Κοινωνία - Οικονομία (Η Εκκλησία του Δήμου)

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132354 από lefteris
H καυτή πατάτα είναι στην πλευρά των δυτικών τις τελευταίες μέρες μετά τον αιφνηδιασμό που έπαθαν καθώς δεν περίμεναν την αντιδραση της Ρωσίας.
Τα πρόσφατα γενονότα με την ανατροπή του Ουκρανού Προέδρου (άλλο θεμα μεγάλο το τι έφαγε αυτός όσο και οι προκάτοχοι - βλέπε για την πρωην λέγεται 11δις$) είχε από καιρό ενορχηστρωθεί με οικονομική ενίσχυση αλλά και οπλισμό των επαναστατών.
Δεν βρέθηκαν τυχαία τόσα όπλα-χειροβομβίδες στο δρόμο.
Ο σκοπός των Ρώσων είναι δειτός. Προσάρτηση μεγάλων εδαφών σε συνασπισμό - απομάκρυνση των σχεδίων των Δυτικών από τις άλλες χώρες του πρώην σοβιετικού μπλόκ που κοιτάν προς τη Δύση.
Για επέμβαση των αμερικάνων - ούτε λόγος...εδώ... στη Γεωργία που είχαν και δικό τους παιδί στην εξουσία και δεν πήγαν.
Το γόητρο των Αμερικάνων ως υπερδύναμη είναι καταρακωμένο και δεν είναι σε θέση να ανοίξουν νεο μέτωπο.
Όσο για την όποια σύγκριση οπλικών συστημάτων δεν έχει καμία μα καμία σημασία στο επίπεδο της παρούσας αντιπαράθεσης.
Η ιστορία έχει δείξει πως αυτος που δημιουργεί τετελεσμένο έστω και με μικρότερης ποιότητας υλικό και προσωπικό, έχει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα διαπραγμάτευσης - και αυτός είναι και ο σκοπός των αντιμαχωμένων πλευρών στην κρίση αυτή.
Αν ήταν για πόλεμο...θα είχε γίνει.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132355 από fritakos
Μην ξεχνάτε κατι. Οι Ρωσία αυτή τη στιγμή ελέγχει ενεργειακά κατα μεγάλο ποσοστό την Ευρώπη.
Κλείνει το αέριο και μετα..... Το αέριο της βόρειας θάλασσας δεν επαρκεί και το υγροποιημένο απο Αλγερία λίγο και ακριβό.
Το μεγάλο όπλο ειναι η ενέργεια.
Και εμείς οι έξυπνοι Έλληνες κλείνουμε τις μονάδες του λιγνίτη που μας δίνουν ενεργειακή ανεξαρτησία, θέσεις εργασίας, και φτηνό ρεύμα για να τις κάνουμε φ αερίου. .... Ενεργειακή εξάρτηση, άνεργια, και ακριβό ρεύμα,,,

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132356 από terisds
Γιατί να καις μόνο λιγνίτη,και φυσικό αέριο,όταν και απο ήλιο έχουμε αυτάρκεια,και απο αέρα;
Αλλα ξέχασα,οι γνωστοί οι-κωλο-γοι βάζουν κολυματα παντού,μερικές φορές,δεν μου αρέσει,αλλα θα το πω,μια χούντα θελουμε!
Μπροστά στο δημόσιο συμφέρον τι να καταλάβω,φυσικά πάντα με μετρο,όχι να κάνουμε ένα καλό,και χίλια κακά.
Αλλα με τόσα λαμόγια,και προσκυνημένος,πως να στήσουμε αιολικά πάρκα,και φωτοβολταϊκά,όταν δεν μπορούν να μεγαλώσουν τον αεροδιαδρομο στο Μακεδονία,γιατί μόλις εκδικάζεται η μια προσφυγή,κατευθείαν κάνουν άλλη;
Δυστυχώς είμαστε πιόνια στου καθενός την σκακιέρα,αυτοί χτυπάνε τον σκοπό,και εμείς πρέπει να χορεύουμε.
Μερικές φορές ειναι να ντρέπεσε που είσαι έλληνας,απο περήφανο λαό,μας έκαναν σκουπίδια στους λαούς που δεν έχουν καμία ιστορία,και αυτοί οι πουστ@@@δες μέσα στην τρελή χαρά.


Sent from my iPhone using Tapatalk.
Stratos.

ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ-ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ!!!!!!!!
Στράτος.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stergiosbik

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132357 από fritakos
Το είπαμε και σε άλλο νήμα, φωτοβολταϊκά και υδροηλεκτρικά βοηθάνε τα αιολικά ειναι μεγάλη απάτη γιατι πρέπει να έχεις εφεδρείες ολα τα Mw που παράγουν. Η ΔΕΗ δεν μπορεί να παρακολουθεί το δελτίο καιρού για να προγραμματίζει την παραγωγή οποτε αν τύχει και φυσάει σε κάποια αιχμή της κατανάλωσης ΟΚ μπαίνουν στο σύστημα αλλιώς η ενέργεια που παράγουν παει χαμένη. Και φυσικά μετα απο 20-30 χρόνια που θα εχουν εξαντλήσει την οφελειμη διαρκεια ζωής τους θα μείνουν εκεί να στέκονται μεχρι ο αέρας και η βροχή να τα ρίξουν κάτω. Βλέπεις η αποξήλωση τους ειναι τελείως ασημφορη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132360 από STAF
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ VALDAI

Τα σαχλά Ελληνικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία με μεγάλη προθυμία δημοσιεύουν οτιδήποτε οδηγεί σε παρακμή και εξευτελίζει την ανθρώπινη υπόσταση, απέκρυψαν τον ιδιαίτερα σημαντικό λόγο που εκφώνησε ο Vladimir Putin στο Φόρουμ Valdai (Valdai International Discussion Club) .Σε αυτή την ομιλία του αναφέρθηκε στο θέμα της πολιτιστικής κρίσης που καταστρέφει την Δύση, και για τις πνευματικές δυνάμεις με τις οποίες η Ρωσία πρέπει να υπερασπίσει την ταυτότητα της. Παραθέτουμε λοιπόν ένα σημαντικό απόσπασμα από την ομιλία του Ρώσου ηγέτη:

«…Η άλλη μεγάλη πρόκληση για την ταυτότητα της Ρωσίας είναι συνδεδεμένη με τα γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο. Είναι θέματα εξωτερικής πολιτικής αλλά και ηθικής τάξης. Μπορούμε να δούμε πως οι Ευρώ-ατλαντικές χώρες απαρνιούνται τις ρίζες τους, ακόμη και τις χριστιανικές ρίζες που αποτελούν το θεμέλιο του Δυτικού πολιτισμού. Αυτές αρνούνται τις ηθικές αρχές και όλες τις παραδοσιακές ταυτότητες: εθνικές, πολιτιστικές, θρησκευτικές, μέχρι και σεξουαλικές. Εφαρμόζουν κατευθυντήριες γραμμές που εξισώνουν τις
οικογένειες με τις συμβιώσεις ατόμων του ιδίου φύλου, την πίστη στον θεό με την
πίστη στον Σατανά. Η “political correctness”(''πολιτική ορθότητα'') έφθασε σε τέτοιες υπερβολές, που υπάρχουν άτομα που συζητούν στα σοβαρά να γίνει η νόμιμη καταχώρηση πολιτικών κομμάτων που προωθούν την παιδεραστία. Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες ο κόσμος φοβάται να εκδηλώσει την θρησκευτικότητα του. Οι θρησκευτικές εορτές καταργούνται ή αποκαλούνται με διαφορετικά ονόματα και η θρησκευτική τους έννοια αποκρύπτεται όπως επίσης και η ηθική τους βάση. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό ανοίγει έναν δρόμο που οδηγεί απευθείας στη φθορά και την οπισθοδρόμηση, που καταλήγει σε μία βαθιά δημογραφική και ηθική κρίση. Και τι άλλο εάν όχι η απώλεια της ικανότητας
αναπαραγωγής μαρτυρεί πιο δραματικά την ηθική κρίση μιας ανθρώπινης κοινωνίας;
Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των ανεπτυγμένων χωρών δεν είναι πια ικανές να
διαιωνιστούν, ούτε με την βοήθεια της μετανάστευσης. Χωρίς τις αξίες που
υπάρχουν στον Χριστιανισμό και στις άλλες ιστορικές θρησκείες, χωρίς τους
ηθικούς κανόνες πού διαμορφώθηκαν εδώ και χιλιετίες, τα άτομα θα χάσουν αναπόφευκτα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια τους.
Εμείς λοιπόν θεωρούμε φυσικό και σωστό να υπερασπιστούμε αυτές τις αξίες.
Πρέπει να υπάρχει σεβασμός για το δικαίωμα κάθε μειονότητας να είναι
διαφορετική, αλλά τα δικαιώματα της πλειοψηφίας δεν μπορεί να αμφισβητηθούν.
Ταυτόχρονα, βλέπουμε να γίνονται προσπάθειες για να ξαναζωντανέψει, με κάποιο τρόπο, ένα τυποποιημένο μοντέλο ενός μονοπολικού κόσμου και να συσκοτιστούν οι θεσμοί του διεθνούς δικαίου και της εθνικής κυριαρχίας. Αυτός ο μονοπολικός και τυποποιημένος κόσμος δεν θέλει κυρίαρχα κράτη, αλλά επιζητεί υποτελείς. Αυτό ισοδυναμεί σε ιστορικό επίπεδο με την άρνηση των ταυτοτήτων, της ποικιλομορφίας του κόσμου όπως ο Θεός την θέλησε...»

Έτσι ομιλούν οι αληθινοί ηγέτες. Η όποια σύγκριση με τους εγχώριους αλλά και ευρωπαίους πολιτικούς, θα φαινόταν σαν κάποιος να συγκρίνει το γάργαρο νερό με …τον εμετό.
Πηγή: theodotus blogspot

Γιώργος

Μόνο αν στούς νεότερους μάθεις τα μυστικά σου
μεγάλη θα'ναι η προκοπή και η χαρά δικιά σου!!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": χρηστος8, stergiosbik, mastoras, stratis 1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132362 από KERBEROS
Λίγη υπομονή λοιπόν και θα δούμε ποιος θα έχει παραπάνω και διαχρονικότερα κέρδη απ' αυτή την περιπέτεια.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το πάθος που εκφράζετε υπέρ της Ρωσίας.
Πού εδράζεται; Σε ιστορικά δεδομένα δε νομίζω.
Η ΡΩΣΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΠΙΠΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ!
Είναι μία δύναμη που φέρεται διαχρονικά όπως και όλες οι άλλες δυνάμεις. Τα περί Ορθοδοξίας στη σκακιέρα της γεωπολιτικής είναι φαιδρότητες!
Ο Πούτιν είναι άνθρωπος των Δυτικών, δικός τους άνθρωπος, πολύ δικός τους. Κοιτάει το συμφέρον της πατρίδας του -απόλυτα λογικό-. Εμείς γιατί να είμαστε υπέρ αυτών ή υπέρ των Αμερικανών. Έχουμε κάτι να κερδίσουμε κάτι ως χώρα, ως έθνος, ως λαός; Ή φανατιζόμαστε για άλλη μια φορά σαν οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων;
Εύχομαι ειλικρινά να μην απογοητευτείτε από το 'είδωλό' σας Πούτιν.
Αν και δεν το νομίζω...

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.293 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ