Παραγωγή πέλλετ (pellets) για ιδιόχρηση

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #17082 από mastoras

Βιομαζιστής έγραψε: Τελικά κάποιοι είναι εντελώς ανίδεοι στο να βγάλουν κοστολόγια ή στην χειρότερη περίπτωση είναι βαλτοί από τους εισαγωγείς τέτοιων σαβουρομηχανημάτων, να ρίξουν δόλωμα στους αδαείς.


Βασικά δεν είναι σαβουρομηχάνημα το εν λόγω εργαλείο. Για κλαδοτεμαχιστή το πουλάνε και όχι για σφυρόμυλο που το έχουν μετατρέψει πολλοί. Μην ξεχνάμε ότι δεν πρέπει να έχουμε απαιτήσεις από ερασιτεχνικά εργαλεία......και μάλιστα κήπου.

Ο δικός μου κλαδοτεμαχιστής που είναι 6HP εχει βγάλει τα λεφτά του και με το παραπάνω. Την βενζίνη που καίει δεν την μέτρησα, αλλά είδα ότι "ξεχνάω να γεμίσω το tank"

Οσο για το εάν μερικοί είναι "βαλτοί" από τους εισαγωγείς, για καλαμπούρι θα πρόκειται καθώς δεν υφίστατε τέτοιο θέμα. :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #17091 από Βιομαζιστής

mastoras έγραψε: Βασικά δεν είναι σαβουρομηχάνημα το εν λόγω εργαλείο. Για κλαδοτεμαχιστή το πουλάνε και όχι για σφυρόμυλο που το έχουν μετατρέψει πολλοί. Μην ξεχνάμε ότι δεν πρέπει να έχουμε απαιτήσεις από ερασιτεχνικά εργαλεία......και μάλιστα κήπου.

Ο δικός μου κλαδοτεμαχιστής που είναι 6HP εχει βγάλει τα λεφτά του και με το παραπάνω. Την βενζίνη που καίει δεν την μέτρησα, αλλά είδα ότι "ξεχνάω να γεμίσω το tank"

Οσο για το εάν μερικοί είναι "βαλτοί" από τους εισαγωγείς, για καλαμπούρι θα πρόκειται καθώς δεν υφίστατε τέτοιο θέμα. :)



Η μετατροπή του σε σφυρόμυλο, δεν έχει καμία απολύτως επίπτωση στην κατανάλωση αφού το μηχάνημα δεν ζορίζεται και μέχρι να πάρεις το επόμενο κλάδι (κλαδιά) από κάτω για να το ταΐσεις, έχει φτύσει ήδη το θρύμμα από το προηγούμενο κλαδί (κλαδιά) και αναμένει. Μιλάω πάντα για κόσκινο με 8αρα τρύπα που το έχω δοκιμάσει εγώ.
Αν δεν μετρήσεις με χαρτί και με μολύβι τι ακριβώς σου καίει, μην ορκίζεσαι.
Με μια γεννήτρια ρεύματος που έχω με 6,5 HP μοτέρ και με ελάχιστο φορτίο να τραβάω, όχι παραπάνω από 500W ενώ η δυναμικότητα της είναι 3,5KVA, ένα ρεζερβουάρ 15 λίτρων, το ξεφτιλίζει σε λιγότερο από 11 ώρες.
Οπότε κάνε το εξής απλό:
Άδειασε την βενζίνη από το ρεζερβουάρ της δικιάς σου μηχανής, πάρε ένα μπουκάλι αναψυκτικού του 1,5 λίτρου, γέμισε το βενζίνη και τροφοδότησε με αυτό τον κινητήρα και δούλεψε τον υπό κανονικές συνθήκες.
Παράλληλα βάλε ένα χρονόμετρο να μετρά τον χρόνο. Αν βγάλεις 1,5 ώρα εργασίας εμένα να μου γράψεις.

Δεν μπορεί εγώ να μιλώ με γεγονότα και ο άλλος να με αντικρούει με υποθέσεις.

Τα Μηχανήματα Τα Πήραμε!
Άντε Να Δούμε Τώρα Αν Θα Τα Κάνουμε Απόσβεση.
Απόσβεση Δεν Εγιναν Και Ούτε Είναι Σε Θέση Να Γίνουν. :(
Τώρα Πια Μένει Να Δούμε Τι Θα Κάνουμε Με Δαύτα. :unsure:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #17093 από Βιομαζιστής

mastoras έγραψε:
Βασικά δεν είναι σαβουρομηχάνημα το εν λόγω εργαλείο. Για κλαδοτεμαχιστή το πουλάνε και όχι για σφυρόμυλο που το έχουν μετατρέψει πολλοί. Μην ξεχνάμε ότι δεν πρέπει να έχουμε απαιτήσεις από ερασιτεχνικά εργαλεία......και μάλιστα κήπου.


Στο παρόν νήμα που βρισκόμαστε -αν δεν κάνω λάθος- το θέμα είναι η παραγωγή πέλλετς για ιδιόχρηση.
Το ζητούμενο είναι να φτιάξεις πέλλετς ή να φτιάξεις πέλλετς και να σε συμφέρει να το φτιάξεις από το να το αγοράσεις από έξω έτοιμο;
Αν ισχύει το πρώτο πάω πάσο. Αν ισχύει το δεύτερο, για όποιον πραγματικά το πιστεύει, το μόνο που έχω να του πω είναι πως πλανάται πλάνην οικτράν.

Εδώ εξετάζουμε αν το εν λόγω μηχάνημα κάνει γι' αυτή την δουλειά. Η απάντηση είναι μία και μοναδική.
ΟΧΙ!
Και το όχι δεν πάει στο ότι δεν φτιάχνει θρύμμα για πέλλετς. Το όχι πάει στο ότι δεν συμφέρει τον ιδιοκτήτη του λόγω κόστους λειτουργίας να φτιάξει θρύμμα για πέλλετς.
Τέτοιες μηχανές έχουν όλοι οι αναγνώστες αυτού του νήματος ή τέτοιες μηχανές σκέφτονται να πάρουν. Τι θέλεις τώρα; Να εξετάσουμε κατά πόσο τον συμφέρουν οι επαγγελματικές; Οι επαγγελματικές σαφώς και θα τον συμφέρουν αλλά ποιος ακριβώς θα διαθέσει τα κεφάλαια για να τις αποκτήσει και πότε θα τις αποσβέσει;

Το μηχάνημα βεβαίως και έχει βγει για να εξυπηρετεί τον σκοπό του ως κλαδοτεμαχιστής. Για τον ιδιοκτήτη κήπου που τον ενδιαφέρει να ξεφορτωθεί τα κλαδέματα του μετατρέποντας τα σε θρύμμα και κατόπιν σε λίπασμα με αυξημένο κόστος. Για τους επίδοξους πελλετοποιούς σαν του λόγου μου και σαν του λόγου σου, απλά δεν κάνει. Το γιατί το εξήγησα παραπάνω.

Τώρα από που πηγάζει η άκρατη αισιοδοξία σου -ακόμη και μετά από τα αδιάσειστα στοιχεία που παραθέτω- παραμερίζοντας ή αγνοώντας την στυγνή πραγματικότητα, ένας θεός ξέρει!
:kiss: :kiss: :kiss:

Τα Μηχανήματα Τα Πήραμε!
Άντε Να Δούμε Τώρα Αν Θα Τα Κάνουμε Απόσβεση.
Απόσβεση Δεν Εγιναν Και Ούτε Είναι Σε Θέση Να Γίνουν. :(
Τώρα Πια Μένει Να Δούμε Τι Θα Κάνουμε Με Δαύτα. :unsure:
Last edit: 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν by Βιομαζιστής.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #17099 από ^silent_power^

Πάντως το να πάρεις μόνο λέβητα πυρηνόξυλου δεν είναι και τόσο λογικό γιατί και δεν θα μπορείς να καις ότι σου έρθει στο χέρι και η τιμή του προβλέπεται να αυξηθεί στα επόμενα χρόνια...
.


ο λεβητας πυρηνοξυλου ειναι ενας λεβητας βιομαζας. δεν καιει μονο πυρηνοξυλο.
δεν σκεφτομαι σε καμια περιπτωση να αγορασω λεβητα βιομαζας(χειροποιητος απο σιδερα και οχι απο εργοστασιο,δυλαδη σαν αυτους που καινε πυρηνοξυλο) για να καιω πυρηνοξυλο. αυτο που θελω να κανω ειναι να καιω 100% τριμμα ελιας, το οποιο θα παραγω εγω μονος μου με εναν καταστροφεα και εναν σφυρομυλο.
πες μου γιατι τα κανουν μιξ? ουτως ή αλλος και το τριμμα ελιας ειναι εξισου δυνατο.γιατι δεν το πουλανε σκετο? υπαρχει καποιος λογος που δεν τον ξερουμε?

Τα μαζευω και χειμωνα.Πρεπει να τα βαλεις σε μια αποθηκη να ειναι σκεπασμενα απο βροχη. Σε δυο τρεις μερες η θερμοκρασια του σωρου παει στους 40 κελσιου αυτο κραταει για καμια βδομαδα.Μετα κατεβαινει στα κανονικα για την εποχη επιπεδα. Γίνετε μια ελαφρια χουμοποιηση στα φυλα.Μην φοβασαι δεν θα σαπισει.Σε λιγους μηνες θα ξεραθει ο σωρος μεχρι κατω, αρκει η υγρασια του αερα να ειναι χαμηλη,και να υπαρχει ρευμα αερος στην αποθηκη-στεγαστρο. Μιλάω για ελια και κομενα απο θρυματιστη.

Οσο για τη δοκιμη στους πυρηνολεβητες.
ΛΙΓΟ αερα . Μην βαλεις πανω απο ενα κουβα στο σιλο,για να δης αν ο κοχλιας μπορει να το προωθησει.
Να ειναι τυπου volcano.

ΟΣΟ για τα 20 ευρο ,ο υπολογισμος σου ειναι προχειρος.(μεροκαματα φθορες αποσβεση κλ
π)


εχω σκευτη αλλο τροπο για ξυρανση. μετα την συλλογη των κλαδεματων σε ημερα οπου θα εχει καλοκαιρια, το ιδιο και τις επομενες μερες. απλωνεις το τριμμα πανω σε tσιμεντο(που τυχαινει να εχω και ειναι αρκετα μεγαλο για να ριξω πολυ πραμα εκει). θα ειναι σε πολυ χαμηλο υψος και μετα απο μερικες μερες οπου το τριμμα θα εχει πεσει αρκετα η υγρασια θα το μαζευω κουβαρα και θα το αφησω να συνεχισει την ξυρανση μονο του. το ιδιο σκεφτηκα ακριβως αλλα σε θερμοκηπιο. τοτε μιλαμε για στεγνωμα σε χρονο ρεκορ!

ο πυρηνολεβητας εχει καμια διαφορα με τους βιομαζας? εγω τους θεωρω το ιδιο ακριβως πραγμα. δεν ειναι ετσι?
volcano ειπαμε οτι ειναι αυτη με τους δυο κοχλιες σωστα? σε αυτον που θα δοκιμασω θα ειναι μονος. οταν θα αγορασω δικο μου θα κοιταξω να ειναι διπλος για ασφαλεια!
επειδη εκει που θα δοκιμασω ειναι παλιο μηχανημα που καιει πυρηνοξυλο ας ελπισουμε οτι θα εχει να κανουμε καποιες ρυθμισεις και δεν θα ειναι εντελως σπαρτιατικος!
ο δικο σου απο οτι ειδα στο youtube ειναι με πατεντα να πρεσαρει τριμμα πανω στον κοχλια για να μην δημιουργει...κενα και δεν μπορει να πεσει το τριμμα.
ας ελπισουμε οτι θα το καψει κανονικα, χωρις να δημιουργησει προβληματα ο λεβητας πυρηνοξυλου!

ειναι προχειρος ο υπολογισμος μου το ξερω.
αλλα εχω υπολογισει με τα δικα μου δεδομενα. δυλαδη:
για το κοστος κτησεις των μηχανηματων θα πρεπει να δωσω 1500 ευρω για ενα μεταχειρισμενο καταστροφεα, τον οποιο θα κανω μετατροπη(την ουρα για να φορτωνει πισω και την ελξη) μονος μου χωρις να πληρωσω σιδερα.τα εξοδα για να παρεις την λαμαρινα και οτι αλλο θα χρειαστη ειναι πολυ λιγα.
σφυρομυλο εχω εναν παλιο που κανει καλα την δουλεια του ακομη.τωρα τον ανακατασκευαζω(εχω σταματησει προσωρηνα λογω δουλειας). δυναμικοτητας:ενα τονο απο σιταρι σε αλευρι την ωρα.επισης 3μιση τονους την ωρα καλαμποκι(ολοκληρο κοτσανι) σε αλευρι.
ο λεβητας θα γινει σε σιδερά ιδιοκατασκευη και θα προσαρμοστη στα δικα μου δεδομενα.υπολογιζω σε μια χρονια αποσβεση.

οι φθορες ειναι παρα πολυ μικρες με τετοια μχανηματα μιας και με τετοιο εξοπλισμο στην ουσια θα παιζω.μονο τα σφυρια του καταστροφεα θα μπορουσαν να εχουν φθορα,αλλα οταν θα ειναι στον αερα για να μην εχει επαφη με το χωμα, τοτε η φθορα μηδενιζεται μιας και τα σφυρια χαλανε με την επαφη τους με πετρες και οχι με το κοψιμο των κλαδιων.ετσι η φθορα ειναι σχεδον μηδενικη εκει.

μεροκαματα δεν θα υπαρχουν μιας και ολα θα γινονται αυτοματα. μονο το αδειασμα απο την τετρατροχη θα ειναι μπελας μιας και δεν εχω ανατροπη και επισης με την τροφοδοσια του μυλου που μεχρι στιγμης δεν εχει αυτοματη τροφοδοσια..αλλα οχι για πολυ!!! δεν προκειται να κατσω να τυρανιεμαι. θα φτιαξω κατι και εκει.
μονο το δικο μου μεροκαμματο να βαλεις που θα οδηγω το τρακτερ...αν και εμενα αυτες οι δουλειες στα χωραφια με ευχαριστουν παρα με κουραζουν!


Και εγω το ιδιο πιστευω. Με λιγα χρηματα παραπανω εχεις εναλακτικη λυση


δυλαδη ο λεβητας πυρηνοξυλου δεν καιει οτι θελω?
ποιες εναλακτικες λυσεις εχω?
Last edit: 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν by ^silent_power^.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #17100 από mastoras
Βασικά βαριέμαι λόγω ζέστης να καθήσω να γράφω μεγάλα μηνυματα. :)
Μπορώ να αντικρούσω τις απόψεις σου και για τις πελλετομηχανές, γιατί υπάρχουν αρκετοί που με αυτές τις σαβουρομηχανές που λες, βγάζουν μεροκάματο. Και μιλάμε για μεροκάματο και όχι παραγωγή για ιδιόχρηση.

Δεν μπορεί να βγάζεις off όλα τα μηχανήματα, με την εμπειρία μιας και μόνο μικρούλας μηχανής που δούλεψες. ;)

Οσο για τον κλαδοτεμαχιστή σου το ξαναλέω ότι εσφαλμένα την χρησιμοποιειτε σαν σφυρόμυλο. Δεν είναι αυτή η δουλειά του. Δουλειά αυτής την μηχανής είναι να μειώσεις τον όγκο των κλαδεμάτων απο τον τόπο περισυλλογής, για τα πας στην συνέχεια να τα φτιάξεις "ρίγανη" σε ένα ηλεκτρικό σφυρόμυλο.

Αμαν πια.....δεν σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου :silly: .....θα έχουμε μεγάλες κόντρες τον χειμώνα με εσένα. :lol:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #17101 από Βιομαζιστής

mastoras έγραψε: Βασικά βαριέμαι λόγω ζέστης να καθήσω να γράφω μεγάλα μηνυματα. :)
Μπορώ να αντικρούσω τις απόψεις σου και για τις πελλετομηχανές, γιατί υπάρχουν αρκετοί που με αυτές τις σαβουρομηχανές που λες, βγάζουν μεροκάματο. Και μιλάμε για μεροκάματο και όχι παραγωγή για ιδιόχρηση.


Ποτέ δεν μίλησα για όλες τις πελλετομηχανές. Μίλησα μόνο για τις μικρές και ερασιτεχνικές.
Εσύ τους έχεις δει με τα μάτια σου να βγάζουν μεροκάματο από αυτού του είδους τις μικρές;
Αν δεν τους έχει δει, μην πιστεύεις λέξη. Είναι αδύνατον να βγάζουν.

Τα Μηχανήματα Τα Πήραμε!
Άντε Να Δούμε Τώρα Αν Θα Τα Κάνουμε Απόσβεση.
Απόσβεση Δεν Εγιναν Και Ούτε Είναι Σε Θέση Να Γίνουν. :(
Τώρα Πια Μένει Να Δούμε Τι Θα Κάνουμε Με Δαύτα. :unsure:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.230 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ