Έχει δοκιμάσει κάποιος pellets απο λεύκα;
- DOOM_NX
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Bad Sector
- Δημοσιεύσεις: 4316
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 477
Ο πίνακας είναι από το εγχειρίδιο της AEBIOM . Spruce είναι η ερυθρελάτη, beech η οξιά, poplar η λεύκα και willow η ιτιά.dimlyk έγραψε: ο καθενας δινει και αλλα νουμερα ...
χοντρικα καπου στο 5-10% διαφορα με το ελατο
Όλα τα πλατύφυλλα (τέτοιο είναι η λεύκα) παίζουν από 18,5 με 19,2 MJ/kg. Όλα τα κωνοφόρα από 18,8 μέχρι 19,8 MJ/kg. 7% διαφορά στην καλύτερη περίπτωση.
Να θυμίσω πως δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε πέλλετ με κούτσουρα, γιατί κατά την πελλετοποίηση η πυκνότητα οποιουδήποτε ξύλου αποκτά νέα τιμή.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- dimlyk
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 10563
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1475
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- DOOM_NX
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Bad Sector
- Δημοσιεύσεις: 4316
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 477
Ακριβώς. Εκεί που ένα κούτσουρο ελιάς έχει τη διπλάσια θερμογόνο από ένα αντίστοιχου μεγέθους κούτσουρο ιτιάς, ένα πέλλετ ελιάς θα έχει σχεδόν την ίδια θερμογόνο με ένα πέλλετ ιτιάς. Κι αυτό γιατί η θερμογόνος ανά κιλό είναι πάνω-κάτω ίδια για όλα τα ξύλα. Και αφού η πυκνότητα των πέλλετ είναι ίδια, τότε και η θερμογόνος τους θα είναι ίδια.dimlyk έγραψε: ναι ενδιαφερον αυτο .... η θερμογονος δεν ακολουθει την πυκνοτητα
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- dimlyk
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 10563
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1475
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- xrysafis72
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 641
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 64
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- DOOM_NX
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Bad Sector
- Δημοσιεύσεις: 4316
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 477
Με κούφανες, Δημήτρη! Δεν εξαφανίζεται τίποτα εκτός του αέρα που βρίσκεται ανάμεσα στα μόρια!dimlyk έγραψε: το ερωτημα ειναι που εξαφανιζεται αυτη η ενεργεια με το πελλεταρισμα ?
Πάρε μια φέτα ψωμί και βγάλε την κόρα. Είτε φας την ψίχα όπως είναι είτε τη συμπιέσεις στην παλάμη σου να γίνει μπαλάκι πριν τη φας, πάλι τις ίδιες θερμίδες θα πάρεις!
Έτσι και το πριονίδι. Δεν υφίσταται χημική επεξεργασία, αλλά φυσική επεξεργασία. Συμπιέζεται ώστε να αποκτήσει μια συγκεκριμένη πυκνότητα.
Αυτά που μας λες επιβεβαιώνουν το πινακάκιxrysafis72 έγραψε: εγω εχω καψει πελετ απο λευκα με πυρηνα.5 δευτερολεπτα παραπανω ταισαμ με αποτελεσμα 1/2 σουβαλακι περισσοτερο απο το rz pellets.αλλα παιδια πολυ μα πολυ σταχτη ,μια ασπρη σταχτη σε ολο τον λεβητα.οση σταχτη εβγαλα σε μια μερα απο την λευκα απο το rz pellet σε 4 ημερες
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.