"Οικονομική Θέρμανση"

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #28484 από egglezos
Απαντήθηκε από egglezos στο θέμα Re: Απ: "Οικονομική Θέρμανση"
Εγώ απογοητέυτηκα πλήρως από την έκθεση αυτή.

Από την οργάνωση (δικαιολογείται γιατί είναι 1η αλλά δεν δικαιολογείται για τους οργανωτές της που είναι πολύ έμπειροι στον χώρο): μικροί διάδρομοι, πολύ κακή είσοδος μαζί με την έξοδο, δυσκολία στάθμευσης (δικαιολογείται λόγω μεγάλης προσέλευσης)

Εκθέτες: λυπάμαι αλλά θα ξεχάσω και αυτά που ήξερα...και δεν είναι και πολλά...! από που να αρχίσω και πού να τελειώσω: ενδεικτικά, μερικά παραδείγματα:

1) έλληνας κατασκευαστής, νέος στον χώρο, πούλαγε λέβητα 90,000 kcal/h με CE παρακαλώ, ο οποίος καταναλώνει 150 κιλά πυρηνόξυλο τον μήνα! Σε ερώτηση μου τί θερμιδική απόδοση έχει το πυρηνόξυλο, αρκέστηκε να πεί ότι είναι σαν το πετρέλαιο...στην περίπτωση αυτή, όλοι οι κατασκευαστές λεβήτων που υπάρχουν μπορούν να πάνε να πνιγούν: εφευρέθηκε λέβητας που αποδίδει 90,000 θερμίδες την ώρα με κατανάλωση 5 κιλά την ημέρα!!!

2) έλληνας αντιπρόσωπος με λέβητα άγνωστης προέλευσης, χωρίς διακριτικά ή λοιπή σήμανση, σε ερώτηση μου ποιός κατασκευάζει τον λέβητα αυτόν, μου απάντησε "το εργοστάσιο που συνεργαζόμαστε"

3) έλληνας κατασκευαστής λεβήτων "ηλεκτροδιέγερσης" (να βράσω το viagra ) μου εξήγησε πολύ ευγενικά ότι μπορεί να θερμάνει ένα σπίτι με 10 σώματα με 2 kw ...σε λεπτόμερειες για το τί σπίτι είναι αυτό και άν χωράνε οι κότες μου μέσα δεν χρειάστηκε να μπούμε γιατί ήταν προφανές

4) εισαγωγέας αντλιών θερμότητας με γράφημα στον τοίχο εξηγούσε ότι φυσικά οι αντλίες θερμότητας είναι οι πιο φθηνές όλων, μετά το γκάζι και μετά το πέλλετ...σε ερώτηση μου για το πώς προέκυψαν αυτά τα νούμερα, οι απαντήσεις ήταν όλες μαγειρεμένες τόσο ωραία, που ακόμα και ο Μαμαλάκης θα έσκιζε τα διπλώματα του.

5) εισαγωγέας / κατασκευαστής δεν ξέρω θα σας γελάσω, με λέβητα απόδοσης 90% (όλε!) σε ερώτηση μου γιατί καίνε τα καλλύματα του λέβητα, μου απάντησε αφοπλιστικά "μα γιατί έχει νερό ζεστό μέσα"...κατά τα άλλα, η μικρή καμινάδα ήταν η μεγάλη του επιτυχία...

6) εισαγωγέας με πραγματικά πολύ αξιόλογο λέβητα που πουλάει πολύ καλά κιόλας στην Ελλάδα (??), δεν ήξερε πώς γίνεται η καύση μέσα στην εστία του.

7) εισαγωγέας τουρκικων λεβήτων "βιομάζας" δεν μπήκε κάν στον κόπο να βγάλει τα αυτοκόλλητα που λέγαν ότι είναι για κάρβουνο...ίσως γιατί ήταν στα αγγλικά, ενώ εκείνος ξέρει να διαβάζει μόνο τούρκικα.

8) αρκετοί λέβητες με CE και ΕΝ 303-5 (να τα κάνει η μάνα τους) οι οποίοι δεν ξεπερνούσαν τα 3-4 mm πάχος...θυμίζω ότι η απαίτηση των προτύπων είναι για 5mm

9) οι περισσότεροι έλεγαν τιμές + ΦΠΑ το οποίο όπως καλά γνωρίζετε απαγορεύεται...σε έναν χώρο με το 90% των επικσεπτών να είναι πελάτες λιανικής...

και θα μπορούσα να φωνάζω για άλλα 10 ακόμα αλλά έγινα ήδη κουραστικός οπότε ζητάω την συγνώμη σας ...απλά ήθελα κάπου να ξεσπάσω γιατί το θέμα του ανταγωνισμού έχει ξεφύγει τελείως και δεν γίνεται να παλέυεις με τέτοιες απατεωνιές...

την καλημέρα μου σε όλους!

It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nasikas, χρηστος8, Pri, LEONAS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #28487 από Grecu_
Απαντήθηκε από Grecu_ στο θέμα Απ: Re: Απ: "Οικονομική Θέρμανση"
Η ταπεινη μου αποψη ειναι οτι πρεπει να τα πειτε, με την ελπιδα οτι θα τα διαβασει ο καθε μελλοντικος πελατης και θα υποπτευτει λιγακι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #28493 από dmtr
Απαντήθηκε από dmtr στο θέμα Απ: Re: Απ: "Οικονομική Θέρμανση"
Αν και δεν έκανα πολλές ερωτήσεις, σε ένα περίπτερο με θερμαντικά πάνελ που ρώτησα για την κατανάλωσή τους, ο αρμόδιος προσπαθούσε να με πείσει ότι θα ζέσταινα 75 τ.μ. χώρο με 0,90 ευρώ την ημέρα.

Πήγα να του πω, το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #28499 από vag1234
Απαντήθηκε από vag1234 στο θέμα Απ: Re: Απ: "Οικονομική Θέρμανση"
Γι' αυτό δεν ξεκίνησα να πάω, είχα ψυλλιαστεί ότι πρόκειται περί έκθεσης μούφας (λόγω εκθετών). Ας ελπίσουμε ότι η επόμενη έκθεση bioenergyexpo θα είναι πιο αξιόλογη, με σοβαρούς εισαγωγείς/κατασκευαστές που γνωρίζουν το αντικείμενο.

Σε 2-3 μήνες όλα τα μαγαζιά και οι άσχετοι με το αντικείμενο θα πουλάνε λέβητες, σόμπες κλπ
Γι αυτό δεν ξεκινάω εμπόριο.. Διότι μετά από 2-3 μήνες θα έχουν μετατρέψει τα ρουχάδικα και τα παντοπωλεία σε εκθέσεις λεβήτων όλοι οι τυχάρπαστο και με τιμές φωτιά..

Το επόμενο el dorado της αρπαχτής, μετά τα φωτοβολταϊκα, είναι η βιομάζα (αυτό ισχύει και για τους σοβαρούς εισαγωγείς/κατασκευαστές)... Ο απλός κοσμάκης θα την πληρώσει πάλι..

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by vag1234.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #28511 από notis
Απαντήθηκε από notis στο θέμα Απ: Re: Απ: "Οικονομική Θέρμανση"
Ένας φίλος που πήγε μου είπε ότι γινόταν πανικός από κόσμο,και δεν μπόρεσε ούτε ερώτηση να κάνει.Αυτό που ξεχώρισε και ήθελε να ρωτήσει αλλά δεν μπόρεσε,ήταν για ηλεκτρικές αντιστάσεις με θερμοστάτη που προσαρμόζονται σε κάθε σώμα καλοριφέρ αυτόνομης θέρμανσης,τα οποία λειτουργούν και κανονικά με το πετρέλαιο.Σε μία αναζήτηση που έκανα βρήκα αυτή την εταιρία www.climaland.gr/page.php?id=86.

Ξέρει κανείς τίποτα για αυτή τη λύση? Απόδοση τι καίνε και τα σχετικά?Για τιμές δεν ρωτάω γιατί με ένα τηλ.μαθαίνω.Ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #28529 από fisikos50
Απαντήθηκε από fisikos50 στο θέμα Απ: Re: Απ: "Οικονομική Θέρμανση"

notis έγραψε:
... για ηλεκτρικές αντιστάσεις με θερμοστάτη που προσαρμόζονται σε κάθε σώμα καλοριφέρ αυτόνομης θέρμανσης,τα οποία λειτουργούν και κανονικά με το πετρέλαιο.Σε μία αναζήτηση που έκανα βρήκα αυτή την εταιρία www.climaland.gr/page.php?id=86.

Ξέρει κανείς τίποτα για αυτή τη λύση? Απόδοση τι καίνε και τα σχετικά?Για τιμές δεν ρωτάω γιατί με ένα τηλ.μαθαίνω.Ευχαριστώ.



Αν είσαι υπάλληλος / συνταξιούχος ΔΕΗ για να "πληρώνεις" το ρεύμα σχεδόν τζάμπα τότε ναι, παίρνεις και κανονικό πλήρως ηλεκτρικό λέβητα και τέλος, ούτε πετρέλαια, ούτε αέρια, ούτε ξύλα ούτε πέλετ, ούτε...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.073 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ