Οι τρέχουσες τιμές pellet

Περισσότερα
2 Χρόνια 7 Μήνες πριν #170556 από Δημήτρης Κατσούνης
Το πέλλετ σε σχέση με το πετρέλαιο είναι (πάντα στο περίπου από ενεργειακή αξία) σε σχέση 1 με 4. Δηλαδή ένα λίτρο πετρέλαιο αποδίδει όσο 4 κιλά πέλλετ (μπερδεύονται λίγο οι μονάδες μέτρησης αλλά είπαμε στο περίπου). Αυτό σημαίνει ότι ένα πέλλετ με πχ 2,8 το τσουβάλι έρχεται από άποψη αξίας ενέργειας ίσο με 0,7 - 0,8 ευρώ/λίτρο πετρ. Πιο κάτω συμφέρει το πετρέλαιο. Όμως το πέλλετ έχει κυρίως δύο μεγάλα πλεονεκτήματα. Ή μάλλον τρία. Γι αυτό και πρέπει να κατέβει το πετρέλαιο αρκετά πιο κάτω για να επιχειρήσει κανείς.
1. Αποτελεί ενέργεια ανανεώσιμη σε αντίθεση με το πετρέλαιο. Και αυτό από μόνο του είναι ένα τεράστιο οικολογικό αβαντάζ που πρέπει να δείχνουμε οικολογική συνείδηση σε σχέση με τον πλανήτη που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Και μη μου πει κανείς ότι πχ από μένα εξαρτάται το μέλλον του πλανήτη? σιγά... Η απάντηση είναι ΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ. ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!
2. Πλεονεκτεί στην ευχρηστία όντας καθαρό και εύκολα αποθηκεύσιμο. Και τι εννοώ. Απλά κάποιο διήμερο πχ σαββατοκύριακο τσούζει το κρύο πετάγεσαι με το αυτοκίνητο και πέρνεις 2-3 τσουβαλάκια και αντεπεξέρχεσαι. Για σκεφτείτε το ίδιο με το πετρέλαιο! Χώρια που (όπως λένε εδώ φίλοι που ξέρουν) έχει πιο ομαλή καμπύλη στην ενεργειακή απόδοση.
3. Με την ύπαρξη εκατοντάδων μεγάλων και μικρών παραγωγών αποκλείεται εξ ορισμού ο σχηματισμός καρτέλ, που στο πετρέλαιο όλοι ξέρουμε τι γίνεται. Δεν σαρέσει αυτό πας στο άλλο αφού κάνεις μια μικρή δοκιμή.

Βέβαια από την άλλη όλοι το ζούμε ότι σου βγάζει την παναγία στην συντήρηση, τον καθαρισμό το κουβάλημα κλπ κλπ. Όμως τίποτα στη ζωή δεν είναι τσάμπα. Γι αυτό κατά τη γνώμη μου θα πρέπει το πετρέλαιο να κατέβει (με τις σημερινές τιμές πέλλετ) κάτω από 0,5 το λίτρο για να συζητάμε για αντικατάσταση. Και όπως λέει και ο Κώστας ο Πήχας να πετάξω από την ταράτσα τον καυστήρα του πέλλετ κάτω και να τον ακούσω να κάνει και κρότο!!! χαχαχαχα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 7 Μήνες πριν #170559 από jps
Απαντήθηκε από jps στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Δημήτρη αν ίσχυε το 1/4 ως προς την αντιστοιχία πετρέλαιο/πέλλετ,τότε έπρεπε ήδη να είχαμε πάει τους καυστήρες πέλλετ για ανακύκλωση.
Η αντιστοιχία που οι περισσότεροι εδώ μέσα αποδέχονται είναι 1/2,5.
Αυτή τη στιγμή στη γειτονιά μου βρίσκεις πετρέλαιο θέρμανσης με 0,67 ευρώ το λίτρο για παραγγελία ενός τόνου.
Αναφέρεις τιμή για τσουβάλι πέλλετ 2,8 ευρώ, δηλαδή 187 ευρώ ο τόνος.Αλήθεια υπάρχει σήμερα πουθενά στην Ελλάδα αυτή η τιμή πέλλετ με πληρωμένο το Φ.Π.Α. ;
Με τα σημερινά δεδομένα και με την αντιστοιχία στο 1/2,5 με 0,7 ευρώ το λίτρο πετρέλαιο,1 τόνος έχει κόστος 700 ευρώ.
2,5 τόνοι πέλλετ με 280 ευρώ τον τόνο έχουν κόστος και πάλι 700 ευρώ.
Το μέλλον δεν μπορεί κανείς να το προβλέψει,αλλά με τα σημερινά δεδομένα αν αγοράζει κάποιος πέλλετ με πάνω από 280 ευρώ ανά τόνο, μπαίνει μέσα σε σχέση με το πετρέλαιο,χώρια την κούραση με το κουβάλημα και το καθάρισμα.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Pri

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 2 Χρόνια 7 Μήνες πριν #170560 από john88s
Απαντήθηκε από john88s στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Παιδιά δεν ισχύουν τα νούμερα σας.

Επίσημα το ΕΜΠ δίνει 2-2,2 πέλλετ με πετρελαίο.

Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει το 1 προς 4 και το 1 προς 2,5

Επίσης ρόλο παίζει η απόδοση της συσκευής. Κάνεις κανείς συντήρηση στον λέβητα του;

Επίσης οι πιο πολλοί έχουν τα πιο φτηνά μηχανήματα σε πέλλετ η πετρελαίο. Και έτσι έχουν χαμηλή απόδοση και βλάβες.

Στο δε πετρέλαιο πρέπει να υπολογίζεις και το κλέψιμο. Η βέργα δεν είναι σοβαρός τρόπος μέτρησης. Παίζει ρόλο μέχρι και ο αφρός κλπ.

Μέσο όρο οι πετρελαιαδες κλέβουν 5-10 λίτρα σε κάθε περίπτωση το λιγότερο. Ειδικά σε σπίτια που είναι γυναικες, ηλικιωμένοι , ανθρώποι που δεν πιάνουν τα χέρια τους πάει το κλέψιμο σύννεφο. Και λογικό είναι αφού σαν καταναλωτές κοιτάμε μόνο την τιμή . Πώς θα αποκτήσει πελατεία ο άλλος;

Όλοι την ίδια τιμή αγοράζουν από τα διυλιστήρια. Δεν κάνει άλλη τιμή ο Βαρδινογιάννης στον έναν επειδή είναι καλό παιδί.

Το βασικό πλεονέκτημα του πέλλετ είναι ότι έχει σταθερή τιμή .

Στην δεκαετία οι τιμές παίζουν ανάλογα βόρεια Ελλάδα με νότια συν πλιν 10%. Δηλαδή 20€ το τόνο διάφορα το χρόνο. (40€ έναντι πετρελαίου).

Ενω στο πετρέλαιο βλέπουμε τεράστιες διακύμανσης.

700 ευρώ ο τόνος με 1000 ευρώ είναι 300€ ο τόνος αύξηση. Έχει πάει και 1,10 . Και 1,20 την χρόνια που εμείς πήγαμε στο πέλλετ.

Μακροπρόθεσμα το πέλλετ θα είναι το πιο φθηνό καύσιμο .

Εδώ μέσα κάποιοι έλεγαν για αντλίες θερμότητας και το ρεύμα κλπ. Είδαμε ότι η ΔΕΗ αύξησε τα τιμολόγια ξανά φέτος . Οι εναλλακτικοί βάζουν διακόσιες ρυτρες ενώ με την οριακή τιμή συστήματος το 2019 πλήρωνες παραπάνω και από ΔΕΗ χωρίς να το παίρνεις χαμπάρι.

Το φυσικό αέριο και αυτό μια πάει πάνω και μια κάτω. Οι λέβητες φυσικού αερίου είναι της πλάκας και κράτανε ελάχιστα χρόνια.

Γενικά έχουμε κάνει ένα λάθος.

Κανείς δεν έχει σωστή εγκατάσταση είτε αυτή λέγεται πετρελαίο η αυτή λέγεται πέλλετ είτε οτιδήποτε άλλο.

Κάνουμε ότι δούμε δεξιά και αριστερά , πατέντες για να γλιτώσουμε χρήματα και στο τέλος τα πληρώνουμε το διπλό.

Το πετρέλαιο είναι ένα προϊόν που ελέγχει τον κόσμο. Μπορεί να πάει και στα 10 δολλάρια μπορεί και στα 100 και στα 200.

Εμείς καλό είναι να έχουμε μια σωστή εγκατάσταση και ένα πλάνο για την θέρμανση του σπιτιού μας.

Μονοκατοικίες με πέλλετ θερμενονται άψογα.

Σπίτια στην Καλαμάτα και Κρήτη όπου υπάρχει άφθονος πυρήνας ζεστενονται ικανοποιητικά.

Ένας παππούς 75+ χρόνων αν του βάλεις με ρεύμα η πετρέλαιο θα ζεσταθεί χωρίς κόπο .

Ένα διαμέρισμα που νοικιάζεις στο κέντρο της Αθήνας δεν μπορεί να βαλει σόμπα πέλλετ και θα κάτσει πετρέλαιο. Ενώ διαμερίσμα όμως σε μια επαρχιακή πόλη η ένα διαμέρισμα στα προάστια της Αθήνας θα ζεσταθεί με σόμπα πέλλετ άψογα.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι να κοιτάμε λίγο τις ανάγκες μας και να έχουμε γνώση.

Μας έχει πιάσει μια μανία να κοιτάμε το φθηνότερο και δεν βλέπουμε μπροστά μας .

Τώρα σοβαρά πέλλετ από Ουκρανία; Και να μου το χάριζαν δεν το έκαιγα. Μπορεί να μην έχει Τσερνομπίλ αλλά και μόνο οι ιδέα; Ας είμαστε σοβαροί.

Στην γειτονιά και στην πόρτα του καθενός είναι 10 έμποροι.

Ας διαλέξει ο καθένας το πέλλετ που θέλει και στην τιμη που θέλει.

Τώρα τι νταλίκες λέτε; 10.000 άτομα εδώ μέσα και πότε δεν συννεοθηκε κανείς να φέρει. Πώς θα μαζέψεις 10 άτομα με λεφτά όλοι στα χέρια ,να βρεθεί κλαρκ, να κατεβάσει να βρεθεί άλλο φορτηγό να μεταφορτωνει, να βρεθεί χώρος για την νταλίκα;

Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος τόσο από τους ελληνικούς εμπόρους όσο και από τους παραγωγούς.

Συνήθως αγοράζω καλοκαίρι. Πέρσι έκανα την βλακεία και δεν αγόρασα μόνο επειδή περίμενα προσφορές και την πάτησα γιατί όταν έβγαιναν οι προσφορές για πολύ λίγες μέρες φέτος πνιγομουν στην δουλειά , ούτε τηλ δεν μπορούσα να τους πάρω.

Όλοι έχουμε αγοράσει τα πάντα όλα τα πέλλετ. Και σε διάφορες τιμές.

Όλοι όμως έχουμε έναν συνεργάτη που τις περισσότερες φορές αγοράζουμε από αυτόν η αν ξεμείνουμε πάμε σε αυτόν.

Ας πάμε στον τοπικό Μητσάρα λοιπόν, να του πούμε φίλε θέλω το τάδε πέλλετ που μου φέρνεις , κάνε καλή τιμή και όλα οκ.

Τι αναλύουμε χωρίς λόγο; Όποιος έχει ταυτόχρονα λεβητα πετρελαίου ας κάψει πετρελαίο. Αλλά να υπολογίσετε και την συντήρηση που θα θέλει μετά από τόσα χρόνια.

Δεν σωνομαστε παιδιά απο τα 10€ βλέπετε τι γίνεται.

Το φόρουμ εγώ το βλέπω σαν μια καλή παρέα και σαν μια συντροφιά.

Να ανταλλασω απόψεις με άλλους ανθρώπους.

Αλλά αυτό το κράξιμο και η παραπληροφόρηση και τα εκατοντάδες ποστ από κάποιους που θέλουν να επιβάλουν την γνώμη τους κουράζει.

Η μέση τιμή είναι γύρω στα 300€(250€-350€) σε όλη την Ελλάδα.

Τώρα παίζουν διαφορά με ΦΠΑ και φυσικά άλλη τιμή έχει η βόρεια Ελλάδα που έχει την Βουλγαρία δίπλα και κυρίως νόμοι που είναι πιο κοντά το εργοστάσιο πέλλετ της Βουλγαρίας από τη Θεσσαλονίκη . Επίσης λογικό είναι τα νησιά να έχουν άλλη τιμή και στο πέλλετ.

Τώρα ο καθένας ξέρει που να απευθυνθεί. Και στην Θεσσαλονίκη ξέρουν και στη Δράμα και στην Αθήνα και στην περα Ραχούλα.

Ενημέρωση λοιπόν εδώ και όχι κράξιμο!
Last edit: 2 Χρόνια 7 Μήνες πριν by john88s.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 7 Μήνες πριν #170561 από Johnpropoman
Απαντήθηκε από Johnpropoman στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet

Σήμερα παρέλαβα 2 παλέτες πέλλετ Schweighofer hot material (με το πορτοκαλί πλαίσιο) στην σακούλα, στην τιμή των 230 ευρώ/παλέτα.
Μου έφερε για δοκιμή και μια σακούλα με Ουκρανικό πέλλετ (άγνωστη μάρκα) αλλά με μια πρώτη ματιά πολύ σκόνη και τρίμα και έντονη μυρωδιά βερνικιού.
Τιμή 215 η παλέτα (66 σακιά).
Ο προμηθευτής ανατολική Θεσσαλονίκη (Ρύσιο).


Καλημέρα,φίλε Νίκο! :)
Η διαφορά ,για μένα είναι πολύ μικρή και το ρίσκο μεγάλο.
Η διαφορά 230Ευρώ με 180Ευρώ θα ήταν συζητήσιμη.
Σκέψου το καλά πριν μπλέξεις ...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": BIOPEL

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 7 Μήνες πριν #170562 από shaman
Απαντήθηκε από shaman στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet

Από ότι έμαθα η bioalten έκλεισε και η alfawood είναι κλειστή εδώ και 45 μέρες λόγο κορωνοιου. Μίλησα και με άλλο τοπικό έμπορα και μου είπε ότι θα κλείσουν οι περισσότεροι εγχώριοι παραγωγοί γιατί η παραγωγή πέλλετ είναι εντελώς ασύμφορη στην Ελλάδα. Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Βουλγαρία μου είπε με αποτέλεσμα να γίνεται πόλεμος τιμών εις βάρος της ποιότητας γιατί όλοι προσπαθούν να ρίξουν το κόστος. Δυσκολεύεται να βρει αξιόπιστο πέλλετ με ειπε.

Να δούμε πως θα επηρεάσει τους καταναλωτές αυτή η κατάσταση . Ενδεχομένως πολλοί έμποροι να σταματήσουν να φέρνουν πέλλετ λόγω χαμηλού περιθωρίου κέρδους. Ίσως στο τέλος μείνουν λίγοι και η τιμή εκτοξεύθει.

Γενικά φέτος δεν μπορεί κανένας να κάνει πρόβλεψη για τίποτα.Αν πόνταρα εγώ κάπου τα λεφτά μου, θα ήταν στο να πάει το πετρέλαιο θέρμανσης το χειμώνα ακόμα πιο κάτω!!! Για την ακρίβεια πολύ πιο κάτω!!!! Αφού θα έχουν πλημμυρίσει από απουλυτο πετρέλαιο όλες οι πετρελαιοπηγές σε Αραβία και Αμερικα.

Πιστεύω θα δούμε πετρελαίο θέρμανσης στα 0,50 φέτος.Γράφετε ανακρίβειες και δεν καταλαβαίνω που αποσκοπούν η BIOALTEN έκλεισε γενικά ως εταιρεία η ALFA WOOD ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ δεν έχει κλείσει ούτε μια ημέρα, παράγει και πουλάει κανονικά, εσείς που ακούσατε ότι δεν δουλεύει.
Μην γράφετε ανακρίβειες !!!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 7 Μήνες πριν #170563 από shaman
Απαντήθηκε από shaman στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet

παιδες Καλο Μηνα.!
διαβαζω εδω οτι η ALFAWOOD ειναι κλειστη.
ειναι οντως σε λουκετο ?
δεν επρεπε να βγαλει μια ανακοινωση εστω στη σελιδα της ?
απο την αλλη, στελνει εκεινα τα αυτοματοποιημενα διαφημιστικα emails.
εχω στειλει φορμα ενδιαφεροντος, εχω τηλεφωνησει σε κινητο συνεργατη....
κανενας δεν απαντα.
δε θα επρεπε καποιος να παρακολουθει τη φορμα επικοινωνιας εστω ?
ετσι απλα το κλεισανε ?


Η ALFA WOOD δεν είναι κλειστή παράγει και πουλάει κανονικά στείλτε σε προσωπικό μήνυμα ποιος συνεργάτης δεν σας απάντησε ... να ελεγχθεί .
Ευχαριστώ
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Still

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.710 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ