Ελληνική πανίδα και χλωρίδα

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #90032 από mastoras
Ξεκινάω ένα νέο θέμα, με διάφορα είδη από το ζωικό βασίλειο, όπως επίσης και κάποια σπάνια φυτά που υπάρχουν στην χώρα μας.

Αυτήν την στιγμή μου έρχεται στον νου μου ο Ασβός. Και αυτό γιατί είναι ένα ζωάκι με πολύ ενδιαφέροντα και περίεργα χαρακτηριστικά, που υπάρχει σε μεγάλους αριθμούς στην χώρα μας, και πολλές φορές μπορεί να κυκλοφορεί την νύχτα και δίπλα μας χωρίς καν να το έχουμε αντιληφθεί.

Είναι ζωντανό που μπορεί να κάνει πάρα πολλές ζημίες, αντίθετα με την προσφορά του που είναι ελάχιστη.

Ας γνωρίζουμε λοιπόν τους Ασβούς που όλοι τους ξέρουμε, αλλά δεν τους έχουμε δει ποτέ.



Ο ασβός η αλλιώς [μουστελίδα] είναι σαρκοφάγο θηλαστικό. Ο ασβός έχει μικρό μέγεθος και δεν ξεπερνά τα 65 εκ. σε μήκος. Έχει σώμα ογκώδες και συμπαγές, πόδια
Το όπλο του ασβού στις επικίνδυνες καταστάσεις είναι η έντονη άσχημη μυρωδιά που αποπνέει, λόγω των εκκρίσεων του σώματός του, προκειμένου να προστατευτεί.
Προστατεύεται από την οδηγία 92/43/ΕΟΚ, τη σύμβαση της Βέρνης, και το ΠΔ 67/1981.
Τρέφονται από μικρά ζώα (κουνέλια, ποντικούς, σκαντζόχοιρους, βάτραχους, κάμπιες εντόμων, κ.λ.π.), αβγά πουλιών, ρίζες, βαλανίδια, φρούτα και χόρτα.
Το ίδιο αποτελεί τροφή για άλλα σαρκοφάγα (αλεπούδες, τσακάλια, λύκους, γεράκια, κ.λ.π.).
Ο ασβός είναι ζώο νυχτόβιο.
Πως θα το αναγνωρίσουμε: O Ασβός διακρίνεται πολύ εύκολα.
Κινείται με χαρακτηριστικό ζικ ζακ και μετά κάνει μια σειρά από πηδήματα. Καταλαμβάνουν χώρους και σημαδεύουν την προσωπική τους περιοχή με σωρούς κοπράνων.
Επίσης ένα ακόμα χαρακτηριστικό του Ασβού, είναι ότι καταστρέφει, τα πάντα στο πέρασμα του, φωλιές οικόσιτων, κήπους, καλλιέργειες, κτλ χωρίς να το κάνει αυτό για να τραφεί.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.055 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ