Eνεργειακή απόδοση

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #14265 από cdisl
Απαντήθηκε από cdisl στο θέμα Απ: Eνεργειακή απόδοση
Μου φαίνεται αστέρη δεν έχεις καταλάβει πως λειτουργεί το ληστρικό κράτος. Σου λέει άμα το κάνω το πιστοποιητικό προεραιτικό, ποιος θα το βγάλει στην τελική?Ίσως ναι κάποιος μελλοντικός ενοικιαστής ή αγοραστής να το θελήσει για το έτσι θέλω, αλλά μέχρι εκεί....
Το έκανε υποχρεωτικό στις πωλήσεις και στις ενοικιάσεις και έβαλε την εφορία νταβατζή να στο ζητάει.

Τα πιστοποιητικά βγήκαν ως ευρωπαική οδηγία το 2002. Οι περισσότερες χώρες ξεκίνησαν από τοτε να το εφαρμόζουν. Το 2005 η χώρα μας, που δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα, πήρε μια 3χρονη παράταση μέχρι το 2008. Μαντέψτε: ούτε το 2008 είχαμε κάνει τίποτα. Έτσι πήραμε 1 χρόνο ακόμα παράταση και μετα θα μας έστελναν στα ευρωπαικά δικαστήρια για πρόστιμα. Το 2010 θεσπίστηκε ο Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτριρίων (ΚΕΝΑΚ), αντικαθιστώντας τον παλιότερο Κνανονισμό Θερμομόνωσης Κτιρίων (ΚΘΚ), και μετά την έκδοση του ΚΕΝΑΚ θεσπίστηκε και το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ). Τα πρόστιμα τα γλυτώσαμε στο παρά πέντε...
Τόσα χρόνια θα μπορούσε αυτο το κ@@λ@@κράτος να το θεσπίσει και να το εισάγει με άλλους τρόπους στην κοινωνία, με άλλη κουλτούρα. Δεν το έκανε, και στη δεδομένη χρονική συγκυρία όλοι το βλέπουμε ως χαράτσι, ως πεταμένα λεφτά,κλπ.
Πιστεύω ότι μετά από 3-4 χρόνια θα μπολιαστεί στην αγορά και θα δουλεύει όπως πρέπει να δουλεύει. Τότε θα λες Αστέρη, ότι έχω ένα σπίτι πχ δυάρι στην Αθήνα 75τμ, Κατηγορίας Ε,Ζ,κλπ. Θα αποτελεί αναπόσπαστο κυριο χαρακτηριστικό του σπιτιού.
Στο ΠΕΑ ο Επιθεωρήτης προτείνει τουλάχιστον έναν τρόπο-σενάριο, έτσι ώστε το ακίνητο να ανέβει τουλάχιστον μια κατηγορία ενεργειακά. Έτσι ακόμα και ένας ανίδεος εντελώς συμπολίτης μας θα ξέρει τι πρέπει να κάνει άμεσα ή σε μερικά χρόνια, για να αναβαθμίσει αν θέλει το ακινητό του.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #14266 από cdisl
Απαντήθηκε από cdisl στο θέμα Απ: Eνεργειακή απόδοση
Να παραθέσω και τα εξής για όσους δεν το γνωρίζουν:
Όσα δημόσια κτήρια θα κτίστούν από το 2014 και μετά θα πρέπει να έχουν σχεδόν μηδενικές καταναλώσεις, δηλαδή πρέπει να είναι το λιγότερο κατηγορία Α+.
Για ιδωτικές οικοδομές, ισχύει ο ΚΕΝΑΚ από το 2010, που αναφέρει ότι μέχρι το 2020 όσα σπίτια-οικοδομές χτιστούν πρέπει να είναι τουλάχιστον κατηγορίας Β.
Από το 2020 και μετά όλα τα καινούρια σπίτια θα είναι σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης, δηλαδή Ενεργειακής Κλάσης Α+ και πάνω!!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88394 από 3nk
Απαντήθηκε από 3nk στο θέμα Απ: Eνεργειακή απόδοση
Είναι φυσιολογικό σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον οποιοδήποτε έξτρα κόστος να αντιμετωπίζεται ως ´´χαράτσί´ και να απαξιώνεται η όποια αξία έχει. Παρόλα αυτά η ενεργειακή επιθεώρηση έχει τεράστια αξία τόσο για τον ιδιοκτήτη όσο και για τον ενοικιαστή. Θα παραθέσω το ποιο αυτονόητο παράδειγμα από την εμπειρία μου από επιθεωρήσεις αυτιά τα δύο χρόνια:
Το ποσοστό των διαμερισμάτων που διαθέτουν ηλιακό είναι ελάχιστο, παρόλο που το κόστος του μπορεί να αποσβεθεί σε 3-5 χρόνια περίπου. Για να γίνει ποιο απλό αυτό που λέω εώς και το 70% του λογαριασμού της ΔΕΗ που διαρκώς ανεβάζει τα τιμολόγια αντιστοιχεί στην κατανάλωση του θερμοσίφωνα.
Τα παραδείγματα είναι πολλά, όπως κακοσυντηριμένοι λέβητες που καίνε 30% παραπάνω για να μην πληρωθούν τα 100€ της συντήρησης...
Τα παραδείγματα μπορούν να συνεχίσουν για πολύ ώρα αν και ελάχιστοι από τους πελάτες μου που αναγκάστηκαν να βγάλουν ενεργειακό πιστοποιητικό ενδιαφέρθηκαν να μάθουν τι λέει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88444 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Απ: Eνεργειακή απόδοση
σωστα αυτα που λες ...αλλα το πιστοποιητικο τι προσφερει εκτος απο μια καταγραφη που πιθανοτατα θα χρησιμοποιηθει για εισπρακτικους σκοπους ?
δηλ κατι σαν να λεμε κερατας και ζημιωμενος :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88455 από vag1234
Απαντήθηκε από vag1234 στο θέμα Απ: Eνεργειακή απόδοση
Επείδη είμαι ενεργειακός επιθεωρητής, αν και δεν με συμφέρει θα σας πω την γνώμη μου..

¨Ενας από τους λόγους που θεσπίστηκε το ΠΕΑ αυτά τα χρόνια είναι για να δουλέψουν οι μηχανικοί ελέω πτώσης της οικοδομικής δραστηριότητας (το ίδιο έγινε και με τα αυθαίρετα).. Φυσικά το κρατος θα το χρησιμοποιήσει και φοροεισπρακτικά τα επόμενα χρόνια..

Το ΠΕΑ έχει λογική αλλά όχι αυτή που του έχει προσδώσει το κράτος ως σήμερα.. Αν ήταν μάγκες θα έλεγαν θεσπίζουμε το ΠΕΑ και θεσπίζουμε επιδότηση ενεργειακής αναβάθμισης μεσω ΕΣΠΑ του ακινήτου εντός ενός χρόνου από την έκδοση του ΠΕΑ αν είναι κατηγορίας Δ και κάτω με επιδότηση 50% για εισοδήματα ως 50000€ και 70% για εισοδήματα κάτω των 25000€ χωρίς να βάζω νταβατζή την Τράπεζα (η οποία κόβει αβέρτα αιτήσεις τώρα και δεν δίνει το χρήμα-θα μπορούσε να δώσει την υποδοχή αιτήσεων στα ΚΕΠ των Δήμων).. Να δεις μετά πως κινείται η αγορά και πως σε 2 χρόνια αναβαθμίζεις το 50% των κτιρίων στην Ελλάδα.

Πού είναι τα χρήματα του ΕΣΠΑ?? που εχουν πάειαυτά τα χρήματα τα τελευταία 2 χρόνια??

Υ.Γ. το 50% των ΠΕΑ που έχω εκδόσει ως σήμερα είναι κατηγορίας Η.. Πιο κάτω δεν πάει..

Το δικό μου μετά τον λέβητα βιομάζας και τον επιλεκτικό ηλιακό τριπλής που εγκατέστησα έφτασε στην Δ..

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by vag1234.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoTa, stergiosbik

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88457 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Απ: Eνεργειακή απόδοση
και οι πρασινοι φοροι συνεχιζονται ελεω εοκ παντα .

και το ερωτημα εχει και συνεχεια ....
ενας μεγαλος αριθμος σπιτιων εχει ηλικια 50-60 χρονια ,,,για ποια αναβαθμιση μπορουμε να μιλαμε ?
εχουν δεν εχουν 20 χρονια ζωης ακομα
κι αλλο ενα τραγικο ...το οποιο ισχυει μαλλον μονο για τις φτωχες χωρες του νοτου
τα εξοχικα που δεν ειναι και λιγα ...με σχεδον μηδενικες καταναλωσεις ενεργειας .

παντως αν υπαρχουν τιποτα εξαιρεσεις ...γενικα μιλαω ...κι οχι μονο για το παρον ..οσοι επαγγελματιες και μη ασχολουνται καλο θα ηταν να τις αναφερουν για να μαθαινουν οσο το δυνατον περισσοτεροι


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.068 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ