Οι τρέχουσες τιμές pellet

Περισσότερα
2 Χρόνια 6 Μήνες πριν #173475 από Manosps
Απαντήθηκε από Manosps στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Κώστα η κατάσταση πλέον ξέφυγε με το πελλετ.εδω βόρεια Ελλάδα υπάρχει έλλειψη στην αγορά λίγα μαγαζιά εχουνε και σήμερα που μιλάμε όλοι πουλάνε στα 300 αυστριακό και 270 βουλγαρικά και όποιον πήρα τηλέφωνο μου είπε ότι μέσα στον Οκτώβριο θα ανεβεί στα 320-330.δεν ξέρω τι προσπαθούνε να κάνουνε πάντως θα τα τους γυρίσει μπούμερανγκ το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το εγκαταλείψει ο κόσμος το πελλετ και θα ψάχνουνε πελατεσ.με αυτα τα χρήματα βάζεις πετρέλαιο και δεν εχεισ ούτε το κουβαλημα ούτε την βρώμια αν είναι δυνατόν 320 το πελλετ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 2 Χρόνια 6 Μήνες πριν #173476 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Re:Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet
Αγαπητέ, το "πρόβλημα" με το πετρέλαιο είναι ότι καίγεται σε παλιούς λέβητες υψηλών θερμοκρασιών με μονοβάθμιους καυστήρες.
Το πέλλετ είναι φθηνό γιατί καίγεται σε λέβητες που μπορούν να λειτουργήσουν στο 30% της ισχύος τους με πολυβαθμιους καυστηρές και αυτόματα ρυθμιζόμενη τροφοδοσια καυσίμου.
Αν το πετρέλαιο τροφοδοτησει αντιστοίχων δυνατοτητων λεβητα (συμπυκνωσης), τότε για 20 KW/h ιενεργειας θα απαιτηθούν περίπου 2 lt πετρελαιο (2,10 Ευρώ), και 4,5 κιλα pellet (1,35 Ευρω).
Ο πιο αποδοτικος λέβητας πετρελαίου συμπύκνωσης έχει 94% εποχιακό βαθμό αποδοσης, ενώ ο πιο αποδοτικός λέβητας pellet 83%'
Συνεπώς για ολόκληρη την πςριοδο θέρμανσης,, το κόστος του πετρελαιου για 20 kW/h είναι (2.10/0.94) 2,23 Ευρώ, ενώ του pellet ειναι (1,35/0.83) 1,63 Ευρω.
Για να εξισωθούν τα 2 καύσιμα πρέπει είτε το πετρέλαιο να κατέβει στα 0,765 Ευρώ (είχε φθάσει τόσο στο τέλος της πρώτης καραντίνα) είτε το πέλλετ να σκαρφαλώσει στα 411 Ευρω!
Ξέρουν οι έμποροι τι κάνουν. Δεν είναι χαζοί...
Last edit: 2 Χρόνια 6 Μήνες πριν by dryianni.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 6 Μήνες πριν #173477 από Manosps
Απαντήθηκε από Manosps στο θέμα Re:Re:Re:Οι τρέχουσες τιμές pelletβ
Δεν τα γνωρίζω αυτά που λες δεν εχω γνώση πάνω στο θέμα σίγουρα θα είσαι της δουλειάς τα ξέρεις καλυτερα.τωρα όσο αναφορά για τους λέβητες πελλετ από ότι κατάλαβα αναφέρεσαι σε εργοστασιακο λέβητα πελλετ και όχι πατέντα.γιατι εμείς εδώ στην επαρχία οι περισσότεροι είχαμε ξύλο λέβητες και τους καναμε πατεντα με καυστήρα και αυτοί οι λέβητες πιστεύω ότι δεν εχουνε την ίδια αποδώση με έναν εργοστασιακό.εγω από προσωπική εμπειρία με πετρέλαιο έκαιγα περίπου 2.5 τόνους και με το πελλετ 7.5 με 8 τονουσ.ναι όμως το πελλετ πριν δυο χρόνια το αγόραζα 180 με 200 ευρώ δηλαδή περίπου 1500 ευρώ και το πετρέλαιο για 2.5 τόνους 2500 χιλιάρικα.τωρα που έφτασε τα 300 το πελλετ θέλω περίπου 2200-2300 ευρώ.οποτε γιατί να μην βάλω πετρέλαιο και να κάψω 300 ευρώ παραπάνω χωρίς βρωμια και κουβαλημα;πλέον είναι μικρή η διαφορά και δεν αξίζει να τραβάς Κο το χαμαλίκι του πελλετ.την γνώμη μου λέω χωρίς να είμαι ειδικός πάνω στο αντικειμενο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 6 Μήνες πριν #173478 από dinos1992@gmail.com
Γνώμες για pellet fuego σε αερόθερμη; 

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 6 Μήνες πριν #173479 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ!!!!ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ 100 ΓΝΩΜΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ.Ότι πέλλετ θέλετε να δοκιμάσετε ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΝΑΔΑ ΚΑΙ Π.Ε Ρ Ν Ο Υ Μ Ε 3-5 ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΗ.ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΣ (ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ)ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΚΑΙΓΑΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙΕΙ ΤΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΤΙ ΒΡΩΜΙΑ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟ ΘΑΛΑΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΣΤΑΧΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ.ΔΕΝ ΦΟΡΤΟΝΩΜΑΣΤΕ ΠΕΛΛΕΤ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΜΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΑΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ!!!Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑ!!!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 2 Χρόνια 6 Μήνες πριν #173482 από john88s
Απαντήθηκε από john88s στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Ο ένας χρήστης γράφει επιστημονικά δεδομένα και ο άλλος έκαιγα 2,5 τόνους πετρελαίο καίω 8 τόνους πέλλετ. (Που δεν συμβαδίζει με την καμία).

Ότι και να πει κανείς είναι λίγο. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Κάψε πετρέλαιο αντράκο μου σε συμφέρει καλύτερα. 

Υ.Γ με τον βαθμό απόδοσης διαφωνώ δεν είναι τόσο χαμηλά στο πέλλετ. Προσεγγίζει το 90-95% για καινουργια μηχανήματα. 

Στο δε πετρελαίο πέφτει σίγουρα κλέψιμο και ο βαθμός απόδοσης είναι χαμηλότερος οι λέβητες είναι του 80-90-00. 

Θα μου πει κανείς ρε φίλε θα υπολογίζω επιστημονικά το κλέψιμο; Και όμως εφόσον 8/10 διανομείς κλέβουν τι νόημα έχουν οι υπολογισμοί για να συγκρίνει κανείς το κόστος καυσίμων; 

Το πέλλετ είναι το μόνο καύσιμο που δεν μπορεί να πέσει κλέψιμο. 

Η καύση πετρελαίου θέρμανσης συμφέρει μόνο στα 0,50-0,60 . Όλα τα άλλα είναι υπολογισμοί στο χαρτί στην πράξη δεν συμφέρει καύση με 0,70 κλπ. Έχει αποδειχθεί εδώ και χρόνια στην πράξη. Στο χαρτί πέρσι συμφέρε και η αντλία θερμότητας. 
Last edit: 2 Χρόνια 6 Μήνες πριν by john88s.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.527 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ