσμα για τις περισσότερες από τις άγαμες θυγατέρες, η σύνταξη αυτή να μειωθεί μηνιαίως κατά 250 με 500 ευρώ, ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις όπου λόγω του ότι τα υπόλοιπα εισοδήματά τους ξεπερνούσαν ετησίως τα 8.640 ευρώ, έχασαν ολόκληρη τη σύνταξη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η διακοπή ή η περικοπή της σύνταξης έγινε με βάση τα εισοδήματα του 2011 (δηλώσεις 2012), τα οποία όμως ήταν σημαντικά μειωμένα το 2013 και γι’αυτό ακριβώς το λόγο, πλέον, εξετάζουν στην κυβέρνηση σενάρια αλλαγής των εισοδηματικών κριτηρίων, ώστε κάποιες από τις άγαμες θυγατέρες να λάβουν εκ νέου τη σύνταξή τους

www.toxrima.gr/epistrefi-i-sintaxi-stis-agames-thigateres/

Αναπτυξη ρεεεεε!Δωστε χρημα στο λαο να κινηθει η οικονομια!!!
Και αμα δεν εχει αγαμη κορη δε πειραζει.Ολο κ καποιο σκυλι-γατι θα εχει.Δωστε εκει τη συνταξη!!!!

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #132495 από stergiosbik
Θησαυρίζουν εν μέσω κρίσης

www.zougla.gr/money/article/8isavrizoun-en-meso-krisis

Ξυπνηστε ζωα!!!(με πρωτο και καλυτερο εμενα ;) )
Ετσι γινονται τα λεφτα.Πατωντας επι πτωματων.Και αυτα τα πτωματα ειμαστε ΕΜΕΙΣ!!!

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #132864 από XAALAARAA
Neoset: Το Πρωτοδικείο κήρυξε την εταιρεία σε πτώχευση



Δεκτή η αίτηση των εργαζομένων από τo Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: πριν 49'
Neoset: Το Πρωτοδικείο κήρυξε την εταιρεία σε πτώχευση

To Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας έκανε δεκτό το αίτημα των εργαζομένων του εργοστασίου της ΝEOSET στη Χαλκίδα και κήρυξε σε πτώχευση την εταιρεία.

Οι εργαζόμενοι μετά την απόρριψη της αίτησης υπαγωγής της NEOSET του κ. Κ. Αλεξανδράκη στο άρθρο 99 τον περασμένο Ιούνιο, επιχείρησαν με την αίτηση πτώχευσης να διαφυλάξουν μέρος των οφειλομένων προς αυτούς- κάποιοι υποστηρίζουν ότι το ποσό αυτό προσεγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ- αφού πλέον όλα τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων και των σημάτων της, θα αξιοποιηθούν για να λάβουν τα χρήματά τους όλοι οι πιστωτές της εταιρείας (εργαζόμενοι, τράπεζες, προμηθευτές δημόσιο κ.α).

Επειδή και το σήμα NEOSET αποτελεί πλέον πτωχευτική περιουσία εκτιμάται ότι θα πάψουν να ισχύουν οι συμβάσεις δικαιόχρησης ( franchising) που είχε συνάψει η Neoset.

πηγη

ΡΕ ΟΥΣΤΤΤΤΤ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #133096 από jnet
ΤΟ ΙΡΑΝ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Αθήνα
Στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα μεταβεί την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, το Σάββατο ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση, στην Τεχεράνη, με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ, μετά την οποία θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου.
Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Χασάν Ρουχανί και θα συναντήσει τον πρόεδρο του ιρανικού Κοινοβουλίου, Αλί Λαριτζανί.
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 16 Μαρτίου, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της χώρας και νυν επικεφαλής του Συμβουλίου Σοφών, Ραφσατζανί, καθώς και με τον γενικό γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Αλί Σαμχανί.

Αποκλειστικό θέμα της επίσκεψης του κ. Βενιζέλου στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν , όπως πληροφορούμαστε από καλά πληροφορημένες πηγές αποτελεί η έγερση θέματος αποζημιώσεων της χώρας μας από τους Πέρσες για τις συμφορές που υπέστη η χώρα μας κατά τη διάρκεια των Περσικών Πολέμων του 490-479 π. Χ.
Στην αποστολή συμμετέχουν και μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ερέτριας τα οποία διεκδικούν σεβαστό ποσό επανορθώσεων για την πυρπόληση της πόλης το 499 π. Χ. από το Δάτη Και τον Αρταφέρνη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stergiosbik, lefteris, STAF

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.294 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ