Εναν καλό αφυγραντηρα εχετε να προτείνετε

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #149702 από sdf
Αγόρασα και εγώ, μετά απο διάβασμα του τρεχοντός θέματος, το meaco dd8l και μπορώ να πώ ότι είμαι ευχαριστημένος και απο πλευράς απόδοσης και απο πλευράς ρυθμισημότητας του ανεμιστήρα και κυριώς του θορύβου που αυτός παράγει.
Με το να έχει 3 σκάλες στον ανεμιστήρα η πρώτη είναι ήσυχη πολύ και μπόρεις να κοιμηθείς άνετα εχοντάς τον σε αποσταση περίπου 4 μέτρα.
Η δέυτερη σκαλα μπορεί να δουλευει άνετα όλες τις άλλες ώρες κανοντάς θόρυβο όσο και ο ανεμιστήρας ενός αιρκοντίσιον σχεδόν στο φούλ, ακούγεται καλά στα 4 μέτρα, αλλά σε σαλόνι / διάδρομο δεν ενοχλεί στην θέαση τηλεόρασης.
Στην τρίτη σκάλα σε σαλόνι / διάδρομο και πάλι ακούγεται αλλά δεν ενοχλεί.
Απο απόδοση απορώ που βρίσκεται τόσο πολύ υγρασία αφού σε σπίτι 60 τ.μ. 500μ. σε ευθεία απο την θάλασσα, στην Κρήτη συγκεντρώνει 2 λίτρα στο 7-ωρο με ένα άτομο να κάνει ντους στο χρόνο αυτό, ρυθμισμένος στις 2 σταγόνες και ανεμιστήρα στην πρώτη σκάλα.
Μια φορά που τον δοκίμασα με μπουγάδα σε βροχερή μέρα (έβρεχε 3 μέρες πρίν) μέσα στο σπίτι στέγνωσε στο 5- ωρο λεπτά υφάσματα-εσώρουχα με τα υπόλοιπα ρούχα να είναι αρκετά στεγνότερα αλλα πάλι τα ένοιθες υγρά στο χέρι.
Απο κατανάλωση δεν μπορώ να πώ αφού τον έχω περίπου 1 μήνα, πάντως ζεστό αέρα βγάζει και μάλιστα αρκετα ζεστό, στο μανιουαλ αναφέρει μέχρι 10-15 βαθμούς ζεστότερο.
Ώντος ειδικά τις πρώτες μέρες λειτουργίας του η ατμόσφαιρα είναι καθαρότερη και το διαπίστωσα αφου αν λειτουργεί στον ιονιστή και καπνίσεις τσιγάρο δίπλα σε ανοιχτό παράθυρο ο καπνός του τσιγάρου σε εμένα που είμαι καπνιστής μυρίζει ενοχλητικά, ενώ αν δεν τον λειτουργούσα θα ήθελα και εγώ να ανάψω τσιγάρο.
Πάντως σαν αγορά πιστέυω ότι αξίζει τα λεφτά του και ευχαριστώ όσους αφιέρωσαν χρόνο να γράψουν την εμπειρία τους αφού υπάρχουν πλέον τόσες πολλές μάρκες και είδη αφυγραντήρων στην αγορά που εντέλει μπερδέυεσαι και το βασικό δεν ξέρεις αν το κάθε μοντέλο αποδίδει / όχι.
Τουλάχιστον με αυτό το θέμα υπάρχει μια βάση μοντέλων, χώρων, εμπεριών και τιμών ώστε να μπορεί κάποιος να κάνει μια αγορά που θα καλύψει τις ανάγκες του και θα αποδόσει.
Last edit: 8 Χρόνια 4 Μήνες πριν by sdf.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #149784 από Oscar
Διαβάσα όλο το ποστ και εκεί που δεν τους είχα σε εκτίμηση τους αφυγραντηρες πήρα στροφή 180 μοίρες. Και λογικά θα προχωρήσω σε αγορά. Το σκεπτικό μου βέβαια είναι για μεγαλύτερη οικονομία στο πετρέλαιο, νιώθοντας την υγρασία λιγότερη φαντάζομαι πως και η αίσθηση ότι κάνει κρύο θα είναι μικρότερη άρα θα καίω και λιγότερο τα καλοριφέρ! Ισχύει;;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #149785 από soureal
Σίγουρα θα μπορέσεις να κατεβάσεις τον θερμοστάτη 1-2 βαθμούς γιατί η αίσθηση της ζέστης θα είναι καλύτερη.

Εγώ χρησιμοποιώ ακόμα κλιματιστικά γιατί ο καιρός είναι αφύσικα ζεστός φέτος και παρατηρώ ότι :
1ον, η ζέστη μας φαίνεται πιο καλή και 2ον, το κλιματιστικό "κόβει" πολύ πιο συχνά γιατί ο αφυγραντήρας ας πούμε βοηθάει με τον ζεστό αέρα που βγάζει.

Πάντως η συμπύκνωση στο αμόνωτο δοκάρι εξαφανίστηκε, οπότε ο σκοπός απόκτησής του επετεύχθη.

Προσοχή η ζέστη που βγάζουν αφορά αφυγραντήρες με τεχνολογία desiccant και όχι με κομπρέσσορα που βγάζει κρύο αέρα.
Last edit: 8 Χρόνια 4 Μήνες πριν by soureal.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #149793 από Oscar
Οποτε αξιζει τον κοπο και το κοστος λογικα.
Αυτο με τους αφυγραντηρες τυπου desiccant δεν το ηξερα και φανταζομαι οτι ειναι καλυτερα απο τους αλλους με κομπρεσορα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 6 Μήνες πριν #153707 από theoilia
Είμαι σε δίλημμα.Είμαι κοντά στην αγορά ενός στεγνωτηρίου ρούχων μιας και από δω και πέρα δύσκολα βγάζεις ρούχα έξω (εκτός αν θες να έχουν μια εσάνς καπνιστού) και σκέφτηκα μήπως με την αγορά ενός αφυγραντήρα καταφέρω να κάνω δουλειά.Εντάξει,δεν θα είναι το ίδιο αλλά σκέφτομαι πως η ποιότητα της θέρμανσης μέσα στο σπίτι θα είναι καλύτερη και ίσως καταφέρουμε να κάνουμε και λίγη οικονομία στο καύσιμο .Είναι κάποιος που χρησιμοποιεί τον αφυγραντηρα του για να στεγνώνει και ρούχα;Αξίζει σαν ιδέα ή όχι;Η υγρασία μέσα στο σπίτι είναι περίπου στο 60% με μόνο πρόβλημα κάποιες μούχλες στο μπάνιο.Α,το σπίτι είναι περίπου 110τμ με πολύ καλές μονώσεις.

φέτος καίμε πετρέλαιο...


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 6 Μήνες πριν #153708 από dimitris11
Το στεγνωτήριο κάνει θόρυβο και βγάζει υγρασία οπότε αν το πάρεις να το έχεις έξω από το σπίτι αν γίνεται.
Ο αφυγραντηρας επίσης κάνει θόρυβο αλλά αφαιρεί την υγρασία. Θα πάρει λίγο παραπάνω ώρα αλλά θα στεγνώσουν τα ρούχα.Ο αφυγραντηρας παράγει και θερμότητα κατά την λειτουργία του.
Έχω με συμπιεστή.
Ο θόρυβος κάθε 3db ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ. Αθόρυβο είναι στα 20db στα 30db το καταλαβαινεις άλλα είναι ανεκτό. Από εκεί και πάνω αναλόγως την ακοή του καθενός.Σαν το ψυγείο περίπου που όταν σταμάτα νιώθω ανακούφιση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.080 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ