Οι τρέχουσες τιμές pellet

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν - 1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176513 από DOOM_NX
Απαντήθηκε από DOOM_NX στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet

Δηλαδή για να καταλάβω εσύ συγκρίνεις τη Γερμανία και την Αγγλία στα πέλλετ αλλά όχι στους μισθούς; Ξέρεις πόσο έχει να νοικιάσεις ένα σπίτι σε Αγγλία ή Γερμανία; Με τη δική σου λογική εδώ νοικιάζουν τζάμπα!!! Όλα είναι συνάρτηση των μισθών.         
Ούτε καν κατάλαβες τι ήθελα να πω με την αναφορά στο DEPI. Σε όποιο χρηματιστήριο και να δεις φαίνεται ξεκάθαρα η άνοδος της ξυλείας τους τελευταίους μήνες. Δεν μας κοροιδεύουν οι Έλληνες. Το πέλλετ ακρίβυνε ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ.

Όσο για τους μισθούς και την αγοραστική δύναμη του Έλληνα, σε αυτό δε φταίει το εργοστάσιο στη Ρουμανία που πουλάει το προϊόν σε μια στάνταρ τιμή. Εδώ πρέπει να παρέμβει η κυβέρνηση, να ρίξει το ΦΠΑ στο 6% στη βιομάζα και να επιδοτήσει πράσινες μορφές θέρμανσης. Αλλά που τέτοια τύχη με το Μητσοτακέικο που βγήκε.
Last edit: 1 Χρόνος 11 Μήνες πριν by DOOM_NX.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν - 1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176514 από Z3us1984
Απαντήθηκε από Z3us1984 στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Αυτα γίνονται στις σοβαρές χώρες δηλώσεις του προέδρου συμβουλίου Pellet... Το κόστος των πέλλετ ξύλου στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνεται, καθώς τα πέλλετ δεν προέρχονται πλέον από τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Pellet του Ηνωμένου Βασιλείου, Mark Lebus, δήλωσε ότι ο οργανισμός συνεργάζεται με ξένους εταίρους για να διασφαλίσει τη συνεχή προμήθεια πέλλετ ξύλου βιομάζας για πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς τα πέλλετ ξύλου δεν θα προέρχονται πλέον από τη Ρωσία ή δεν θα εισάγονται από Ρώσους παραγωγούς.

«Δεδομένων των προηγούμενων επιπέδων ρωσικών εξαγωγών, αυτό, φυσικά, θα έχει αντίκτυπο στην προσφορά παγκοσμίως, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε άλλες χώρες που ανταγωνίζονται τώρα για το ίδιο premium προϊόν από παρόμοιους προμηθευτές», σχολίασε ο Lebus.

«Με τις κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και των διεθνών κυρώσεων, εκτιμούμε ότι η συνολική ευρωπαϊκή παραγωγή μπορεί να μειωθεί κατά περίπου 12-15%, επομένως ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες βραχυπρόθεσμες αυξήσεις τιμών λόγω της συνεχιζόμενης κατάστασης και της αυξημένης ανταγωνιστικότητας μεταξύ των χωρών.

«Οι πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να αντιμετώπισαν αύξηση της τιμής ανά τόνο κατά περίπου 25-40% (μέσο κόστος 360-385 £ [428-458 €]), αν και οι περισσότεροι αποδέχονται ότι αυτό εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερο από τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν συστήματα με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο . Το τρέχον κόστος pellet ξύλου είναι επίσης σύμφωνο με τις τιμές σε ολόκληρη την Ευρώπη.»

Ο Lebus τόνισε ότι οι αυξήσεις των τιμών αναμένεται να είναι βραχυπρόθεσμο μόνο πρόβλημα, ενώ θα τεθούν σε εφαρμογή νέες αλυσίδες εφοδιασμού και ρυθμίσεις.

«Αυτό θα γίνει κυρίως τις επόμενες έξι εβδομάδες και με τη φυσική ζήτηση θέρμανσης από τους πελάτες να μειώνεται καθώς κατευθυνόμαστε προς την άνοιξη και τους θερμότερους μήνες, οι νέες εισαγωγές που έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα από την Ιβηρική χερσόνησο, θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι οι περισσότεροι τελικοί χρήστες βλέπουν ελάχιστες αναστάτωση."

Ενώ η βιομηχανία θερμότητας βιομάζας του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μια μικρή και εξειδικευμένη αγορά, που εξυπηρετεί κυρίως αγροτικούς και εκτός δικτύου, οικιακούς και εμπορικούς χρήστες, δραστηριοποιείται σε μια παγκόσμια βιομηχανία. Ο Lebus σημείωσε ότι η αγορά κατά τη χειμερινή περίοδο ήταν σφιχτή λόγω της αυξημένης ανάπτυξης εγκαταστάσεων λεβήτων βιομάζας στην Ευρώπη και των νέων προγραμμάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που παραδίδονται σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, και αυτό ενισχύθηκε περαιτέρω από την απότομη αύξηση στη ναυτιλία και τα εμπορευματοκιβώτια δικαστικά έξοδα.

«Αυτοί οι εξωτερικοί παράγοντες ώθησαν επίσης άλλες βιομηχανίες, όπως τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και τις μεγαλύτερες εταιρείες κοινής ωφελείας εντελώς διαχωρισμένες από τον τομέα της θερμότητας από βιομάζα, να αγοράσουν και να επιλέξουν μεγαλύτερες αποστολές χύδην, αγοράζοντας πολύ μεγαλύτερη ποσότητα και υψηλότερη ποιότητα πέλλετ ξύλου υψηλής ποιότητας. Επιπλέον στη συνήθη χαμηλότερη απαίτηση αποθεμάτων βιομηχανικής ποιότητας», είπε.

«Ωστόσο, αυτό που πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά και η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει είναι ότι έχουμε μια πολύ πραγματική ευκαιρία εδώ και τώρα να υποστηρίξουμε καλύτερα, να ενισχύσουμε και να επενδύσουμε σε μεγάλο βαθμό σε μια εγχώρια αγορά παραγωγής pellet ξύλου που όχι μόνο θα δείτε το Ηνωμένο Βασίλειο να γίνεται ως επί το πλείστον αυτάρκης για καύσιμο ξύλου βιομάζας και, ως εκ τούτου, λιγότερο εξαρτημένο από εισαγωγές και αυξήσεις τιμών ενέργειας, αλλά και να προσελκύει μεγαλύτερες επενδύσεις για νέες μονάδες παραγωγής, δημιουργώντας χιλιάδες πράσινες θέσεις εργασίας για τις αγροτικές περιοχές».

Το Συμβούλιο Pellet του Ηνωμένου Βασιλείου πιστεύει ότι με την ανάπτυξη και την ενίσχυση μιας εγχώριας παραγωγής σύμφωνα με τη βιώσιμη διαχείριση των δασών και τις φιλοδοξίες της DEFRA για τη δενδροφύτευση και τη δημιουργία νέων δασικών εκτάσεων, το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να κάνει «τεράστια βήματα» για την επίτευξη των καθαρών μηδενικών στόχων του.

«Η μακροπρόθεσμη πολιτική κατεύθυνση, που σηματοδοτείται από την κυβέρνηση, θα μπορούσε να ενθαρρύνει και να προσφέρει το είδος των επενδύσεων που απαιτούνται για την ανάπτυξη στρατηγικής αυτονομίας από τις παγκόσμιες αγορές κυριολεκτικά, αυξάνοντας τη δική μας προσφορά καυσίμων από ξύλο», δήλωσε ο Lebus.

«Προς το παρόν, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να παράσχει τους απαιτούμενους όγκους και, ως εκ τούτου, εισάγουμε σε μεγάλη κλίμακα και έχουμε παρασυρθεί σε μια αυξανόμενη ενεργειακή κρίση.

«Η βιομάζα για θέρμανση δημιουργεί περισσότερες θέσεις εργασίας από οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ειδικά για αγροτικές κοινότητες με κατοικίες που θερμαίνονται δύσκολα ή εκτός δικτύου, και με το πρόγραμμα αντικατάστασης λέβητα που προσφέρει επιχορηγήσεις 5.000 £ (5.900 ευρώ) για νέες εγκαταστάσεις βιομάζας από την 1η Απριλίου. , η ευκαιρία είναι ακριβώς μπροστά μας, οπότε αυτές οι συζητήσεις πρέπει να γίνουν». www.bioenergy-news.com/news/wood-pellet-...nds-russian-imports/
Last edit: 1 Χρόνος 11 Μήνες πριν by Z3us1984.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν - 1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176515 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Απαντήθηκε από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!! ΚΑΤΑΡΧΉΝ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ""ΛΕΤΕ"""!!!ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΟΓΟΜΑΧΙΑ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ!!!"ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ Η ΕΝΈΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗ ""Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΓΑΘΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ"!!!!!!ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ  ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ ΠΕΛΛΕΤ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΙΜΗ ΕΧΕΙ 4.5-5 ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΦΠΑ!!!ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΠΑΛΕΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!!!ΑΡΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ""ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΡΟΥΦΗΞΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ!!!ΤΟ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΤΙΜΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ 400-500 ΕΥΡΩ (ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΙΝ 1-2  ΜΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΝ CLIMATHERM  ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΙΙ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ)ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΩΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΓΕΝΕΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΛΛΕΤ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΝ???ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΑΙΔΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΒΓΗΤΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΙ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ!!!ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΗΡΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ   ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ !!!ΜΕ ΥΓΕΙΑ 
Last edit: 1 Χρόνος 11 Μήνες πριν by ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Pri, tssotiris

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176516 από Pri
Απαντήθηκε από Pri στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Αληθώς Ανέστη!

Έτσι είναι. Και για να παραφράσω τον Αρκά:

"Το που θα κάτσει τελικά η τιμή του πέλλετ, είναι σαν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σου: Δεν είναι στο χέρι σου...”

Δεν χρειάζεται να υπερθεματιζουμε προς την μια ή την άλλη πλευρά. Λες την άποψή σου την στηρίζεις κι όποιος μπορεί καταλαβαίνει.

Τα υπόλοιπα και δεν βοηθούν ουσιαστικά και χαλάμε (χαλάτε) τις καρδιές σας και δεν τα διαβάζει και κανείς...

Υγεία και κάθε καλό σε όλους.

There is nothing more uncommon than common sense.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DOOM_NX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν - 1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176517 από DOOM_NX
Απαντήθηκε από DOOM_NX στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Αυστρία, τιμή χύμα πέλλετ κατ'οίκον στις 6 Απριλίου 323 €/t (με ΦΠΑ 10%). Πριν ακριβώς ένα χρόνο 220 €/t.



Τιμή σακούλας 15kg 5,17 € με ΦΠΑ 10% για αγορά ολόκληρης παλέτας, χωρίς τα μεταφορικά. Πριν από ένα χρόνο 3.92 €.



Σύγκριση τιμών φυσικού αερίου, πετρελαίου, πέλλετ, ξύλων και wood chips τα τελευταία χρόνια.



Πηγή:  Aktuelle Pelletpreise, Preisentwicklungen und Vergleiche (propellets.at)
Last edit: 1 Χρόνος 11 Μήνες πριν by DOOM_NX.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν - 1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176520 από Z3us1984
Απαντήθηκε από Z3us1984 στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Πείρα 2 τσουβάλια για δείγμα απο το pellet που είχα πει με τιμή 300 ευρώ η παλέτα το χρώμα του πελλετ λευκό σαν του αυστριακου.. Έκανα και το τεστ με το νερό και τα αποτελέσματα ήταν αψογα. Το παιδί που μου έφερε το πέλλετ άψογος επαγγελματίας και είπε πολλές αλήθειες για το πόσο αγοράζουν και πουλάνε... Η αισχροκερδια είναι απίστευτα μεγάλη... 
Συνημμένα:
Last edit: 1 Χρόνος 11 Μήνες πριν by Z3us1984.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DOOM_NX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.588 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ