Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #45165 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

eightball2020 έγραψε: Για να δω αν εχω μαθει τπτ εδω μεσα.Λοιπον εχουμε και λέμε.
1. Να εχει δυνατο βεντιλατερ,πανω απο 400 κυβικα ανα ωρα και τυπου σαλιγκαρι
2. Η εστια να εχει 78 και πανω βαθμους αποδοση αερα.
3. Να ειναι καλο σε KW , δλδ πανω απο 10.
4. Να ειναι βαρυ σαν κατασκευη, 135 κιλα και πανω.
5. Παχος εστιας πανω απο 7-8 χιλιοστα.
6. Οι περσιδες ειναι καλυτερες για διαχυση σε μεγαλο χωρο απο οτι οι γρυλιες.
7. Συρταρακι σταχτης για να μην παιδευεσε.
8. Εννοειται καλο μαστορα αν και δεν ειναι φυσικη αλλα υπαρχουν και ασχετοι.
9. Σωστος αερισμος και εισαγωγες αερα.
10. Ηχοπαγιδες και αν ο εξωτερικος αερας εισαγωγης ειναι σε βρωμικο περιβαλλον οπως εμενα που θελω να τον βγαλω κατω απο το μπαλκονι γιατι απο πισω,απο τη μια ειναι το δωματιο και απο την αλλη θα χτιστει λογω κουζινας, φιλτρο ενεργου ανθρακα σαν αυτα στους αποροφητηρες η στα αιρ κοντισιον. Αυτα....και γιαυτο χρειζομαι ΒΟΗΘΕΙΑ για να μην κανω λαθοι σαν αυτα των γονεων και αυριο μεθαυριο ξαναξηλωνω.

Σημερα ηταν η πρωτη μου επισκεψη και σε καποιον ενεργειακο τζακα και μου προτειναι αυτο www.nordpeis.com/gr/produkte/heizeinsatz/ni25.asp
Μου ειπε οτι ειναι κεραμικο και δεν καει πολλα ξυλα,ειναι νορβηγικου τυπου και δινει και 10 χρονια εγγυηση, συμφωνα με τα χαρακτηριστικα του δεν ειναι και πολυ σενιο θα πω αλλλα μου ειπε οτι αυτο ειναι που πουλαει πολυ,ο συγκεκριμενος εχει και την ecadim και η τιμη που μου εδωσε με αεραγωγους με μονωσεις με ολα ειναι 3500,και μου φανηκε καλη τιμη.Επισης μου ειπε οτι υπαρχει και ετοιμο επενδυμενο με ειδικο υλικο η επενδυση η οποια εχει την ιδιοτητα να αποβαλει και αυτη θερμοτητα στο χωρο που θα βρισκεται.

Μονωση γιατι μπαινει για να μην σκασει ο τοιχος?

Το σπιτι μου ειναι 107 τ.μ. ειναι στην Άρτα σε να χωριο με πολυ υγρασια. Ειχα μπει περυσι σε προγραμμα εξοικονομω κατ οικον και αλλαξα αλουμια με elvial ενεργειακα τζαμια,θερμοδιακοπτωμενα triplex και επισης εκανα περιμετρικη μονωση με εξηλασμενη πολυστερινη 5cm-κελυφος δλδ και θερμομονωτικο σοφα,και πριν 2 μηνες εβαλα και σκεπη διοτι ειχα ταρατσα και η σκεπη ειναι με κεραμμυδι και φελιζολ και αναπνεουσα μεμβρανη,αυτο που θελω επισης να κανω μονος μου ειναι να κανω μια εσωτερικη μονωση στο ταβανι οπως εκανε καποιος που μαλλον ειναι μελος εδω,με πετροβαμβακα και γυψοσανιδα.Τζακι πλεον δεν αναβω διτο μυριζει και πρεπει να εχω παραθυρο ανοιχτο μα ανακλαση στο τερμα και μπαινει κρυο μεσα γιαυτο και εχω ξεκινησει το ψαξιμο περι ενεργειακου.
: Εδω ειναι το τζακι οπου στο ενα θα γινειο τρυπα στα αριστερα διοτι ακριβως απο πισω ειναι το δωματιο μου. Στο σημειο 2 ειναι ενας αεραγωγος που θελω να παει στο χωλ οπου ακριβως πισω μου ειναι κουζινα που αργοτερα θα γινει υπνοδωματιο. Και το σημειο που ειναι με γραμμες θα πεσει ο τοιχος και θα γινει κουζινα διοτι υπαρχει μπαλκονι και το σημειο του τζακιου απο την πισω μερια θα ειναι, το αριστερο στο δωματιο μου οπως ειπα και το φατσα που βλεπουμε θα ειναι απο πισω η κουζινα που θα χτιστει,στην ουσια θα υπαρχει η πορτα της κουζινας.


Εδω ειναι το χωλ και οπως παει το σχεδιο του αεραγωγου ετσι ειναι και ο διαδρομος ακριβως απο πισω,μια ευθεια δλδ.


Εδω στο σημειο ενα που ειναι το δωματιο μου θα βγει ενας αεραγωγος. Στο σημειο 2 ειναι το μπανιο οπου θελω να βγαλω και εκει.Το 3 ειναι το δωματιο της αδερφης μου, το 4 το οποιο θα οδηγει πισω μου ειναι των γονιων μου και το 5 ειναι το χωλ οπου θα βγει ο αεραγωγος αυτος μεσα απο το σαλονι.




Και δεν εχω κανενα προβλημα να το γκρεμισω και να κανω μια σωστη δουλεια απο την αρχη. Διοτι δεν θελω αυριο μεθαυριο να ξαναξηλωνω,μια και καλη.Γιαυτο ζηταω την βοηθεια σας.


Με τόσες διαδρομές αέρα μέσα σε σωληνώσεις, θες μονομπλόκο με δυνατό βεντιλατέρ. Το Nordpeis δεν κάνει για τέτοια, είναι απλή εστία, foyer.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #45173 από eightball2020
Απαντήθηκε από eightball2020 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Καταρχην σε Ευχαριστω πααααρα ποολυ για την γρηγορη απαντηση σου και δεν το λεω ετσι απλα το ευχαριστω το εννοω.
Οταν λες Foyer εχεις κατι στα υποψην σου? Γιατι μιας και ειμαι ασχετος οταν διαβαζω foyer παει το μυαλο μου σε καποια μαρκα ενεργειακου τζακιου.
Να ρωτησω κατι ασχετο... Απο που εισαι Asteris?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #45191 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Foyer είναι η σκέτη εστία, το εσωτερικό των μονομπλόκο. Ή αλλιώς, μονομπλόκο είναι ένα foyer ντυμένο με μεταλλικό θερμοθάλαμο, πόδια και μεγάλο βεντιλατέρ, με σκοπό να στείλει την ζέστη σε απομακρυσμένα σημεία. Διάβασε το τόπικ "Τύποι ενεργειακών εστιών" www.energ.gr/j15/index.php?option=com_ku...3&id=18321&Itemid=53

Είμαι από Θεσσαλονίκη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #45202 από gus
Απαντήθηκε από gus στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
αστερις αν μπορεις να μου δωσεις καποια πληροφορια κιεσυ γιατι δεν πιανει πανω απο 20-21 c η κασετα salgueda artis 14αρα σε 40 ενιαιαο χωρο 80 ολο μαζι συν οτι βγαζει μυρωδια σαν πλαστικο μετα απο αρκετα αναμματα.ο gt απο εδω μεσα ειπε οτι ισως να φταινε η περσιδες...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #45216 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

gus έγραψε: αστερις αν μπορεις να μου δωσεις καποια πληροφορια κιεσυ γιατι δεν πιανει πανω απο 20-21 c η κασετα salgueda artis 14αρα σε 40 ενιαιαο χωρο 80 ολο μαζι συν οτι βγαζει μυρωδια σαν πλαστικο μετα απο αρκετα αναμματα.ο gt απο εδω μεσα ειπε οτι ισως να φταινε η περσιδες...


Μυρωδιά σαν πλαστικό = καμένος πετροβάμβακας. =>

Καμένος πετροβάμβακας = θερμοκρασία κοντά στους 200ο C =>

Θερμοκρασία στους 200 = ελλειπής ροή αέρα ανάμεσα στην εστία και τον πετροβάμβακα =>

Μήπως η κασέτα είναι σφραγισμένη μέσα στην θέση της και δεν παίρνει αέρα τριγύρω της από πουθενά? Την σήκωσε 1-2 πόντους από το πάτωμα να παίρνει αέρα από κάτω της? Περσίδα εκτόνωσης έκανε κάπου πάνω στην φούσκα? Ή ακόμα χειρότερα, μήπως τύλιξε καμιά καμινάδα με μόνωση?

Γιατί δεν βγάζει ζέστη, είναι άλλο θέμα. Η καμινάδα είναι ενιαία μέχρι πάνω στην σκεπή, ή έκανε καμιά αλχημεία με κάνα κομμάτι μέσα στην παλιά? Αέρα καύσης παίρνει από έξω, έστω με αεραγωγό κάτω από την κασέτα? Πόσα κιλά ξύλα δοκίμασες να κάψεις και για πόση ώρα? Δοκίμασες με 5-6 μπριγκέτες να σιγουρευτείς ότι τα ξύλα σου δεν είναι υγρά?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #45221 από erimitis
Απαντήθηκε από erimitis στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Θα παρακαλουσα τους διαχειριστες να προβουν σε αναδειξη του φετινου προεδρου μιας και βλεπω αρχιζει να ανεβαίνει η συμμετοχη τζακοπληκτων.
Ε ρε γλεντια που να πιασουν και τα κρυα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.749 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ